Zijn er meer van die "slimme" paardenmensen??

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-06-01 09:58

Ik dus nie.. Ben zeer onhandig aangelegd..
De ene keer val ik van mijn pony en breek m'n pols, een andere keer crash ik met paard en al door de bakrand en weer een andere keer breek ik mijn teen door tegen de stalwand aan te lopen.. Maar goed, nu heb ik gisteravond dus weer even de eerste hulp gezien.. Ik sta bij een stal waarbij je zelf uitmest, en 3 X per week mag je je stal leeghalen en m volgooien met schoon stro. Nou, ik had mijn stal leeggehaald, en loop de hooizolder op. Vanaf daar moet je het stro naar beneden gooien, en kan je het beneden uit een soort luik pakken. Dus ik sta daar, ga even bij het nest kittens kijken, die daar heerlijk tussen de hooibalen aan het vertoeven waren, en ik stap op een hooibaal. Wat denk je?? Flikkert dat ding om, dus ik val, tegen een paal aan. Lekker een gat in mijn hoofd.. Gauw naar de EHBO en daar kreeg ik een fijne verdoving, waarna ze het gingen hechten.. Vroeg me af of ik de enige was die altijd met drie blauwe plekken meer thuis kwam, en een abbonement heeft bij de 1e hulp?? ff nieuwsgierig..

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.


Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 10:01

Oioioi! Hooizolders zijn levensgevaarlijk, daar kan ik over meepraten... Heb wel eens de ladder omgeduwd toen ik boven was, kon ik niet meer naar beneden Haha!
Mijn vorige paard bokte heel erg (mijn huidige vliegtuig ook, maar nu ben ik handiger in het uitzitten) en als ik dan aangestapt kwam op concours werd er eens gezegd:
O hemel, zij doet ook mee, nou, we zullen de ambulance maar vast bellen Haha!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 10:05

ehhm, nee ik heb het niet zo extreem, alhoewel, op de kinderboerderij werd nadrukelijk gezegt die moet je niet aaien die bijt, 3x raden wat ik deed,
ponykamp, pony schrikt, hap, blauwe schouder,
buitenrit, ikke donder dr af, pony loopt over me heen, blauwe schouder(en uitgescheurde jas, maar ok), ehhm,

verzorgpaard, kreeg een pootje om erop te gaan zitten zonder zadel, op dat moment schrikt dat paard, ik kletter dr aan de andere kant af, arm gebroken(ff voor de duidelijkheid, ik had er nog niet eens echt op gezeten)
pensionpaard gaat in de wei ervandoor dwars door het hek heen, aan het lint dat hij meesleurd zit een paal en die kletterd met (hoe hard gaat een paard n rengalop eigenlijk) tegen mn been, ik kreupel been erg blauw,
en toen laatst natuurlijk weer gebeten, hele been blauw en opgezet
oh, toen ik klein was ben ik nog een door een shet getrapt, hij was wild ik onvoorzichtig, dan krijg je dat. geloof dat dit het wel is, verder natuurlijk altijd kleine blauwe plekjes en tenen, hoort erbij toch Haha!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 10:10

Ik ben ontzettend onhandig, en ben ook een paar keer naar de eerste hulp geweest omdat ik weer lekker dom bezig was. (een keer van mijn paard afgekletterd dat 2 weken had stilgestaan door een blessure en een keer mezelf opengesneden aan glas, en nog een aantal dingetjes).

Ik heb trouwens heel veel geluk dat ik bijna nooit blauwe plekken krijg en dat er niets dik wordt als ik wat kneus.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 10:43

Ik ben ook niet zo handig, maar ga gewoon niet naar de eerste hulp. Met een bloedende hoofdwond heb je weinig keus, maar zelfs die zou ik nog proberen met kraaienpootjes vast te zetten als ik het kon zien.
Ik was eens op wedstrijd kalkoenen aan het indraaien, komt de parkeerwachter met paraplu langs, paard erg zenuwachtig, dus ik vraag heel vriendelijk, wilt u even uit de buurt blijven? Is hij half doof!!! Komt dus naar me toe (met plu) wat zegt u mevrouw? Paard in paniek, loopt mij omver en gaat vervolgens op mijn voet staan, niet van boven dus maar van opzij, jee wat deed dat zeer, wel mijn proeven nog gereden, toen bijna flauwgevallen van de pijn, zegt iemand, ze moet naar de eerste hulp, daar knippen ze dan de laars wel open. NIEMAND knipt in mijn dure laarzen. Ik zei ik hou ze wel 6 weken aan, als spalk. Ik werk in een ziekenhuis dus de maandag daarop (laarzen toch uitgekregen) door een van onze arsten bekeken, scheur in mijn wreef. Zo ook een tijd met gebroken vinger rondgelopen zonder er iets aan te doen, ik zie tijdens mijn werk denk ik te veel dokters om er vertrouwen in te hebben.

Navragen is beter dan afvragen.

Tess
Berichten: 982
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Mierlo-hout

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 10:59

Moest gister een paard vast houden dat ik al heel lang ken, de stalhouder moest even een merrie met veulen op de wei zetten.
De hengstenboer was net geweest om te schouwen dus alle paardjes flink druk, enfin ik had het beest alleen bij het halster ze draait zich plotseling om, mijn hand er tussen <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> .
Ik ben voorlopig uitgereden, Huilen mijn hand is 2 keer zo dik .

Wat niet is kan nog komen...

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 11:08

heb in 7 jaar pas 1x mn teen gebroken Haha!
Goed he? Lachen
Maarre....dan wel nog vallen en ongelukjes, maar dan had ik niets.. Tong uitsteken

coco

Berichten: 2140
Geregistreerd: 25-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 12:09

Wat ik allemaal heb gehad dat zal ik maar niet allemaal gaan opnoemen.Aantal keer een hersenschudding, gebroken botten, hechtingen van alles.Al gaat het de laatste tijd wel beter en lig ik er niet zo snel meer af.

Cissi_D

Berichten: 1539
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 12:38

De eerste jaren ben ik er nogal vaak afgebutst. Er hoefde niks te gebeuren hoor, ik lag er gewoon nogal snel langs. Gelukkig is dat nu niet meer zo.
Ik had een paar jaar geleden een keer Rex van ons mam vast. Ze wou opstappen. Rex schrok ergens van en ik viel om. Ik lag in de lengte voor 'm, hij wou over me heen springen, maar dat haalde hij niet, dus ik kreeg een tikje tegen m'n wang. Ff naar de eerste hulp geweest en een hechtpleister gekregen. Ook een keer gehad dat ik m'n verzorgpaard aan het poetsen was. Een hele lieve hengst was dat. Er stond daar ook een merrie. Die stond in de bak/wei en moest naar binnen. Ze stond in de voorste stal, daar hing een ladder achter zodat ze niet verder kon lopen, en die hengst stond in de achterste stal. Ging altijd hartstikke goed. Deze keer niet. Die merrie butste die ladder omver ofzoiets en liep gezellig bij die hengst de stal in (ik was gelukkig de stal al uit). Die hengst was helemaal niet blij met dat bezoekje en begon te meppen enzo. Hengst uit de stal gehaald. Gelukkig hadden ze allebei niks. Vorig jaar reed ik op die merrie. Kei braaf beestje enzo. Alleen met opstappen stond ze niet zo braaf stil en ze is ongeveer 1.76m Lachen Ik kreeg een voetje en zij werd vast gehouden. Ging altijd goed. Ik kreeg ook op die dag weer een voetje. Maar ze deed een stapje achteruit, oeps, tegen een hekje aan. Dat vond ze eng, dus ze begon wat rare sprongen te maken. Ik zat nog niet of ik lag er al weer langs. Toen heb ik m'n been ergens tegenaan gestoten of een trap gekregen, weet ik veel, een flinke schaafwond = nu een flink litteken. Paar dagen niet fatsoenlijk kunnen lopen en toen was 't weer over.

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 12:43

hihi
mijn eerste keer op een shet in gallop pleur ik er af ( altijd gedaan) dus ik bang voor gallop, ik bij een manege rijden geen angst meer! 0x gevallen ( paarden zijn zeker te hoog ofzow):P
ben 1x tegen mijn schouder getrapt, k werd overgelopen door een shet, ben 100keren met geplette tenen naar huis gegaan. ben1x over een emmer op mijn plaat gegaan ( das wel heel erg!) eh met ze 3e op 1paard en er dan als dominosteentjes afvalles ( = heel geinig moet je ook eens proberen) maar nooit naar de 1e hulp ofzow, 1x wel getwijfeld, k was tegen mijn knie schijf aan getrapt vanaf de zijkant met hoeven uitkrabben, kon een week niet meer lopen! ( voel k nu nog wel eens das niet zo fijn want het is al een anderhalf jaar geleden,) maar ja onder het motto DOKTERS DOEN JE PIJN ben ik nog steeds niet geweest. maar eeh k ga stoppen kan wel een hele pagina volkletsen duz Lips are sealed
dus je bent niet de enigste en ik ook niet
groetjes heleen.

Cissi_D

Berichten: 1539
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 13:27

Hee Dominique, wij hebben ongeveer hetzelfde onderschrift.

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 13:54

he ja k had je nog nooit eerder gezien goh
is ie leuk he!!
groetjes heleen

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 14:27

Ik zat in galop, beetje naar voren, paard gooit haar hoofd omhoog. Oepsie, tand gebroken. Nu loop ik dus al jaren met een half neptandje. Ach en verder, blauwe plekken, hoofd stoten Frusty , hand verstrikt in longeerlijn terwijl paard er bokkend vandoor gaat, tussen het paard en de balk voor in de trailer terecht komen, blauwe tenen door een onhandig paard, paard dat zijn voorbeen optilt terwijl ik aan het bandageren ben en waardoor ik het been dus tegen mijn hoofd krijg. Ik zal niet meer doorgaan, maar ja: ik ben ook nogal onhandig...

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-06-01 23:47

onlangs nek/schouder gekneusd door mijn paard zijn vliegles!!!!
resultaat 4 weken ziektewet.....
en nog tig behandelingen bij de fysio...

Dennis

Berichten: 29610
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 07:38

Ik ben wel super vaak om helemaal niets van pony's afgepleurd en als er van alles bebeurd en dat niemand meer durft te kijken blijf ik zitten! Ik heb altijd voor al veel blauwe plekken door schuikelen, omvergelopen te worden, bijten en paarde op je tenen. Maar 1x met een week hoofdpijn rond gelopen na een val(wel met cap dus zonder was het nog veel harder geweest. Een keer een heel zwaar rek op m'n voet gehad(niet bij paarden) maar op die voet gaan ze bij mij altijd staan. Toen was m'n voet zwaargekneust en nu is hij om de have klap weer dik/blauw/gekneust. Ook niet zo gek als je er telkens weer een paard op krijg als het bijna weg is.
En Heleen, vergeet je gespieste voet niet!!!!!!!!!!!!! Die hooivorken zijn best wel scherp. Frusty
XXX
Ciska

Benno: dressuur M+13, vaardigheid ZZ+3 en prestatie sport-AA ☆ Deedee: dressuur Z+2, vaardigheid M+5 en prestatie sport-AA
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Natascha

Berichten: 6500
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 07:47

bij ons ben ik niet de onhandige maar mijn paard. Dat is een echte lomperd. Zo is hij ooit eens met z'n kop tegen een verkeersbord opgelopen omdat ie niet op liep te letten. Hij zag wat sappige bosjes rechts van hem die hij belangrijker vond dan mijn signalen voor rechtdoor, met als resultaat "knal" z'n lompe hoofd tegen het verkeersbord. Hij knipperde even met z'n ogen en liep gewoon weer door alsof er niks gebeurd was.
Ook vindt hij verse bramen erg lekker en gaat dan met z'n neus dwars door de struiken om ze eruit te kunnen plukken. Met als resultaat een neus vol stekels. Ook is een noodstop in het bos ooit eens in de bosjes geeindigd toen iemand me vertelde "stuur hem maar op de bosjes af dan stopt ie vanzelf" Niet dus, ik was gelijk gepromoveerd tot bosjesvrouw Knipoog
Hindernissen zijn ook erg leuk om doorheen te lopen ipv eroverheen te springen (met z'n nek de balk eraf duwen en er daarna-als de balk op de grond ligt- heel triomfantelijk overheen springen).
Enn toen ik hem pas had en hij gekeurd moest worden voor de verzekering zag hij eruit als het paard van "the horsewisperer" na het ongeluk omdat ie z'n hele kop open had geschuurd omdat ie zo nodig met z'n buurvrouw moest neuzen. De verzekeingsagent kon er gelukkig wel om lachen.
Over die mafkees kan ik een boek volschrijven. Ikzelf ben alleen binnenshuis erg onhandig, maar qua lompheid passen we eigenlijk wel bij elkaar Haha!

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16541
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 09:34

Ik heb geen paard nodig om een abonnement op de ehbo te krijgen. Ik heb in de afgelopen 2 jaar 3x mijn arm gebroken en het banketstaaf eraan was het volgende (eigenlijk ook wel grappig) het was in de 3e ofzo en een vriendin en ik hadden een schurfthekel aan duits en nog meer aan dat mens, het liep tegen het einde van het jaar en we zouden het t och laten vallen dus wij hadden zoiets van 'lekker niet gaan' maar ze meldde wel altijd de absenten. Dus wij naar binnen en naar de directeur met de mededeling dat ik buiten op de parkeerplaats onderuit was gegaan, pijn had aan mijn arm etc etc dus wij mochten naar het ziekenhuis. Wat denk je?? gebroken, ik had helemaal geen pijn! loop je dan met 6 wkn gips in de zomer en dat voor een uurtje duits grr. Met mijn paard heb ik ook wel iets gehad, ze is vorig jaar op mijn voet gaan staan (tis een mini he) middenvoetsbeentje gebroken. En een paar weken terug gleed ik uit op het beetje natte land, heb de klap opgevangen met mijn knieschijf nu is er een of andere pees verrekt, mijn hemel bedankt weer.
Na ja goed dat zijn ongeveer mijn brokken hihihih

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 12:38

Citaat:
Op 2001-06-22 08:47, schreef Natascha:
bij ons ben ik niet de onhandige maar mijn paard. Dat is een echte lomperd. Zo is hij ooit eens met z'n kop tegen een verkeersbord opgelopen omdat ie niet op liep te letten.


hahahahahahaha

wpn-er zeker!
die van mij is ongeveer net zo'n exemplaar! daar kan je inderdaad wel een boek over schrijven en dan ben je nog niet uitgeluld!

Cowgirl

Berichten: 20955
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-06-01 19:37

mm dan valt het bij mij nog wel mee denk ik,
een keer van paard gebokt met hoofd tegen de muur(had wel cap op), achteraf denk ik dat ik wel iets van een hersenschudding had ofzo, ik zag een half uur sterretjes en daarna knallende koppijn. Deze symptomen komen zo nu en dan nog eens terug. Ik was toen wel weer opgestapt en ben weer verder gereden(stom!).
Toen tijdens een springles van pony gevallen en verrekte kniebanden, 6 weken uitegschakeld.
En afgelopen winter ongelukje mt 'wild'paard en een zwaar gekneusde vinger was het resulaat(eigen diagnose Haha! ).
Ook nog een keer een zware ijzeren kruiwagen op mijn teen: nagel eraf!
Een trap vlak onder mijn knie, er zit nu nog een bult en diverse blauwe plekken van vallen.
mmm nu ik het zo bekijk is het toch nog wel veel, maar ik ben alleen voor mijn knie naar de dokter geweest, met die vinger had ik eigenlijk ook moeten gaan maar ja.....

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-01 02:06

Ik weet eigenlijk niet of ik echt onhandig ben maar ik heb wel vaak "ongelukjes" gehad met paarden. Pony schrok van een trekker, ik donder eraf en ben zo slim (ahum) de teugels vast te houden dus werd lekker met m`n blote rug (t-shirt stroopte op) over het asfalt gesleept. Dat zag er heel vies uit, 1 grote bloedmassa dus. En m`n moeder vervolgens maar met een pincet de steentjes eruit peuteren! Verder ben ik een aantal keren onderuit gegaan met een pony en 2 keren daarvan lag m`n knie open, de andere keren alleen blauwe plekken. Verder een trap tegen m`n hand (waar ik een maffe bubbeltje aan heb overgehouden), kopstoot van een pony (toen lag ik nock out op de grond haha!) verschillende keren gebeten maar dat waren dan alleen blauwe plekken. Verder een keer in m`n buik getrapt, schade viel mee. Toen een keer in m`n rug getrapt, kon een week niet rechtop lopen (je zag de afdrukken zo zitten!). Ik ben dus absoluut anti ziekenhuis, je zult me er echt aan m`n haren in moeten sleuren. Maar 1 keertje ben ik echt afgevoerd. Toen had ik een trap tegen me kop gekregen en tegen de tijd dat ik weer bijkwam waren ze me al aan het inpakken voor de ambulance. Ik heb nog heel hard om me heen getrapt om die lui weg te krijgen, maar dat lukte dus niet Haha! Dit was tevens m`n beroertste "paardenongeluk", heb geloof ik 5 dagen in het ziekenhuis gelegen. Ik was zo woest dat ze me niet lieten gaan haha, na 5 dagen gaven ze op en mocht ik eindelijk naar huis (en yeah wat een napret van m`n koppige actie, maar niet heus Misselijk )


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Skogan, Tucktuck en 8 bezoekers