Verslag Sinterklaaspaard Bram!

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Verslag Sinterklaaspaard Bram!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-02 22:28

Jaja, vandaag was het zover!
Gister avond tot half 10 bezig geweest met wassen (hij was viiieess )
Thuis aangekomen alles klaar gezet, wekkertje gezet en om 23.00 m'n bed in. Vanmorgen om 5.45 liep m'n wekkertje af. Aardig actief uit bed , snel ontbijten , spullen in de auto geladen en met vriendlief naar stal waar we om 6.45 aankwamen. Om 7.30 zou de trailer komen dus alle tijd om bram zijn ontbijt te geven, te bandageren en alles klaar te maken.
Precies om 7.30 stond de trailer klaar en om 7.45 reden we vervolgens weg naar Laren met een slaperig paard en een beetje erg veel zenuwen!
Bij school aangekomen moest er een plekje gevonden worden om bram ongezien uit te laden en sint erop te hijsen. Gelukkig waren ze in een straat achter de school aan het bouwen en konden we tussen de vrachtwagens en graspollen bram uitladen. Even een hap hooi, een stukje stappen om de benen te strekken en bram opzadelen. Iemand anders deed zijn hoofdstel terwijl ik m'n laarzen en wedstrijdjasje aandeed. Rond 8.20 arriveerde Sint bij de trailer en er werd even kennis gemaakt met Americo (bram ,hihi) . Ook de pieten gaven hem even een aai. Bram vond het allemaal prima, hij leek zich wel af te vragen waarom die rare langkinnige behaarde man zo'n gek ding op zijn hoofd had, maar trok zich er verder niks van aan. Met erg veel moeite kwam sint op het paard ( krukje ontbrak). En konden we om 8.35 op weg naar de school die 2 straten verder lag. We zouden over een zandpad langs de school aankomen waar de kinderen ons al zouden kunnen zien. Toen we in zicht kwamen schrok bram even van de grote menigte blerende en springende kinderen, maar herstelde zich gelukkig snel en stapte braaf mee om het schoolplein. Op het schoolplein aangekomen moest sint ongeveer 10 meter van de kinderen vandaan afstijgen en weer ontbrak hier het krukje dat klaar hoorde te staan. Met erg veel moeite Sint weer van het paard, erg onelegant met zijn jurkie omhoog, zodat zijn onderbroek ( zo'n lang Opa ding) duidelijk zichtbaar werd. Maar hier leken de kinderen zich niks van aan te trekken. Sint werd met open armen ontvangen en stilletjes slopen bram en ik weer dezelfde weg terug. Helaas niet helemaal onopgemerkt en nogal wat kinderen begonnen Americo te roepen. Bij de trailer aangekomen was het wachten op diegene die de trailer zou rijden. Bram voorzien van wat hooi, afgezadelt en uiteindelijk kon hij rond 9.00u richting het huis waar hij de tussenuurtjes zou mogen staan. Daar bram in een stal gezet en even wat gaan eten binnen en een warm bakkie koffie. Ondertussen kwijlen van de mooie buitenbak,stallen, huis en dieren!
Rond 10.00 besloten we dat we even de hei opwilden om de paarden hun beentjes te laten strekken. Rond 10.15 stapten we met een drukke bram en een rustige andere arabier richting hei. Bram moest even laten weten dat hij de baas was en dat ging gepaart met een hoop gegil en gemep met zijn voorbenen in de lucht. Eenmaal op het zandpad naar de hei ging dat beter. Het eerste stuk rustig aan gedaan en op een lang stuk pad even flink laten uitdraven (galoperen hebben we maar niet gedaan, hij moest nog de sint naar huis brengen). Uiteindelijk was hij toch nog behoorlijk bezweet en een stuk rustiger en helemaal ontspannen. Hij keek zijn ogen uit, de hei had hij nog nooit gezien volgens mij, tenminste niet in deze grootte. Rond 11.45 arriveerde we weer op de stal waar we de ergste poepvlekken en modder vlekken nog even eraf wastte en bijgeschenen werden door een heerlijk zonnetje. Enigsinds haastend bram weer op de trailer omdat we om 12.15 de sint weer op moesten halen. Weer op dezelfde plek bram uitgeladen, alles om en aan gedaan. Ondertussen hadden we veel bekijks van de bouwvakkers die bezig waren met een huis. Snel op weg naar school waar we net om het hoekje de kinderen al keihard *Americo* hoorde roepen. Toen we de hoek omkwamen zag je echt honderd paar kinderogen vol verwachting waar het paard heen zou gaan. Aangekomen bij het plein wachtte ons een onplezierige verassing. De kinderen hadden besloten DE americo gedag te komen zeggen en kwamen massaal op ons af, terwijl de Sint met een been op een krukje en 1 been in de beugel stond. Gelukkig liepen er 4 hulpbiedende pieten en een paar ouders die de kinderen door een ketting te vormen tegen hielden. Aan de kant van het zandpad was nog een voetgangers hekje die m'n vriend maar even gauw blokkeerde. Ondertussen kwamen overal fototoestellen tevoorschijn en zat sint in het zadel zonder weinig moeite. Op weg terug naar de trailer! De kinderen zongen op hun best " Dag sinterklaasje" en kwamen daarna allemaal naar het hek gerent om zolang het hek duurde mee te lopen met Sint en zijn paard en misschien nog even het paard aan te kunnen raken. Met z'n alleen werd er nog een paar keer luidkeels Americo geroepen en toen was Sint uit beeld. Op naar de trailer. Daar bram weer een pluk hooi gegeven, afgezadelt en zijn dekentje weer om gedaan! Ondertussen even de Rommelpiet berooft van zijn heerlijke strooigoed en terwijl wij op de grond zaten te snoepen keken de bouwvakkers toe!
Rond 1.15 waren we weer thuis waar hij zich meteen in het zand van de bak liet ploffen om zich gruwelijk vies te maken. Alles opgeruimd en nog even in de stal gekeken waar bram heerlijk stond te knabbelen op de wortels die hij gekregen had. Het was echt een onwijs gave ervaring! Bram heeft zich echt geweldige gedragen, geen gekke dingen, gewoon superbraaf! Hij word nog wel eens BomProof
Tot volgend jaar lieve kindertjes

{edit} Typo's{edit}

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


Ineke2

Berichten: 20973
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-02 23:00

Haha heel leuk verslag, het werd zelfs nog even heel spannend Haha!
Braaf hoor van Bram dat hij zich zo goed gedragen heeft Lovers

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

My Dominique

Berichten: 5299
Geregistreerd: 31-05-01
Woonplaats: Leeuwarden

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-12-02 23:03

wauw goed van bram
bom proof is hij zo te horen al bijna Haha!
gelukkig dat die ouders ( en pieten) wisten dat die horde kinders niet bij bram kon Haha!
heb je ook foto's?
ben wel benieuwd eigenlijk Haha!

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-02 23:09

My Dominique schreef:
wauw goed van bram
bom proof is hij zo te horen al bijna Haha!
gelukkig dat die ouders ( en pieten) wisten dat die horde kinders niet bij bram kon Haha!
heb je ook foto's?
ben wel benieuwd eigenlijk Haha!


Er zijn echt zoveel foto's gemaakt door verschillende mensen. Ook door m'n vriend, echt leuke momenten. Maar al die foto's zijn gemaakt met gewone camera's , dus die hoop ik binnen een week ofzo in m'n bezit te hebben Haha! , ben zelf ook erg nieuwsgierig. Volgens de leraren zag het er heel gaaf uit, maar ik wil het ook zien!!
Je schrikt je rot hoor, als er in ene een stuk of 300 kinderen op je af komen rennen. Dat was namelijk niet de bedoeling, omdat er altijd wat kan gebeuren met een paard erbij! Het was de bedoeling dat de kinderen bij hun leraar of lerares zouden blijven, maar de opwinding van het arriverende paard was waarschijnlijk zoo groot dat ze alles even vergaten!! Bram was een engel, zit er nu nog van de glunderen!!

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-02 09:41

Gek he, een paard dat altijd zo druk en moeilijk is, die dan ineens beseft dat dat nu even niet gewenst is met al die koters om zich heen! Superknollie hoor, die Americo ehhhhhhh Bram! Haha!

Metellica

Berichten: 2594
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Montfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-02 12:10

Haha die Brammie boy! Maar gelukkig ging alles goed. Maar dat hoordje je gister nog van mij toen ik je aan de foon had Knipoog

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-12-02 17:37

Sonja schreef:
Gek he, een paard dat altijd zo druk en moeilijk is, die dan ineens beseft dat dat nu even niet gewenst is met al die koters om zich heen! Superknollie hoor, die Americo ehhhhhhh Bram! Haha!


Ja, dat was ehct raar!! Hij was giantisch actief aan het doen, TOT de sint erop zat. Toen was een keer even om zijn as draaien omdat ie niet stil wilde staan en toen was het over! Of ie het voelde Haha!

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chocky84, GoogleAdsense, JitskeJeldau, MarliesR, mirjamalvaro, reina en 16 bezoekers