Trainen en wedstrijden

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

 
 
Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 08:45

Ik heb het met Zep en tijdje gehad over wat te doen na de Z2. Ik wil de overstap naar de NVDR niet maken. want dat is meveel te duur, en de afstanden zijn erg groot (sorry Pril, voor jou slaat dit argument nergens op) ik heb van mijn vorige paard nog een beetje trailer trauma opgelopen en vind een half uur rijden al ver!! Rara waarom ik me nooit voor de kampioenschappen selecteer *LOL*
Nou ben ik best een beetje bang voor het gat waar ik inval als ik het dresuurboekje uit heb. Natuurlijk blijf ik trainen en mijn paard verbeteren (pirouette kan hij al als iemand z'n paraplu plotselingopen doet *LOL* ) maar ik denk dat ik de wedstrijden toch wel ga missen.
Jippie, jij rijdt geen wedstrijden en traint toch zeer fanatiek, waarom geen wedstrijden? Vindt je dat gewoon niet leuk?
Ik heb ook al overwogen om me terug te laten plaatsen, volgens mij kan dat als je meer dan een jaar niet gestart hebt (peesblessure) maar dan ga ik van Z1 met 13wp naar M2 zonder wp, en dat vind ik zelf ook wel een beetje flauw, want hij loopt goed genoeg voor de Z. Mensen die zich hierin herkennen of juist niet?

Navragen is beter dan afvragen.


moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 08:54

Kun je niet weer met een ander paard opnieuw beginnen en deze erbij houden?
Hangt natuurlijk ook van de situatie af, dat snap ik.
Maar als ik ooit nog eens zover kom dat ik met mijn paard Z ben wil ik ook de overstap niet maken. Ik hou mijn paard dan en koop een ander paard waarmee ik opnieuw ga beginnen. Ik heb mijn paarden dan bij huis staan, dan is het ook niet zo heel kostbaar Knipoog
Maar idd, wat doe je als dat niet kan?
Hoe duur is dat nou eigenlijk, NDVR? Ik hoorde startgelden van 200,-??? Klopt dat?

Groetjes Suzanne

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 09:03

Als ik geld had om er een paardje bij te kopen, zou ik een vrachtauto'tje kopen en NVDR gaan starten *LOL* *LOL* *LOL*
Ik geloof dat het startgeld op zich niet zo duur is, maar het lid worden wel!!! Dan nog de benzinekosten en geen geldprijzen meer om de boel een beetje te compenseren. Verdrietig Ik heb hem dus niet bij huis, maar in pension, niet duur, want ik help daar veel mee, maar 2 is absoluut ondenkbaar. Ik heb er trouwens nu tijdelijk een bij om te rijden, maar merk dan duidelijk da mijn gezonheid te wensen over laat, ik kan dat kind van mijn vriendin er wel uit kijken *LOL* zodat ze zelf weer kan rijden.

Navragen is beter dan afvragen.

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 09:08

Is het zo dat er geen prijzengeld meer is na de Z? Kun je niet je paard lekker doortrainen en een ander paard zoeken om er bij te rijden? Tja, als dat om gezondheidsredenen niet kan, kan ik me voorstellen dat je dat niet doet. Je hebt jezelf toch wel bewezen door Z-dressuur te rijden en dan vertrouwen mensen hun paard toch wel aan je toe.
Misschien eens een hele andere tak van paardensport proberen? Springen ofzo? Of SGW? Tja, het is maar een ideetje... Verward

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 09:16

Ik raak al in paniek als er een hindernis staat van 60 cm *LOL* Bovendien heb ik nu het super werkende excuus, ik spring niet want hij heeft een peesblessure gehad!! Daavoor deed ik in de groeplessen bij de vereniging wel mee, want mijn paard vindt het zo leuk, had hij maar geen blessure moeten oplopen Schijnheilig
Nogmaals er blijft genoeg te trainen over, blijf gewoon lessen, ooit zullen we hem in die passage krijgen Cool Maar ik ga denk ik toch de wedtrijden en alles erom heen missen. Nou ja misschien doe ik er wel jaren over on de Z2 door te komen, zijn we toch weer even zoet en kan ik daarna geen wedstrijd meer zien.

Navragen is beter dan afvragen.

Marja

Berichten: 1591
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 10:13

eh, is het een idee om kur op muziek te gaan rijden? Nieuwe uitdaging, veel prijzengeld Haha! en last but not least heel leuk om te doen?
Oh ja, en als je dan muziek wilt laten samenstellen moet je even in m'n profile kijken... Knipoog

Hm, blijft het probleem dat je het hele land door kunt/moet voor de kurwedstrijden, maar er zijn er vast wel een paar in de buurt.

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

Nimber

Berichten: 25657
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 11:23

poeh ik zelf heb daar nog niet over nagedacht.
Ik heb geen idee wat de prijzen van de NDVR zijn.
misschien dat ik een poging zou wagen als ik het kon betalen. want ik zit wdb heel erg gunstig in Apeldoorn 3 kwartier naar Nijmegen (uurtje met trailer) giesbeek is om de hoek en kootwijk ligt zo ongeveer in de achtertuin.
Denk niet dat ik het haal met een groninger hoormaar als... zou ik het misschien proberen.
Ik heb het voordeel dat mijn gezondheid goed is dus ik zou dan kijken of ik paarden voor anderen kan gaan rijden en daar mee starten een 2de paard erbij kopen mhhhhh ligt erook aan hoe ik zit op dat moment.

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 11:29

In mijn tempo is mijn paard al bejaard eer ik de Z heb bereikt, laat staan heb dorgereden. Dit is iets waar ik me voorlopig nog geen zorgen om maak.
Als je het wedstrijdrijden niet kunt missen, is het uit brengen van andermans paarden misschien wel een idee?
BTW: dat is geen pirouette, dat is een rollback.
(dit heb ik blind getyped, mijn scherm geeft troep, ik zi eniet wat ik typ.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 11:32

en shownummers rijden op alle paardenevenementen?maak je idd een muziek kur,en ga je je aanmelden voor de evenmenten als paard&landleven,paard&koets paar&recreatie,enz.
dan ga je toch nog weer een nieuwe weg in?

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 11:48

Ik zou toch proberen door te gaan als je de Z2 uit hebt gereden. Als je ZZ-licht start, mag je ook nog Z2 blijven rijden totdat je 5 winstpunten hebt gehaald in de ZZ-L (geloof ik). Kan je eerst eens kijken of het je bevalt. Het is toch hartstikke gaaf om zo ver mogelijk te komen? En anders is inderdaad het rijden van kuren op muziek (Z2) een leuke optie. Ik ken ook iemand die geen interesse heeft in de NVDR maar wel kuren wil rijden...

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 12:52

Lov, ik weet dat het niet op een piroutte lijkt, het is ook maar een halve, tenzij aan de andere kant ook iemand boe zegt Haha! Haha!
En Marja , ik snak er werkelijk naar kur op muziek te gaan rijden, lijkt me helemaal te gek, altijd als ik liedjes hoor denk ik is dit wat, of niet, maar wist niet goed ik het aan moet pakken, was van plan als ik weer ga lessen het aan mijn instructeur te vragen. Ga nu als een gek je profiel lezen, want dat is echt een droom van mij. Joepie, ooit kur op muziek *LOL* *LOL* *LOL* Voor de Z1 heeft geen zin meer, mag nog maar 2 wp maar voor de Z2, je hebt me helemaal blij gemaakt. Heb nog niets over je gelezen maar ja. Hier in de buurt regeert Piet Groen de kur op muziek, hij laat hem ook helemaal samenstellen in de studio van BZN en door de muziekspecialisten van BZN. Daarmee heeft hij al zo'n naam gemaakt ddat hij al bijna niet meer te verslaan is, maar het gaat mij niet zozeer om de prijzen, maar de combinatie muziek en paardrijden Lovers Lovers
Ik geloof dat ik een beetje doordraaf, ga nu eerst je profiel lezen Party!!

Navragen is beter dan afvragen.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 14:52

Kijk, als een paard plotseling 4 benen in het zand zet, vliegensvlug omdraait en hard weggaloppeert, dan heb je een roll-back.

Marja

Berichten: 1591
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 14:59

Vergis je niet hoor, Piet is niet onverslaanbaar! Ik kom ook uit Noord Holland, dus ik weet wat je bedoelt. Maar het blijft wel een uitdaging hem naar de kroon te steken. In Spijkerboor was het een meisje gelukt (ben haar naam even kwijt) maar zij reed dan ook ijzersterk. En hoe vervelend ik het soms ook vind; je rijden blijft het allerbelangrijkst, ook in de kur op muziek. Als je specifieke vragen hebt, dan kun je bijv. een pb-tje of een mailtje via de site sturen (www.marvins.nl).

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 15:05

Ik weet niet welk jaar je bedoeld, maar een paar jaar geleden is hij door Jennifer Scharroo verslagen op Spijkerboor. Toen ik kur (Z1) reed in Hoofddorp, werd hij ook verslagen door iemand (Z2). Verder zal ik niets zeggen over Piet, maar ik heb je (Jasmijn) een privébericht gestuurd...

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 15:16

Citaat:
Op 2001-06-18 09:45, schreef Jasmijn:
Jippie, jij rijdt geen wedstrijden en traint toch zeer fanatiek, waarom geen wedstrijden? Vindt je dat gewoon niet leuk?


Wedstrijdrijden is voor mij eigelijk nooit een optie geweest. Gewoon omdat het financieel nooit haalbaar was. Al mijn geld gaat op aan stalling lessen en alles wat er nog bij komt.
Ik heb wel een punt waar ik naartoe werk. Dat is misschien een beetje vaag maar ik zou graag het uiterste uit mijn paard halen en dat is veel want Lois is een toppertje. Door serieus te trainen hoop ik dat ooit te kunnen bereiken.
Een oordeel van een Jury heb ik daar niet bij nodig. Mijn instructrice en ik zijn kritisch genoeg om te kunnen beoordelen of iets wel of niet goed is.
Ik vind het wel bijzonder stimulerend om naar ruiters te kijken die veel verder in de training zijn. En de kick dat mijn eigen paard zonder moeite geheel in harmonie met mij door de baan zweeft, dat is de grootste kick van alles.

Marja

Berichten: 1591
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 15:25

Mooie visie Jippie. Merk jij ook weleens dat je je moet verdedigen als je geen wedstrijden rijdt. Verdedigen is misschien een groot woord, maar ik merk in mijn omgeving dat de wedstrijden een doel op zich zijn geworden.
Ach, iedereen moet dat voor zichzelf weten natuurlijk, maar ik ben dat 'gezellige' wedstrijdrijden al een tijdje zat.

Ik klink vast als een ouwe l*l (ben nog maar 23), en ik zal het verleden wel idealiseren *LOL* hoor . Maar vroeger, met de ponyclub de hele dag op concours, alle pony's in de vrachtwagen, iedereen springen, dressuren en paraderijden, toen was het wel anders hoor.

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 15:40

Mooi he om te kijken naaqr mensen die zo geweldig kunnen rijden. Je hebt wel geluk dat je ze overal om je heen ziet, bij mij is dat dus niet.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 16:54

Waar ik me over kan verbazen, daar was mijn opmerking eerder tegen Jasmijn eigenlijk op gebaseerd, is de drempelwerking van het Z.
Er zijn een aantal redenen om niet verder te gaan na het Z2, als je een paard hebt dat al op z'n tenen door het Z moet, ben je duidelijk aan eindpunt belandt, maar mi wéét je dat al veel eerder. Ik vind de kreet "boekje uit" zo'n vreemde opmerking, dan heb je blijkbaar het verkeerde boekje te pakken!
Je kunt trainen voor de wedstrijden, en wedstrijden zien als afspiegeling van je training. Zelf ga ik voor het laatste, maar ik ken meer mensen die voor de eerste manier werken. Knoppen erop zodat je weer een klasse hoger kan, zo werkt het imo dus niet.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 19:20

Ik vind wedstrijden rijden wel gewoon leuk, ik start maar heel weinig, maar ik vind het gedoe eromheen gewoon leuk. Omdat het financieel niet haalbaar is NVDR te gaan starten heb ik na de Z2 dus het landelijke boekje uit. Natuurlijk blijft er erg veel te trainen over, en dat blijf ik natuurlijk doen, ik blijf ook lessen en zo, ik heb het paardrijboekje dan ook nog lang niet uit, dat krijg je volgens mij ook nooit uit, maar het proevenboekje wel. Heb ik het zo duidelijker gemaakt? Ik denk dat ik me inderdaad maar ga toeleggen op de kur op muziek, dan toch nog vlechten, witte broek hoeft nog niet in de wilgen, zadel krijgt tenminste zo nu en dan nog poetsbeurt Bloos
Het gaat mij idd niet om de juiste knoppen erop te zetten voor een hogere klasse, ik wil gewoon zo goed mogelijk leren paardrijden en mijn paard zo goed mogelijk ontwikkelen en dan lichamelijk als geestelijk. Ik zie wedstrijden ook als afspiegeling van mijn training en zeker niet andersom, maar die afspiegeling heb ik straks niet meer, moet ik toch alleen op mijn instructeur en de video afgaan.*LOL*
En Lov, hoe heet het als ze niet eerst 4 voeten in het zand steken, maar in de lucht omdraaien?:?

_________________
Een vos verliest wel zijn haren, maar niet zijn streken!!!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jasmijn op 2001-06-18 20:24 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Jasmijn op 2001-06-18 20:25 ]</font>

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 21:35

Ik vind het heel knap van je Jippie, dat je zo kunt trainen zonder wedstrijden.
Ik heb dat inderdaad toch wel 'nodig' als een soort controle en ik vind het interessant om te zien wat een ander van mijn rijden vindt. Mijn eigen instructrice is ook geen God, af en toe maakt een jurylid me op het protocol toch attent op iets waarvan ik denk hee! Daar moet idd aan gewerkt worden!
Ach, en zo word je eens met je neus op de feiten gedrukt (zie topic 'nieuwe proeven gejureerd'), in mijn geval was dat niet echt leuk vrijdag maar waarschijnlijk uiteindelijk wel nuttig.

Ach jasmijn, als de dag komt dat je alle Z-proeven perfect kunt rijden, dan kun je altijd nog naar de NVDR *LOL* (geintje)

Enne, jouw zelfbedacht oefening, wat denk je van een vliegende rollback???

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 22:26

Ja, dat is hem, vliegende rollback! Alleen heb ik hem niet bedacht hoor, maar mijn Schijnheilig paardje.
Ben ik nou echt de enige die wedstrijden rijd omdat ik het leuk vind? Die glunderend naar huis kan gaan zonder winstpunt, maar met een super gevoel over mijn paard, of met een kater en een eerste prijs, omdat ik vind dat ik niet goed genoeg gereden heb? (hoewel ik moet toegeven dat een geldprijs wel een beetje helpt Bloos , zo heeft hij zelf al een winterdek en een zomerdek bij elkaar gelopen)

Navragen is beter dan afvragen.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 22:37

Ik heb een te grote drang om te presteren, als ik zonder punten thuis kom baal ik. Maar als mijn paard slecht liep en ik had wel een prijs of winstpunt baal ik ook. Ik wil gewoon teveel, daarom denk ik dat ik geen wedstrijden meer ga rijden met Jur. Ik ben gestopt op het 'hoogtepunt' en om haar terug te krijgen op niveau is moeilijk en misschien ook niet eerlijk voor haar. Bovendien zou het ook voor mezelf niet goed zijn. Ik vind het erg jammer want ik vind wedstrijden erg leuk, het motiveert mij ontzettend om steeds beter te worden en mijn paard zo goed mogelijk te trainen. Nu ik geen wedstrijden meer rij ben ik steeds minder gemotiveerd, jammer is dat.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 23:28

Haha, ik ben al helemaal "veramerikaanst", ik rijd rustig 5 uur naar een wedstrijd! Maare, dressuur en springwedstrijd rijden hier kost enorm veel geld. Voor een beetje wedstrijd ben ik 3 dagen weg, betekend twee hotel overnachtingen a $50, 4 proeven $120, office fee $20, drugs fee $8 stal varieert van $80 tot $140 voor een weekend, bezine kosten a ?(hangt van de afstand af). Dit is dus werkelijk absurd, maar ja ik heb nou eenmaal prestatie drang en als je het ook leuk doet op wedstrijden werk je wel weer aan je naam. Hier heb ik mijn leerlingen en paarden in training aan te danken. Nodeloos om te zeggen dat ik dus ook alleen maar op wedstrijd ga als ik zeker weet dat mijn paard minimaal 65% kan scoren en kan winnen. Ik pak ook alleen maar de grote wedstrijden voor awards en kampioenschappen en de wedstrijden met prijzengeld. Het is wel vervelend want iedere maand ben ik weer bankroet en straks ga ik ook nog terug naar school dus minder tijd voor bijbaantjes Kwijl (by the way, ik ga trouwens naar school om advocaat te worden zodat ik deze achterlijke inschrijfgelden kan betalen! Haha! )

Maar ik ga nu eigenlijk off topic. Ik laat ff mijn fantasie de vrije loop: Jasmijn, mij lijkt kuren op muziek rijden ook erg leuk. Je kunt de proef iedere keer veranderen en de moeilijkheids graad steeds hoger maken. Mischien kun je dan zelfs shows geven. Verkleed als clown op clownsmuziek haha! Of je paard vrijheidsdressuur leren, of het hele Z-circus leren zonder hoofdstel! Of je kunt 3 ruiters zoeken die in het zelfde schuitje zitten en dan een Z-viertal opzetten. Verder zou je kunnen proberen te gaan springen. Je zegt wel dat dat eng vindt maar als je gewoon heeeeel laag begint? Mischien gaan je paard en jij het wel zo leuk vinden dat je de B aandurft! Verder kun je natuurlijk ook gewoon verder trainen in dressuur en proberen op een zo hoog mogelijk niveau te komen, mischien zelfs wel Grand Prix, maar dan niet starten.

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 23:48

Ha ha, ik als clown, nou dan kom ik nooit meer in een straal van 100 meter in de buurt van mijn paard. Ik hebhem eens na het jureren proberen binnen te halen, dus nog me nette kleren aan, jawel, een rok Misselijk Nou dat vond hij zo eng dat ik hem niet kreeg, rok uitgedaan, komt hij braaf naar me toegewandeld, ik hem in mijn onderbroek op stal gezet en daarna mijn rok weer uit het land gevist Haha!
Springen en ik, dat vloekt gewoon of zo, vroeger durfde ik het wel, nu absoluut niet meer, een kruisje soms nog wel, maar komt de balk recht op dezelfde hoogte, durf ik niet meer. Te vaak met paard en al in een hindernis geknald denk ik, en mijn paard heeft een peesblessure gehad, dus mag vast niet meer springen Schijnheilig Schijnheilig
Ik heb wel met hem in het viertal gereden, maar dan wil hij ook alleen maar voorop, want andere paarden zijn eng.
Dus, gewoon doortrainen in de dressuur en ik moet nog aan de Z2 beginnen, misschien kom ik er wel niet eens doorheen. *LOL*

Navragen is beter dan afvragen.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 08:59

Citaat:
Op 2001-06-19 00:28, schreef Pril:
Maare, dressuur en springwedstrijd rijden hier kost enorm veel geld. Voor een beetje wedstrijd ben ik 3 dagen weg, betekend twee hotel overnachtingen a $50, 4 proeven $120, office fee $20, drugs fee $8 stal varieert van $80 tot $140 voor een weekend, bezine kosten a ?(hangt van de afstand af).


wordt het dan niet eens tijd om voor een vrachtauto met living te zorgen? Of er een caravan achter te hangen?

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: boeflover, Lenora_C, luxx, Vagabondo en 12 bezoekers