Friezen paarden boere dressuurknollen :)

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-01 14:49

Je ziet best veel Friezen in de de dressuursport lopen. Ik vind het mooie paarden om te zien en ze doen het vaak ook erg goed in de lagere dressuurklassen, maar op hoger niveau zie je ze niet veel. Persoonlijk zou ik ook niet voor een Fries kiezen als ik op een hoog niveau zou willen rijden. Maar....nou is er hier in Texas een farm die Friezen fokt. Ze hebben een aantal hengsten en dat zijn niet zomaar hengsten, dan zijn echt oogverblindend knappe paarden. De amazone daar brengt ze ook uit op wedstrijden en is heel succesvol. Maar nu brengt ze ook een Frieze hengst in de Grand Prix uit. Dan zul je wel denken, okee leuk een fries in de Grand Prix maar dat zal dan vast geen hoge scoorder zijn. Fout! Dat beest scoort soms zelfs tegen de 70%!!!!!!!!! Dat zou zelfs hier in Nederland een goede prestatie zijn en helemaal omdat het met een fries is. Ze hebben toch dat knietje en ik heb gehoord dat het nogal wat training vergt om het paard te leren strekken i.p.v. alleen maar de knieen hoger op te gooien bij meer impuls. Ik was gisteren bij iemand die een video van een kur op muziek van deze hengst had. Ik viel bijna achterover van mijn stoel van bewondering. Aan de passage van die Fries kunnen veel "gewone warmbloeden" niet tippen. Zo mooi verheven en ritmisch, echt fantastisch! Ook zijn uitgestrekte draf was om te Kwijl Dat noem ik nou nog eens een uitgestrekte draf, ongelooflijk die benen werden echt tot het uiterste gestrekt en heel hoog. In zijn gewone drafwerk vond ik hem wat minder, vooral de appuyementen konden wat meer buiging hebben enzo maar zijn galopsonderdelen waren wederom om te Kwijl De changementen om de pas, pirouettes echt super. Dit is geloof ik zijn eerste Grand Prix jaar dus dat gaat nog wat beloven in de toekomst. Ik moet er nog even bijzeggen dat de amazone ook klasse is. Echt een keurige zit en haast onzichtbare hulpen.


frenske
Berichten: 94
Geregistreerd: 06-06-01
Woonplaats: berkel en rodenrijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 15:10

wow pril dat lijkt mij echt super om te zien. volgens mij zo ik dan ok echt gaan Kwijl al ik dat zag.

fren

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 15:20

is dat diezelfde fokker die in de Bit van deze maand staat?

soms is het beter om te zwijgen

Cowgirl

Berichten: 20953
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 16:27

Volgens mij zijn ze daar veel makkelijker wat betreft andere rassen in de dressuur.
Er komen ook vaak foto's van Fjorden en Haflingers die zz of hoger lopen uit amerika.
Ik denk dat we hier nog te veel KWPN gebonden zijn.
Nu maar hopen dat ze niet te ver gaan in het veredelen(luxe type) in deze rassen.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 16:50

Sja, laten we eerlijk zijn. Veel friezen missen gewoon dat beetje om echt hoog te komen. Dat missen ze denk ik in karakter.
Ik ben dus persoonlijk helemaal geen friezenfan, ze doen het leuk en lijken gaaf met al dat haar. Maar goed, das persoonlijk en ikben misschien een beetje bevooroordeeld. (Bevoornadeeld? )
Ik weet niet, als friezen zo goed waren in de sport, echt hele hoge sport, dan kwamen ze hier ook wel door. Wat een fries wel kan in draf, kan ie weer moeilijker in galop. Friezen draven nou eenmaal beter.
Maar goed, geen woord tegen de friezenfans hoor, ze zijn heel mooi.
(ik geloof dat ik voornamelijk veel friezenmensen niet zo mag)

Rena
Berichten: 203
Geregistreerd: 12-02-01
Woonplaats: loosdrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-06-01 16:55

Dames laten we wel nadenken waarde Friezen voor gefokt zijn. Volgens mij niet om te dressuren. En als er een hoog in de sport loopt, dan moeten we daar trots op zijn. Hoeveel Friezen worden in de dressuur gereden. En hoeveel KWPN ers. Vind ik het niet gek dat er meer over de kwpn er als wedstrijd paard gepraat wordt. En als je een Fries voor een sjees ziet staan dan ga je kwijlen en als je dat dan vergelijkt met een KWPN er voor een sjees dan is dat eensuper aanfluiting. Dus laten we de Fries niet afkraken. En laten we alle rassen waarderen om waar ze eigenlijk voor gebruikt worden.

mijn dieren zijn me heilig, mijn dieren zijn me alles!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-06-01 18:25

Jantina, dat was precies mijn mening ook! Ik dacht altijd, Fiezen zij leuk en aardig maar hij blijven nou eenmaal van die "stamperige paarden" om het maar even lomp te zeggen. Maar deze Fries was zooo lichtvoetig, zo prachtig gewoon. Het hoge niveau van deze Fries is denk ik voor een groot deel te danken aan zijn amazone maar ik denk zeker dat ie er ook zelf de nodige aanleg voor heeft. Het is trouwens "echt" een Fries hoor, echt zo`n zware met dat prachtige behang en gewelvde hals. Ik ga nu niet beweren dat een Fries het dressuurpaard bij uitstek is. In ieder ras heb je uitzonderingen. Maar ik denk dat een goed dressuurpaard gewoon een goed dressuurpaard is, ongeacht wat voor ras het is.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 08:59

Ik heb voor een paar jaar terug een foto gezien van een friese merrie die in Amerika in de Grand Prix reed, viel me niet tegen!

Alleen was ze helemaal getoiletteerd als een warmbloed paard, dus: opgeschoren benen, getrokken manen, opgeschoren staart e.d.

Caballo

Berichten: 1157
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Texas, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 09:16

He Pril, zijn dat soms die lui van Twin Lakes Ranch in Brookshire, Texas? Ik ben wel eens op hun website wezen kijken en ze hebben idd hele mooie paarden daar lopen.
En voor de friezenliefhebbers die nieuwsgierig zijn, hier is het adres; http://www.twinlakesranch.com
groetjes...

Life is all about ass; you're either covering it, laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, trying to get a piece of it or behaving like one.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 09:49

Jep, dat idee had ik ook altijd. Tot ik 2 friezen ging inrijden.
De 1 een wat lomper paard die wat minder uitstraling had dan de andere,
En de andere, een superinteligente fries die heel snel leerde veel uitstraling had. DAt gaat dus denk ik een superdressuurpaard worden.
Ik ben er ook pas achter gekomen.
En die galop? nog beter als de draf!

Groetjes!

_________________
Geen op dit moment.
heb inspiratie nodig.


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Steef.. op 2001-06-18 10:57 ]</font>

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 15:10

Tja het probleem dat friezen hebben hebben welsh Cobs dus ook. Ze hebben knieaktie.

Als je echt wilt gaan presteren in de sport zou ik ook geen fries of welsh Cob kiezen. Toch vind ik het wel een uitdaging om te zien hoe ver ik kan komen.

Ik had met Julius trouwens de selectie gewonnen van de kringkampioenschappen. Had ik met mijn pony zomaar alle KWPNers eruit gereden. Dat was wel erg leuk en goed voor m'n zelfvertrouwen.


Nu met barley probeer ik het gewoon weer opnieuw

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-06-01 15:23

ik denk ook dat veel friezen heel vast gereden zijn! Omdat ze van nature al zo veel zelfhouding hebben, rijden sommige ruiters de paarden nooit door de rug. Dan houdt het wel een keer op met een fries ja! Ik rijd een fries, gewoon omdat ik wel eens wil zien hoe ver ik kan komen met zo'n paard. Tot nu toe had ik bijna altijd een winstpunt, en zat ik ook al een paar keer in de prijzen. Als je echt netjes rijdt, kunnen ze toch niet meer om je heen. Dan heb je je punten uiteindelijk wel verdiend! We moeten maar eens afspreken dat we op een wedstrijd tegen elkaar rijden: ikke op de fries, heike op barley, kim op lot,.... nog meer mensen met gekke paarden?? Lijkt me zo lachen!!

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-06-01 22:53

Afbeelding

Afbeelding

Caballo, ze zijn van Proud meadow Lachen

Mieke
Berichten: 6607
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 08:12

Jeeeemiigg! Die zijn mooi!

LUNA

Berichten: 599
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 08:53

Ik denk dat het aantal friezen nog redelijk beperkt is in de sport t.o.v. KWPN'ers.
Op deze manier zie je natuurlijk meer KWPN'ers in de Z dan friezen.

Niet omdat ik zelf een fries heb maar ze kunnen wel gaan en werken! Nou wil ik niet zeggen dat elke fries geschikt is maar dat is bij KWPN'ers ook niet zo. Persoonlijk vindt ik dat ze meer gratie hebben en ontzettend mooi tonen. Knipoog

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 08:57

Tineke Bartels had er toch ook eentje in opleiding? Ik denk dat het wel kan hoor, je moet niet vergeten dat dekhengsten toch doorgaans wel de betere paarden zijn. Veel mensen kopen een Fries omdat ze een leuk paard, beetje braaf paard willen waar ze gezellig mee kunnen rijden. Als een goede dan als 3-jarige direct in handen van een prof komt, heeft ie natuurlijk al een veel betere uitgangspositie.
Heb dit weekend de Andalusiers van het Spaanse team gezien. Mijn paarden zullen het nooit worden, maar ze kregen wel enorm punten nu. Het nadeel van zulke paarden in de "gewone" sport uitbrengen is dat je denk ik altijd vrij wisselende beoordelingen hebt, de jury wil het zien of niet.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

LUNA

Berichten: 599
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 09:03

Dat is inderdaad ook het grote verschil, de persoonlijke smaak van de jury telt natuurlijk heel zwaar mee.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 09:12

Daar ben je altijd van afhankelijk, helaas zijn niet alle jury leden objectie, iets wat ik met mijn vorige paard maar al te vaak ben tegengekomen.
Reed ik 1e proef 167 en de 2e proef 135 terwijl op de video echt niet zulke grote verschillen zichtbaar waren...

Wel fijn dat er ook nog een heleboel goede jury's zijn!!!! Die wel objectief durven te kijken!!!

Adrienne

Berichten: 1535
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Geldrop

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-06-01 17:48

Het friese paard hoort nou juist wel in de dressuur thuis. Het is nl net als de Knabstuber, lipizaner en de andalusier een barrok paard. Die paarden die je nou juist weer in de spaanse rijschool ziet. Dat je ze niet veel ziet in de hoge dresuur is inderdaad de schuld van de jury die ziet liever een dood gewone warmbloed als een prachtige Fries. Jammer vind ik, bij mij gaat mijn hart altijd een slag sneller als ik een Fries een goede dressuurproef of demo zie lopen, dat heb ik niet bij een proef die door een "gewoon dressuurpaard" wordt gelopen. Daar wordt ik eerlijk gezegt niet warm of koud van. Een Fries of ander barrok paard heeft gewoon iets extra┬┤s. Het heeft een enorme uitstraling. Maar wie weet komt er nog ooit verandering in de dressuur wereld en is er weer plaats voor de Barrok. Ik hoop van wel.

Groetjes Adrienne

"We can't actually drop it off at an orphanage, they might get upset when it turns Asian." Dean Winchester.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: luffwinny, Lukasje, Murloc, Noellevbr, NoLimit_93, Pharootz, Steffi4 en 17 bezoekers