Topdag met de paarden

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-01 20:56

Ik had vandaag echt een leuke dag met de paardjes! Ik was pas om half 3 op stal en we mogen zondag helaas maar tot 6 uur op stal komen dus ik moest wel doorwerken! Eerst Jur losgegooid en haar box gedaan. Toen Razinda losgegooid, die heeft lekker heel hard gerend en gebokt. Toen ze wat rustiger was geworden heb ik haar een schabrak opgelegd en een longeersingel omgedaan. Toen ze even later doorhad dat dat gekke ding om haar buik zat begon ze verschrikkelijk te bokken en te steigeren. Met 4 benen in de lucht en bolle rug!! Oh, als ze dat doet als ik er later op zit...pffff...dat hou je nog niet 1 sec. vol. Ik moest rennen voor mijn leven om mezelf in veiligheid te brengen Lachen
Maar even later werd ze rustig en toen vond ze die singel ineens prima. Heb nog wat gestapt met haar in het bakje, toen door de stal naar buiten en ze was super braaf. Alleen buiten werd ze druk omdat ze andere paarden hoorde en toen ging die kop erop, staart erop, knorren en showen. Ik ben maar weer naar binnen gegaan want ik had haar aan een kort touwtje en als ze dan omhoog gaat... Maar ze was super braaf, Razinda is singelmak. Toen ben ik Jur op gaan zadelen. Ik heb al meer dan een maand niet meer op haar gezeten doordat ze eerst niet goed was, toen naar de kliniek en daarna die ziekte. Maar ik dacht: vandaag ga ik er gewoon op, ik zie wel wat er gebeurt! Een vriendin ging een buitenrit maken en vroeg of ik mee wilde. Ik dacht: ach ik probeer het gewoon. Toen ging er nog iemand van stal mee die al geen buitenrit meer heeft gemaakt in 1,5 jaar ofzo. Dus wij met 3 frisse paarden naar buiten. En het ging goed! jur vond het leuk, ze liep voorop. Ze vonden alledrie van alles eng en om beurten stopten ze of draaiden ze om als ze iets te eng vonden. Zoals een groter dan levensgrote felzilveren os bij een tuincentrum. Een van de 3 draaide om en wilde wegrennen. Dappere Jur liep er als eerste langs, terwijl Jur de grootste schijterd is die er maar bestaat. We hebben van alles getrotseerd met onze dressuurprikkers; skeelers, fietsers, auto's, vrachtwagens, betonplaten, enge stenen, blaffende honden, zelfs zwemmende honden... Ik was trots op Jur, een maand niet gereden en zich dan zo braaf gedragen! Toen was het al kwart voor 5 en ik moest Frulana nog rijden. Snel Frulana opzadelen en ik dacht: het is mooi weer, ik ga gewoon in de buitenbak. Frulana heeft 3 jaar 'stil' gestaan en ik rij nu sinds een paar weken op haar en had nog niet buiten gereden. En we hebben een hele grote buitenbak, 60 x 30 meter ofzo, met zo'n laag dressuurhekje met open uitgang. Als je er dan af valt is het wat minder grappig. Nou, ze was ook superbraaf. Heb lekker in verlichte zit gegaloppeerd en dat vond ze prachtig! Binnenkort ga ik wedstrijden met haar rijden, heb er zo'n zin in! Ik mag B of L, maar ik denk dat het maar L wordt. Ik ging echt met een tevreden en blij gevoel naar huis!


orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 02:15

Klinkt...heeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk....
nu nog een warm zonnetje lente/zomer fluitende vogeltjes... en ik ben tevree Knipoog

Je bent niet alleen hoor, bij ons sluiten ze de bak en zadelkamer om 1800. Op zaterdag en zondag tenzij in overleg.

Groetjes,

Manon Pling

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Ineke2Jarig

Berichten: 22103
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 12:11

Bij ons sluiten ze in het weekend ook zo vroeg...op zaterdag om 18:00 uur en op zondag zelfs om 17:00 uur!! Terwijl je in het weekend juist veel tijd hebt om lekker lang te kunnen blijven *zucht*

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 19-02-01 12:19

Ja dat vind ik ook stom! Als je bijv. leuke dingen gaat doen in het weekend kan je niet 's avonds lekker nog naar de paarden!

Bij ons mag je doordeweeks tot 10 uur 's avonds op stal komen, zaterdag tot 8 uur en zondag tot 6 uur. Elke dag mag je pas vanaf 10 uur 's ochtends komen, tenzij je bijv. wedstrijd hebt. Ik sta niet op een manege maar op een soort prive/dressuur stal met ongeveer 9 pensionklanten en de rest eigen paarden van de eigenaar en dochters en zijn vriendin. Ik ben wel blij met die rust, als je 's middags komt is er bijna niemand en verder is het een hele leuke groep mensen.

Maar die tijden en die regeltjes....bah...

Nimber

Berichten: 25636
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 17:51

oooh wat heb ik het dan goed afgelopen zomer zijn we om 5 uur 's morgens een buitenrit gaan maken om wild te kijken. de boer bood meteen aan om te blijven slapen! als ik heel vroeg wegmoet op wedstrijd mag ik altijd komen slapen maar dat wil ik nooit ben al zo'n stresskip en dan zul je zien dat ik de helft vergeet....

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 19:20

Ik heb dus nog meer geluk!! Ik kan bij mijn paardjes wanneer ik wil. Prettig nu ze drachtig is!! Maarja, een stal in je achtertuin heeft ook nadelen hoor!
Bv. twee stampende paarden en een geit die 's ochtend om half 8 de boel proberen af te breken!! Dus ook op zondag in het weekend!!!

Maar goed, das dus duidelijk een luxe probleem *LOL* *LOL*

#Ymke#

Berichten: 13859
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 21:14

Oei, ik heb meer geluk. Doordeweeks zijn er lessen toto half 11. Dan mag je tot 23.00 ongeveer op stal zijn, maar de kantine sluit om 23.30. In het weekend zijn er op zaterdag lessen tot 17.00 en mag je aanwezig zijn tot 0.00 . De kantine sluit om 0.30. Zondag's sluit de manege in de winter om 19.00 en s'zomers een uur of 23.00 . Hoe vroeg je er bent maakt niet uit. Om 6.30 gaan de hekken open en worden de honden vastgezet...

Goetjes ymke

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 21:46

Ja, ik sta dus op een pensionstalling

http://holtslag.bizland.com

Alleen de Z-dressuurbak is daar nog zandbak zonder hek, nu al paar maanden eb en vloed bak en lichtmasten.

Doordeweeks sluiten ze om 22.30 en in het weekend om 18.00, open zijn ze vanaf 08.00 maar vaak genoeg zul je niemand aantreffen.
Als je wedstrijd hebt of dergelijk dan zijn er uitzonderingen te maken, als je niet waarschuwd dan zit de zadelkamer op slot!!

Groetjes,
Manon

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-01 00:24

Wij hebben wel een hele mooie zadelkamer! Het is eigenlijk geen zadelkamer maar een hele grote ruimte (groter dan een huiskamer) die helemaal is geisoleerd en er staat een kachel. Iedereen mag zelf weten wat voor kast hij heeft en hoeveel. De meeste hebben van die enorme legerkasten. Ik heb 3 van die enorme legerkasten (schaam schaam, hoe asociaal). Bij ons heeft bijna iedereen zo'n karretje om te spullen te verslepen. Ik heb er nog geen, maar ik wil er wel een, want ik loop me een ongeluk met 3 paarden! De zadelkamer is niet op slot maar dat hoeft niet bij ons. Je auto laat je ook gewoon met sleutels in het contact staan.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-02-01 09:41

Ik ben best tevreden met onze zadelkamer, heeft vloerverwarming en een warme lucht systeem bij de dekenrekken om ze sneller te drogen. Je krijgt een kast per paard, mag inderdaad kiezen wat beschikbaar is.
Hij gaat op slot en de deur is verzwaard ofzo maar ik vind het best want daardoor is wel alles in die zadelkamer verzekerd!!
De auto laten de meesten ook gewoon open staan, maar wel sleutels eruit.
Persoonlijk vind ik het een fijn idee dat mijn spullen verzekerd liggen, je leest weleens verhalen over professionele zadel dieven!!
Pling

Groetjes,
Manon

p.s. de poetsplaats en spuitplaats is vlakbij de zadelkamer dus ver hoef je dan niet met je spullen.

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AppleSter, Cirano, Daphara, Essxan, Furrow, jilinda, Monique1963, senna21, Siebel, warvel en 15 bezoekers