Waarom gaat nou nooit eens even alles goed?

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Waarom gaat nou nooit eens even alles goed?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-02 16:01

Ik word er soms zo moe van Gaaaap !
Gaat het rijden eindelijk goed, dan kan ik weer niet rijden omdat misty weer drukplekken heeft onder het zadel . Ik heb 4 weken geleden ongeveer mijn zadel helemaal na laten kijken door een 'specialist' (zo noemde die man zichzelf)(dat grapje heeft me ook nog eens E 40 gekost). En je raad het al: hij heeft weer drukplekken!
Ik snap er helemaal niets meer van, ik wist wel dat meneer een gevoelig huidje heeft, maar dat het zo erg is?
En ik trek altijd het chabrakje in de kamer, dus daar kan het ook niet aan liggen Scheve mond Ik was net weer zo blij dat hij rijden zo super gaat, en zelfs de rem doet het weer, en de linkergalop (jaja, die lukte dus eerst niet) gaat ook perfect. Zadel ik misty gister na het rijden af; drukplekken Lips are sealed
Vervolgens krijg ik van een aantal mensen te horen dat ik ook naar een goede zadelmaker had moeten gaan! Verward Nou, dat dacht ik dus dat die man was Hoe kan ik als leek (helemaal op het gebied van zadelmakers Knipoog ) nou weten waar ik naar toe moet? En de een vind de ene zadelmaker helemaal geweldig, terwijl de ander die zadelmaker weer 10 x niets vind! Nou, daar kan ik dus geen wijs uit worden
O, wat baal ik hiervan!!
Sorry hoor, ik moest het even van me afschrijven Verdrietig


dems75

Berichten: 3299
Geregistreerd: 07-09-02
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 16:05

Waarom probeer je het niet met een gelpad onder het zadel? Heeft bij het paard van mijn vriendin echt heel goed geholpen tegen de drukplekken.

If it's not an icelandic, it's just a horse

Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-02 16:15

Daar heb ik altijd mee gereden, maar die moest er juist weer onderuit. Daarvoor in de plaats ben ik met een bontje gaan rijden op advies van de dierenarts.

Lavanta

Berichten: 2485
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 16:53

Wat een gedoe zeg...Maar ja met paarden heb je heel vaak wel wat, het zijn nu eenmaal levende dieren

Winnowill VTH (v. Numero Uno) naar de Hengstenkeuring??!!!


Paardenkracht: Het buitengewone vermogen van een paard om de mens op te beuren.

Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-02 17:07

Ja, ik weet het:(
Het stomme is alleen dat ik al een jaar of 7 een soort eigen paarden heb. Daar deed ik alles mee, wedstrijden, lessen, enz. Die hebben nooit wat gemankeerd. In die 7 jaar is er misschien ooit 1 naar de dierenarts geweest. Nu heb ik mijn eerste echt eigen, en ja hoor, de dierenarts moet onderhand elke week komen:(

flicka

Berichten: 5575
Geregistreerd: 17-08-02
Woonplaats: Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-11-02 18:31

Probeer toch eens een zadel met een bredere boom. Van een zeer bekende zadelmaker in Meppel hoorde ik dat de meeste paarden met een veel te smal zadel worden gereden. Niet al die paarden krijgen drukplekken maar wel problemen met wervels e.d. En ze lopen natuurlijk altijd met pijn! Misschien kun je een zadel, nieuw of 2e hands, van een ruitersportzaak uitproberen? Of van iemand die een haflinger, fjord of tinker heeft? Probeer het Drunens Ruiterhuis eens om advies te vragen, volgens mij hebben zij ook een zadelmakerij. Met gelpadjes enz. los je het probleem niet op als een zadel te strak zit, dat zijn goedkope lapmiddeltjes.

Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-11-02 20:05

Maar hoe kan dat nou Bloos ? mijn pony is juist supersmal. Fotos staan in mijn profiel. zou hij echt een breder zadel nodig hebben Scheve mond ? fijn, daar gaat mijn geld weer Lips are sealed

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 13:39

als je een iets breder zadel hebt dan heb je kans dat hij geen nieuwe drukplekken krijgt, omdat het dan net wat meer ruimte heeft dan dat het zadel nu heeft.
wat je ook kan laten doen, heb ik bij Quentin's zadel gedaan toen ik dat kocht, is de kamer iets breder laten maken, dat is niet heel duur, dan maken ze helemaal vooraan je zadel de naden los, leggen hem 24 uur in een soort mal en dan is ie wat breder en dan maken ze weer netjes alle naden vast.

heb je hetzelfde zadel wat je ook op destiny had liggen?
die is best smal, maar ja als ie op destiny paste dan moet ie zeker voor misty niet te smal zijn!maar laat er een goede, of 2 verschillende zadelmakers naar kijken(als het goed is zeggen die 2 allebij hetzelfde)en vraag wat die ervan zeggen als je de kamer iets breder laat maken.

wat ook kan helpen is: leg hem iets verder naar achter, veel mensen(ik ook) hebben het zadel vaak vrij ver naar voren liggen, leg hem eens iets verder naar achter en een gelpad onder het dekje, dus gelijk op zn rug.

jouw DA heeft gezegd dat je met een bont shabrak moest rijden, de DA die op de manege kwam zei bij drukplekken altijd, zodra de wondjes zo goed als weg zijn, gelpad gelijk op de rug en hij gaf altijd een speciale zalf voor drukplekken die moest je er 2x per dag opsmeren, dat in combinatie met het zadel iets verder naar achter leggen(of breder laten maken als de zadelmaker dat ook vind) dan moeten die drukplekken echt wel wegblijven!zelfs bij de manegepony's bleven de drukplekken dan weg!

succes!!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Renske_

Berichten: 20552
Geregistreerd: 12-10-02
Woonplaats: het zonnige zuiden van NL

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 13:43

heb net ff in je profiel gekeken maar je zadel ligt zelfs vrij ver naar achter, zeker niet te ver naar voren!

das eigenlijk wel jammer, want om t zadel verder naar achter te leggen, dat hoef je dus niet te proberen als je zadel altijd hetzelfde ligt als op de foto's in je profiel!

*** Hilde van de Westfriezenhof *** bedankt voor alles meisje Des, Dee, Wis, Quinnie & Hillie ...zo oneerlijk... Rust zacht Y;(
Anne van de Slothoeve Ster Sport
:# Z2 startgerechtigd! :#

Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-02 16:40

het is inderdaad hetzelfde zadel renske Knipoog
Ik heb net langeraap gebeld, en die man die normaal zadels op maat maakt is er deze week niet. Ik ga nu tijdelijk rijden met het zadel van mijn instructrice (een passier grand gilbert Kwijl ) want die ligt wel goed. Waarschijnlijk moet ik dus op zoek naar een nieuw zadel
Ik kan er gelukkig wel mee rijden volgens de da...

Groetjes iris

PridesRanch

Berichten: 4239
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Nieuwlande

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 17:04

Weet je wat een voordeel is van een bontje; je kan er mooi aan zien hoe de druk verdeeld wordt. Maak je paard niet superschoon op zijn rug, leg dan het bontje direct op zijn huid, en leg daar het zadel op. Als je gereden hebt kan je aan de grijze plekken op het bontje zien waar de druk op uitgeoefend werd. Bij mij werkt dat perfect.

Evy

Berichten: 7615
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: Warmenhuizen

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 18:46

Kan je niet zonder zadel gaan rijden? Ik vind het idee van Bubbels ook goed, dat had ik ook gedaan.
Succes met het vinden van een oplossing, en BTW je heb een prachtig profiel met onwijze mooie foto`s Lachen

Annelien (Moneymaker x Renovo) ZZL + 1 *\o/*

flicka

Berichten: 5575
Geregistreerd: 17-08-02
Woonplaats: Brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 20:31

Nog even: ik zag in je profiel dat je pony nog heel jong is. Het zadel paste misschien beter toen je hem net had maar Misty groeit nog steeds! Ook in de breedte. Mooie foto's trouwens en ik vind het een hele mooie pony. Wees er zuinig op!!

Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-02 20:44

Ik doe mijn best soxje om zuinig op hem te zijn Lovers
En evy, zonder zadel kan misschien wel, maar je begrijpt zelf vast ook wel dat dat niet echt een oplossing is Knipoog . Misty is trouwens inderdaad nog jong: 3.5. Clown

Homiafortuna

Berichten: 1947
Geregistreerd: 27-07-02
Woonplaats: Langelille

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-11-02 21:42

Ik zou toch eens een echte zadelmaker je paard en zadel laten meten. Zeker een jong paard, dat voor het eerst gereden wordt ontwikkeld zijn rugspieren enorm. Een zadel dat in eerste instantie past, kan na een paar maanden al te smal geworden zijn. Een zadelmaker past de kamer dan aan de schoftbreedte van je paard. Je paard kan best smal ogen, maar dat hoeft dan in werkelijkheid niet te zijn.
Laat echt een goede zadelmaker naar je paard kijken, anders heb je grote kans dat je de rug van je paard aan het verknoeien bent en dat is zonde.
In Meppel zit inderdaad een hele goede zadelmaker. Als je naam en adres wilt weten moet je me maar even PB'en.

Destinietje

Berichten: 4196
Geregistreerd: 14-02-02
Woonplaats: Bij Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-02 22:27

Ik heb als het goed is al een goede zadelmaker gevonden. Ene karel van Langeraap, uit berlicum. hij is alleen net op vakantie, en we kunnen hem vanaf maandag bellen. Dan zie ik wel verder!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Babe02, Googlebot, SayaJones, Tinkermuts en 9 bezoekers