Natural Horsemanship

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-02-01 19:15

Hoi allemaal.
Ik wil graag weten of jullie van dit fenomeen gehoordt hebben (tuurlijk wel, domme vraag eigenlijk) en wat jullie ervan vinden welke methodes jullie gebruiken en vooral waarom. Ook waarom je dingen van sommige mensen gebruikt. ben namelijk altijd erg nieuwsgierig naar de meningen (vooral goed onderbouwde) van andere mensen.

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes


sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-02-01 22:43

hoi,tja ik heb de boeken van emiel voest en klaus ferdinand hemphling en 6 visies op NH en monty roberts allemaal in de kast staan en eigenlijk gebruikte ik de methodes al vanuit mijzelf nog voordat ik er ooits iets over gehoord had.ik pas de taal alleen nu beter toe,en gebruik voornamelijk de leiding gevende en drijvende functie binnen het spel.en met het leidtouw moet zij altijd achter mij,en door de deur altijd ik eerst enzovoorts,maar verder gebruik ik het niet echt,althans geen rijtechnische methodes,alleen de grondoefeningen.maar zoals ik al zei deed ik de meeste al vanuit mijn onderbewuste.maar ik vind de grondoefeningen wel leuk en nuttig en ze lukken ook altijd goed,haha

soms is het beter om te zwijgen

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 00:24

yep ben er behoorlijk mee bezig. maar niet echt volgens een methode. Ik gebruik namelijk mijn eigen methode en die is "goed naar je paard kijken" en doen wat je gevoel je ingeeft. goed kijken en nadenken bij de dingen die ik doen. 'Waarom doe ik dit', en 'waarom doe ik dat', in plaats van anderen volgen. Ik luister wel naar iedereen en leer ook van iedereen.

Zit wel bij de NH mailingslist en dat is heel interessant.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 10:15

zie Hieke, ik doe geen speciale dingen, ik doe wat ik al jaren doe. Geen voest of andere charlatans. Gewoon gezond verstand en ervaring, ook van ouwe rotten in het vak.

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-02-01 10:59

Aangezien mijn eigen ervaring nog niet zo groot is, heb ik veel gehad aan boekjes en verhalen op internet. Ik gebruik het grondwerk en wil binnenkort ook een cursus gaan doen. Rijtechnisch gebruik ik niets.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eefjahh, Floemii, Iejoorr en 19 bezoekers