Hoefsmid is lieffff en bezigheidstherapie Pliva

Moderators: Berdien, Murosch

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Hoefsmid is lieffff en bezigheidstherapie Pliva

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-02 18:17

Haha!
Vandaag zou ik mijn zus even gezelschap houden terwijl de hoefsmid kwam. Hij zou rond 2 uur / half 3 komen.
Om 2 uur waren mijn zus en ik allebei op stal en Pliva was zo vies dat mijn zus de nieuwe wasplaats wel eens uit wilde proberen.
Het is in een oude stal gemaakt, dus een dichte ruimte. Erg spannend volgens Pliva. We begonnen om kwart over 2 en om 3 uur stond ze eindelijk in de wasplaats *LOL* Ze had inmiddels 6x gepoept maar mijn zus stopte er net zo hard aan de voorkant weer wortels in dus zo bleef ik aan het vegen
Na veel gesnurk en gedraai was ze toch binnen een kwartiertje schoon en omdat de hoefsmid er nog niet was is mijn zus gaan langeteugelen.
Ging snel vervelen dus ze besloot even te gaan rijden. Omdat Sander (hoefsmid) er nog steeds niet was heb ik ook nog even gereden!
Was leuk, we beseften nu eigenlijk dat ik nooit op Pliva rijdt.
Wel even uitstappen ofzo, maar nooit echt rijden.
Ze was heel braaf maar ondertussen een beetje aan het uitproberen, waar mijn zus niets van zag, maar ik voelde het wel *LOL*
Ik zag mezelf in de spiegel en zag dat ik precies dezelfde dingen verkeerd doe als mijn zus op Plief. Benen afsteken en scheef zitten in galop. Vanaf de kant ziet het er allemaal zo makkelijk uit Scheve mond
Toen we nog de paddock hadden schoongemaakt kwam eindelijk (om half 6) de hoefsmid, dus mijn zus grapte al dat het nu wel gratis zou zijn.
Hij was snel klaar, hoefjes zagen er netjes uit. Hij liep de deur uit en riep: "tot de volgende keer" Verward dus mijn zus erachteraan hollen met geld maar hij deed de deur van zijn auto dicht en maakte een gebaar van: hoeft niet!! Maar omdat ik hem nog wilde vragen over de hoeven van Tinka moest hij toch de deur ff opendoen en heeft mijn zus hem nog 10 euro toe weten te stoppen. Meer wilde hij absoluut niet hebben.
Hij heeft een boel verteld over wat hij bij hoefscheuren kan doen en ik vroeg of hij binnenkort eens bij Tinka wilde kijken of dat hij het te druk had? Ja, hij had het knetterdruk maar maakte wel even tijd vrij dus als we bellen komt hij Lovers
Waar vind je nog zulke hoefsmeden tegenwoordig??
(en ja hij is ook nog een lekker ding Tong uitsteken)


jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-02 18:52

Ik heb ook zo'n hoefsmid gevonden! Alhoewel..... een echt lekker ding issie niet *LOL*
Ik vind dat altijd zo grappig bij jullie. Dat jij nooit op het paard van je zus rijd. Ik ben altijd gewend geweest om op Berber te rijden, daarom kijk ik daar zo gek tegen aan. Het is natuurlijk maar net wat je met elkaar afspreekt.
Maar top dat ie even bij Tinka komt kijken, wie weet issie al eerder dat die andere smid. Kan jij weer snel echt lekker rijden!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-10-02 18:58

Ja wij weten dus ook niet hoe het komt.
Pliva is van mijn zus en zo heeft zij bijvoorbeeld ook nooit op IJsco of Aldira gereden. Tinka is ze een tijd geleden even op geweest.
Komt misschien ook omdat ik een tijd niet met Pliva op kon schieten. Ze zat nog niet lekker in haar vel en mijn zus was de enige die alles voor elkaar kreeg bij Pliva. Tegen anderen kon ze een enorme etterbak zijn. Dus ja toen was dat gewoon zo en had ik er ook geen behoefte an.
Nu kan ik ook heel goed met Plief opschieten omdat ik wel vaak met haar bezig ben geweest en kwam het er zo ineens van. Toen Pliva nog manegepaard was verzorgde mijn zus haar allang en was ze extreem jaloers als anderen op Pliva moesten. Ik moest toen een keer op Plief van mijn instructeur en durfde het thuis nieteens te vertellen aan mijn zus Bloos Haha! Maar nu vind ze het helemaal niet erg meer, omdat ze weet dat zij nu bepaalt wie er wel en niet op komt. Ze heeft al vaker gezegd dat ik Pliva wel mocht rijden maar het kwam er nooit van.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-02 19:24

Hehehe, onze hoefsmid heeft alleen hele sprekende knalblauwe ogen.... *wow*

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Karin

Berichten: 61814
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-02 19:50

Jouw verhaal komt mij heel bekend voor. Ik kon in het begin (lees: zeker de eerste drie jaar) ook niet zo goed met Ameretto door één deur. Geen idee wat het precies was, we lagen elkaar gewoon niet zo. Dus bleef het bij af en toe met hem het bos in als mijn zusje niet kon, of af en toe even uitstappen. Echt sprake van 'een paard delen met m'n zusje' was er dus niet, niet zoals destijds met Dino, terwijl ik toch de gelegenheid had. Maar zo'n beetje een jaar geleden kwam langzaam de 'klik' met Ret en nu zou ik 'm niet meer willen missen. Wat hij van mij vindt weet ik eigenlijk niet, dat heeft-ie me nooit letterlijk verteld Tong uitsteken.

Wel goed van die hoefsmid hoor, dat-ie gewoon tijd voor je wil maken! Cool

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-10-02 10:39

Super, zo'n hoefsmid!
Welke stal is nu die wasplaats dan?

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-10-02 11:10

De oude veulenstal naast de zadelkamer van de pony's.
Dus best een eng hok zo voor de eerste keer, maar Marloes zal wel moeten oefenen met het wassen want in december heeft ze een show met Pliva op de Lipizzanerdag in Amsterdam. *LOL*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 3 bezoekers