Mysty twijfels....zucht*

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-01 22:11

Sorry voor dat gezeik van mij altijd..
Maar ik wordt zo moe van dat gedoe over Mysty...
Jullie weten nog niet het hele verhaal, dus om het een beetje duidelijk te maken zal ik het maar even vanaf het begin af aan uitleggen...

Net voordat Shanaia geboren werd zaten we thee te drinken met Wilma (eigenaresse, Marjon, Mysty en Shanaia). Ze vertelde ons dat als er nog een pony bij zou komen dat het echt teveel werd... Dus dat we er rekening mee moesten houden dat er dus 1tje weg zou gaan. Ze verwachtte alleen niet dat wij daar allang op gerekend hadden. We vertelde haar dus dat we het veulen van Marjon zouden kopen als het een hengst was. En als het een merrie was 1 van de 2. Inge wou het liefste Mysty, dus vroeg ze of dat een probleem was. Antwoord: "nee hoor, het zijn zo goed als jullie pony's dus jullie mogen kiezen".
Nou oke dat was geregeld. erg gingen een paar weekjes voorbij en Inge maakte 40 uur bij de AH om geld te verdienen voor Mysty.
Ik ging alles regelen ivm stallen bij Pinky enzo.
Toen Shanaia net geboren was gingen we naar Lamber en vroeg Inge wanneer ze Mysty nou mocht kopen. Toen deed Lamber echt heel vaag. Zo van 'tja maar eigenlijk willen we mysty niet kwijt'. Ff later zaten we weer binnen met Wilma en Inge begon dus over Mysty. Wilma geageerde heel geschokt en kortaf en zei dat we maar gewoon geduld moesten hebben. We vroegen waarom ze mysty dan ineens niet meer kwijt wilde en toen begon ze over iets. Ze zou dan de wei af moeten geven aan de buren, ofzo als ze die niet echt nodig had. dat staat in het contract ofzo.
Ik durf er amper over te beginnen tegen hun en we zijn echt al vanalles aan het bedenken hoe we Mysje dan toch kunnen krijgen...
Wat vinden jullie bv van het idee om 700 te bieden? Het is nog geeneens een jaarling en echt geen geweldige afstamming. Dus best veel. Als ze dat dan nog niet accepteren?
het is echt niet dat ze zo gehecht zijn aan Pinky, want ze kopen een dier net zo makkelijk als dat ze ze verkopen...
Nou ja, sorry, aan dit zeik bericht van mij hebben jullie natuurlijk ook helemaal niet, maar ik moest het ff kwijt...
Ik baal echt zo ontzettend... Wat moet ik nou doen...

Doeg...

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!


sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:16

ik snap je twijfels.
en ik snap hun twijfels niet.
bied maar op mysty,700,- is een mooi bod.
wie niet waagt wie niet wint.
je hebt nu een wei + stal voor pink en voor mysty dus proberen.
wat gebeurt er als je biedt en ze willen haar niet verkopen?daar ben je dan toch niets mee verloren?zie het zo:nee heb je ja kun je krijgen.jullie hebben niets te verliezen.

soms is het beter om te zwijgen

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-01 22:24

Tja, dat is misschien wel waar...
maar ik wil niet zo zeuren bij hun...
2 jaar zijn ze super aardig geweest, en ineens, in nog geen 3 weken tijd zijn ze zo veranderd...
Misschien moeten we wel gewoon bieden... Maar als ze dan nee zeggen durf ik daarna helemaal niet meer over Mysty te beginnen...
En ik wil haar gewoon zo graag bij pinky neerzetten.... lijkt me zo geweldig!!!

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:27

ja snap ik.maar als je alsnog nee krijgt te horen,ik weet zat adressen met geweldige jaarling pony's,welshjes.de wereld gaat niet voorbij als ze mysty niet willen verkopen.
ook al snap ik dat je dan helemaal verdrietig zou zijn.het is ook niet banketstaaf bedoelt van mij,maar ik probeer je te laten zien dat je een beetje lef moet hebben in deze wereld om ergens te komen waar je naartoe wilt

soms is het beter om te zwijgen

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-01 22:32

Hoi

ja een andere pony dan mysty... daar hebben we zelf ook al aangedacht... maar dadelijk verkopen ze mysty over een half jaar ofzo... Dan is de kans groot dat Inge en ik haar niet kunnen kopen/betalen enzo...
En als ik hun te erg onder druk zet verbieden ze me dadelijk om Marjon & Shanaia te zien ofzo...

kweet het echt niet... zucht...

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 22:39

tja dan weet ik t ook niet meer Verward

soms is het beter om te zwijgen

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 07:28

Hoi!
Het lijkt wel of die mensen denken dat als jullie ineens twee pony's hebben, dat jullie dan niet meer zo vaak bij hen komen om hun pony's te verzorgen.
Tenslotte zul je het best druk krijgen dan, althans, dat denken zij misschien?
Dus voor hen is de situatie nadelig als jullie Mysty zouden kopen en ergens anders zouden stallen.
Het kan ook zijn dat ze liever met Mysty nog gaan fokken als ze ouder is? Stel dat Marjon langzamerhand te oud wordt, of om andere redenen niet meer gedekt kan worden... dan willen ze misschien Mysty daarvoor in de plaats? Waarschijnlijk dat de eigenaresse daar nog niet aan gedacht had, maar dat de eigenaar al wel in die richting heeft zitten nadenken, zo van: wat wil ik met Mysty.
Als ik jou was zou ik gewoon dat bod doen, en als hij twijfelt zeg maar dat Mysty dan tenminste nooit bij een handelaar terecht komt, maar bij jullie een goed tehuis krijgt.
Verder zou ik ook vragen waarom je Mysty niet mag kopen, zeggen dat je toch als verzorgster zijnde een beetje recht hebt op duidelijkheid?
Als je daarbij zegt dat je hen echt niet dwars wil zitten of zo, dat als er een probleem ontstaat (wei) dat je best wil helpen bij het bedenken van een oplossing?
Veel sterkte, ik hoop dat het jullie lukt!
Groetjes, Dorine.

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:05

Ik zou dat bod gewoon doen, mochten ze er niet op in gaan en doen ze nog steeds zo raar, dan kan je denk ik het beste afscheid van die mensen nemen en op zoek gaan naar een andere pony.
Het zal Pinky niet veel uitmaken of het nou zijn zusje of een andere pony is waar hij gezellig mee kan keuvelen.

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 08:29

Ik ben het helemaal met Dorine eens. Het lijkt of die mensen bang zijn iets kwijt te raken waar ze later spijt van gaan krijgen. Jullie als verzorgers of Mysty, hun nieuwe 'toekomstpony'?
Probeer er gewoon nog eens redelijk over te praten, geef ze het gevoel dat ze kunnen beslissen wat ze willen maar dat jullie graag duidelijkheid willen.
Heel veel succes en ik duim voor jullie Lachen

LUNA

Berichten: 599
Geregistreerd: 25-04-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 09:30

Succes!!!

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 09:47

Ik ou het er toch nog eens over hebben. Het zijn heel aardige mense, maar ze kunnen erg moeilijk doen..Ik denk idd dat er meer achter zit, ze zitten Inge (andere) ook met allerlei dingen dwars die nergens op slaan, voges mij omdat ze er niet aan egwend zijn dat ieamnd op hun terrein woont ofzo...(mijn theorie hoor Tong uitsteken ) Ik denk dat je het gewoon moet blijven proberen en anders idd iets afspreken van: we blijven heir komen ofzo...suxes!!!!!!

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-01 10:56

Hoi

Tja wij hebben ook al vanalles bedacht...
Dat ze PERSE Mysty willen houden lijkt me niet. vanaf dag een vonden ze mysty een lelijk veulen en keken ze niet naar haar om. Shanaia is hun oogappeltje en die is maar een jaar jonger. Dus om nou perse Mysty te houden om te fokken lijkt me niet...
Tja, toen we een keer met Wilma zaten te praten, zei ze wel ineens: Tja en dan heeft Marjon ook niemand meer. Dus ik vroeg wat ze bedoelde en toen zei ze dat als wij Mysty zouden kopen dat we dan geen zin meer in Marjon zouden hebben. Toen zei ik al metteen dat dat grote onzin was, dat ik al een jaar een eigenpony had en dat ik er ook nogsteeds kom. Dus of het dat dan is? Geen idee...
Maarja, ik denk dat we de komende weken gewoon extra veel naar Marjon en Mysty gaan en dan na onze vakantie (7 juli) toch nog eens vragen...

Nee Pinky zal het niet uitmaken of het Mysty is of een ander lief beessie. Maar ons wel!!!
Pinky & Mysty zijn de enige paardjes waar ik echt ALLES van weet! We kennen haar al sinds dat ze nog geen 10 min oud was, en ookal is het een kleine lompe dondersteen, ze is echt het liefste beestje wat je je kunt voorstellen! En als het aan mij ligt komt er geen ander bij dan Mysty!

Marjon is trouwens WEER gedekt Verward. Dus volgendjaar nog een veulen bij! Ik kan me niet voorstellen dat hij echt 4 pony's willen houden hoor... Ze vonden eerste 2 al teveel! Het zijn namelijk helemaal geen paardenmensen. Ze zorgen er wel goed voor hoor, mar die beessies staan condstand in hun hok omdat de kinderen er nix om geven. Alleen om Shanaia omdat die nog zo klein is.

Oh ja, Margje... Ik wil nie stoken maar ik hoorde net het omgekeerde over Inge van Wilma & Lamber... Verward Achja... Ik bemoei me niet met die Inge. Als ze dat dan ook eens niet met mij deed }>. Damn die troela was naar lamber gegaan dat wij (Inge, andere dus en ik) te groot voor marjon waren! De muts... Het ze 10 paarden moet ze zich nog met iemand ander gaan bemoeien Verward <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Lips are sealed

Groetjes Kim

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 11:58

hehe...ik hoor het idd van allebei de knaten..stuur wel ff pbtje,voordat iedreen meegeniet van onze roddels Haha!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie