bijrijder

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 12:13

Ik lees hier vaak over bijrijders.
Mijn vraag is waarom hebben jullie die?
Ik kan me niet voorstellen dat er iemand zit te hutse butse (kennen jullie dat liedje ook Knipoog ) op mijn paard. Kan me vervolgens ook niet voorstellen dat Kawa dat pikt. maar das weer een andere topic Knipoog
Dus mijn vraag hebben jullie het allemaal zo druk?


sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 12:16

ik heb destijds juist mijn eigen paardje gekocht zodat alleen ik ervoor kan zorgen en ik zeker weet dat niemand haar iets aan doet.nee voor mij geen verzorgstertje ofzo erbij.amenooitniet

maar goed zeg nooit nooit-afkloppen dus-

soms is het beter om te zwijgen

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 12:31

Elke dag vier paarden doen red ik echt niet, of ik ben alleen nog maar bezig met werk en paarden. Ik steek er nu al heel veel (bijna al mijn) tijd in en ik wil voorkomen dat ik zo'n muts wordt die alleen nog maar over paarden kan praten..., en dat valt nu al niet mee!!!! Haha! *LOL* Haha!

Shaienne

Berichten: 4930
Geregistreerd: 02-04-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 12:31

Ik ben zelf mn hele leven al bijrijdster, en dat bevalt me niet goed, je kan niet je eigen baas zijn en altijd verantwoording afleggen, het is altijd mijn schuld.
Daarom ben nu bezig met het kopen van mn eigen paardje, waar niemand aankomt en waar ik over mag beslissen, heerlijk lijkt me dat.

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 12:40

Ik ben zelf ook (bij)rijdster, omdat de eigenaren van Muzefee niet op haar durven/willen rijden. Aangezien ze een beenblessure (gehad) heeft, wilden ze haar eerst nog niet verkopen, maar haar stil laten staan was ook geen optie. Ik rijd haar straks vier jaar en het gaat erg leuk! Ik mag erg veel van hun maar daarentegen verwachten ze ook van mij dat ik regelmatig de stallen doe en dat ik haar Arabier ook een paar keer in de week rijd omdat zij daar geen tijd voor heeft of te moe voor is.
Bij ons werkt het dus erg goed.

Ik zou me echter niet voor kunnen stellen dat ik het prettig zou vinden als er nog iemand anders op haar zou rijden. Zelf zou ik dus ook niet snel kiezen voor een bijrijder.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 12:44

In principe wil ik ook geen bijrijder omdat ik het zelf zo leuk vind om iedere dag met mijn paard bezig te zijn. Daarbij komt dat Toon als ex-manegepaard behoorlijk omgeschoold moest worden en van zijn staakkuren af moest. Dat lukt gewoon makkelijker als je het in je eentje doet, dan benader je hem altijd op dezelfde manier, is des te duidelijker voor zo'n dier. Bovendien heeft Toon al zoveel mensen op zijn rug gehad dat ik dat zoveel mogelijk wil beperken.

Maar ja, toen kocht ik Kaminka weer terug en toen had ik zomaar twee paarden. En een fulltime baan. Tja. Kaminka is een paard wat veel aandacht nodig heeft en eigenlijk elke dag moet werken, anders wordt ze vervelend en nog drammeriger dan ze normaal gesproken al is. Ik heb alleen niet zo heel veel tijd om twee paarden te rijden, twee stallen uit te mesten, land uit te mesten, waterbakken bij te vullen in het land etc. Maar ik wil allebei mijn paarden nooit meer kwijt.

Dus heb ik besloten dat er dan maar voor Kaminka een bijrijdster bij moet komen, ook in het belang van Kaminka zelf. De eerste bijrijdster is al gestopt voordat ze begonnen was, maar woensdagavond komt er iemand waarmee ik het wel goed kan vinden. Ik weet nog niet hoe ze rijdt, dus dat moeten we even bezien. Het belangrijkste is dat ze Kaminka goed behandelt en haar werk niet afraffelt door er snel een borstel overheen te halen er een zadel op te kwakken en een uur door de bak scheuren om het dier vervolgens weer doodleuk in de stal te gooien. Als dat het geval is heb ik liever geen bijrijdster, dan eet ik maar elke avond om half tien, of rij ik ze beiden om de dag.

Toon kan best twee of drie rustdagen in de week hebben, daar wordt hij eigenlijk alleen maar beter van, maar Kaminka moet eigenlijk elke dag aan de gang, dus je moet wat verzinnen!

Ik kom er wel uit, op wat voor manier dan ook!

Ben zelf trouwens ook bijrijdster geweest en vond het heel moeilijk dat ik bijna niets te vertellen had over te nemen beslissingen en zo. Paard drie weken kreupel geweest, zelf ga je dan alleen maar stappen op het harde, de eigenaar ging direct de duinen in om het dier flink te trainen. Debiel. Dat soort dingen is niet fijn!

Groetjes Mieke

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Mieke op 2001-06-11 13:47 ]</font>

Pink_Horizon

Berichten: 19828
Geregistreerd: 11-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 12:45

Hoi

Ik heb een half jaar geleden ofzo een grietje 'aangenomen' omdat ik bang was dat ik het foute deed. Maar ik merk nu dat ze bang van Pink is en dat ze alleen komt als het haar uitkomt. En dat is dus niet de bedoeling. Dus ze vliegt er lekker uit en ik doe Pink gewoon lekker in me up! Niemand die zich met mijn zaakjes bemoeit! Lachen
Ps ik ben ook bijrijder/verzorgster. Van Marjon, Mysty en yellow(/shanaia *LOL*). Omdat die kinderen van hun nix om die beessies geven... Verdrietig Maar ja, voor mij geluk ! Lachen

Groetjes Kim

Trotse mama van dochters Svenna & Loys
Voorlopig paardloos!

Natascha

Berichten: 6475
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 13:04

ik heb iemand die 2 keer in de week komt om in mijn vakantie voor Lois komt zorgen (kan ze vast wennen). Daarna (als ze dan nog wil) komt ze 1 keer in de week zodat ik ook eens een avondje gezellig kan niksen thuis.

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Sandra_H

Berichten: 1650
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 13:46

Ik heb Sam juist gekocht om er elke dag helemaal zelluf mee te tutten en te doen, dus ik heb/wil ook geen bijrijdster. Wel is het zo dat het nichtje van m'n beste vriendin, wiens verzorgpony werd verkocht Sam 1 of 2 keer per week mag gaan doen als haar dat straks nog uitkomt met haar school. Maar van haar weet ik gewoon zeker dat ze leuk met 'm omgaat, en het is altijd makkelijk voor als ik een keer onverhoopt niet kan ofzo, dat ik dan iemand heb die vertrouwd met hem is. Dan nog weet ik zeker dat ik op haar dagen evengoed zelf ook nog naar Sam toe ga, kan hem geen dagje missen Lovers

PinnieLinnie

Berichten: 588
Geregistreerd: 22-01-01
Woonplaats: Schagerbrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 14:13

Ik ben nu dus wel opzoek naar een bijrijd(st)er voor Iowa. Want ik werk 2 dagen in de week en ze heeft de beweging gewoon nodig, zie topic "dik". En ik wil dat ze veel aandacht krijgt. En om eerlijk te zijn, om nou zelf elke dag te rijden, vind ik ook niet zo fantastisch. Party!! Want dat vindt Iowa niet zo leuk en ik vin het dan saai worden. Dus ik zoek iemand erbij die wil helpen en ik ben wel heel kieskeurig hoor!
Ik pak niet zomaar de eerste de beste eruit die me opbelt. Degene moet goed kunnen rijden en echt enthousiast zijn.
Maar jah..daarom zoek ik iemand. Omdat het niet anders kan.
Groetjes

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 14:40

Waarom heb ik een bijrijder.

om het volgende mijn paard staat 21 uur per stal graag zou ik hem meer uit stal willen hebben maar helaas ik werk ook 40 uur om het te betalen.
Omdat hij recht heeft op iedere voldoende aandacht en plezier heb ik er iemand bij die hem 2x perweek lekker verwend en rijdt (Karin dus). Daarbij heeft hij ook nog veel energie als ik hem een dag vrij geef (alleen wandelen) kan je hem de volgende dag niet fijn rijden en werk je tegen een hoop spanning. Dus daar doe ik hem en mezelf geen plezier mee. Dus daarom.

Ik ben heel tevreden met Karin (niet omdat ze op bokt zit hoor) ze is nu een maand bezig en soms heeft ze wat moeite met hem. Maar ja ik moet haar helpen en ook geduld hebben. En dat heb ik ze heeft recht op een goede kans. Ze is goed voor hem en niet overdreven voorzichtig en ik merk aan leys dat hij goed op haar reageerd.

Hier voor had ik ook iemand die hem reed maar die had gewoon te weinig tijd voor hem. Dus we hebben erover gepraat en toen heb ik Kairn gevraagt.

Ik denk dat je altijd goede afspraken moet maken en we rijden in princiepe 1x in de week samen. Om ook wat dingen door te nemen en elkaar te helpen (proefjes oefenen). Ze gaat ook mee met wedstrijden ik vindt dat gewoon super tof en ik hoop dat ze zelf ook nog het nodige gaat starten.

Het moet een samenwerking zijn en dat is vaak moeilijk. Maar praat met elkaar en doe ook andere dingen samen dan alleen bezig zijn met paarden zodat er een vriendschap ontstaat dit is ook beter voor het paard.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 14:44

Ik heb GEEN bijrijder, omdat ik nog steeds elke dag zo ontzettend kan genieten van dat bijzondere gevoel dat ik nou eindelijk (na 24 jaar rijden en er 28 jaar over dromen) sinds twee jaar m'n eigen meissie heb!!!
Ben nog steeds zoooooo gelukkig met haar, dat ik gewoon niet met m'n koppie erbij ben, als er iemand anders met haar aan de slag gaat, ik MOET er gewoon bij zijn..... Ziek he? Ik kan haar gewoon geen dag missen!
Hihihi, Dick kan ik maximaal een weekeinde missen, en Mileentje een dag *LOL* !

Sonja

janna

Berichten: 4090
Geregistreerd: 08-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 14:49

ik rijd verschillende paarden voor andere mensen. Eigenlijk train ik ze. Ik ben begonnen met een arab, omdat ze die niet fatsoenlijk konden rijden. Met stappen draafde hij, draf was een halve galop enz. Daar ben ik dus mee aande gang gegaan. nu rijd ik twee paarden voor mensen die het leuk vinden als hun paard in de sport loopt (geld teveel dus), een rijd ik omdat hij gereden moet worden, en die mensen dat zelf niet kunnen (zij mennen ermee), en een rijd ik om het keur en sport predikaat te halen. Deze mensen zijn serieuze fokkers, en zoeken iemand die de paarden in de sport kan rijden (voor de predikaten).

Nimber

Berichten: 25638
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 16:36

Ik heb geen bijrijder heb ik niet nodig want ik rijd vaak genoeg.
als ik eens een weekend weg ga of iets ofveen aantal keren geen tijd heb dan neemt mijn nichtje 'm met liefde mee naar buiten en tutteld uren met 'm iets waar lottie heeeeeeeel dol op is.

Op de woensdag ben ik vrij.
Ik was echt elke dag bij het paard maar ik had nooit tijd voor iets anders.
Nu ga ik op woensdag gewoon andere dingen doen.
Anouk controleerd 'm dan even en borsteld 'm als ze zin heeft soms gaat ze wandelen.
Tja 2 meiden die ik voor de volle 100% kan vertrouwen.
Ik wou nooit een verzorgster/bijrijder maar anouk verzorgde m'n oude pony bij de vorige eigenaar en belde heel voorzichtig op of ze alsjeblief een keertje mocht kijken,aaien en foto's maken want dat had ze wel gedaan voor ie wegging maar die waren mislukt.
ik vond dat zo sneu dat ze al snel mocht poetsen en wandelen etc.

Ik weet niet of ik nog bijrijder ben.
Ik rijd met regelmaat paarden voor een ander maar dat wil ik op mijn manier doen niet het gezeur lievr zus of zo dan mogen ze het zelf doen.
die luxe heb ik met een eigen paard.
Ik ga renate nu helpen met het inrijden van een paar tinkers heb er erg zin in.
ik help hun omdat ze dan goed te verkopen zijn en mezelf omdat ik er heel erg veel van leer....
Voor dat ik een eigen paard had was ik bijrijder (eigenlijk verzorger ) bij ons op stal.
Ik trainde de paarden voor de fokker en als ruil daarvoor mocht ik echt heel veel ben zelfs een week op vakantie geweest met zijn merrie.
Hij rijd zelf niet heeft alleen maar fokmerries en 2 hengsten en een handje vol jonge paarden

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Suzan

Berichten: 1581
Geregistreerd: 23-04-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 19:42

Ik vind dat je je een bijrijder erg negatief voorstelt Runningkawa. Je schrijft: Ik kan me niet voorstellen dat er iemand zit te hutse butse Kan me vervolgens ook niet voorstellen dat Kawa dat pikt.

Dan ga je ervan uit dat iemand die je paard bijrijd per definitie slecht(er) rijdt.

Ik kan me goed voorstellen dat het niet makkelijk is om, als je een bijrijder nodig zou hebben, iemand te vinden die je helemaal kunt vertrouwen en die ook qua rijstijl bij je past.
Maar het is ook een feit dat er bijrijders en verzorgers zijn die onmisbaar zijn voor de eigenaar en het paard. Omdat zij bijvoorbeeld met hart en ziel voor het paard zorgen, of omdat de eigenaar zelf niet in staat is om het paard (voldoende) beweging te geven. Ook zijn er paardenbezitters die zelf recreatief rijden, maar het wel prettig vinden als ze iemand hebben die regelmatig het paard meer dressuurmatig kunnen rijden. Dit zijn zomaar een paar voorbeelden. Maar ik vind het jammer dat je het zo negatief brengt. Er zijn genoeg paarden die veel slechter af zouden zijn als ze geen verzorgster hebben die ze aandacht geeft.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 20:00

ik heb het zelfde gevoel als Kawa. Ik zou NOOOOOIIIITTT iemand op Berber of Isolda laten. Nouja, wel als ik erbij ben, maar das niet een bijrijdster natuurlijk. (ik rijd wel eens met een vriendin ofzo)

Ik kan me ook, net als Kawa, niet voorstellen dat iemand anders met mijn paardjes bezig is en ik niet weet wat ie uitspookt. Misschien heel negatief, maar niet zo gek, als ik die verhalen hier zo hoor. (paarden zonder manen, paarden afgejakkerd ed.)

Heb het ooit weleens overwogen toen ik voor 2x een half jaar naar duitsland ging. Heb het overwogen en besloten het niet te doen. ZOu me niet kunnen voorstellen wie dat zou moeten doen. Dus heeft Isolda lekker een tijd vrij gehad. Af en toe een rit met mijn vader voor de wagen of onder het zadel en verder feest vieren met Berber in de wei.

Fitzroy
Berichten: 18050
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 20:26

Kawa, ik heb ook bewust geen bijrijder.
Wel rijdt mijn instructeur hem 1 x in de week, daar betaal ik ook voor, maar daar wordt hij in principe alleen maar beter van.

Voor de rest heeft hij nog 2 dagen vrij, dus eigenlijk rijd ik maar 4 x in de week en dat vind ik prima zo.
Als ik er dan nog een bijrijder bij zou nemen zou dat ten koste van Fitz zijn 'vrije' dagen gaan en ik vind dat een paard ook recht heeft op niets doen, net zoals wij in het weekend.
Dus voor mij ook geen bijrijder. Daarbij komt ook dat het, denk ik, niet meevalt om een bijrijder naar je zin te vinden, kortom ik ben gewoon geen 'bijrijder-mens'!

Mijn instructeur is er trouwens ook geen voorstander van als je fanatiek wedstrijden rijdt.

vikki

Berichten: 14248
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 20:44

Tsja, ik heb dus wel een bijrijdster en ik geloof dat ik wel in mijn handjes mag knijpen van geluk...ze zou namelijk NOOIT iets doen met Escala waar ik niet achter sta en als ze het idee heeft dat Escala niet lekker loopt ofzo dan belt ze eerst mij, ze zou er nooit op stappen als Scaal niet lekker loopt. Ook van Escala's manen blijft ze trouwens af... Haha! hihihi...ze weet hoe errug ik Escala's manen "vertroetel" dus al dat soort dingen laat ze aan mij over...verder neemt ze heel veel les (dat kan omdat ze mij niet hoeft te betalen en dat is natuurlijk beter voor Escaal dan dat ik wat meer geld heb) en als ze niet kan zorgt ze altijd dat onze instructrice Escala rijdt of longeert, dus ik weet altijd dat Escala goed verzorgd is! Ook kan mijn puk niet klagen over gebrek aan penen, appels etc....mijn dekens zijn voor het najaar begint altijd lekker gewassen en indie nodig gerepareerd...Ik heb Escala nu 3 jaar en Petra rijdt haar dus # jaar en 2 maanden... Haha! Je zou kunnen zeggen dat ik haar min of meer georven heb... *LOL* *LOL* *LOL* Ik heb wel het geluk gehad om mee te maken hoe Petra voor Escala zorgde voor ik Escala kocht en eerst had ze alleen nog 1 ker in de week les omdat haar lessen van mij wel door mochten gaan, maar later heb ik haar dus gevraagd of ze niet mijn bijrijdster wou worden en dat wou ze dus wel. Overigens rijd ik "pas" Verward 5 jaar en zij rijdt nu zo'n 28 jaar geloof ik... Haha! Maar goed, om even terug te komen op mijn redenen om een bijrijdster te hebben; ik werk fulltime, ik ben een goed uur onderweg naar Escala, ben ook even onderweg naar mijn werk etc., dus op deze manier houd ik op 2 dagen ok nog wat tijd over voor mijn "social life" zeg maar...vandaar dus. Knipoog

Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 19:31

ik heb geen eigen paard, ik ben opzoek naar een bijrijpaard.
nu ga ik misschien 2 paarden doen die de hele tijd staan te nixen in de wei waarvan de eigenaar bijna nix van paarden af weet of bij een vrouw die 6 fjorden heeft, nou ik begrijp wel dat je liever geen bijrijder hebt. maar ja, als je 6 fjorden ofzo hebt moet je denk ik wel....ik zou ook eerst een paard gaan rijden voor een vrouw met een ziekte, dat soort problemen. als ik een eigen paard zou hebben zou ik ook geen bijrijder willen, maar ja, soms moet je wel en dan heb ik een gelukkje dat ik misschien eindelijk mijn bijrijpaard heb. en het gebeurd ook in veel gevallen dat de bijrijder beter rijdt dan de eigenaar, toen ik op dat paard van die gene die ziek is ging rijden zei iemand van haar op stal:zozo, nooit geweten dan dat paard dressuur kon. terwijl de eigenaar de hele tijd vertelde dat ze Z met haar had gereden. ook heb ik een oud paard(nu 30, toen 29) gereden, die vrouw heeft een hele beesten boel thuis, dus heeft ze een bijrijder voor woensdag en op zaterdag werkt ze de hele dag dus dan heeft ze er ook 1.
nou, doegies

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 19:43

Ik heb sinds een paar dagen een verzorgster voor mijn paard en eerlijk gezegd vond ik dat ook heel moeilijk.Ik ben heel erg voorzichtig met mijn paard en (klinkt misschien zelfingenomen)ik denk dat ik gewoon het beste weet hoe en wat.Ik ken hem natuurlijk ook heel goed.Ik heb gelukkig een meisje van 14, die ik zelf nog veel kan leren en die niet bijdehand is.Dus dat is wel een prettig idee.Daarbij is ze nu al gek op mijn paard, dus ik hoop dat het goed gaat.Sommige mensen klinken heel negatief over bijrijders, maar dat vind ik niet (altijd) terecht.Ik heb bijvoorbeeld niet altijd even veel tijd vanwege mijn studie en ik wil toch dat mijn paard de nodige aandacht en verzorging krijgt.Dus het is aan mij om een ander zo nu en dan mijn paard toe te vertrouwen,ook al is het nog zo moeilijk.Als ik dat niet zou doen is dat alleen maar een egoistische overweging.

littleroosie

Berichten: 5405
Geregistreerd: 16-05-01
Woonplaats: Heerenveen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 20:23

Ik ben zelf ook bijrijdster van Imagnetion en Chess. Imagnetion alleen op donderdag omdat de eigenaarese dan moet werken. En Chess omdat niemand daar anders wat mee doet. Tja, als Chess van mij zou wezen zou ik ook absoluut geen bijrijder willen. Echt niet! Lekker zelfs elke dag hem verzorgen en rijden, maar dat zijn dromen.

Botticelli (Paddox X Samber) Z1 + 0 (GGK voor het bonte paardenstamboek) https://www.facebook.com/botticellihengst
Disan Montana (TomTom X Criminal Law) ster
Big Hunk of Love (Botticelli x TomTom)

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 20:25

Aangezien ik sinds een aantal jaren zelf geen paard meer heb, rijd ik nu ook paarden voor anderen. Maar ik ben dan wel de enige die op die paarden rijdt. Ik krijg ook overal les. De verschillende paarden die ik dus rijdt en heb gereden, werden dus alleen gereden door mezelf. Het kan naar mijn mening erg vervelend zijn als twee verschillende mensen op 1 paard/pony rijden, aangezien iedere ruiter weer anders is en het paard zich iedere keer weer aan moet passen, vandaar dus dat ik alleen paarden rijd.

xandra
Berichten: 114
Geregistreerd: 03-06-01
Woonplaats: hoofddorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 20:56

Ik rijd zelf twee paarden bij. Ze staan namelijk prive en om nu elke dag twee keer heen en weer te rijden en dan ook nog twee drie paarden doen en werken ? Dat si voor haar niet te doen. Dus we rijden met zijn drieen. Zo heeft zij ook nog tijd voor werk, gezin en vrije tijd.

Ik ben er blij mee. Natuurlijk heb je altijd wel eens meningsverschillen. Niemand rijdt je paard zoals jezelf. En iedereen heeft andere ideeen. Maar ik rijd voornamelijk dressuur en zij gaan bijna altijd lekker naar buiten. Dus mooi verdeelt.

Ik wil later een eigen paard. En dan zal ik ook een bijrijder nemen. Iemand die gewoon lekker naar het bos gaat. Zo houd je nog iets van een socal life over. En voor op vakantie en weekendjes weg is het ook ideaal.

Vroeger reed ik echt 5 paarden per dag voor andere mensen en die waren er altijd blij mee. Waarom niet, je neemt iets uit hun handen en als je zelf lekker kan rijden gaat het toch prima? De een is wat handiger in bepaalde dingen en zo vul je elkaar lekker aan.

Dus, ik vind dat een bijrijder moet kunnen!!

R_MW
Berichten: 1822
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 21:17

Ik voel me een beetje aangesproken nu Scheve mond\ .
Je schrijft:
Ik kan me niet voorstellen dat er iemand zit te hutse butse (kennen jullie dat liedje ook ) op mijn paard. Kan me vervolgens ook niet voorstellen dat Kawa dat pikt.

Ik zit echt niet te hutse butse op Kanjer! (leuk liedje idd Haha! )

Een beetje positiever mag dus wel vind ik. Ik doe alles om zo goed mogelijk te zijn voor Kanjer. Ik vind bijrijders absoluut geen slecht idee voor mensen die weinig tijd hebtben. Als je maar een goede bijrijder hebt.

#Ymke#

Berichten: 13859
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-01 21:19

Ik ben jaren zelf bijrijdstr geweest en op een gegeven moment was het meer mijn paard dan die van de eigenaresse omdat ik dat paard 6 dagen in de week deed.

Nu heb ik sinds twee 1/2 jaar een eigen paard en ik ben erg voorzichtig geworden sinds ik bijna me paard verloor door gemakzucht van een brijdster. Eigenlijk wilde ik me nooit meer wagen aan een bijrijdster tot ik fulltime ging werken en me paardje er een beetje bij inschoot. Nu heb ik een meisje van 15 die erg goed weet wat ze doet. Ze rijdt hem 2 dagen in de week ( joyce , ook hier van bokt) en ik weet dat ze voorzichtig is. Ik vertrouw haar ook en als er iets is belt ze mij of ik haar.

Dus er zijn wel goede bijrijdsters, maar ik heb er slechte ervaringen mee gehad, nu gelukkig niet meer~~!

Groetjes ymke

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Evelien, Arlette1991, Eleanne16, Gini, Jade91, JPitty, Larissajulia, Merelll, Ravenna31, Roulette_, Sterrendief, tjaakje, Vagabondo, Veldbloem, Vero, Zitaaa en 18 bezoekers