Zijn jullie paarden verzekerd?

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mieke
Berichten: 6609
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-02-01 11:00

Hallo, ik zit er over te denken om Toon te laten verzekeren.

Wat zijn jullie ervaringen, welke maatschappij, soort verzekering, kosten hiervan?

Alvast bedankt.

Mieke


Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 11:15

Mijn paarden heb ik allebei sinds vorig jaar verzekerd, maar Razinda pas nadat ze geopereerd was. Had ik het maar ervoor gedaan, dan was alles van de operatie en nabehandelingen (4000 gulden ongeveer)vergoed, maar ja dat is achteraf praten... Nu is het gebit van Razinda uitgesloten. Ik heb ze beide niet volledig verzekerd, omdat het dan wel heel erg duur wordt. Ze zijn standaard verzekerd tegen brand, diefstal, dood (niet door euthanasie dacht ik, maar alleen als ze ter plekke neer vallen ofzo) en voor alle kosten die in de kliniek in Utrecht worden gemaakt. Met Jur heb ik daar al profijt van gehad, had vorige maand 1200 gulden kosten in de kliniek. Toch heb ik spijt dat ik Jur niet volledig heb laten verzekeren dan waren alle dierenarts kosten ook vergoed, en dan niet alleen, maar ook bijv. Rodinde zou zijn vergoed. Nu wil ik mijn paard door haar laten behandelen, maar het is hartstikke duur! Maar ja, niets meer aan te doen. Jurita is voor 10.000 gulden verzekerd en Razinda voor 7000 gulden. Ik geloof dat ik voor Jur iets van 450 gulden per jaar betaal en voor Razinda 350 (ongeveer). Ik ben verzekerd bij Hippo en tot nu toe ben ik erg tevreden. Het gaat mij er niet om dat ik geld krijg als ze dood gaan, maar omdat je soms hele hoge hoge hebt als een paard plotseling geopereerd moet worden ofzo. Vroeger vond ik het maar onzin, maar ik ben blij dat ik het gedaan heb. Ik heb de kosten er in een jaar al uit!

Manon 2

Berichten: 2726
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 11:22

Bolivia is ook bij Hippo verzekerd en dan het meest uitgebreide pakket. Ik heb haar echter maar voor 6000 verzekerd en dat kost me 750 per jaar. Ik heb er nog niets aan gehad, maar ik heb haar pas 9 maanden.

Het hangt een beetje van je persoonlijke situatie af. Als een operatie 7000 gulden kost dan wil de verzekering dat niet betalen, maar dat heb ik dan zelf wel. Het ging mij op dat moment meer om de ziektekosten, maar ik vond een premie van 1200 gulden (voor 12000 verzekeren) wel wat veel.

-“Imperfection is beauty, madness is genius and it's better to be absolutely ridiculous than absolutely boring.” ― Marilyn Monroe

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 11:43

Verzekeren is een vak apart. Het heeft te maken met je financiele draagvlak, alles wat je zelf niet kunt betalen moet je verzekeren.
TOen ik Lab net had, moest ik hem nog afbetalen, daarom is ie dus verzekerd. Van te voren heb ik bij verschillende maatschappijen info aangevraagd en dat eens doorgenomen. Wat zijn de overeenkomsten en wat zijn de verschillen?? En wat kosten die dan?
Mijn paard is gemiddeld verzekerd, niet de duurste maar ook niet de goedkoopste vorm.
Verdiep je erin en maak een afgewogen keuze. Hou er ook rekening mee wat je met je paard doet en hoe oud hij is.

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 11:57

Hoi,

Mijn moeder heeft alles uitgezocht en Barley is nu verzekerd bij Interpolis. Ik heb de uitgebreide verzekering zodat ook alle dierenartskosten erbij zitten. (aantal procent van de waarde van het paard. ) Ik heb een eigen risico van ƒ250 gulden per jaar. Bij de amef had je een eigen risico van 10% per geval. dat vond ik niet echt opschieten.

Blijkbaar zijn er maar twee maatschappijen die paardenverzekeringen doen. De rest zit ook daarbij aangesloten. Tja mijn moeder wet alles heel precis . Die heeft denk ik met iedereen gebeld. Als jullie iets speciefieks willen weten dan zal ik het haar wel eens vragen

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 12:26

Ik heb eerst ook allerlei offertes aangevraagd van verschillende verzekeringsmaatschappijen. Voor mij kwam Hippo daar het beste uit. Niet alleen vanwege het geld, maar ook om andere dingen. Zoals dat je meer zeggenschap over je paard hebt wat er mee moet gebeuren, zoals bijv. als hij geeuthaniseerd moet worden. Ik heb trouwens helemaal geen eigen risico en ik ken mensen die 100 gulden of 150 eigen risico hebben, is heel verschillend geloof ik.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 12:35

Marillion en Phoebe zijn verzekerd bij Friesche Onderlinge. Het gaat mij puur om de ziektekosten, maar daarvoor moest je dus wel eerst een standaardpakket nemen. Nu zijn ze dus uitgebreid verzekerd, maar ik heb Marillion wel ver onderverzekerd, het gaat me toch alleen om die ziektekosten. Ik ben heel tevreden over de Friesche: ze betalen snel uit en toen Maril nav een blessure fysiotherapie moest deden ze ook niet moeilijk en kreeg ik dat ook vergoedt, terwijl dat bij hun niet gebruikelijk is! Imatador is (helaas) niet verzekerd, maar mijn veearts is niet zo moeilijk...zet rustig 'Marillion' boven zijn rekening. Bij foto's en aanverwante werkt dat natuurlijk niet zo!!!

Groetjes Suzanne

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 13:06

Isolda en Berber zijn beide niet medisch verzekerd. En gelukkig maar, want ze hebben nog nooit iets gehad.
Ik zie het op deze manier: Ik heb al die jaren zelf mijn premie opgespaard en mocht er iets gebeuren, kanik dat betalen.
Gebeurt er niets, dan heb ik datmaar weer in mijn zak! En de meeste verzekeringen hebben dus een eigen risico van een bep. bedrag. De keren dat er bij onze beesten een veearts kwam, was het toch voor mijn eigen rekening geweest!

PinnieLinnie

Berichten: 588
Geregistreerd: 22-01-01
Woonplaats: Schagerbrug

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 15:31

Ik heb Iowa laten verzekeren.
En Xantippe binnenkort ook.
Ik heb er erg goede ervaringen mee, nog nooit problemen gehad.
Ben alleen de naam kwijt, zit hier ergens in Noord Holland..
Me vader regelt dat allemaal, sorry!
Maar het is ook nog niet zo onwijs duur waar ik zit.
Ik zal even opzoeken hoe die verzekering heet voor je! Dan hoor je het wel!
Groetjes Linda

Believe in your Dreams, Never let go and then you'll know...

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 15:51

Ailin gaat verzekerd worden door hypo, bij hypo schijn je iets meer zelf mogen te beslissen. de friesche onderlinge raadde ook iemand me aan omdat deze niet moeilijk doen met uitbetalen. Wel heeft iedereen me aangeraden om een verzekering te nemen die gespecialiseerd is in paarden zodat je een hoop gezeur niet mee hoeft te krijgen

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 16:27

Ik heb Interpolis, vanwege de balans tussen service en prijs. hippo had ik een slecht gevoel bij. De beste is de Friesche omdat dat een ouderwetse boerenbond is, ze zijn alleen erg duur.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 16:33

De enige tip die ik je ga geven (en alle anderen hier): kijk alsjealsjealsjeblieft heeeel goed wat er met je paard gebeurd als de "schade" groter is als de dagwaarde van je paard. Je moet er toch niet aan denken dat de verzekering je lieveling invordert en jij maar moet raden wat ermee gebeurt...(toeristen rondrijden in Petra, op vleestransport naar Italie, manegeknol in Frankrijk, kogel door z'n kop terwijl het met een operatie en een jaar rust nog goed kan komen).....................Brrrrrrrrr!

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 16:48

Barbiano is van mijn moeder en die vond het te duur om te verzekeren voor de volledige waarde. Betaalden we iets van 2000 per jaar. En niet om op te scheppen maar ze vindt dat als er iets is kan ze het gewoon makkelijk betalen. Groetjes Lisette

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 19:44

Orry is verzekerd bij de Hippo,
uitgebreid ziektekostenverzekerd.
Orry is 1x gekeurd klinisch en rontgologisch, ik had gewoon de verzekering gevraagd welke dierenartspraktijken zij mij wilden aanraden, zo kunnen ze je ook vertellen waar je niet heen moet!!
Ik heb geen eigen risico op dierenartskosten en 75 gulden per jaar eigen risico op medicijnen. Het is trouwens ook zo dat je paard altijd via je normale verzekering valt voor WA (onder huisdieren), dus dat hoef je niet dubbel te doen.
Bij de Hippo mag je je paard terug kopen tegen slachtkosten, die trekken ze dan van 'de uitkering bij dood' af, als je paard afgekeurd wordt.

Groetjes,

Manon

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-02-01 21:45

tja eigenlijk zijn er maar twee in Nederland. De amef en de Interpolis. De rest dus ook de onderlinge brengt het weer onder bij of de amef of bij interplolis

Ik heb dus nu interpolis en als de operatie o.i.d duurder is ald de verzekerde waarde dan geven ze met dat bedrag en moet ik de rest zelf betalen. Ik mag ook beslissen waar ze heen gaat en er zelf bij zijn als ik dat wil.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-01 00:21

Als je paard wordt ingevorderd, is het altijd zo dat je hem kan terug kopen. Hippo is er het makkelijkst in, je kan zelf alles bepalen. Ik zou persoonlijk mijn paard terug kopen voor slachtprijs en dan zelf bepalen wat ik doe. Maar zelfs nu mijn paard is afgekeurd, blijft ze gewoon verzekerd. Ik dacht dat ze haar uit de verzekering zouden halen maar nee!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-02-01 14:03

Citaat:
Op 2001-02-17 00:21, schreef Jura:
Als je paard wordt ingevorderd, is het altijd zo dat je hem kan terug kopen. Hippo is er het makkelijkst in, je kan zelf alles bepalen. Ik zou persoonlijk mijn paard terug kopen voor slachtprijs en dan zelf bepalen wat ik doe. Maar zelfs nu mijn paard is afgekeurd, blijft ze gewoon verzekerd. Ik dacht dat ze haar uit de verzekering zouden halen maar nee!

Oh gelukkig, ik dacht dat je hem dan echt "kwijt" was..... Hoor wel eens van die horrorverhalen.... Daar zou ik dus echt niet aan moeten denken he! Groetjes, Sonja.

Mieke
Berichten: 6609
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-01 09:27

Allemaal bedankt voor jullie reacties op mijn vraag.

Het gaat mij inderdaad voornamelijk om ziektekosten te verzekeren (koliekoperatie van negenduizend gulden of zo, komt wel eens voor en moet er niet aan denken dat ik dat dan niet kan betalen). Mijn vorige paard had altijd wat (werd regelmatig in elkaar getimmerd in het land) en dit had uiteindelijk een operatie aan de knie tot gevolg. dit kostte me drieduizend gulden, wat ik gelukkig wel had. Deze kosten kon ik weer verhalen op de eigenaar van het paard waar ze een klap van had gehad. Door mijn ruiterbewijs ben ik behoorlijk WA-verzekerd, dus als Toon zo'n akkefietje uithaalt is dat financieel gezien geen probleem.

En natuurlijk zal ik Toon terugkopen van de verzekering als het niet meer gaat. Enkele reis Italie zit er voor hem niet in!!

Ik heb wel eens wat info aangevraagd bij div. maatschappijen maar ik vind het moeilijk vergelijken, vandaar mijn vraag.

Misschien moet ik inderdaad gewoon een offerte aanvragen. dat is wat duidelijker denk ik.

Groetjes Mieke


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 12 bezoekers