Hoe is de sfeer bij jullie op stal?

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Myke
Berichten: 839
Geregistreerd: 19-10-01

Hoe is de sfeer bij jullie op stal?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-10-02 14:47

Hi,

Ik vroeg mij af, hoe is de sfeer bij jullie op stal? Hangt natuurlijk af van de huisvesting van je paard (eigen stal, pensioen, manage, etc.) en de grootte. You name it...

Bij ons op stal is het vrij ontspannen en gezellig. Er hangt een relaxte sfeer en iedereen vermaakt zich prima. Niemand is te beroerd om een ander even ergens mee te helpen of zo. Dat is wel fijn. Ik merk ook dat je veel van elkaar kan leren, etc. Kennen jullie elkaar goed? Soms blijven wij nl. wel vrij lang hangen op een doordeweekse lesavond. Pfff Dromen

Merken jullie bijv. dat er een verschil is tussen mensen met een eigen paard of zonder eigen paard.

Vinden jullie ook dat een goede sfeer op stal belangrijk is of heb je zo iets van ik ben hiervoor mijzelf en mijn paardje?

Voor mensen die in een manage les rijden, hebben jullie leuk contact met groepsgenoten of andere mensen van stal?

Okay een hele


Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 14:53

Ik sta op een western-pensionstal en het is heel gezellig. We drinken samen een bakkie 's avonds, en gaan daarna samen rijden. Maar als je daar geen zin in hebt is het ook goed, geen mens die aan je kop komt zeuren. Heerlijk.
Dus als je geen zin in anderen om je heen hebt, ga je gewoon meteen met je paard aan de slag, dan heb je ook de bak voor jezelf alleen. Of anders een uurtje later, dan is het ook weer rustig.
Het is dus gezellig als je het zelf zoekt, maar als je met rust gelaten wilt worden, gebeurt dat ook, maar zonder het gevoel dat je moederziel alleen bent.
De mensen die geen eigen paard hebben maar lessen op de paarden van de stalhouder, worden niet anders behandeld dan degenen met een eigen paard. Ze horen er gewoon bij net als de rest, worden ook meegevraagd voor een bakkie doen etc.

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 14:56

Ik sta met mijn paarden op een vrij kleine pensionstal. Er staan verschillende soorten paarden met verschillende soorten eigenaren! Haha!

De een rijdt fanatiek wedstrijden, de ander doet alles via de Pat Parelli methode, de een rijdt op een Shire, de ander op een nrps-er.

Iedereen kan het met iedereen vinden, natuurlijk trek je sneller naar sommige personen toe, maar roddel en haat en nijd is er absoluut niet en dat ben ik bij andere stallen wel eens anders gewend!

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen

AnneOmie

Berichten: 6892
Geregistreerd: 15-08-02
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 15:02

Bij ons is de sfeer goed. Ik sta op een hele grote pensionstal en er zijn zoveel mensen. Als je het met de een niet kan vinden dan met de ander wel. Omdat het bij ons zo groot is is hem meer van Ieder voor zich en God voor allen, vind ik wel erg jammer hoor. Op mijn vorige stal (boerderij met 11 paarden) was het veel knusser en iedereen hielp elkaar. Ik heb nu wel zoiets van ik kom voor mijn paard (niet voor mezelf) en ik kom niet om gezellig in de kantine te kleppen want daar heb ik gewoon de tijd niet voor. Alle paarden die bij ons staan zijn privépaarden. We hebben dus ook veel bijrijdsters rondlopen en ik heb niet het idee dat die anders behandeld worden. We hebben verder een goede vriendelijke sfeer op stal met allerlei verschilende soorten mensen en paarden Haha! Echte snobs lopen er niet rond.

Cowgirl

Berichten: 20145
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 15:33

Wel gister was de sfeer tussen bepaalde personen zo'n beetje LPF nivo Haha!

Maar dat komt vast wel weer goed.

waar ik wel af en toe een beetje moe van wordt is dat gewijf onder elkaar
Vrouw 1 heeft het over vrouw2 en andersom en daar sta ik dan tussen.

Maar verder is de sfeer wel goed ik kan het met iedereen even goed vinden, maar probeer toch ook wel een beetje afstand te houden na wat er allemaal is gebeurd op mijn vorige stal.

parouschaJarig

Berichten: 16951
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 15:45

bij ons op de manege!
vind ik het een kleverige manege!

ik noem het altijd de''potte stal '' ze zitten altijd zo van: tot morgen hé .
ik zie je dan en dan
bha

     *Many people walk in and out of your life,
     but only true friends...
     will leave a footprint in your heart *

noeska_m
Berichten: 165
Geregistreerd: 16-04-02
Woonplaats: Avenhorn (nh)

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 15:52

nou bij ons op stal is het dus echt niet gezellig, alleen maar ruzie en iedereen bemoeit met je, vooral de kinderen die geen eigen pard hebben, maar verzorgen

Machie

Berichten: 15236
Geregistreerd: 11-09-02
Woonplaats: bij de berg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 16:11

heel gezellig is t bij ons. We zijn maar met zn 3en, en als de 1 niet kan voeren, dan de ander wel! Het gaat allemaal wel lekker!

Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 18:15

Bij ons is het erg gezellig, nu staan wij ook maar op een klein (maar toch luxe) pensioenstalletje, er zijn euhm ff denken 7 of 8 pensioenklanten.
De meesten kende ik al van school of vroeger van de manege...
Het is erg gezellig en rustig, je hebt geen blerende kinderen om je heen.
We helpen elkaar wat, ik doe bijv. af en toe de stallen en dan helpt een andere keer de stalhoudster mij met rijden en zo gaat dat Haha!

En Priscilla dat doen wij ook op stal hoor Tong uitsteken ja doeii tot morgen Kusje

Knipoog

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3

lottiey
Berichten: 181
Geregistreerd: 04-09-02
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 18:41

bij ons is het soms gezellig, ik sta op een hele kleine pensionstal, dus er is bijna niemand, opzich wel fijn met niemand in de bak.
maar er zijn meer volwassene als kinderen, wel aardig enzo. maarjah om daar leuke buitenritte mee te maken en lol te hebben zie 'k toch ook weer neit zo zitten...

wie weet er een leuke verzorgster voor geena omgeving breda?

parouschaJarig

Berichten: 16951
Geregistreerd: 21-04-02
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 18:41

ja oke.
maar ze gaan echt ver hoor,wanneer heb je wedstrijd dan ga ik mee en help ik je enz...

word er stapel gek van..
ze weten ookaltijd alles Boos!

     *Many people walk in and out of your life,
     but only true friends...
     will leave a footprint in your heart *

lottiey
Berichten: 181
Geregistreerd: 04-09-02
Woonplaats: breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 18:43

bij ons is het soms gezellig, ik sta op een hele kleine pensionstal, dus er is bijna niemand, opzich wel fijn met niemand in de bak.
maar er zijn meer volwassene als kinderen, wel aardig enzo. maarjah om daar leuke buitenritte mee te maken en lol te hebben is toch anders

Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 18:48

Hier is het meestal heel gezellig(manege).
Ik denk omdat ik bijna iedereen op woensdag, wanneer ik rijd, daar ken.
Vroeger toen ik nog niet zoveel mensen daar kon vond ik het namelijk niet heel leuk daar.
Wel is er een soort 'groep' van de eigen pony's die wat minder gezellig zijn meestal Haha!
maar ook de volwassen er zijn erg aardig enzo, iedereen helpt elkaar enzo.

Tin
Berichten: 3681
Geregistreerd: 29-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 19:07

Ik sta op een kleine pensionstal,het is er wel gezellig en er hant wel een gezellige sfeer.Iedereen groet elkaar en de meesten helpen elkaar met stro en hooi naar beneden gooien enz.. alleenstaan er een paar jonge kinderen rond de 10 en 12 jaar die af en toen ruzie hebben en lopen te kloten! maar dat is meetsla na een dag of 2 weer over.Ik sta nog niet zo lang op deze pensionstal maar ik wil er niet meer weg.

sharief
Berichten: 755
Geregistreerd: 18-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 20:04

Zelf rij ik op de manege sinds 1 jaar, erg gezellig en al kom je voor het eerst het is net of je d'r al jaren komt. Iedereen helpt je en wijst je de weg als het moet. Perfect!
Toen ik Sharief nog had stond ik in Zuidland en het was daar ook gezellig, wel wat roddel maar daar ben ik niet zo gevoelig voor Schijnheilig haha, al is het op die stal wel veranderd en lopen er nu massa's pubers rond met de bijbehorende perikelen( ik neem ze niks kwalijk hoor ben zelf ook beetje puber geweest.... Verward )
Kortom, ik vermaak me wel op stal.

;-)

Shiloh

Berichten: 16816
Geregistreerd: 23-07-02
Woonplaats: Nijmegen

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 20:27

BIJ ONS OP DE MANEGE IS HET TOPPIE!!!!
Ik rijd dan op manege pony's (en waarschijnlijk misschien vanaf heden op paarden) en het is altijd echt kei gezellig. Ik rijd nu al 5 jaar op die manege 1 keer in de week op zaterdag. Ik heb op die zaterdag in 3 verschillende lessen gereden, maar wel 3 lessen bij dezelfde instructeur. Eigenlijk vanaf mijn 3de les blijf ik al de heeeeeeeeele dag op de manege rond hangen. Ik heb er kei veel goed leren kennen, Fleury, (ook hier op bokt) is mijn beste vriendin en rijd bij mij in de les. Janneke (jannelien op bokt) ook een goede vriendin van ons, rijd er ook. Eigenlijk heb ik best veel vriendinnen op de manege. Vooral manege kinderen van de zaterdag dan. Natuurlijk zijn er soms echt een paar die ik absoluut niet uit kan staan, maar dat is overal wel denk ik. We zijn gewoon de hele dag samen, paarden poetsen, uitmesten, strooien etc. Of gewoon lekker kletsen. En zo al 5 jaar lang.

De meeste van ons zijn de 16 gepasseerd, normaal gesproken betekend dat dat we op paarden moeten rijden en dan dus naar een paarden les op een andere dag. Maar niemand van ons wil. Ik kan niet eens op een andere dag als zaterdag. Gelukkig ziet de eigenaresse het ook wel in. Die zei laatst. "Jullie zijn zo'n hecht vast groepje, die kunnen we gewoon niet uit elkaar halen!" Dat had ze helemaal goed door. Ze vind het dus gelukkig goed als er een paar op paarden gaan in onze vaste les. We hoeven dus niet te verhuizen.

Het kan misschien een beetje stom klinken, en ik zeg ook helemaal niet dat iedereen zo is. Maar mijn ervaring is wel dat veel kinderen die een eigen paard hebben heel erg asociaal kunnen doen. (bij ons op de manege dan) Die hebben zoiets van, wij zijn te goed voor dat manege grut en die paarden van ons zijn een stuk beter dan die knollen. Er zitten ook zeker aardige bij, en meestal doen ze wel gewoon, maar als ze dan kijken naar hoe je rijd, dan zie je gewoon dat ze het niks vinden, en dat ze je roddelend afkraken. Soms haalt het het bloed onder je nagels vandaan, bijvoorbeeld als we weer eens aan het werk worden gezet om de stal van zo'n paard uit te mesten. Dan heb ik zoiets van, jij hebt toch voor dat paard gekozen, doe dat dan zelf. EN DAN NOG KLAGEN OOK DAT HET NIET GOED GEBEURD IS!
Maar meestal negeren we het, en gaan gewoon lekker verder met ons groepje. Bij ons is het dus echt verdeeld in manege en eigen.

MAAR DAT MAAKT HET ZEKER NIET MINDER GEZELLIG. Ik probeer op de zaterdag dan ook zo vroeg mogelijk op de manege te zijn. (ik reis er 3 kwartier op) dus rond 11 uur daar, terwijl ik pas van 4 tot 5 uur paard rijd Haha!...

sorry dat het een lang verhaal is geworden, maar ja, dan moet je dit maar niet vragen *LOL* Haha!

groetjes

ps: OH JA, nog 1 ding vergeten. Er is wel 1 super aardige vrouw op de manege. Desiré heet zij, ze is volwassen, en heeft ook een eigen paard. Maar ze is altijd super gezellig, een beetje stilletjes af en toe. Maar geeft super goed advies staat altijd ff stil om te luisteren, en is ook echt geintresseerd. Afgelopen week namelijk heeft ze 10 minuten met haar zadel in haar handen tijd genomen om te kletsen over mijn eerste ervaringen met het paard (zie topic [pp]verschil tussen pony en paard. ) en gaf me daarbij heel leuk moed en zo. Echt LEUK! da wast, groetjes

"Every song has a CODA, a final movement. Whether it fades out or crashes away. Every song ends. Is that any reason not to enjoy the music?"

marfiek

Berichten: 6555
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: 's-Gravenzande

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 21:02

Zeker is er bij ons een goede sfeer altijd super gezellig.. als er tentenkamp is gaan we altijd met zijn alle eerst naar de mac en lekekr veel lol maken *LOL* en dan gaan we naar de hyporama echt super gezellig Lachen
iedereen helpt elkaar meestal wel graag tuurlijk lopen er wel een paar tussen die iets minder in de groep passen ofzo..
maar ik kan het daar wel goed met iedereeen vinden alleen de eigenaar daar hebben we wel eens meoite mee maar de laatste tijd gaat dat ook perfect!! Lachen

Valentina 26 jarige welsh k (valk) merrie gestopt in de sport (M dressuur tussen de paarden) nu lekker veel op de wei met vriendjes, nog lekker in beweging met rijden en longe en heerlijk naar het strand, top!

Naz

Berichten: 7203
Geregistreerd: 09-05-01
Woonplaats: De Vecht verlaten voor de IJssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-10-02 21:21

Sfeer is prima, is wel eens minder geweest, hoewel ik me daar weinig van aantrek. Ik kom daar voor mijn paard, die heeft het goed, en de gezelligheid voor mij is dan mooi meegenomen.

Als je niet weet waar je heen gaat, kom je er altijd -- Loesje

Spirit

Berichten: 27386
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Sydney, Australië

Re: Hoe is de sfeer bij jullie op stal?

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-02 13:50

Myke schreef:
Voor mensen die in een manage les rijden, hebben jullie leuk contact met groepsgenoten of andere mensen van stal?


Ja hoor, het is heel gezellig bij ons op de manege. Er zijn wel veel mensen met eigen paarden en nog meer mensen die les hebben, dus ik ken lang niet iedereen. Maar de mensen die ik ken zijn allemaal heel aardig, met of zonder eigen paard maakt niet echt uit.

Wij hebben een hele gezellige lesgroep Haha! Ook hele aardige instructrice en hele leuke paarden.

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

Pjelk

Berichten: 1957
Geregistreerd: 06-06-02
Woonplaats: Warffum

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-02 22:09

Onze manege (waar Pjelk staat) is ook best gezellig. Wat ik echter wel jammer vind is dat bijna iedereen er dressuur en wedstrijden rijdt. Springruiters zijn er nauwelijks en er is 1 westernruiter. Gelukkig wordt de diversiteit in rijstijlen wel groter nu we ook menles en springles hebben. Maar ik dwaal af.
Wat ik vooral op de lesavonden belangrijk vind is dat er een leuke instructrice is want die bepaalt al voor een heel groot deel de sfeer. Bij ons zit dat werl goed. Wat ik vooral leuk vind is dat iedereen bij vertrek nog even DOEG de bak in brult. De instructrice en eventuele bekende lessers groeten dan terug. Deze instrucvtrice groet je ook altijd als je binnenkomt maar dit stoort de les verder niet.

wodan

Berichten: 2341
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-02 12:04

Normaal is de sfeer op stal eigenlijk altijd goed geen geruzie onderling. Helaas is er op dit moment wel een beetje strijd tussen mij en een andere stal genoot,maar dat zal wel weer goed komen. Vraag me alleen af wanneer. Heb haar deze week nog niet gesproken,maar zij zal de stap moeten zetten ik heb het woensdag al geprobeerd.

Wodan en ik onderweg in de M2

Ethelate

Berichten: 19883
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-02 12:42

ik heb Tos gestald staan bij een boer vlakbij.
Ik sta daar alleen, en heb dus de scuur me eigen (ja, er zijn nog wat kalfjes) en niemand die aan me hoofd zeurt, stalhouder is altijd bereid te helpen, en houdt Tos goed in de gaten.
Fijne sfeer en ik ga er dan ook echt niet zomaar weg (ook al mis ik een altijd te bereiden bak)

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Lavanta

Berichten: 2485
Geregistreerd: 26-08-02
Woonplaats: Groningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 19-10-02 18:03

Onze stal waar we stonden was de sfeer helemaal verziekt Boos! Eerst was het super gezellie en leuk, we gingen zelf soms met elkaar uit enz...Gewoon super leuk
Een van die meisjes reed op de "mooiste" pony van de eigenaar van die stal en dat meisje was daar altijd trots op enz..Als er mensen op stal kwamen dan altijd even bij die "mooie" pony kijken enz Verward Key ik moet toegeven dat die pony wel mooi was maar ik zou hem voor geen GOUD willen hebben...Maar dat terzijde...
Maar toen kwam mijn Knuffel op stal en toen vondt de eigenaar van die stal Knuffel heel erg mooi en moesten alle mensen die op stal kwamen Knuffel even bekijken Verward Nou ik had daar echt niet om gevraagd hoor... Verward
Maar toen kwam er dus jaloerzie van hun kant, wij deden super normaal...zoals we altijd deden...Als wij wouden opzadelen in het gangpad en zij kwamen eraan dan moesten wij oprotten want het was "HUN"plekje Boos! Boos! IRRI!!!!
En toen ging het rijden van hun ook nog steeds meer gepaard met schoppen, slaan en heeeeeeeeeeel veeeeeeeeeel schreeuwen...Nou als ik me ergens aan erger is het wel aan wijfen die hun pony helemaal verrot meppen en schreeuwen omdat die pony niet mooi wil lopen Boos! Boos! .
Ik vermeed steeds meer het rijden met hun want Demi en Knuffel werden helemaal opgefokt van dat geschreeuw. En als je aan het instappen was dan gingen ze keihard langs je galopperen enz...Nou dat sloeg echt helemaal nergens op...
En toen liep het uit de hand: Ik ging toch weer bij hun inrijden en zij waren met hun 3en aan het rijden. Die wijfen gingen niet eens instappen en steeds in volle galop de bak door racen, terwijl ik daar aan het rijden was...beetje dressuren enz.. Dus ik zeg er iets van, nou dat had ik beter niet kunnen doen want toen werden ze toch BOOS op mij...maar het kwam erop neer dat ik geen wedstrijden reed dus dat ik geen recht had om in de bak te mogen rijden Boos! Ik ben afgestapt en ben verder gaan rijden in de buitenbak.. Boos! HIER HAD IK GEEN ZIN IN!!!!
En het allervreemdste is nog wel dat toen Demi weg was dat we nooit meer iets van iemand van die stal hebben gehoord, niet eens een briefje met sterkte of een kaartje ofzo...die zullen allemaal wel gedacht hebben OPGEROT STAAT NETJES Boos! Boos!
En het allerergste vondt ik nog toen we hun na een maand weer op MSN spraken ze de schuld van de DOOD van onze pony bij onze PONY's zelf legde Boos! Boos! Moesten die maar beter opletten enz...en het was mijn schuld dat Nobby dood was want ik liet Nob aan dat KL*TE beest ruiken Verdrietig Ik kon toch ook niet weten dat die ROT KNOL zo hard naar achteren mepte.... Verdrietig
Nee die WIJVEN VAN DIE STAL ZIJN ECHT ZOOOOO ERG Boos! Boos! Boos! Boos! IK Hoop dat ik hun nooit meer tegen kom.....

Winnowill VTH (v. Numero Uno) naar de Hengstenkeuring??!!!


Paardenkracht: Het buitengewone vermogen van een paard om de mens op te beuren.

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-02 17:27

Uhmm...Neel, even goedbedoelde kritiek op je berichtje: wat minder smileys en geen caps gebruiken...danku Lachen

Ontopic: Ik heb het super naar mijn zin op stal Lachen We kennen elkaar redelijk goed, helpen elkaar op wedstrijden, altijd goedbedoeld advies, en je kan gewoon lekker je gang gaan. De lessen zijn altijd erg gezellig (leerzaam ook hoor Knipoog), en iedereen heeft gewoon respect voor elkaar. Lachen Gewoon een grote familie zeg maar...ik vind het super gezellig, en zou er eigenlijk het liefst niet meer weg willen Lachen Maargoed, ooit kopen we een plekje voor onszelf, waar mijn paard (en toekomstige paarden) lekker aan huis staan Lovers

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Tinne

Berichten: 13717
Geregistreerd: 07-11-01
Woonplaats: Zundert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-10-02 18:40

XoNo schreef:
(en toekomstige paarden)


Colin gaat het later groot aanpakken *LOL*

Maar goed, ook weer even ontopic: Ik sta helemaal in mijn uppie bij een boer (mijn oom). Maar ik vind het wel fijn om daar alleen te staan, krijg van helemaal niemand gezeur, soms zegt mn oom wel van 'ik heb liever dat je dat daar doet'. Maar dat vind ik niet erg, Ivanka mag daar immers gratis staan, hij moet het zelfs zeggen van mij als iets niet naar zijn zin is Haha! Het is iig heel erg relaxed daar Lachen En wil er ook nooit meer weg Lachen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Barbabientje, BoschA, chantalboes, Eefjahh, Groetje, limagirl, Marit1995, Nevaeh, Nordic, sauffi, Vealosz, wmeijvogel, Xhiske, Yahoo en 28 bezoekers