Razinda voor het eerst gelongeerd met zadel

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-06-01 23:29

En het ging goed!! Ik heb foto's gemaakt dus die zal ik eind komende week hier plaatsen.

Ik ging haar eerst poetsen en deed het zadel op, zonder beugels. Dat vond ze prima. Singel vast, ook dat ging goed. Toen naar de bak en ik liet haar stappen, zelfs dat deed ze heel braaf. Totdat er opeens een knopje om ging ofzo, en toen rende ze weg, van mij af, al bokkend (net zo'n rodeopaard, hoofd tussen haar benen en bolle rug). Ze draaide de verkeerde kant op en toen moest ik wel loslaten. Ze ging nog een paar rondjes bokken en werd toen rustig. Toen heb ik de longeerlijn even los gemaakt en haar even los laten lopen. De boer kwam ondertussen ook kijken want die vond dat ook prachtig. Hij stelde voor dat hij even zou longeren omdat hij natuurlijk sterker is en haar wel zou houden. Hij had nog nooit gelongeerd en Razinda draaide dus ook af en toe om naar de andere kant. Maar als ze ging bokken hield hij Razinda wel en toen ze even later was gekalmeerd nam ik het weer over. Ze ging super!!! Alle overgangen keurig op commando, zelfs galop ging op beide handen keurig. Ik was heel tevreden en Razinda was drijfnat. Ze heeft nog lekker gerold.

Daarna heb ik zonder zadel op Jurita gereden, ook nog een stukje op de weg. De foto's van Razinda zal ik snel hier neerzetten. Ik ben in elk geval heel tevreden!! Party!!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl


Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-01 09:02

Jeetje! Goed hoor! Party!! Lachen Party!! Lachen Hier schiet het niet op. Één van de pony's heeft laatst toen ze voor het eerst een longeersingel om had een hele nare val gemaakt. Huilen Sindsdien kunnen we er vrijwel niets meer mee. Zo verschrikkelijk angstig. Met de andere gaat het prima. Alleen gaat die weg om te beleren, aangezien daar niet iets mee mag gebeuren. Die 'moet' namelijk op korte termijn weg (omdat ze een afgekeurde vader heeft). Jammer eigenlijk, aangezien het een top pony is. Huilen Maar goed, ik ben erg benieuwd naar je foto's. Wil ze graag bewonderen. Lachen En ook ben ik benieuwd naar de verdere verhalen over Razinda. Pling

Liefs, San.

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-01 11:14

gelukkig is het goed afgelopen toen je los moest laten, maar wat fijn dat het verder zo goed ging! ben ook heel benieuwd naar de foto's

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-01 12:12

Oh jee, krijg al helemaal de kriebels.
Ik ga er hopelijk ook eentje inrijden... met hulp hoor! Want een rodeo lijkt me niet simpel *LOL* ! Door jouw verhaal heb ik er echt zin in.
Fantastisch dat het zo goed ging. Hoe oud is ze nu precies? En hoe heb je dat gedaan toen ze voor het eerst het zadel op kreeg?
Ik hoorde van iemand dat ze eerst een dekje op gingen leggen, toen een zware opgevouwde deken, en daarna het zadel enzo. Is dit een goed idee om te laten wennen?
Als je nog tips hebt hoor ik ze graag. Voorlopig zal ik die pony eerst maar eens moeten leren longeren, dusseh... tips welkom.
Veel succes met Razinda en vooral vaak vertellen hoe het loopt oke?
Ben helemaaaaaaal niet nieuwsgierig *LOL* ...
Doei! Dorine.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-01 21:14

Razinda is vorige week (2 juni) 3 jaar geworden. Ik heb haar al ongeveer een half jaar geleden laten wennen aan een schabrak op haar rug (los) en dat vond ze geen probleem. Ook deed ik weleens een licht zomerdekentje op voor heel even. Razinda is heel erg ziek geweest (meer dan 41 graden koorts) en toen stond ze heel erg te trillen (was in februari) en toen had ik haar dat dekentje op gelegd maar ze begon er toch een beetje in te happen dus dekenmak is ze nog niet! Lachen

Toen ze nog een veulentje was legde ik haar ook weleens een handoekje op haar rug. Maar goed, ben dus eerst begonnen met een schabrak, daarna een dekensingel om en in de box. Toen dat goed ging een schabrak met longeersingel. Daarna dit om maar dan los in de bak etc. Zo kom je steeds verder. Maar ik ben hier dus al maanden mee bezig om te wennen.

Best triest, zo meteen is ze helemaal zadelmak maar kan ze niet eens een hoofdstel in...

Maar ik hou jullie op de hoogte en ik denk dat ik donderdag wat foto's kan plaatsen!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

ibikus
Berichten: 20688
Geregistreerd: 15-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 07:07

Krijg je over die bult helemaal geen hoofdstel?

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-06-01 08:13

Gaaf hoor lekker dat het al zo goed gaat.

Wel fijn dat die boer je graag helpt dan sta je er gelukkig niet alleen voor.

Hoe ga je dat nu met het hoofdstel oplossen ??

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Monique1963, Mowgli4 en 21 bezoekers