Natascha, over reiki!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

 
 
Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-01 07:26

Hoi!
Ik heb cursus reiki 1 en later ook 2 gevolgd, en doe het ook bij paarden! Leuk he!
Gisterenavond nog op de manege, omdat dit paard erg onrustig en nogal fris is, er wordt naar verhouding vrij weinig op gereden en het meisje dat er op ging rijden was aan het poetsen en ik ging ondertussen ff het paard behandelen... hij vond het echt lekker.
Als het klikt tussen mij en de nieuwe verzorgpony's/paard, ga ik trouwens een driejarige pony beleren, en dat ga ik ook met heeeel veel reiki doen. Gewoon om eerst die band op te bouwen, het gevoel te geven dat je gewoon een soort moedertje voor ze wil zijn, een soort vertrouwelijk gevoel geven. Die driejarige merrie is vrij schichtig en wantrouwend, dus wie weet kan het helpen.
Ik ben het met je eens dat reiki inderdaad een manier van "verwennen" kan zijn! Ben ook zeer benieuwd hoe de veulens er op reageren...
Mijn vorige verzorgpaard werd er altijd heel ontspannen van: als ik mijn handen oplegde dan ging die hals naar beneden, zijn ogen op half zeven Gaaaap , en zijn oren zakten opzij naar beneden zodat hij nog meer op een ezel leek Tong uitsteken ...
Verder heb ik de pony die daar stond en hoefbevangen was ook reiki gegeven, die had zo'n pijn, tja dan wil je alles doen om die pijn te verlichten en haar wat minder gestressed te krijgen...fiew. Ze gaf dan ook na een minuut of tien zelf aan 'dat het zo wel genoeg was', heel apart. Dan ging ineens die hals naar boven, werd ze alert, draaide haar hoofd naar mij toe, zo van: nu wil ik weer ff gewoon doen hoor, ff wakker worden *LOL* !
Wat heb je allemaal met reiki/paarden gedaan? Als je wilt zou ik het graag horen!
Groetjes, Dorine.


Natascha

Berichten: 6504
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 07:45

hoi Dorine,
leuk te horen dat er nog iemand is die Reiki doet, de meeste mensen vinden het vreemd omdat ze niet wten wat het is. Daarom doe ik het ook altijd bij beesten, die vinden het ook niet vreemd. Ik heb Reiki 1 gehad en wil ook 2 gaan doen, maar dan moet ik eerst wat beter in m'n vel gaan zitten. Ik deed het altijd bij onze oude hond (Hollandse herder) en zeker toen ze oud en ziek werd heeft ze er heerlijk van genoten. Zelfs toen ze stierf heb ik haar met Reiki begeleid en dat was een van de aangrijpendste ervaringen uit m'n leven (kan er nu nog om janken als ik er aan moet denken). Ik doe nu Reiki op Lois omdat hij vaak nerveus is. Hij is zo'n type droogkloot van buiten en dreutelkont van binnen en dat uit zich dan ook vaak in luchtzuigen en dreutelen met poetsen. Ik verwen hem dan ook wel eens met TTOUCH in combinatie met Reiki (dat gaat vanzelf stromen als ik met die TTOUCHes bezig ben) en na een paar minuten wordt meneer heerlijk ontspannen. Hoofd naar beneden, ogen half dicht en een wapperende onderlip. Ook moet ie van de ontspanning altijd poepjes laten (bahbah Knipoog ). Als ik met hem bezig ben staan de andere paarden altijd mee te kijken en die worden ook gelijk helemaal relaxt. Ik heb ook wel eens Reiki gegeven aan de oude overbuurman van Lois. Dat was een fris jong paardje met voernijd dat altijd wilde bijten. Het was geen kwaaie (kon je aan z'n hoofd zien) maar hij was heel onzeker en ging dus maar gelijk met z'n oren in de nek als je voorbij kwam. Na 2 keer Reiki op z'n nek stond ie me altijd al aan te kijken als ik binnen kwam met zo'n blik van "kom eens hier jij met die warme handjes Knipoog". Dat paardje is nu verhuisd, maar hij was echt een stuk liever geworden. Nu doe ik het maar weer alleen op Lois en die is er wel blij mee. het heeft me ook al wel eens geholpen toen z'n been gekneusd was. Het ging echt supersnel over. En als meneer niet wil of genoeg heeft geeft ie het inderdaad ook zelf aan. Hoofd omhoog, ogen open en een ondeugende blik in z'n ogen "ja, nu is het wel weer genoeg, ik heb honger Lachen "
Nou, dat was me wel weer een heel verhaal, maar dat krijg je al gauw als ik iets over paarden mag vertellen Knipoog

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 07:59

Hoi Natas en Dorine! Zoals Dorine wel weet heb ik ok mijn Reiki 1. IK wil m'n 2 wel gaan halen, maar verwacht dat het goede moment vanzelf wel komt. Ook ik oefen liever de Reiki op dieren uit dan op mensen en zoals jullie het beschrijven komt mij ook heel bekend voor!

Wat ik echter heel moeilijk vind, is mensen die Reiki helemaal niet kennen, uitleggen wat het is, zonder TE zweverig over te komen. Had gisteren nog weer zo'n geval: ik wil het graag goed vertellen, maar ik ken die Drenthen wel, grinnik, je moet niet gaan zweven, want dan hoeft het van hen niet meer! Moeilijk dus! Maar 1 ding is zeker: Reiki heeft mijn leven verrijkt, absoluut!

Liefs,
Brenda

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 08:16

Kunnen jullie uitleggen wat dat is?
Lijkt me erg interessant!
Groetjes Petra

:evaw:

Natascha

Berichten: 6504
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 08:21

klinkt bekend ja. mensen zeggen al gauw dat iets zweverig is zonder te weten waar ze het eigenlijk over hebben. ik vind het dus ook altijd moeilijk uit te leggen wat het precies inhoudt.
ik heb pas 2 boeken gekocht over Reiki bij paarden (van Clare Wilde geloof ik). die geven een heel goed beeld van wat alles precies inhoudt zonder ergens zweverig te worden. alleen jammer dat het allemaal engels is. kennen jullie die ook??

groetjes,
natascha

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Mieke
Berichten: 6609
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 08:21

Ja, dat wilde ik ook net vragen. Is Reiki een soort handoplegging of zo?

Nieuwsgierig!

Die cursussen, zijn die door het hele land?

Groetjes Mieke

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 08:48

Ik heb ook Reiki 1 gedaan. Maar ik heb het er nooit over, mensen begrijpen het toch niet. Ik doe er op het moment ook niet zo heel veel mee, ben er een beetje te onrustig voor denk ik.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 09:11

Ik heb ook Reiki 1 gedaan. Toen mijn paard een peesblessure had heb ik het veel gebruikt, ik weet natuurlijk niet of het daardoor komt (nuchtere Noord Hollander) maar hij is wel weer helemaal goed, terwijl het volgens de DA een moeilijke blessure was.
Toen ik nog lesgaf op een manege gaf ik ook vaak Reiki aan paarden en pony's die daar behoefte aan hadden. Ik deed dat stiekum na het voeren, als iedereen bijna weg was, en als ik 'betrapt' werd, zie ik altijd, ik kijk even hoe zijn been eruit ziet of zo.
Mijn paard geeft ook vanzelf aan als het genoeg is, gaat dan ineens weer fanatiek stro eten, terwijl hij idd daarvoor echt staat te slapen en te gapen.
Ik heb ook een engelstalig boek over Reiki, weet zo snel de schrijver niet (telefoon tikken he, dus ik kan het niet even gaan pakken), waar ook de chakra's bij een paard in beschreven wordt. Ik mag allen zijn 2e chakra, net achter zijn oren nooit doen. Zijn derde oog vindt hij prima, de rest, heerlijk maar die ene mag niet. Hebben jullie enig idee hoe dit kan komen?
Trouwens mijn 3 katten zitten ook echt te dringen s'avonds als ik thuis kom, even handje erop graag. *LOL*

Navragen is beter dan afvragen.

Mytens_oud

Berichten: 4184
Geregistreerd: 20-03-01
Woonplaats: omgeving Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 09:31

Ik ken iemand en die heeft ook Reiki 1 en 2 gedaan. ik geloofde er eerst niet zo in maar als ik last van mijn hoofd,knie of rug had hielp ze mij er ook vanaf!
Zijn er ook mensen die het op afstand kunnen?
Ik heb nl wat aan mijn teen (serieus), mijn teennagel is ingegroeid en die is nu weggesneden maar nu heb ik een ontsteking Misselijk ............ dusse alsa iemand de pijn kan verlichten...

Hoofd AMF.
ik heb er 1, een chocolad met wit katertje,
Gizmo !! Mijn icon is zijn vader.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 10:27

hoi
toen Kawa vorig jaar last van zen rug had heeft een magnetiseur hem daar vanaf geholpen.Maar zoals ik jullie hoor is dat hetzelfde als reiki.
Ik had eerst de veearts bij Kawa gehad en die zei dat het in de zenuwen zat en dat ie nooit meer beter zou worden,eerder slechter.
Kawa had op dat moment echt pijn hij kon heel moeilijk lopen en hij speelde niet meer rolde niet meer hij stond het liefts de hele dag stil op stal.En toen de veearts zei dat het alleen nog maar erger kon worden storte echt men wereld in.
Gelukkig kwam ik toen in contact met die magnetiseur en eerst geloofde ik er ook niet zo in maar ik had zoiets baat het niet schaat het niet.
Maar nu geloof ik dus wel in de helende werking hier van want ik zag met men eigen ogen hoe Kawa reageerde.
Hij zei dat Kawa zich gewoon verdraaid had in zen rug en dat het gewoon spit was en dat het dus over zou gaan.ik helemaal Party!! *LOL*
Hij wist zelf percies te zeggen hoe Kawa er aan gekomen was en zelf terug kijkend klopte dat ook nog.
Hij heeft toen ook handoplegging gedaan (of hoe het officiel heet)en Kawa werd ook super ontspannen en bij een ruintje kun je dat op 1 bepaalde plek goed zien,zal geen verdere uitleg bijhoeven geloof ik Knipoog
Hij zei dat ie na 6 weken weer wat op begon te knappen en op de dag af klopt het,Kawa rolde voor het eerst weer heel voorzichtig.
Kunnen jullie je inbeelden hoe ik aan de kant van de wei stond te springen van blijdschap.Vanaf die dag is het langzaam weer wat vooruit gegaan.En nu is ie weer dezelfde bengel als van te voren.
Hij heeft mij daarna ook nog gemagnetiseerd en dingen die hij wist over mij en men verleden was echt knap.hij zei dingen die ie niet kon weten en wat wel gebeurd was.
Ik ben hier in de buurt ook al in de gaten aan het houden voor een cursus reiki,maar tot nu toe was het steeds best ver weg.Maar eens komt het wat dichter bij huis en dan leer ik het ook nog wel eens.

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-01 12:00

Hoi!
Uitleg: reiki is een oosterse alternatieve geneeswijze, die werkt via handoplegging maar als je reiki 2 (cursus) hebt ook op afstand.
Verschil met magnetiseren: een magnetiseur is na een behandeling behoorlijk "leeg", hij geeft energie van zichzelf weg, kun je zeggen.
Bij reiki laat je gewoon energie/warmte of wat dan ook in je stromen via je hoofd, en daarna via je armen en handen naar de persoon die je behandelt.
Peter mijn man is 'master', dus heeft reiki 3. Hij zegt altijd: als je een moeder ziet, waarvan haar baby huilt, en ze neemt het in de armen, geeft ze als het ware iets wat op reiki lijkt. Ook als jijzelf keihard je knie stoot... Boos! Wat doe je? Meteen je hand erop! Dus het is niet echt zweverig.
De cursussen reiki 1 en 2 helpen je alleen deze natuurlijke intuïtieve manier van reageren weer te ontwikkelen.
Je intuïtie wordt wel ontwikkeld, en aangezien ik een aanleg had voor dingen aanvoelen, is dit ook al heel snel gaan ontwikkelen, heel raar. Dat laatste lijkt zweverig, maar is gewoon een extra zintuig voor mij, verder niets. Het hoeft dus niet bij iedereen zo te gaan, heeft ook niet letterlijk met reiki te maken. Op Algemeen staat een berichtje met "Vragen aan jullie", dat er over gaat.
Verder gebruik ik reiki ook voor mijn katten: die zijn er dol op! En als ik een kindje geadopteerd heb, hoop ik haar zo snel mogelijk te kunnen laten voelen dat ze welkom is... met behulp van reiki onder andere.
Doei! Dorine.

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:03

klinkt interessant.
waar worden zulke cursussen gegeven en hoe duur is dat ongeveer?
Bij ons op de manege is er geloof ik ook iemand wat mee aan het doen.
Dat paard was eerst slachtrijp en nu loopt 'ie weer als een tierelier. Het had iets te maken met energiebanen die je "opschoont" ofzo? Of heb ik het nu helemaal mis?
Groetjes Petra

:evaw:

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:05

ik zie het ook las de algehele energie,die door alles stroomt,water,lucht,aarde en vuur
alles heeft en geeft energie.
en reiki =(voor mij dan )universele energie

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-01 12:12

Mooi gezegd Sanderijn!
Ja zo wordt het vaak omschreven.
Je kunt het voelen als je in het zonnetje staat, jezelf op te warmen.
Of als je tijdens een strand- of boswandeling lekker gaat uitwaaien... heerlijk he die energie die je dan opdoet.
En zoveel mensen die dat 'normaal vinden', maar als je over reiki begint, beweren dat dit zweverig is, grijnz....
Doei! Dorine.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:14

nee joh,die universele energie is het mooiste wat er is,dat is wat ons mensen heeft gemaakt,wat de aarde doet veranderen,wat de dieren doet leven en wat de veranderingen doet blijven

Natascha

Berichten: 6504
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:36

mooi gezegd inderdaad.
cursussen kunnen ze tegenwoordig zo duur maken als ze zelf willen. Mijn tante is Reiki master en die heeft het mij geleerd voor 150 gulden (en een tekening van mij voor haar Knipoog), normaal rekent ze 250 gulden, maar dat is dan wel voor een heel weekend met koffie, broodjes, folders en certificaat erbij. er zijn zelfs mensen die er 500 voor vragen, maar ik dacht dat 250 "normaal" was (corrigeer me als ik het verkeerd heb). ik weet niet waar de geinteresseerden wonen, maar ik wil wel eens navragen of er daar goede cursussen in de buurt gegeven worden...

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Sjimmy

Berichten: 17755
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:37

ik ben wel geinteresseert maar ik zeg niet dat ik het ga doen (tijdgebrek)....
Dus als je het na wil vragen...

:evaw:

Natascha

Berichten: 6504
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:43

ik zal van het weekend het adressenboekje eens weg gaan kapen bij mijn moeder. stuur tegen die tijd dan maar even een PB-tje met daarin waar je precies woont, anders vergeet ik het weer. het staat hier zo vol met berichtjes dat ik maandag al niet meer weet waar ik precies heb zitten typen Knipoog

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:43

De cursus die ik heb gedaan was ook zoiets, 150 gulden ofzo, of minder, in elk geval niet heel duur. Als je heel veel geld moet betalen is dat geldklopperij.

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Natascha

Berichten: 6504
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:49

ja, die dure cursussen vind ik ook belachelijk. Dan lopen ze van dat Zen-boeddhistisch gezwets op te hangen in hun folders over "bezit is aards en daar moet je afstand van nemen Verward ", maar ondertussen lekker geld vangen waar ze zo'n grote patserauto van rijden. Nee, zulke mensen daar moet ik niks van hebben, vandaar dat ik naar mijn tante ben gegaan (geen vage praat en ook niet te duur)

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 12:55

ik ken dorine en peter nu al een tijdje en kende ook nog een andere vrouw doe reiki had gedaan en ik vind het een prachtige wijze van leven.
bewust omgaan met jezelf,je gevoelens maar ook met andermans gevoelens.
hoe vaak worden wij in deze maatschappij alleen maar gestuurd naar werken,studeren,geld verdienen en er ondertussen ook nog eens een slank lijf op na houden.
hoe onmogelijk is het voor de meeste mensen om gelukkig te worden van al die dingen terwijl het ware geluk in jezelf ligt?
reiki geeft je een punt om aan vast te houden,een rustpunt om te waarderen hoe en waarom het eigenlijk gaat.
het geeft niet hoe je eruit ziet.
jij moet gelukkig zijn met jezelf en een ander kan dat niet voor je doen.maar met reili leert een ander jou wel je bewustzijn optimaal te gebruiken

soms is het beter om te zwijgen

Natascha

Berichten: 6504
Geregistreerd: 07-02-01
Woonplaats: Ankh Morpork

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 13:10

je hebt helemaal gelijk. eigenlijk zouden meer mensen eens zo moeten gaan denken, dan zouden er niet zoveel gefrustreerde types rondlopen.
bij ons in de familie doen mijn tante, haar man, mijn moeder en ik Reiki. mijn moeder heeft zelf zo'n tafel dus wil ik nog wel eens fijn "slachtoffer" spelen. Soms val ik daar bijna in slaap. Mijn vriend magnetiseert dus die kan zich aardig inleven (ben daar wel blij mee want sommigen vinden het nog steeds hokus pokus).
anyway... ik ben er nog steeds blij mee dat ik er ooit mee begonnen ben Lachen

Niets zo charmant als een paard aan de wand: (zie profiel of hiervoor portretten en naambordjes)

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-06-01 13:31

Ff voor belangstellenden:
Je kunt op de pagina van mijn man terecht voor het zoeken naar een alternatieve of paranormale geneeswijze in jouw omgeving, ga daarvoor naar:
http://www.paranormaalgids.nl
Dan bij de blauwe lettertjes staat 'zoekpagina Nederland' (of belgie) en daar klik je dan op, en daarna ga je met muis naar de gewenste provincie waar je iets zoekt.
Dan lezen maar.
Binnenkort ga ik weer paardje behandelen. Leuk!
Groetjes, Dorine.

Fitzroy
Berichten: 18256
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 14:26

Ik lees dit met enorm veel belangstelling. Ik ben zelf helemaal niet iemand die zich op het alternatieve vlak begeeft maar omdat ik een beetje moedeloos werd van het hoesten van Fitz ben ik toch die kant op gegaan.

De man die hem nu behandelt heeft hem onderzocht dmv kinesiologie, zegt jullie dat wat?? Is dat hetzelfde als Reiki of niet daarmee te vergelijken?

In ieder geval lijkt me dat Reiki een stukje rust in je leven kan brengen, klopt dit?
En voor de Noord- en Zuidhollanders onder ons: waar is zo'n cursus te volgen?

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-06-01 16:28

fitz,kinesiologie is niet hetzelfde,maar als je alles wilt weten?www.paranormaalgids.nl


of zoek op startpagina naar alternatieve geneeswijzen,kun je ook alles over vinden!

soms is het beter om te zwijgen


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: aps78, Astorga, Furrow, Loe_Loe, mino1, MissJeanny, Mizora, Nathachou, nijnthju, Vagabondo, vladimir1979 en 23 bezoekers