het is toch een hengst?

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

het is toch een hengst?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-02 14:34

Nog geen 2 weken op stal en nu twijfelen we al. Eerst aan Jopie die toch echt ruin is, maar net een merrie lijkt, maar nu aan die hengst van ons. Want wat je hem ook noemt, erg hengst lijkt het niet te zijn.
Mijn vader zei: we gaan hem castreren, want als hij een hengstige merrie tegen het lijf loopt zit je met de gebakken peren. Nu zegt hij: Ik begin er steeds meer voor te voelen om hem hengst te laten.
Wat is er gebeurd? Nou, het paard blijkt dus helemaal niet zo te kicken op hengstige merries. Zet hem er met zijn neus bovenop en hij kijkt je aan van: ja en? Nu heb je natuurlijk hengstige merries en hengstige merries, maar dit was er eentje van de catagorie hengstig. Patent moest ook uit de stal en er gebeurde niets. Hij keek nog niet eens bij wijze van spreken, ging gewoon achter degene aan die hem vast had en het maakte hem echt niet uit. In totaal heeft hij een paar uur in een straal van hooguit 20 meter met die merrie gestaan en het interesseerde hem echt geen hol. Wel interessant natuurlijk, nieuwe paarden, maar verder had hij wsch niet eens door dat het om een hengstig exemplaar ging.
Vandaag even met Jopie los gestaan, en in het begin was het wel even matten en overal aanzitten, er half op klauteren en dan dus een gigantische trap in je mik krijgen (ja, Jopie trapt als hij aangerand wordt, had ik ook nooit gedacht!) en binnen 10 minuten stonden ze vredig bij elkaar een beetje te suffen. Inmiddels staan ze al flink wat uurtjes samen los, en nog steeds hebben ze elkaar de hersens nog niet ingeslagen . Met Voltrack was dat wel eventjes anders, die is op verschrikkelijk vernederende wijze in de hoek gedrukt en heeft toen een lesje 'wie is de baas' gehad , maar verder is dat beest dus eigenlijk geen hengst te noemen. In het begin een beetje naar rondspringen aan het touwtje, maar nu loopt hij aan een los touwtje als een hondje mee.
Het is bijna raadselachtig, ik heb al flink in mijn arm geknepen, maar hij is toch echt hengst, en hoe! Cool Ook bij de hoefsmid voor z'n speciale beslag. Zegt die hoefsmid (die dus wel een heleboel meer beesten heeft gehad): een hengst... *zucht* nee toch. Is hij bezig: je zou bijna vergeten dat het een hengst is.
Twijfel alom dus, of het nou wel of niet castreren wordt. Zo'n operatie (onder narcose plat op de tafel) brengt natuurlijk risico's met zich mee en waarom neem je dat risico als het eigenlijk niet nodig is?

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-02 14:47

Lekker hengst laten dan toch? Als je hem op deze manier een castratie kan besparen, waarom niet!

28-09-2007: Always in my head, rust zacht Flair.
Nothing compares too you...

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-09-02 20:36

Mijn vader gaat nog een keer met de DA overleggen en wil de castratie iig uitstellen totdat we een paar wedstrijden gereden hebben. Is hij op wedstrijden (in het voorjaar pas) niet te houden of heeft hij last van merries: dan gaan zijn balletjes eruit, maar anders blijft hij mooi hengst.
Vandaag in het bos komen we langs een natuurgebiedje met wat fjordjes erin. Begint hij te brullen, echt keihard, maar verder gewoon redelijk rustig met de anderen meestappen. Wat een knol is het ook... ik begin bijna te denken dat hij helemaal geen volbloed is, maar dat is hij toch ook echt!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Silvia

Berichten: 2755
Geregistreerd: 23-02-01
Woonplaats: Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-09-02 21:21

Euh, misschien is ie wel homo? Verward

Mahatma Gandhi: "De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht."

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-02 10:39

Hij is vast gewoon heel erg kieskeurig als het op merries aankomt. Ik heb wel eens ergens gelezen dat sommige hengsten een voorkeur hebben voor een bepaalde kleur, en sommigen weigeren zelfs een merrie te dekken die bv wit is tot ze een deken opheeft.
Die hengstige merrie viel kennelijk in de categorie onaantrekkelijk, al hoop ik voor jullie dat ie inderdaad gewoon in het algemeen niet geinteresseerd is, dat is wel zo makkelijk ivm die castratie.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-02 10:43

Misschien is het gewoon een laatbloeier? En voor de rest: typisch voorbeeld hoe een hengst zich zou moeten gedragen, totdat hij het teken krijgt dat hij echt mag...

Je suis Charlie.

steeffie

Berichten: 2339
Geregistreerd: 23-05-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-02 16:31

Ik zou hem ook gewoon hengst laten tot ie echt te lastig wordt ofzo. Castreren kan altijd nog, maar je kan het niet meer terugdraaien.

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-09-02 16:34

Ik heb ook wel eens van een hengst bij mij op stal gedacht dat ie braaf was en absoluut geen hengst, de week erna bokte die me eraf en stond ie bij een merrie! Gelukkig heeft ie niet gedekt, maar nog steeds moet ie even laten merken hoe stoer ie is, en dan gaat ie vreselijk tekeer!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _kimm, bryce27 en 8 bezoekers