Simulatie van Katwijk

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Simulatie van Katwijk

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-02 15:28

Vanochtend de paardjes in de trailer gestopt om Joop's hoeven te sparen (hij heeft achter geen ijzers). We zouden een rit van 2,5-3 uur gaan maken om te kijken of Jopie het zou houden. Het is buigen of barsten en ik hoop dat het buigen wordt! Het is best zwaar voor hem om constant te draven in een tempo dat lager ligt dan hij wil. Maar als hij harder gaat dan kan ik m opvegen en daar heb ik helemaal niets aan.
Dus vandaag met Vollebol door het bos. Het eerste uur liep hij al flink te drammen en Vol bungelde er een beetje achteraan. Toen we even stapten (oversteken) vond ik Vol wel erg nat (natter dan Joop, helemaal aan het schuimen), en mijn vader vond hem geen goeie indruk maken. We reden helemaal niet zo hard en dat moest hij toch echt wel kunnen. Bovendien gaf hij niet aan dat het helemaal niets werd, wat hij echt wel doet als het niks ís.
Dus wij begonnen aan de eerste galoppade, die moest 5 minuten worden, goeie oefening voor Joop en daarna konden we mooi zien of hij dat aankon. Meneer wilde als een raket van start gaan en dan halverwege plat op de grond gaan liggen uithijgen. Doe je ook ongeveer 5 minuten over verzekerde hij me. Maar ik vond toch echt dat hij 5 minuten handgalopje moest doen. Over de tankbaan, Laudine? Nee Joop: door 't kreupelhout, niet zeiken, doen wat ik zeg! Naja, na een paar bokkesprongen, wat gedram en ge-etter ging hij toch maar braaf n handgalopje doen. En na die vijf minuten (die hij tenauwernood volhield, IK had dus gelijk) liep hij rad, attent, oftewel: niets op aan te merken. Weer even gestapt om over te steken en daarna nog 3x een galoppade van 5 minuten, de ene keer met een tienminuten drafpauze ertussen, de volgende keren vijf. Hij ging echt als een trein. Wel een beetje druk en drammerig, maar het was te doen. Ik had me na 1,5 uur al helemaal doorgereden, en toen moesten we nog een uur Lips are sealed . Waarvan 10 minuten stap om even de p/a te simuleren, en daarna weer verder. Hij leek voor onze stappauze een beetje moei, maar zodra ik aandraafde had hij er al weer zin in: hoppakee. Voltrack had na een uur ook moeite met het tempo, zeg, we doen toch altijd 15 km/h? Vanwege een blessure en omdat hij sympathiseerde (verplicht) met Joop werd het dus 12 km/h. En het ging fantastisch. Het is even afwachten of Joop morgen rad loopt en of zijn beentjes een beetje dun blijven, maar als dat zo is... Nou, dan moet het gek lopen willen we Katwijk niet gezond uitrijden! Lachen Voorlopig gaan we elke week een lange rit doen, en nog 2-3x per week een kort rondje bos, en dan zijn we er helemaal klaar voor!
Ik hoop maar zo dat hij goed blijft, want dan kan het niet meer stuk. Dan moet ik ook nog even hopen dat we in Katwijk samen gaan rijden, want anders betekent het weer een groot gevecht, en daar zit ik niet echt op te wachten. Vandaag zo'n 20-25 km gedaan, weliswaar niet zo zwaar als Katwijk (mul zand, strand etc), maar ik geloof er heilig in dat het helemaal goed gaat komen. Mijn schatje Lovers

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 08:42

O, wat leuk dat je het toch met Joop gaat proberen in Katwijk! Je kent hem nu zo goed dat je gerust wel aanvoelt wat wel of niet kan, dus voelt het goed? GAAN!!

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen

Ganna

Berichten: 798
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 20:11

Laui! wat fijn!
Leuk dat je met je eigenste paardje kunt gaan! Ik zie je daar vast wel.

The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!

Karin

Berichten: 61811
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 20:14

Hee tof, Joop komt weer terug in de endurance! Cool

Ik zal jullie zeker zien in Katwijk, ik kom daar groomen (al is nog niet helemaal duidelijk voor wie precies, maar zeker is het wel). Leuk! Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 22:14

Gaaf man! Ik hoop voor je dat 't met Joop lukt!

:evaw:

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-02 07:34

Stoer zo'n rit! Nu maar hopen dat het goed gaat, maar jullie zijn zo op elkaar ingespeeld, dat moet goedkomen!

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-09-02 09:22

Ik hoop zo dat het goed gaat en dat hij goed gekeurd wordt. Ik zeg nu al tegen mezelf: als hij afgekeurd wordt moet ik voor ogen houden dat ik het iig geprobeerd heb, en dan hoop ik maar dat hij achteraf afgekeurd wordt, dan hebben we iig een superrit gehad!
En als hij goedgekeurd wordt dan kan het helemaal niet meer stuk, want dan mag ik vlgs mij zelfs klasse II met m rijden. Denk niet dat ik dat gelijk moet gaan doen, maar dan nog. Mijn superheld!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Ganna

Berichten: 798
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-09-02 15:20

Hoi Laui!

Het gaat vast goed hoor, maar ik ken dat ik heb mijn hart ook vast gehouden toen ik voor het eerst met ilonk weer op endurance ging. Ze was altijd kreupel, om "Joost mag weten wat", en te dunne voetzolen, maar zelfs met zooltjes en siliconen ging het fout.
Dit jaar heeft ze 6 keer klasse I goed gelopen. (Oke in Leersum te langzaam maar volgens mij was de afstand wel meer dan 30, en daarmee werd het berekend. In de PK stond zelfs 32 km, maar goed, ze werd niet kreupel en dat geld.)
En ze heeft dus in Holten haar debuut klasse II gemaakt.
Volhouden met Joop! Als mijn (door iedereen, inclusief mijzelf) afgeschreven/afgekeurde pony het kan moet het met Joop ook lukken. En idd, houd je maar voor ogen dat als het wel fout gaat je wel een geweldige dag hebt gehad.
En zeker "Keep on dreaming" Heel belangrijk!

The longer, the pony!
Remember it is the speed that kills the horse, not the distance!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Isabel_k, Tinkermuts en 3 bezoekers