goede verzorg(st)ers en bijrijd(st)ers kwesties

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

goede verzorg(st)ers en bijrijd(st)ers kwesties

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-09-02 13:02

Ik vraag me af hoe jullie hier aan een goede (goed= relatief) bijrijdster of verzorgster zijn gekomen voor jullie pony/paard.
Ik heb het ook een tijd geprobeerd maar heb sinds kort dat meisje "ontslagen" (ze kwam niet genoeg rijden, gedurende een zomervakantie van 2 maand de 1ne week 2 keer komen en dan gedurende 2 weken weer niet en dan weer eens een keer etc. is in mijn ogen NIET genoeg. Al helemaal niet als je weet dat m'n vereiste 3 keer/week rijden is en je uit principe voor de moeder die telkens moet weg en weer rijden die vereiste laat zakken naar 2 keer...)
Ik begrijp wel dat ze eens op vakantie gaat enzo, daar hoor je me niet over, maar als ik alles bij elkaar tel is ze iets van een 8 keer geweest gedurende de vakantie...Dan kan ik het evengoed zelf doen (en weet ik ook meteen dat het "goed" gebeurt...)

Ik heb er eigenlijk een heleboel slechte ervaringen mee ik wil ze hier niet liggen afkraken want ze bedoelde het goed, maar om het in 1 zin te zeggen....het is geen paardenmens ...(ze had de feeling niet)

Wat zijn de eisen die jullie stellen aan een bijrijdster/verzorster voor je paard/pony? Ik ben toendertijd te laks geweest en kijk er nou veel kritischer naar. Maar het is om te beginnen al niet makkelijk om er 1 in m'n buurt te vinden en al helemaal niet 1 die ietwat fatsoendelijk rijdt voor haar leeftijd en grootte....(het gaat hier om een bijrijdster voor een grote Welsh A, kleine B )

Hebben jullie tips en trucs voor het vinden van een goede bijrijdster/verzorgster? En hoe is het bij jullie allemaal gegaan en wat zijn je vereiste?
Hoeveel "audities" zijn er aan te pas gekomen en hoe heb je ze duidelijk gemaakt dat ze niet waren wat je zocht? (of was het meteen raak?)

Dit is ook een vraag gericht naar de mensen die zelf een verzorgpony ofzo hebben/zoeken, kwestie ze wat beter te leren kennen. Knipoog

Ik ben wanhopig op zoek zou je kunnen zeggen...


Dees

Berichten: 16691
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 14:26

Ik heb mijn nieuwste verzorger gevonden via een plaatsing op marktplaats.nl...
Alles lijkt nu nog heel goed en naar wens enzo, maar ja...ik zou blij zijn als ze me de winter door kan komen.... Heb al vaker eentje voor bij zien komen die vol goede moed eraan begon en na een tijdje afhaakte...

gamble
Berichten: 758
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 15:17

Hoi,
Ik weet niet of je op een manege staat, aan huis of in pension, en ik neem aan dat je een klein iemand zoekt ivm de hoogte van je pony.
Bij ons op de manege lijkt het het beste te werken wanneer een van de ouders ook rijdt. Die weet wat er allemaal gedaan moet worden en is meestal ook niet te beroerd om een handje te helpen en zoon/dochter te gebeleiden. Voor onze dochter gaan we waarschijnlijk volgend jaar ook op zoek naar een bijrijdpony op de manege en omdat ik zelf daar ook een bijrijdpaard heb weet ik zeker dat ze komt opdagen en ik houd natuurlijk een oogje in het zeil.

Succes met zoeken

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 15:47

De perfecte verzorger bestaat niet! Ik dacht ook dat ik haar had gevonden, maar na 2 maanden was het weer vlut. Ik doe het nu liever zelf (en heb daarom 1 paardje verkocht), maar het gebeurt nu goed en ik vind het veel fijner.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

obelix

Berichten: 11589
Geregistreerd: 09-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 16:23

heb mijn bijrijdster gevonden op de manege waar ik sta,ik had het er met mijn instructrice over gehad en die zei van,nou moet je is naar dat meisje kijken,die kan wel knap rijden.... heb eerst een maand lang lessen gekeken en zo.... toen heb ik haar gevraagd.. we hebben een lang gesprek gehad wat ik verwachte en zij .... een paar dingen opgeschreven en in de 1e instantie heeft ze m eerst 3 maanden gepoetst,onder het motto,rijden is niet belangrijk Haha! ....
en toen zijn we af en toe samen gaan rijden... en nu kan/doet ze het helemaal alleen... Ook wel handig nu ik me arm gebroken heb en ik zelf de 1e 8 weken niks doen kan Frusty Mocht je je trouwens afvragen hoe oud ze is, ze is 13 jaar en heel volwassen en zelfstandig voor dr leeftijd!

Met andere woorden,ik ben onwijs blij met dr! Cool

SGFotographics.

Paarden Fotografie

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 18:04

Heb er al meerdere voorbij zien komen helaas, telkens had ik de hoop, zou dit haar zijn na al die tijd zoeken? Vaak blijken ze te bang, onervaren, hebben geen verantwoordelijkheid of komt het paard op de laatste plaats. Ben het nu dus ook redelijk zat om nog te zoeken, elke keer blijkt het niks. De dankbare verzorgsters van vroeger lijken er niet meer te zijn, nu willen er veel alleen maar rijden, maar rotzooi achter je kont opruimen, of komen met slecht weer, ho maar. Van de zomer dacht ik eindelijk een leuk meisje gevonden te hebben, maar nu komt ze elke keer met smoesjes wanneer ik haar nodig heb. Ik ben al lang niet meer zo kritisch meer als in het begin, maar het blijft erg moeilijk. Tips zijn er niet, het is meer een kwestie van heel erg mazzel hebben.

Inzicht zonder handeling brengt geen verandering
*zucht*waarom begin ik steeds te laat om tentamens te leren...

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 19:09

Ik heb iemand geholpen met het zoeken naar een bijrijdster/verzorgster voor een c-pony.
Daarbij ben ik gewoon naar de lessen gaan kijken op de manege bij de vereniging waar ik rijd, die manege was dichtbij waar de c-pony stond.

Er reed en meisje in een les, die erg goed kon blijven zitten in galop en tijdens springen, en niet bepaald bang was.
Dit was ook een vereiste, de verzorgpony waar 't om ging was niet gemakkelijk.

Ik heb na de les met 't meisje gesproken, ze was nog maar 11 en klein van stuk, maar zag 't wel zitten, ze woonde een kwartier fietsen van de pony.
Toen haar moeder haar kwam ophalen heb ik uitgelegd wat 't inhield, en wat er van 't meisje verwacht werd.
De moeder vond 't goed, maar wel eerst een aantal weken op proef.
Dit niet alleen in verband met school, maar als zij vond dat de situatie op die boerderij (pony stond aan huis) te gevaarlijk was, wilde ze natuurlijk dat haar dochter er mee zou stoppen.

Het meisje heeft de pony heel lang verzorgd en er veel van geleerd, ze deed dit echter wel samen met een ander meisje.
Zo konden ze elkaar helpen tijdens moeilijke situaties, waren ze nooit alleen wanneer er wat gebeurde, noem maar op.
Het rijden zelf kon ze wel, maar de verzorging en het uit de wei halen, voeren etc. moest ze nog leren, wat ze snel deed.

Laurake:
Wie weet als er twee meisjes samen jouw pony zouden verzorgen, misschien is dat wat?
Of dat je, net als ik toen, eerst eens kijkt op een manege hoe zo'n meisje rijdt en omgaat met de pony tijdens opzadelen bijv.?
Dan kun je zien wie er misschien 'in aanmerking komt'?
Vaak zijn er best goede verzorgsters/bijrijdsters, maar zijn ze te verlegen om te vragen naar een verzorgpony. En degene die een grote mond hebben blijken geen verantwoordelijkheid te hebben, of kunnen niet zoveel...
Dus stap naar een meisje toe die jou wat lijkt.. Spreek af dat jullie het eerst een maand aankijken, 'op proef' dus, en wie weet..
Als het klikt... Lachen
Veel succes met zoeken! Knipoog

angelke

Berichten: 5137
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Brasschaat (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 19:51

Dorine schreef:
Wie weet als er twee meisjes samen jouw pony zouden verzorgen, misschien is dat wat?


Nee,Dorine,dat was mislukt.Ik verzorgde samen met dat meisje gregory (en bianca).Eigenlijk verzorgde ik bianca,en zij gregory(ze durfde niet op bianca).Toen Bianca verkocht was(wat ik op voorhand wist,en wat wel normaal is,laura is tenslotte 18,en bianca was een Apony),verzorgde ik mee Gregory,maar ik voelde het verschil al tussen de eerste keer dat ik op Gregory reed(een tijd daarvoor) en dat moment,voelde ik dat hij minder gemakkelijk was.Een tijd daarna,toen ik terug kwam van kamp, voelde ik me echt slecht op Gregory,het ging echt totaal niet.
Toen heb ik gemaild naar Laura(wat ik altijd deed,als verslag) maar ik was ietsje te 'depri' en ik snap dat mijn mail niet goed overkwam.
Toen is de moeder van dat meisje mij komen 'uitmaken'* tussen grote aanhalingstekens*.
Ik mis Gregory(en de andere) echt nog altijd heel hard Verdrietig ,maar ik ben 'blij'(voor greg)(sorry dat ik dat moet zeggen) dat ze ermee gestopt is.

Ik hoop Laura,dat dit al beter overkomt...

angelke

Berichten: 5137
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Brasschaat (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 19:53

Ahja Laura, ik zou in de buurt gaan zoeken,en de tips van Dorine en Obelix opvolgen.
Tja,in Brasschaat,das ver he,ook totaal afhankelijk van je ouders.

Apple
Moderator RT, TEN, DRS, AP, AR, VMR

Berichten: 69595
Geregistreerd: 27-01-02
Woonplaats: Bij het strand

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-09-02 19:55

Ik weet niet of je op een manege staat of stal waar meer paarden staan, maar wat bij ons op de manege het beste werkt is kijken welke meiden vaak komen (en ook nog een beetje netjes rijden). Ook merk je bij ons op de manege dat als 1 meisje al een poosje een paar dagen in de week een paard verzorgd en dat gaat goed dat ze dan als 'vanzelf' gevraagd wordt voor een tweede paard.
Ken je niet toevallig een paar meiden wiens bijrijdpaardje bijvoorbeeld verkocht wordt en die eigenlijk op zoek zijn naar iets nieuws?

Tanja

Berichten: 21540
Geregistreerd: 14-04-01
Woonplaats: Mantinge

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 09:45

Ik heb mijn bijrijdsters tot nu toe altijd via internet gevonden.
Wat ik wel altijd doe is een maand proeftijd aan houden, ik ben van mening dat je met een "auditie" niet alles kan zien, iemand die net voor het eerst op de pony zit is doorgaans erg zenuwachtig en het is een totaal andere pony dan hij/zij gewend is dus meestal spoort dat niet zo op een eerste rit.
Door een maand proef aan te houden kan de bijrijdster wennen aan de pony en de pony aan haar.
Ik maak ook altijd duidelijke afspraken, bijrijdsters hebben vaste dagen en wisselen is altijd mogelijk maar dan ver van te voren afspreken, afzeggen is ook niet erg maar dan wel van te voren.
Gewoon niet op komen dagen is bij mij een totaal taboe en dan stop ik er meteen mee, als ze niet de moeite neemt om af te zeggen heeft ze naar mijn mening niet genoeg voor het paard over, misschien kom jij die dag zelf helemaal niet en dan staat het paard daar.........nee, dat kan er bij mij niet in, noodgevallen uitgezondert natuurlijk maar in de meeste gevallen is er toch wel een telefoon in de buurt.
Door van te voren duidelijke afspraken te maken heb ik nu een paar bijrijdsters die al erg lang bij mij rijden en met veel plezier, alles is lekker duidelijk.

Muggen zouden vet moeten zuigen ipv bloed.......

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-02 11:08

Bedankt voor de tips allemaal.
Het probleem is echter dat ik niet op een manege of privéstal sta. Mijn pony's staan op onze eigen wei...Ik zou wel naar mijn vroegere manege kunnen gaan om daar de lessen eens in het oog te houden en kijken wie er goed rijdt en wie niet. Moet je enkel wel weten dat een pony daar aan de teugel rijden gelijk staat aan een hele tijd in z'n mond hangen en zagen (je moet die handjes dan zien...) Kwestie van rijden stelt het daar niet veel voor maar je kan ze nog altijd een beetje bijschaven (wat toch moet gebeuren de eerste keren).

Zoals Angelke al heeft gezegd lijkt het me geen goed idee om terug met 2 meisjes te beginnen, dat is de vorige keer op ruzie uitgedraaid en voor niemand leuk...Jammer eigenlijk want als je samen met je vriendin naar de verzorgpony mag is een heel pak leuker dan alleen of met je ouders..
Het allerleukste zou misschien toch wel zijn als ik een klein meisje kan vinden met een stel paardenouders die ze dan kunnen les geven (en ook meteen zien als 1 van de pony's ziek is of wat dan ook)

Maar ik ga toch wel eens een keer terug naar m'n oude manege, niet geschoten is altijd mis tenslotte.

Ik geloof dat ik nog een lange weg voor de boeg heb maar al wel bedankt allemaal voor de tips en ervaringen.

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-09-02 11:19

gamble schreef:
Hoi,
Ik weet niet of je op een manege staat, aan huis of in pension, en ik neem aan dat je een klein iemand zoekt ivm de hoogte van je pony.
Bij ons op de manege lijkt het het beste te werken wanneer een van de ouders ook rijdt. Die weet wat er allemaal gedaan moet worden en is meestal ook niet te beroerd om een handje te helpen en zoon/dochter te gebeleiden. Voor onze dochter gaan we waarschijnlijk volgend jaar ook op zoek naar een bijrijdpony op de manege en omdat ik zelf daar ook een bijrijdpaard heb weet ik zeker dat ze komt opdagen en ik houd natuurlijk een oogje in het zeil.

Succes met zoeken


Kijk zo iemand zoek ik dus, een kind met een paardvriendelijke ouder die zich niet laat doen door de andere 4 pony's die er staan, weet hoe dekens en peesbeschermers werken, hoe je een pony juist optuigt etc.
Woon je toevallig niet ergens in de buurt van Essen/Roosendaal Knipoog ?

Ik ga het ook nog eens proberen met een advertentie op het net, ervaren ouder(s) is vanaf nu een vereiste (als er dan ooit 1 met een koliek ligt ofzo dat ze weten wat er moet gebeuren) Natuurlijk zijn er ook kinderen die zulke dingen weten en zien (ik was er zo 1 vroeger Schijnheilig ) maar dat lijkt me toch een hele verantwoordelijkheid voor een kind van 9 a 12 jaar..

Mijn pony's staan al gewoon ergens op een wei zonder echt toezicht

Kendra

Berichten: 6023
Geregistreerd: 08-12-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 13:33

Ik heb zelf iemand gevonden via Internet, maar de meeste mensen in mijn omgeving hebben een bijrijder gevonden via 'hoort, zegt het voort!' Op je werk, in de kroeg en op visites gewoon melden dat je een bijrijder zoekt. Meestal lukt het wel.

Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 14:08

Mattis woont hier in het dorp en had gereageerd op een advertentie die ik op de abri's van de bushokjes had gehangen. Ze begon het foongesprek al met die en die dagen kan ik niet, in het weekend ben ik vaak weg..... In eerste instantie heb ik haar gelijk afgewimpeld. Haha!

Via een buurvrouw ben ik toch weer bij Mattis terecht gekomen en achteraf bleek zij dus het meisje te zijn van dat telefoontje.
Inmiddels woon ik bijna een jaar in dit dorp en helpt Mattis me al een jaar met de pony's. Of het nu regent, hagelt, ijzelt, sneeuwt, of de zon schijnt, Mattis is er.

Poep scheppen op het land? Stallen uitmesten? Helemaal geen probleem.

Ik heb weinig eisen. Vooral omdat ik bovenal recreatief rij natuurlijk. Paar eisen zijn verantwoordelijk omgaan met mijn dieren. Niet jakkerem, jagen en racen. Geen anderen erop als ik er niet van weet. Mattis belt na een jaar nog of Timo (dat is haar zusje) ook mee mag naar stal als ze zonder mij gaat! Haha!

Kortom ik ben superblij met Mattis!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

Laura

Berichten: 8338
Geregistreerd: 20-02-01
Woonplaats: Midden van Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 14:41

Ik ben bijrijdster Haha! en ben voor het andere paard van de eigenaar van Waldo ook op zoek geweest naar een bijrijder.
Je moet twee dingen goed duidelijk hebben... A. Wil je investeren in iemand of B. Wil je iemand die jouw werk meteen over kan nemen en geen begeleiding nodig heeft?

Persoonlijk heb ik liever meiden die nog niet al te goed kunnen rijden maar wel wíllen... de bijrijdster die ik nu heb gevonden is super enthousiast en ik geef haar een keer pw les. Ze neemt alles van me aan en zal liever 3x vragen dan iets doen waarvan ze niet zeker is.
Voorheen hebben we ook een paar van die meiden gehad die dus wel zo weg konden rijden met dat paard. Probleem daarbij was vaak dat ze vonden dat ze super konden rijden (beste voorbeeld? Eentje mocht Iwaldo eens rijden en besloot dat mijn manier van rijden met hem totaal verkeerd was, ik was maanden bezig vanuit de ontspanning - goed begeleid met les - en zij besloot er maar meteen eenslof aan te hangen en hem 'erdoorheen' te rijden) en dan de meest gekke eisen stellen, terwijl ze ook 9 van de 10 keer niet komen omdat ze zwak ziek of misselijk zijn.

Naar mijn idee kan je dus het beste iemand vinden die je zelf nog kan 'vormen'. Je blijft er de eerste paar weken zelf bij om precies te laten zien hoe je wilt dat het graag gaat, als je daar vertrouwen in hebt geef je ze de vrijheid en kom je eens in de week kijken.

Hoeveel audities wij hebben gehad?
Voor één van de hebben we geloof ik 5 meisjes gehad. Nr 1 was te jong, die ging buitenrijden terwijl dat duidelijk verboden werd en ging haar vriendin lesgeven (die niet rijden kon) op dat jachtpaard. Exit. Nr 2 was te bang, die hebben we goed begeleid maar na een val is ze niet meer terug gekomen. Nr 3 is één keer komen rijden en vond het toen zelf niet leuk, Nr 4 kwam heel fanatiek (die wilde een carriere in de paarden) maar vriendlief zag dat niet zo zitten, na een week ook exit. Nr 5 is eigenlijk ook zo'n meisje als optie B, echt goed rijden kan ze niet, maar ze neemt dingen van je aan, wil leren en is enthousiast. DIe is er nu dus nog steeds.
Succes met de zoektocht! Haha!

Nothing tastes as good as being lean feels *profielupdate*
Goed voornemen 2007: Sommige PBtjes slippen er nog wel eens tussendoor... dus mocht je geen respons krijgen; stuur svp nog eens en niet boos worden hoor Haha!

Yorghos

Berichten: 10942
Geregistreerd: 10-12-01
Woonplaats: Tilburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 16:45

Ik heb met bijrijders alleen maar slechte ervaringen gehad. Ik heb er in de 4 jaar dat ik Yorghos nu heb, 3 gehad, maar met geen van allen werkte het.

Het eerste meisje van het zusje van mijn zus d'r vriend. Ik wilde dat kind ook een plezier doen, had eigenlijk geen verzorgster nodig, maar ok. Ze mocht Yorghos poetsen, rijden wilde ik niet hebben omdat Yorghos nog zo jong was. Dat ging een week goed en toen hoorde ik van andere mensen dat ze toch met hem naar het bos ging. Ze leende zadel en hoofdstel van een manegepaard en ging dan met een vriendinnetje het bos in, lekker crossen. Toen ik dat hoorde sprong ik uit mijn vel. Ik heb haar eerst zelf verteld hoe ik erover dacht en later heeft ze van de manege eigenaar nog op haar donder gehad. Hij heeft haar zelfs een paar weken "geschorst".

Toen ik ging studeren had ik wat minder tijd voor Yorghos en ging ik wel serieus op zoek naar een bijrijder. Via internet iemand gevonden, meisje was 22 jaar en reed al jaren. Kon inderdaad leuk rijden en zocht een paard om recreatief mee te rijden. Niveau was onbelangrijk zei ze. We zetten het een en ander op papier en er werd 4 weken proeftijd afgesproken. Na de proeftijd zou ze een deel stallingskosten meebetalen, want ze zou 3 dagen per week komen. Ging ook allemaal prima, tot 1 dag voor de proeftijd om was. Nooit meer wat van haar gehoord.

Derde was een vriendinnetje van mijn zusje (13 jaar). Kind was dol op paarden en vroeg of ze op woensdagmiddag voor Yorghos mocht zorgen. Ik vond het prima. Ze wilde een beetje poetsen en tuttelen. Rijden vond ze nog wat eng, dus dat deed ze als ik erbij was. Ook dit ging een aantal weken goed, tot haar ouders bedachten dat het kind wedstrijden moest gaan rijden en ze op een echt paard moest... Meisje vond het heel erg, maar ja, ik had er niks over te zeggen.

Ik hoop dat als het nodig is, ik ook ooit nog een goede bijrijder zal kunnen vinden. Maar nu Yorghos tot westernpaardje is omgeschoold is het helemaal zoeken naar een speld in een hooiberg ben ik bang.

* To Belg, or not to Belg *

gamble
Berichten: 758
Geregistreerd: 31-01-02
Woonplaats: ledeacker

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 19:04

laurake"]
[quote="gamble schreef:
Hoi,
Ik weet niet of je op een manege staat, aan huis of in pension, en ik neem aan dat je een klein iemand zoekt ivm de hoogte van je pony.
Bij ons op de manege lijkt het het beste te werken wanneer een van de ouders ook rijdt. Die weet wat er allemaal gedaan moet worden en is meestal ook niet te beroerd om een handje te helpen en zoon/dochter te gebeleiden. Voor onze dochter gaan we waarschijnlijk volgend jaar ook op zoek naar een bijrijdpony op de manege en omdat ik zelf daar ook een bijrijdpaard heb weet ik zeker dat ze komt opdagen en ik houd natuurlijk een oogje in het zeil.

Succes met zoeken


Kijk zo iemand zoek ik dus, een kind met een paardvriendelijke ouder die zich niet laat doen door de andere 4 pony's die er staan, weet hoe dekens en peesbeschermers werken, hoe je een pony juist optuigt etc.
Woon je toevallig niet ergens in de buurt van Essen/Roosendaal ;) ?

Ik ga het ook nog eens proberen met een advertentie op het net, ervaren ouder(s) is vanaf nu een vereiste (als er dan ooit 1 met een koliek ligt ofzo dat ze weten wat er moet gebeuren) Natuurlijk zijn er ook kinderen die zulke dingen weten en zien (ik was er zo 1 vroeger O:) ) maar dat lijkt me toch een hele verantwoordelijkheid voor een kind van 9 a 12 jaar..

Mijn pony's staan al gewoon ergens op een wei zonder echt toezicht
[/quote]

paardrijden en vooral een eigen paard/pony of een die je bijrijdt kost zoveel tijd en vaak ook geld dat het volgens mij onmogelijk is voor een kind om dat goed te doen als de ouders het kind daarin niet bijstaan. Het zijn en blijven kinderen die begeleiding nodig hebben, ookal zijn ze 10+.
Ik zie bij ons op de manege dat het prima gaat wanneer de ouder(s) zich op zijn minst interesseerd voor de paardensport op welk niveau dan ook.
Ik rij zelf drie keer in de week, soms vaker en zou het leuk vinden als mijn dochter hetzelfde plezier kan beleven aan een pony als ik aan Gamble.

PS wij zitten in Waddinxveen

marfiek

Berichten: 6555
Geregistreerd: 01-04-01
Woonplaats: 's-Gravenzande

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 19:40

ik ben dan zelf het verzorgstertje Knipoog *grijnzz* maar heb het wel zo voor elkaar gekregen dat ik nu wel 2 paarden heb die zoiezo zeggen de beide eigenaars voor de helft van mij zijn.
ik zeg ook dat ik echt onwijs geluk heb gehad met deze paarden en de eigenaars, maar andersom zeggen ze het ook!
ik ga altijd overal met ze naar toe ga met ze logeren etc.
ik mag alles met deze paarden doen, gewoon weg is het gekomen hoe ik er voor zorg..
het gaat heel erg goed met Valentina ga ik dalijk me Ruiterbewijs halen en ook wedstrijdjes rijden, en in de toekomst misschien ook wel met Rustique ik heb echt een onwijs goede band met de baasjes van de paarden!

Er is voor mij ook al meer angeboden een paard wat Z2 dressuur liep mocht ik ook gaan starten en als ik daar ook zo ver was mocht ik met haar hengst gaan starten dan zou ik 17 zijn.. hebben we het toen wel over gehad, ze wilde me daar erg graag voor hebben omdat ze me zo'n leuke meid vond, ga leuk met de paarden om.. draag verantwoordelijkheids gevoel.. vertelde ze allemaal!

Valentina 26 jarige welsh k (valk) merrie gestopt in de sport (M dressuur tussen de paarden) nu lekker veel op de wei met vriendjes, nog lekker in beweging met rijden en longe en heerlijk naar het strand, top!

Tallie1979
Berichten: 20302
Geregistreerd: 16-08-02
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-09-02 19:49

Bijrijders die goed zijn moet je zoeken als een speld in een hooiberg.. Ik ben zelf een bijrijder van het zeer verantwoordelijke en trouwe soort.

Ik ben bijrijder geweest voor een aantal paarden en iedere keer ben ik degene geweest die er mee stopte. De redenen waren altijd zeer varierend..

Inmiddels help ik op een arabierenstal, waar het super gaat. Rijden heb ik nog niet gedaan, maar het zal er ongetwijfeld nog van komen. Eerlijk gezegd is dat niet het belangrijkste, als ik het er maar gezellig vind en mensen mij in mijn waarde laten.

Ik wens je veel succes met zoeken, ik weet van mensen dat het vreselijk moeilijk is om een betrouwbaar persoon te vinden die precies weet waar hij of zij mee bezig is..

Percy
Berichten: 11130
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 00:13

Twee verzorgers voor een paard is bij mij nog nooit goed gegaan. Binnen de korste keren onstond er een soort competitie, begonnen ze over elkaar te roddelen en kregen ze onderling ruzie.
Inmiddels heb ik heel wat bijrijders/verzorgers "versleten".
De meesten waren een ramp, er waren ook een paar hele leuke meisjes (en zelfs jongens). Helaas gingen de goede verhuizen of zelf een paard kopen waardoor ik ze weer kwijtraakte.
Een heel leuk meisje ben ik kwijtgeraakt omdat er een tweede bijkwam. De tweede was een vroegere verzorgster en een vriendin van het meisje. Het gaat een beetje ver om het verhaal hier te vertellen maar ze heeft uiteindelijk haar vriendin hier weten weg te werken waarna ze zelf ook al snel wegbleef. Ze ging naar een vriendin van mij toe waar het ook helemaal misliep.

In principe heb ik altijd de stelregel dat ik bij de jonge meisjes de ouders wil leren kennen. Helaas vinden veel ouders dat helemaal niet nodig. Dat begrijp ik overigens niet. Onze paarden staan aan huis en ik zou toch wel graag willen weten bij wie mijn dochter uithangt.
Ik begin er in elk geval niet meer aan. Na de laatste verzorgers ben ik voorgoed genezen.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

Dyonne
Moderator AR, MD, VS, BEH, WD

Berichten: 27001
Geregistreerd: 10-03-02
Woonplaats: Boskoop, Zuid-Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 07:32

Ik heb eerst een vriendin van de manege gehad die een stukje ouder was als mij. Zij heeft het 3 jaar gedaan en toen hebben we ruzie gehad. Toen zijn er twee heel kort geweest. En nu doet mijn beste vriendin het.
Ik heb wel een paar voorwaarden, want het gaat om de hele verzorging van mijn Haflinger. Ze moet hem minimaal om de dag uitmesten. Voor de rest mag ze er gewoon lekker op rijden. er mogen geen anderen mee, behalve als het van te voren gemeld wordt. Ik heb het wel makkelijker want ik zocht iemand voor een Haflinger van 1.45m.
Maar zoek in de buurt naar mensen die je geschikt lijken. De eerste 3 bij mij kwamen van de manege. Degene die nu verzorgt zit bij mij in de klas.

abby
Berichten: 1626
Geregistreerd: 31-01-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-09-02 09:47

Ik heb sinds 2 jaar een verzorgster voor Meagan. Monique is nu 12 (wordt in februari pas 13), maar doet het echt super! Toen Abaigeál geboren was, kwam ze samen met haar moeder vragen of ze een foto mocht maken, want ze vond haar zo lief! Toen hebben we gezegd dat ze op woensdagmiddag als ze toch op de manege was, wel even bij Meagan en Abaigeál mocht kijken (ze stonden toen in een apart gedeelte op stal, waar niemand mocht komen ivm rust voor de veulens) en dat ze op zaterdag mocht helpen poetsen. Ik haalde Meagan dan uit de box en liet haar Abaigeál in de box poetsen. Op een gegeven moment, toen Abaigeál afgespeend was en in de opfok stond, liet ik haar Meagan ook uit de box halen (Meagan wil nog weleens haar bulldozer-stand aanzetten en gewoon de box uitlopen als ze de kans krijgt Haha! ), en toen dat ook goed ging, heb ik gezegd dat ze Meagan op woensdagmiddag mocht poetsen, maar als ze geen zin had of niet kon, dat dat niet erg was. Geen vaste afspraak dus, vond ik ook niet kunnen bij een meisje van toen net 11. Ik kon en kan haar niets bieden qua rijden, Meagan is echt heel lief en braaf geworden ondertussen, maar blijft een groot en sterk paard! Ik schreef dan op dinsdag in een schrift wat ze mocht (sokken of staart wassen, hoeven olieën, wel of geen staart- en manen kammen etc. ) en wat ik dinsdag met Meagan had gedaan. Zij schreef dan woensdagmiddag in het schrift dat Meagan braaf was geweest Lovers en dat ze erg vies was geweest (hoe doen die Tinkers dat toch steeds weer Verward) en dat ze een wortel had gegeven die Meagan (uiteraard) lekker vond. Tegenwoordig mag ze nog steeds niet rijden zonder dat ik erbij ben, wat soms een beetje moeilijk is omdat een vriendinnetje wel mag rijden op haar verzorgpaard, maar ze begrijpt wel waarom het niet mag en is daar tevreden mee. Als ze schoolvakantie heeft, komt ze iedere dag, zet de paarden op het land, haalt ze eraf, Als ik privéles heb, is ze er (als ze vrij is) altijd en vindt het helemaal geweldig als ik zeg dat we Meagan gaan wassen.
Ze weet precies op welk gaatje mijn singel, beugelriemen, keelriem en neusriem moet.
Ik heb goed contact met haar ouders en weet precies wat Monique van hen wel en niet mag. Zo mocht ze niet van het erf af, maar hebben we een tijd terug afgesproken dat ze wel met mij mee mag.

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-02 10:21

Zo te horen bestaan ze dus wel, maar het valt me op dat het blijkbaar "makkelijker" is om een verzorgster/bijrijdster (net zo goed de mannelijke varianten van dit woord Knipoog )te vinden voor een groot paard/pony dan voor een al wat oudere kleine pony..
Het laatste meisje wat ik had heb ik verschillende keren moeten zeggen dat ze het zadel niet aan die wand mocht hangen tijdens op en aftuigen omdat mijn jaarling leer erg lekker vindt...Ik vindt dat 1 keer zeggen wel genoeg was geweest, of zelfs helemaal niet want je kan toch zelf wel zien dat de andere pony het zadel is aant opvreten..Gevolg zijn dus tandensporen op mijn erg mooie 16" Stubben zadeltje...Zo waren het 101 kleine dingetjes, ik denk ook aan dat als ze op de wei reed m'n pony meer met z'n kop omlaag stond dan dat ze reed...Liep ze een drafje, ineens pony op de stop en vreten maar (werd ze telkens half uit het zadel getrokken) ik heb ze het zooveel keer verteld dat hij NIET mag eten als je rijdt/uitstapt maar denk nou niet dat ze er wat aan deed...(gevolg is nu dat ie het bij mij ook probeert en ik hem er telkens voor moet straffen)
Als je het zo bekijkt was ze gewoon de baas niet, ze kon niet straffen of der stem verheffen en dan loopt een pony al gauw over je heen..
En het is niet dat ik ze niet heb proberen te helpen hoor, ik ben ze een paar keer les gaan geven (onderandere voor galop, je moet weten dat ik nog maar galop moet denken en dat hij al vertrekt, Angelke zal dat ook wel kunnen beamen denk ik) ben ik daar een uur bezig gaat de pony eindelijk lekker (na een paar "hete" momenten waar ze een beetje bang werd..) en na alle 5'en en 6'en zou ze hem nu ook zo proberen te rijden (ze had tenslotte gevoeld hoe het moest) maar niks van dat...Pony deed net wat ie zelf leuk vond.
Verder was het echt een lief meisje hoor, ook een toffe moeder (die kon het opbrengen om telkens weg en weer te rijden) maar zoals eerder gezegd zàg ze de dingen niet (de feeling om en rond paarden als je begrijpt wat ik bedoel)
En dat was wel jammer..

Degene die er een goede hebben gevonden, prijs je maar gelukkig, ze zijn schaars hoor Knipoog

Ik ga zo is beginnen met m'n zoektocht Tong uitsteken (nu nog vol goede moed..)

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-02 10:37

Vooraleer ik de advertentie plaats wil ik eventjes kritiek horen of dit goed is of niet (ben ik wat vergeten etc.)

Ik ben op zoek naar een meisje voor het berijden en verzorgen van mijn 18-jarige Welsh ruin (stokmaat 1.25m).
Voor je op de Pb of e-mail knop drukt nog even kijken of je aan deze voorwaarden voldoet Knipoog

Als je jonger dan 10 bent zijn ouders met (enige) ervaring vereist. Ben je ouder dan zou dit ook erg mooi meegenomen zijn maar hoeft het niet.
Je weegt niet meer dan 50 kilo en meet niet hoger dan 1.65m, je bent niet ouder dan 15 jaar en niet jonger dan 7, je bent bereidt om min. 3 keer/week te komen (en liefst meer tot max. 5 keer) en in de vakanties wat vaker, je bent niet vies van klusjes zoals stallen uitmesten (ook van de andere pony daar op stal) je kan flink rijden, verzorgen, poetsen en op- en aftuigen en je hebt verantwoordelijkheidsgevoel?Je bent niet te bang aangelegd en wilt deze uitdaging aangaan waar geen finaciele bijdrage is vereist?

Voldoe jij aan deze eisen, dan mag je me nu een mailtje of pb sturen met nodige informatie, rijkunsten, woonplaats etc.

De pony staat in Nieuwmoer (net buiten Essen), dat ligt in Belgie pal aan de grens met Roosendaal (is Nederland)


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 4 bezoekers