Nu weet ik weer waarom ik deze sport gekozen heb

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-01 23:50

Stond van de week een topicje "waarom heb ik deze sport gekozen"over in een dipje zitten. Na vanavond weet ik weer waarom ik deze sport gekozen heb.
Zat al een poos een beetje in een dip, kwam niet echt aan het rijden, paard deed iedere keer gestoord in de wind enz. enz.
Vanavond voor het eerst in 3 weken weer gelest en zó fijn gereden. Alle twijfels van de laatste tijd zijn er uit. Het moeilijke van mijn paard is dat je hem steeds tegen het randje van goed werken en exploderen moet rijden, en dat dan het liefst nog 2 mm oprekken om verder te komen. De laatste tijd was ie nogal heetgeblakerd, en dan ben ik blij dat ik gewoon een beetje overgangen kan rijden. Vorige week greep hij me weer eens (hij is een beetje bijterig) zo zonder aanleiding gruwelijk in m'n schouder (de vellen hingen eraan Boos! ) en ik heb echt even gedacht: nú gaat ie eruit!
Maar vanavond was ie super. Echt "on the edge" dan wordt ie heerlijk los door z'n lijf, heb je een fijne verbinding, kun je schakelen tot je erbij neervalt en voel je hem gewoon "groeien" onder je. Zó gaaf. Toen terug naar huis gereden, en op stal nog even geklungeld. Deken gewisseld, eerst nog even gepoetst, stalbandages aan, z'n koppie nog een keer poetsen... En hij was zo lekker ontspannen. Hij stond zo te glimmen dat ik hem nog kon zien staan toen ik het licht uitdeed. Lovers

Ik weet weer waarom ik deze sport gekozen heb. Ik lach gewoon nog een keer en blijf eraan rijden...

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl


Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-01 10:31

Lekker gevoel he, als je na een rot periode weer eens lekker gereden hebt!
Ik heb heel soms ook wel eens het gevoel van heee, dat bedoelen ze dus in al die boekjes, kicken, (vervolgen staan we meestal weer achterstevoren of hebben we het hek weer nodig als noodrem, maarja zo zorgt hij ervoor dat ik niet naast m'n schoenen ga lopen!)
Heb jij hem trouwens altijd met bandages op stal staan?

Navragen is beter dan afvragen.

Fitzroy
Berichten: 18256
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-01 11:58

Yep Zep, je hebt helemaal gelijk. Maar dat gevoel heb ik helaas nog veel te weinig en dat is wel jammer.
Ik weet wel wat voor goed gevoel dat geeft, je hebt het idee dat je de hele wereld aan kan en dat hij alle oefeningen met groot gemak kan uitvoeren. Ik noemde het gekscherend maar even het "Anky"-gevoel.

Die van mij heeft een tijdje geleden heel fijn gelopen maar zit nu alweer een paar maanden in een dip. Hij heeft natuurlijk ook problemen met zijn luchtwegen dus misschien dat dat er ook mee te maken.

Ik heb gisteren ook iemand uit de alternatieve hoek hem helemaal laten onderzoeken en die man wist precies te vertellen waar mijn rijtechnische problemen lagen en over het karakter van mijn paard.
Het blijkt dus toch dat mijn rijtechnische problemen voortkomen uit lichamelijke problemen die mijn paard heeft.
Dit verklaart ook waarom hij zo vreselijk veel moeite heeft met de travers.

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-01 12:04

Gister was gewoon een geode dag om te rijden denk ik...ik had ook echt een heel goed gevoel.
Ik had vrijdag les gehad en behalve het 'normale' werk werd er ook weer eens flink aan m'n houding gesleuteld. Dat vind ik echt één van de moeilijkste dingen, ze kan iets echt 20 keer zeggen en een halve minuut daarna doe ik het wéér fout... 'hand vóór' heb ik vrijdag zeker 80 keer gehoord geloof ik...en gister lukte het me gewoon, en was de aanleuning zo fijn....dan gaan andere dingen ook weer beter en ik voelde het achterbeen weer (voor de tweede keer) in de schouderbinnenwaarts rechts!
Dus ik deel je gevoel...

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-01 12:10

Nou ja Fitz, dat is ook wel logisch toch?
Ten eerste: als je paard niet lekker in z'n vel zit presteert ie gewoon niet.
ten tweede: je kunt wel travers willen rijden, als dat lichaam niet wil houdt het op natuurlijk. Dan moet je eerst het lichaam zo goed zien te krijgen, en dán weer verder met travers. Is mijn visie.

Mijn paard heeft een blessure in zijn rechter voorbeen gehad. Dat heeft heel lang gesluimerd, en hij is steeds scheef op links gan lopen om dat been te ontlasten. Nu is die blessure weg, maar doet hij dat nog steeds een beetje, ik moet hem dus zo gaan rijden dat hij weer helemaal recht wordt.

Ach, het houdt je van de straat!

Hoe gaat het nu met Fitz en z'n longen?

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-06-01 18:06

Fijn dat het zo goed ging, hoop dat het binnenkort bij mij ook weer gaat gebeuren..Zal wel, heb vandaag maar niet gereden, het woei ect heel hard en dan bereik ik juist het etgenovergestelde effect,heb er ff losgelaten in die heeel enge bak.
Maar goed, beetje off-topic Haha! Maar dat is idd een lekker gevoel als het zo goed gaat en veel pelzier ermee verder!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie