Eerste show gereden!!!

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Eerste show gereden!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-02 10:21

Gisteren hebben we met onze PRE showgroep de eerste show gereden. Een kinderboerderij in Amersfoort organiseert 1 x pj een paardendag. Er staan verschillende paardenrassen en er worden shows gereden.
Voor ons een mooie generale. Er was nl veel publiek, maar niet uitgesproken paardenpubliek. In september hebben we Ermelo en in november Exloo en Paard&Koets en daar zit natuurlijk wel paardenpubliek.
Tijdens onze maandelijkse trainingen is het altijd bloed, zweet en tranen. Ruzies en strubbelingen, die in elke gedreven groep voorkomen. Maar het klikt gelukkig wel, dus alles wordt snel en soms heftig uitgesproken.
We waren gisteren met 8 hengsten en mensen aanwezig. Ik kon dus niet met Imi rijden, maar de amazone van een andere hengst had de enkelbanden gescheurd, dus de grote wisseltruuk vond plaats. We rijden de show maar met 6, dus we rijden met 8 los en de beste 6 op dat moment gaan de ring in. Ik had Luzo, een 7 jarige hengst, nog maar 1 x gereden en had hem fijn aan het lopen, maar tijdens een caroussel moet je zo ontzettend schakelen en sturen, dat is heel lastig. Ik had dus zelf aangegeven om niet in de groep mee te rijden, fouten kun je je op het moment supreme echt niet veroorloven: er wordt wel geld betaald aan de groep, dan kun je geen chaos neerzetten.
Maar ik rijd met Imi altijd eerst 10 min alleen, als raspresentatie: spaanse pas, passage, spaanse pirouette, galopspirouette en een keertje uitstrekken. Iemand verteld dan een verhaaltje en dan komt de groep binnen en rijden we de rest van de show.
Ik heb dus nu het voorstuk met Luzo gereden, die nog niet zo ver afgericht was. Spaanse pas kent ie wel en ook begin en kleine stukjes passage. Hij deed het echt super: vreemde amazone, vreemde omgeving, wapperende linten, leuke ezeltjes Haha! en de rest van de groep 100 meter verder, waar hij toch eigenlijk ook wel bij wou zijn. Toch heeft ie zich super gedragen en zich een paar keer mooi laten zien. Daarna kwam de rest van de groep en bleef ik aan de kant wachten. Ze hebben echt super gereden, 1 foutje, maar dat zag je alleen als je de proef kende.
Ik heb een idee waar topruiters het altijd over hebben: wij zien alleen het plaatje, het resultaat. Het publiek vond het geweldig en puntje bij paaltje deed iedereen ook zijn ding en stond die show gewoon. Maar de trainingen .... Extreme duivel Extreme duivel Extreme duivel ....als je die zou komen bekijken, zie je alleen een stelletje verhitte hoofden, passionele uitbarstingen tegen elkaar, lange gesprekken achteraf om alles weer recht te zetten. Af en toe geirriteerde hengsten (zeker als er een nieuwe bijkomt). Bijna elke keer wel iemand in tranen. Ook een hoop lol natuurlijk, maar zeker geen rozegeur en maneschijn. En dan uiteindelijk zo'n presentatie...het was echt super!!!! Bloos Lachen


phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-02 10:33

gaaf joh.

PHOENIX

"We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children."

Fitzroy
Berichten: 17271
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-02 10:36

Nu weten jullie tenminste in de trainingen ook waar je het allemaal voor doet. Dat mag best een huilbui kosten Knipoog

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

HHD_Foto

Berichten: 4437
Geregistreerd: 14-04-02
Woonplaats: N.W. Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-02 15:05

Leuk dat het goed ging. Als ik jouw verhaal zo lees, ben ik blij dat het Shire promotie team puur om de lol draait. Ik heb gelukkig alleen last van de stress op het moment zelf en geen trainingen vooraf. Wij laten natuurlijk ook niet zo'n mooi staaltje van rijden zien als jullie waarschijnlijk doen Kwijl , maar bij ons gaat het er puur om, te laten zien dat zo'n grote koudbloed ook prima onder het zadel gereden kan worden. Ik zie je wel bij P&K !

Digitale tekeningen van je huisdier of paard: www.HHD-Foto.eu

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-09-02 15:30

Leuk Craig, dat jullie ook op p&k zijn. Nimber is er ook met de Groninger.
Er waren gister trouwens ook een Shire en een Groninger.
Wij rijden niet alleen shows voor de stamboekpresentaties, maar ook op evenementen, voor bedrijven etc. We worden er ook als groep voor betaald.
Natuurlijk hebben we ook heel veel lol, je wordt toch een hecht gezelschap. Maar je ondergaat dus ook allerlei ontwikkelingen die bij een groep horen. Ik heb zelf de opleiding Agogisch Werk gedaan, maar ik had net zo goed een jaartje in deze groep kunnen gaan zitten, hahaha Haha!
Het heeft zich nu uitgekristaliseerd in mooie en goede hengsten en amazones die ook wel wat kunnen laten zien. We hebben een goede instructrice. Elke 4 weken trainen we in Nunspeet. En eens in de zoveel tijd een trainingsweekend bij de instructrice in Valthe. Iedereen steekt er dus veel tijd in en veel zweet en heel veel tranen. Maar we gaan ook wel met zijn alleen een ontspannen weekend op de Veluwe rijden . Er zijn gelukkig nog geen doden gevallen, maar iedereen is gewoon gedreven, serieus en ambitieus. In een groep is er altijd wel eentje die een fout maakt en in het heetst van de strijd levert dat weleens heftige reacties op. Gelukkig wordt het altijd na afloop uitgesproken. En het is helemaal geweldig als je wel een mooie show neer kunt zetten met zijn allen!

Groetjes Suus

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-02 15:37

Hahaha, toch nog allemaal goed gekomen...
je hebt me inderdaad wel een en ander verteld over de trainingen Haha!

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

liberty

Berichten: 17218
Geregistreerd: 21-09-01
Woonplaats: Breda

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-09-02 18:01

heyy

leuk zeg! En wij zijn er ook op P&K!!!

gr linda

FNRS jury dressuur, mennen, carrousel, springen en parcoursbouwer
http://www.sintels.nl
[MHK] 12 of 16, wie rijdt er mee in het carrouseltopic?

Nimber

Berichten: 25361
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 06:29

ooooh as ik had geweten dat jij er ook was! Ik zou eerst ook gaan met Lodewijk maar had ook al wedstrijd en daar ging ik liever staan.
De groninger die er nu stond was een volle broer van Lodewijk.

enne dat trainen ken ik en achteraf is het allemaal de moeite waard he?
Op naar P&K dat is echt zo gaaf!vhelemaal als jij eerst alleen de ring in mag!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 06:35

Hopelijk is Imatador tegen die tijd zo opgeknapt dat je weer met hem de ring in kunt! Veel succes!

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

moniquelucky

Berichten: 2738
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: Wellerlooi in Limburg.

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 11:02

Wat tof, klinkt het!!! Idd. hopelijk volgende keer met Imatador.

Mijn lieve fjord: Bjorn-Vjem M2 KNHS, lange wedstrijdstop. Frieda is de pony van Odin, mijn lieve zoontje van 8.
- 6 kilo, nog zeker 8 kilo minimaal te gaan en dit keer gaat het lukken!!!

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-02 11:29

Jaaaaaaaah Kim!!!! Er kwam nog iemand naar ons toe, die z'n vrouw groomt bij die Groninger. Die man was weg van de PRE en die vrouw ook. Hij is fotograaf en wil graag foto;s komen maken van een paar hengsten, waaronder de mijne.
Ik vertelde nog over jou en dat je bij een fokker (?) in de buurt van Apeldoorn staat en altijd shows/demo's/keuringen doet, maar hij kende je jammer genoeg niet. Misschien als ik Lodewijk had genoemd wel!
Zonde hee, dat je er niet was! Het was echt een geslaagde dag. Onze jonge Luzobello was zo braaf, alleen op het einde werd hij het een beetje beu in die box. En hij reageerde nogal heftig op kleine ponytjes en ezeltjes Haha!

Maarre...volgens de DA ga ik paard&koets redden met Imatador. Wij hebben in september nog premiekeuringen van ons eigen stamboek waar ook shows uit Belgie en Duitsland komen. Waarschijnlijk red ik dat nog niet, ik wil het rustig aan doen, dan maar een show minder....mag blij zijn dat het nog gaat lukken.
Tenminste....donderdag krijgen we definitief bericht van de DA. Vandaag hebben we het verband eraf gehaald en de wondjes zijn mooi genezen, zonder wild vlees. Het been is mooi droog, Imi heeft geen koorts. Hij is alleen niet helemaal rad, maar beetje kort/lang. Hij belast het been wel goed, maar zet het 'foute' been korter weg dan het goede been. Daar belt de DA straks over terug, maar ik kan me voorstellen dat het gewricht zelf nog niet genezen is. Hij heeft ook nog boxrust, trouwens.
En hij is flink afgevallen, ik probeer aan bietenpulp te komen...

Groetjes Suus

Dennis

Berichten: 28753
Geregistreerd: 23-05-01
Woonplaats: Wieringerwerf

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 12:18

Wat geweldig!!!!!!!!!!!
28 sept(in Utrecht, ik weet niet wat voor evenement dan eigenlijk is) ga ik met Dennis voor het eerst naar het promotie team. Alleen nog maar om te laten zien wat hij kan. Dat lijkt me geweldig om te doen. Veel leuker ook dan wedstrijden ofzo.

Benno: dressuur M+11, vaardigheid Z+14 en Sport-AA ☆ Deedee: dressuur M+5, vaardigheid M+0 en prestatie sport-A
http://www.staldenci.nl

*Als je haar voor je ogen waait, als je jas om je lichaam draait, als de wind langs wangen aait, weet dat ik je mis* - Acda en de Munnik

Nimber

Berichten: 25361
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 16:27

oooh dat is echt super nieuws suus met je eigen hengst naar P&K
Ik ken die man wel antoin oid heet hij geloof ik.
Heeft op paleis het Loo ook foto's gemaakt.
Ik heb toen heel even met hem staan praten maar ik ken hem van gezicht verder niet.
Zijn vrouw rijd ook op die groninger en was niet zo lekker dus eerst vroeg de eigenaar of ik mee wilde als Groom maar hij was niet optijd terug(ik moest 's avonds starten)

Ik heb echt al zin in P&K haha tijdje terug dat ik jou heb gezien en dan zie ik eindelijk je supergave hengst IRL jammer dat maril niet mee kan!

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-09-02 17:32

Ik vind shows ook leuker dan concours, ik maak me niet zo druk als met wedstrijden.

Jammer dat je er niet was Kim, dat was wel leuk geweest!
Die man heet idd iets van Antoin...er ligt hier ergens een businesscard van hem. Hij was weg van Luzobello, maar het is dan ook een hele mooie en goedgekeurde hengst.
Paard&Koets moet lukken volgens de DA en ik heb er echt zin in.....juist als het met Imatador is. Maar mocht het niet lukken, dan ben ik er hoe dan ook, ik wil de rest toch zien rijden en helpen groomen natuurlijk.
Bovendien zit Bob sinds kort in het stamboekbestuur.
Ik heb net bietenpulp voor Iem gekocht, maar natuuuuurlijk moest ie het niet. Pas toen ik er musli en slobber bij had gegooid vond ie het opeens wel errug lekker.

Groetjes Suus

Vanessa

Berichten: 1073
Geregistreerd: 08-03-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-09-02 22:28

HEY, wanneer is dat P&K eigenlijk? En moeten jullie op dezelfde dag. Dan kom ik wel denk ik even kijken. Of is het door de week?

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-09-02 15:16

Wij rijden in ieder geval op zaterdag, verder weet ik het nog niet.

Lisette

Berichten: 2676
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-09-02 08:32

Zo te lezen zijn jullie al net zo heftig als jullie paarden. Als je Marian ziet van Luzo doe ze maar de groeten dat is zo'n lieverd.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dakario, Em_, Jackie82, Kashmino, kiertje22, SulJinty, Youri123 en 36 bezoekers