niet alweer mijn paard!

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
gelderfan

Berichten: 64
Geregistreerd: 14-06-02
Woonplaats: kerkrade

niet alweer mijn paard!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-08-02 14:21

Ik heb laatst al een heel verhaal afgestoken over wat mijn paard allemaal voor pech heeft en het oodlot heeft weer toegeslagen, vorige week woensdag!
Hij heeft met zijn been over de tussenwand van zijn box gehangen en waarschijnlijk over meerdere uren. Hij heeft natuurlijk geprobeerd zich zelf los te maken, wat niet goed voor zijn been was.
De dierenarts is gekomen en zei meteen, dat hij naar de kliniek moest. Ik wist niet of zijn been gebroken was of niets, lopen kon hij ook niet en we hebben de trailer in de box gereden en met een paar man, jaco op de trailer geholpen. Onderweg heb ik alleen gedacht, hoe moet ie weer naar beneden??? Achterwaarts ( het is zijn rechter achterbeen) weer van de trailer, dat gaat nooit goed. In de kliniek wisten ze al dat we kwamen en hebben jaco dan heel rustig naar onderen gehaald.
Eerst foto's gemaakt en wonder boven wonder was er niks aan de botten. Daarna kwam het slechte nieuws, alles wat in het been is, is doordat hij geprobeerd heeft los te komen, tot moes geworden. Alle spieren, pezen etc, alles is nog maar moes.
Ze hebben hem toen naar een box gebracht en daar staat hij nog steeds, ik bezoek hem zovaak het gaat. Vrijdag hadden ze het verband afgehaald en toen zag het er naar mijn mening goed uit, het was niet al te dik ( natuurlijk een beetje maar niet zoals ik verwacht had) en hij stond weer op zijn been. Lopen kan hij bijna niet, hij belast het been, maar als hij loopt, sleept hij zijn been achter zich aan. Over het weekend meende de dierenarts dat ze hem waarschijnlijk deze week zouden opereren om al het afgestorven weefsel uit zijn been te halen. Mits hij geen ontsteking zou krijgen.
Zaterdagavond is me opgevallen dat hij bloed aan zijn neus had, mijnheer zit zich aan de wond! Het begint natuurlijk te jeuken.
Zondag morgen was ik daar en toen zat zijn hele been onder het bloed en pus, dus ik dacht eerst dat het van die hele diepe wond boven in zijn been komt. Toen heb ik hem een beetje gepoetst en toen kwamen ze hem halen, zijn been werd schoongemaakt en de dierenarts heeft me toen verteld dat het niet van die grote wond komt, maar dat de huid over het hele been dit uitzweet en zich langzaam de hele huid oplost van het been. Als dat gebeurt, heeft hij zijn hele been open.
En het enigste wat ze gisteren gezegd hebben, is maar afwachten hoe het zich ontwikkeld!
Ik word gek van dat afwachten, als ik maar wist hoe het verder moet en of het verder gaat........
Het ergste is ook nog, dat jaco weer met zijn andere been aan het klungelen was ( zijn linkerachterbeen) en ze hebben voor 5 weken ontdekt dat hij een gat in zijn pees heeft, sindsdien stond hij al op rust en nou moet hij uitgerekend, zijn toch al slechte been, vol belasten omdat hij met dat andere helemaal niks kan. Ik kan alleen maar de hele dag aan jaco denken en ik word er langzaam een beetje gek van. Die onzekerheid is gewoon het allerergste. Ik heb zoiets, als hij maar geen pijn heeft, ook al kan ik niet meer rijden, dan gaat hij gewoon op een wei en tutten we wat, dat maakt me echt niks uit, te rijden heb ik altijd wel wat.

Hoezo moet het altijd mijn paard zijn? Andere mensen komen weken niet naar hun paard en die hebben nooit wat ( niet dat ik het die paarden gun) maar het is allemaal zo oneerlijk :(


Joyce1988
Berichten: 3518
Geregistreerd: 17-04-02
Woonplaats: Barneveld

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-02 14:26

Ja, best oneerlijk dat jou paard het net moet zijn he?! Ik hoop voor je dat alles weer goed komt! Geef je paard een knuffel en sterkte ermee!

Obelix is gewoon stoer!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-08-02 14:36

Ik denk ook dat het een beetje aan jouw paard ligt. Hij zoekt het zelf ook wel een beetje op. er zijn paarden die heel lomp zijn en ook totaal niet voorzichtig met jezelf. En dat zijn niet de ideale paarden om te hebben, want die kosten veel geld (veterinaire kosten) en je kunt er weinig op rijden omdat ze zichzelf altijd blesseren. Veel sterkte ermee.

De hond is de betere mens

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-02 12:45

Jeetje wat een akelige toestand. Ik weet wat het is om een paard te hebben wat in zeven sloten tegelijk loopt, die types hebben altijd wat en het is ook altijd vrij ernstig, ook al ben je nog zo zorgvuldig en trouw met je verzorging.

Ik verbaas me net als jou over andere paarden waar nauwelijks naar omgekeken wordt of maar 1 x per week gereden worden en dan maar meteen een duinrit van een uurtje of 4. Dit gaat vaak allemaal goed en dat is frustrerend als je zelf een paard hebt die altijd zichzelf in de nesten werkt.

Nou ik zal voor je paard duimen dat het allemaal goed komt. Sterkte ermee.

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen

Pascha

Berichten: 4289
Geregistreerd: 20-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-02 14:01

ik ken het, mijn paard is dan nog niet zo'n pechvogel als die van jou, maar toch...
vorig jaar zomer een gat in de rechterachterpees, daardoor half jaar op rust,en in december mocht ik er weer voorzichtig op. Altijd stappen op het harde, elke maand een scan van de pees en een knettergek paard omdat hij niks mocht...
Dit jaar rekt hij nog regelmatig zijn pees op en dan heeft hij daar weer last van.
en doordat hij een jaar bijna weinig mocht (niet in de wei enzo) is daardoor zijn hoefgesteldheid erg slecht geworden met als gevolg nu een hoefzweer (de derde in een maand) en een losse hoefwand. Hij krijgt vanalles, biotine, primeval, niets helpt.Ben ondertussen zowat zelf een dierenarts (verbanden wisselen, magneetveldtherapie enz)
Nu maar weer zien hoe dit dat weer gaat... Huilen
succes ermee!!!!

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-02 14:33

Vorig jaar had ik een doodbrave hengst op stal, die zich toch in zijn box zodanig verwond heeft dat hij dezelfde nacht is ingeslapen. Mijn paarden komen nog niet in de stapmolen zonder een peesbeschermer. Dan denk je dat je alles goed voor elkaar hebt en dan gebeurt er nog wat. Sommige dingen hou je gewoon niet tegen.

Veel succes met je paard, hopelijk komt hij er weer helemaal bovenop.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

SuperSmurf

Berichten: 7076
Geregistreerd: 28-10-01
Woonplaats: provincie noord holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-08-02 21:49

ik weet precies hoe je je volet, zo ontzettend machteloos en kwaad omdat het juist jouw overkomt. Ik spreek uit ervaring bij dit soort siutaties. Mijn poes is 2 maart overleden aan een inwendige bloeding als gevolg van een sterillisatie. En ik was er kapot van. Wat je dan denkt? Waarom zij... Waarom niet de kat van de buren , die kijken er helemala niet naar om..
Zo ook met mijn vz paard.. we mogen niet meer komen en hij wil hem niet verkopen. Wat ik dan denk? Waarom heeft hij dat paar d en niet ik.. Hij kijkt er niet eens naar om...

Dat wat je paard heeft, kan het zijn dat dat ook bij mensen voor kan komen? Mijn zusje hefet vroeger zoiets gehad, Door het vele vallen raakte haar knie steeds stuk en dat had als gevolg dat ze een ziekte kreeg dat je huid weg vreet.. Gelukkig is dat weer goed gekomen..m aar vraag het me wel af

Onderschriftloos :Y)

DiamondCheckers
Berichten: 1724
Geregistreerd: 22-03-02
Woonplaats: Thief River Falls, Minnesota, USA

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-02 17:10

Ik heb een tijdje ook altijd pech gehad met DC! Ik weet dus nu niet of ze ooit goed komt met haar benen. Het is ongelooflijk dat sommige paardjes dus altijd in problemen komen. Maakt dus niet uit als je een veilige plaats hebt of niet, ze vinden altijd wel wat hoor! Ik hoop voor jou en je paardje dat alles goed komt! Knipoog

Some love last a lifetime...Some love last forever!!!
http://www.freewebs.com/martellstables
Profiel is weer aangepast!!

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-08-02 23:51

Ik vind het ontzettend erg!
Het is idd zo, vaak dezelfde.
Ik heb Tiko nu bijna twee jaar, maar 1 keer (buiten entingen dan) DA erbij gehad, dat was voor de mok, verder heeft ie nooit wat gehad.

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

Lientje

Berichten: 3891
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Belgie(Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-08-02 10:18

Ja waarom mijn paarden? dat dacht ik ook toen eerst mijn 10 jarige merrie moest worden ingeslapen omdat ze een been brak in de wei en toen ik een nieuw paard kocht hij zijn pees half overtrok in de prikkeldraad ( waar een stroomdraad voorhing en we toen ook direct hebben weggehaald). En ik deed zoveel moeite om mijn paarden goed te verzorgen.

Maar ja die dingen gebeuren en er is spijtig genoeg niks aan te veranderen.
Ik wens je paard in elk geval veel beterschap toen en jou veel sterkte.

Koester je dromen want als ze sterven word je leven als een vogel zonder vleugels
ik heb een Royal Dance veulen: River Dance


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Bucha, chazzie, Googlebot en 7 bezoekers