ben met de huifkar meegeweest...was spannend!

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Apollo

Berichten: 3952
Geregistreerd: 13-02-02
Woonplaats: Maasbree

ben met de huifkar meegeweest...was spannend!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-08-02 21:40

ik Mocht gister met de huifkar mee met Ome Coen(oom van mijn moeder) hij heeft 3 haflingers. 2 merries en 1 hengstveulen. het veulen heet: Stefan zijn vader is Sturm. de moeder heet Daisy en de haflinger wara we nu de bossen mee ingaan heet: Flicka. Op daisy rijden we nog niet, pas als het vuelen afgespeend is.
Coen rijd altijd met de huifkar voor feestjes, KVW ed....gister mocht ik voor de 1ste keer mee. (met Flcika voor de huifkar)eerst gepoetst en ingespannnen natuurlijk.We moesten bij een feest zo'n mensen ophalen (het waren gewoon ouderen, oudste 90 jaar de rest gewoon 30-60 jaar) we waren met 2 huifkarren 1tje van iemand anders hij had een belgische trekpaard voor de huifkar. Dus ik mocht op de bok langs Coen. we moesten de mensen eerst in baarlo oppikken en naar een terrasje in Baarlo brengen waar ze 1 uur wat zouden drinken. ze zijn binnen gaan zitten vanwege het niet zo mooie weer. smorgens hele morgen regen. maar het werd uiteindelijk 2 uur wachten!!! pffff...werd ik wel moe hoor. toen eindelijk weer verder. tijdens het w8ten was het gelukkig droog geweest. en kwam de zon door. maar toen moesten we naar Kessel rijden en er kwamen weer donkere wolken aan en, zoals jullie ook wel weten denk ik want het was gister niet bepaald mooi weer, begon het weer te regenen. we hadden gelukkig een cape meegnomen die we over onze benen konden leggen en werde niet nat.
De huifkar met het belgisch trekpaard reed voor ons omdat Flicka onrustig was met de bellen van het belgisch paard en telkens wou draven enzo. En toen opeens begint die belg ineens te bokken(goh, zo'n trekpaard) en hij rijd zomaar het land in. daar kwam hij los en zat alleen nog vast met de teugels aan de huifkar. de huifkar stond met de 8terste wielen op de weg en met de voorste in het land. hij stond met de achterste wielen hoger omdat het een greppel was. ik moest flicka vasthouden. en Coen ging dus weer mee helpen hem in te spannen. wat bleek: de haan (of zoiets noemde ze het) zat los. dus vandaar zijn gedrag. toen moest de huifkar eerst de greppel in het land op. de oma van 90 zat erin en ze was wel wat geschrokken. en toen BAM! op het land...iedereen moest wel lachen en de oma ook. want zij zat er nog in. omdat het te hoog was voor haar om uit te stappen omdat de huifkar half op de weg stond. daarna moest de belg nog flink trekken om de kar weer op de weg te krijgen!want het was nog een aardig bergje. gelukkig was het paard niet de andere kant op gegaan...want dan was ie de maas ingelopen.... Knipoog maar het is goed afgelopen. we hebben de mensen in kessel afgezet en toen weer teruggereden. en weer wat regen. toen we langs een weitje kwamen vertelde ome Coen dat daar altijd een shetlander stond maar die was nu dood want iemand had hem sigaretten gevoerd..dat vond ik echt zielig...het laatste stukje mocht ik nog ff mennen. de bochten waren wel lastig met zo'n grote kar achter je..eenmaal thuis meegheolpen uit te spannen. en kwam mijn moeder me ophalen vanwege het weer. ik mag nu vaker mee!!!yes!


Boogiegirl

Berichten: 7815
Geregistreerd: 26-06-01
Woonplaats: Venlo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-02 22:33

echt super !
wel link met die knol, maar gelukkig nog goed afgelopen!
ook voor jou: wanneer zien we rijfoto's? ik wil Flicka toch wel eens onder het zadel zien! Haha!

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-08-02 22:58

Ik weet nog dat ik gemend heb met een huifkar met 20 mensen erin. De bochten waren inderdaad spannend maar na wat ervaring ging het steeds beter.

Spannend nog met die bels. Fijn dat het zo goed afgelopen is. Ik wist wel dat belzen kunnen bokken. Ze doen het gelukkig niet vaak maar ik heb het wel eens gezien onder het zadel.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Apollo

Berichten: 3952
Geregistreerd: 13-02-02
Woonplaats: Maasbree

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-08-02 22:30

ja fotos komen er zeker...en dan ook als we fotos van Daisy hebben want daar mogen we nu ook op rijden...een haf van het moderner type. meer rijpaard.echt fantastische manen! moet wel nog goed leren luisteren naar de hulpen. en goed van het veulen wegkomen. maar dat gaat wel lukken! het gaat al steeds beter!

Yentl

Berichten: 12478
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-08-02 22:36

Daisy is idd echt onwijs mooi! Leuk avontuurtje Mo! Flicka is echt onwijs braaf he Lovers Lieverdjes!! En stefan ook zo lief hoe die hinnikt Haha!

Quote Apollo: Als ik nooit alcohol had gedronken he, zat ik nu waarschijnlijk op de universiteit *LOL*

I'm not your f*cking barbie bitch


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Hanneke137, Liesje89, maxie, meisje_, Vagabondo en 18 bezoekers