anti-chip actie....

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-01 10:56

komen hier nog meer mensen die protest hebben aangetekend tegen het verplichte chippen?

ik dus wel en ik heb afgelopen zaterdag een brief gekregen, dat als mijn protest gegrond wordt verklaard, de identificatie ook via DNA onderzoek kan. Dit kost aanvankelijk (incl paspoort) 315 piek en per controle op een wedstrijd 150 piek. Nou, ze denken zeker dat ze ons kunnen afschrikken met zulke bedragen, maar mooi niet! ik ga akkoord, alles beter dan zo'n "piep" chip!

Voor de mensen die dit onzin vinden: wind je niet op, ik respecteer jullie beslissing ook, dus accepteer aub die van mij ook. Ik was alleen nieuwsgierig of meer mensen deze brief hebben ontvangen....


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 11:18

*zucht* ik ben het helemaal met je eens. Ik zou ook liever geen chip willen maar zulke bedragen kan ik echt niet ophoetsen.

Gelukkig duurt het nog even voor ik haar zou moeten laten chipen.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 11:26

Ik vindt het moeilijk aan de ene kant ben ik voor aan de andere kant tegen. Als ik zie hoeveel paarden er gestolen worden op dit moment ben ik voor. En ook op wedstrijd wordt een hoop gerommeld met paarden en papieren.

Als ik kijk naar het belang van het paard ben ik tegen. Wat doet die chip als hij gaat lopen??

Ach hijis nu al gechipt dus ik hoop maar dat het goed gaat.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Nimber

Berichten: 25686
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 12:15

Tja ik ben tegen de verplichting verder ben ik voor het chippen.
Hij is nu ook gechipt.en tot nu toe zit ie al een aantal jaar op z'n plek

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 12:36

ai,ai dit gaat een discussie worden. Ik ben het zover eens dat chips eigenlijk niet in een paardenlichaam horen. Ze worden in een spier ingebracht en dat kan gewoon niet goed zijn.

Ik denk dat in de meeste gevallen de chip wel blijft zitten. maar er zijn enkele gevallen waar dat niet bij is. Jij zal maar net dat ene geval zijn.

maar goed diefstalbeveiligend werkt de chip al helemaal niet. het is erg makkelijk om de chip te kraken. DNA is een veel betere methode maar die kost klauwen vol geld.

De reden dat de paarden met een chip gezien worden als huisdier en niet meer als vee is een beter argument. Ze kunnen dan namelijk meer medicijnen toegedient krijgen die nu verboden zijn omdat het dier ook eetbaar is.

De chip wordt vooral gebruikt als middel voor de belastingdienst. Misschien heeft tender wel gelijk en bespaart ze op den duur dat geld weer uit.

Ik weet het niet. Julius was wel gechipt maar als er een mogenlijkheid is om niet te chippen(en die geen klauwe geld kost) dan doe ik dat.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-05-01 13:42

ik weet ook niet waar ik het geld vanddan moet halen hoor Heike! maar op dit moment start ik ook nog niet met Tender, dus nu hoeft het ook nog niet. Verder denkt Peter dat ze helemaal niet zullen gaan controleren op wedstrijden. Ik vermoed van wel (want anders slaan ze natuurlijk een modderfiguur!), maar ik denk dat het vanzelf minder wordt en sowieso verwacht ik steeksproefgewijze controles. DUs ja, ik loop een risico qua geld, maar liever een risico qua geld, dan qua gezondheid van mijn paardje. Misschien kan het geen kwaad hoor, maar als ik aan mezelf denk: ik heb ook liever geen chip in mijn lijf, dus waarom Tender wel? lijkt me niet fair...

tegen diefstal denk ik ook niet dat het werkt, ze kunnen de chip easy kraken en bovendien ben je toch afhankelijk van de activiteiten van de politie (en we weten hoe hard die werken)

Verder ben ik over dat zwerven nog niet echt uitgepraat, bij de hengstenkeuring van de andalusiers dit jaar, waren van de 7 hengsten die vorig jaar gechipt waren, bij 4 hengsten de chips niet weer te vinden (--> opnieuw chippen)

En voor de mensen voor wie het van toepassing is: een gechipt paard is niet meer bruikbaar voor consumptie, dus naar de slager kan 'ie niet meer......

Nouja, het gaat mij er ook niet om jullie allemaal te overtuigen hoor, echt niet, ik was alleen benieuwd naar het feit of anderen misschien ook al iets gehoord hadden over hun bezwaar......

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 13:48

Tja omdat ik Barley pas net heb heb ik ook niet eerder mezelf als gewetensbezwaar aangemeld. kan dat eigenlijk nog?

Ik heb ook lieve de keuze eigenlijk

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Ontario

Berichten: 1921
Geregistreerd: 25-01-01
Woonplaats: Deurne

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 13:53

Ik doe het gewoon braaf, (het laten chippen), als het moet, anders had ik het ook niet gedaan. Waarom zou ik er bezwaar tegen hebben??? Ik heb er verder nooit bij nagedacht, en dat ga ik niet doen ook.

casy

Berichten: 131
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 14:12

Ik heb ook een gedeelde mening over het chippen.

Aan de ene kant is het wel goed vooral tegen paardenhandel. Hoevel een chip er makelijk weer uit te halen valt.

Waar ik het niet mee eens ben is dat ze chippen onder het mom dat het diefstal tegengaat, terwijl het gewoonb een middel is om het aantal parden in nederland te tellen en er dan belasting voor in te gaan voeren Boos!
Op dit moment is het nog niet zeker of er paardenbelasting gaat komen, maar als je paard eenmaal gechipt is, kom je , als het wordt ingevoerd, niet meer onder betalen uit.

Daarnaast ben ik helemaal niet tevreden over de manier waarop bij Kyra de chip is ingebracht. We hebben het via de sportbond gedaan met zijn 15en tegelijk. Het ging allemaal heel snel. Die jongen zag er in mijn ogen erg bang uit. Voor paarden dan. Hij Scheerde met een bod mesje een plek van 5 bij 5 cm kaal. (wat volgens mij veel te veel is) Daarna gooide hij de spuit als een dardnaald in haar nek en schrok ze heel erg. Ik heb er foto´s van genomen en je ziet gewoon dat ze echt bang was Huilen

Toen kwam een week later de DA om te enten en hij zei dat er veel te hoog gechipt was. te dicht bij de vetlaag bovenin de nek. Dit maakt de kans om zweven erg groot. (de kans is overigens bij paarden erg klein, als het goed gebeurd)

Toen dat paspoort. Er staat bijna n iets ingevuld. Ze staat als rijpony terwijul ik heb opgegeven paard. Bij de omschrijving/kenmerken staat heel minuscuul beschreven dat ze een brede bles heeft. Ik kan echt wel meer verzinnen hoor. Ze nota bene bond, dan moet je juist goed beschrijven hoe ze eruit ziet.

Kortom: ik ben erg ontervreden over de manier waarop mijn paard en ik zijn behandeld tijdens het chippen (want ook tegen mij deden ze bod!)

<IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif"> Als je je paard nog moet laten chippen doe het dan alsjeblieft bij je eigen dierenarts.

Het is dat chippen verplicht is om wedstrijden te rijden, anders zou ik me nog wel een keer bedenken voordat ik het zou doen.

Ik ben echt heel Boos! Boos! Boos! hierover.

Groetjes,
Casy Party!!

Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 14:38

Voor meer (mede)tegenstanders: meld je aan op paard-nl, daar zitten een paar erg fanatieke!

Onze beessies hebben inmiddels een chip en ik heb nog geen hinder ondervonden. Ik vind het wel een beetje eng allemaal maar het gaat ook bij veel paarden goed denk ik maar...achteraf had ik het misschien liever niet gedaan, maargoed. Niks meer aan te doen. Toen hadden we zoiets van het moet toch.

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Mieke
Berichten: 6618
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 14:39

Ja Casy, die verhalen heb ik meer gehoord!

Ik heb mijn paarden dan ook nog niet gechipt omdat ik niet helemaal zeker weet hoe ik er nou eigenlijk tegenover sta.

Mijn gevoel zegt: niet doen, zo'n ding hoort niet in een halsspier, ik kan hem niet zien zitten en dus ook niet zien of hij nog wel op zijn plek zit. Vind ik een eng idee.

Bovendien vind ik het niet juist dat mensen chippen die geen veterinair zijn, officieel is het doorboren van de huid van een levend wezen door iemand die geen medische opleiding heeft genoten, bij wet verboden. Een paardentandarts mag ook niet sederen of kiezen operatief verwijderen, hij mag alleen maar vijlen! Laat je zo'n type toch operaties doen ben je goed de klos als het misgaat: je verzekering betaalt geen cent!

Daarom begrijp ik niet waarom dit chippen dan door z.g. paspoortconsulenten mag gebeuren.

Dus mocht ik toch besluiten om te gaan chippen, dan schakel ik mijn eigen DA in voor het inbrengen van dat ding.

Ben er alleen nog steeds niet uit of ik het nou wel of niet wil... Ben een weegschaal en twijfel wel vaker ergens over *LOL*

Groetjes Mieke

Lievemeid
Berichten: 9097
Geregistreerd: 09-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 14:46

Is het voor ALLE paarden verplicht?
Of alleen als je wedstrijd rijd?
Het is erg duur ja, maar zo kan je em snel opsporen als ie kwijt is..
Zou echt niet weten of ik het zou laten doen Verward

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 14:49

Mijn paard is al gechipt en dat is heel netjes gedaan door de vrouw van de VA, ze wist wel heel goed wat ze deed.

Als er belasting moet worden betaald, dan moeten we dat allemaal. Ook de ongechipte paarden zijn belastingplichtig!

casy

Berichten: 131
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 14:49

Omdat ik wedstijden ging starten moest ik het wel laten doen. Asl ik vantevoren ook had geweten wat er zou gebeuren, had ik het ook niet laten doen door zo een consulent. Dan betaal ik wel 100 gulden meer en laat ik het de dierenarts doen.

Als het niet nodig is, moet je het gewoon niet doen hoor Mieke. Voorlopig is het alleen verplicht op de wedstrijfen, en verder niet. Dus als je niet gaat Starten, gewoonh lekker met een ongechipt paard blijven rijden.

Mocht iemand het toch nog moeten doen. Haal je DA erbij.

Even voor de duidelijkheid. Deze consulenten scheinen er wel voor geschoold te zijn. En het gaat ook best vaak goed.

Casy Party!!

casy

Berichten: 131
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 14:57

Ongechipte paarden zijn wel belasting plichtig, maar als je paard niet gechipt is en je betaald niet, kunnen ze je dar minder snel op pakken, omdat ze niet weten dat jou paard bestaad. (volgens hun gegevens dan)
Een gechiptpaard is veel sneller opgespoord. Dus dan kom je minder snel onder het betalen van belasting uit.

Maar het kopt dat iedereen belasting moet gaan betalen.

Nimber

Berichten: 25686
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 17:01

Wat lov zegt als er al belasting komt over paarden houden(wat ik betwijfel maarja je weet maar nooit) moeten ze een waterdichtsysteem hebben en niet alleen de wedstrijdpaarden de verplichting op leggen.
wbt diefstal is dit op dit moment de enige manier die het beste helpt DNA gaan ze echt niet doen bij alle paarden die de grens over gaan vanwege de klauwen vol geld dat het kost bovendien duurd het wachten op de uitslag een stuk langer.

Ten je kunt het proberen hier vragen ze (apeldoorn alle keren) naar het paspoort.
Als ik dat kon laten zien was het goed ze hebben 3 keer (van de 4 wedstrijden in 2001 1 niet in Apeldoorn)gevraagd en daarvan 1 keer daarwerkelijk gekeken of ie een chipnummer in z'n paspoort had.
Mijn tante haar paard is dus ookal met zo'n apparaat langsgegaan om te kijken of er een chip in zat en het nummer over1 kwam met het papier maar ik heb al wel gemerkt dat ze lang niet overal zo streng zijn

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Fitzroy
Berichten: 18300
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 18:15

Ik vind dat het bij ons allemaal keurig verlopen is, geen enkel paard heeft er last van gehad. Die man die het bij ons deed, was ook heel ervaren.

Voor de rest vind ik dat de tegenstanders van het chippen dat zelf maar moeten weten maar niet iedereen die mening op moeten dringen. Als je het er niet mee eens bent, dan doe je het toch via DNA, maar val niet anderen daar mee lastig.

Er stond trouwens laatst nog een verhaal in de Bit of was het de Hoefslag over de spookverhalen rond het chippen.
En er is nog steeds niemand maar dan ook niemand in mijn omgeving waar het paard last gehad heeft of nog heeft van het chippen. Het zijn altijd maar kennisje van die en die, dus niet te bewijzen verhalen.

akerna

Berichten: 3770
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: apeldoorn!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 18:21

bij ons zijn ook deze meeste paarden gechipt. Quinto had er ook al eentje voor ik hem kocht. dus tja ik kan niet meer kiezen of ik het wel of niet wil, het zit er al.
maar ik heb bij ons ook nog niet gemerkt dat de paarden er last van hebben.

liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen!

vikki

Berichten: 14252
Geregistreerd: 21-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 21:32

Tsja, Escala is gechipt door een veearts die voor het arabisch volbloedpaarden stamboek werkte, ik heb gelukkig geen problemen gekregen. Maar ik vind inderdaad wel dat als je paard dan toch gechipt moet worden, dan wel door iemand die weet wat hij/zij doet! En de registratie is ook keurig verlopen, voordat de chip in werd gebracht is er eerst uitgebreid bekeken of Escala ook daadwerkelijk Escala was en de gegevens in het paspoort kloppen dan ook keurig.

ikke

Berichten: 28613
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-05-01 21:46

In mijn paarden geen chip. Nu niet, straks niet, nooit. En mocht ik ooit een paard krijgen met zo'n ding dan groene leem erin, chip eruit. Al van diverse mensen gehoord dat de chip niet tegen groene leem kan dus kom maar op.

Tender
Berichten: 2359
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-05-01 07:53

ik vind het jammer dat me nu meteen verweten wordt dat ik anderen mijn mening opdring, want dat is niet mijn bedoeling hoor!
Ik hoor ook genoeg verhalen van mensen die helemaal geen klachten hebben, en ik ben daar blij om, oprecht! Maar als ik mag kiezen, dan liever niet! EN als dat inhoudt dat ik geen wedstrijden kan rijden, dan is dat een consequentie die ik onder ogen zal moeten zien! Jammer voor mij, misschien! Maar zoals ik zelf al dacht en zoals Kim (Nimber) mij min of meer bevestigd, zal het wel meevallen met de controles waarschijnlijk. Naja, ik zal het wel zien denk ik! Ik wacht nog even over of de storm misschien overwaait en anders ga ik gewoon voor de DNA......

sorry voor de onrust, dat was niet mijn bedoeling!

casy

Berichten: 131
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 08:23

Ik ben er blij mee te lezen dat het bij heel veel mensen goed is gegaan. helaas bij ons niet. Kyra heeft er geen last meer van.
En die chip moest er gewoon in voor de wedstrijden, dus heb ik het gewoon gedaan. In het begin was ik er ook niet tegen, maar door mijn ervaringen erna, heb ik toch zo mijn bedenkingen bij het nut van een chip.
Verward

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 09:26

Hoi Casy!
Tja, ik ken een nogal schrikkerige pony, die schrok natuurlijk ook weer eens tijdens het chippen. Die schrikt altijd overal van en ik had dan ook niet anders verwacht.
Maar Pie (die van onbekende dingen altijd schrikt) bleef de rust zelve, ondanks de tap-dansende hengst die vijf meter verderop op ons wachtte *LOL* *LOL* .
En ik was zo blij dat het goed ging, dat Pie daar op de terugweg gebruik van maakte. Een auto kwam langs, ff net doen of het heel eng is en hup! Op hol! Gelukkig kreeg ik hem terug in stap, maar met die chip nog maar net in zijn hals was dat niet zo prettig...
Hij heeft er verder geen last meer van.
Groetjes, Dorine.

Kitty

Berichten: 7553
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 10:26

Ik heb Muzefee net afgelopen zaterdag laten chippen. Ik rijd wedstrijden en het is verplicht, dus doe ik het. Het is niet anders... Ik merk nu in elk geval nog niet dat ze er last van heeft en ik verwacht er ook geen problemen mee. Ze gedroeg zich erg netjes tijdens het chippen, schrok een beetje toen ze dat ding in haar nek kreeg, maar daar bleef het ook bij.

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

casy

Berichten: 131
Geregistreerd: 15-05-01
Woonplaats: Alkmaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-05-01 11:14

Hoi Dorine,

Wat flauw van Pie dat hyij dan toch even gebruik maakt van het feit dat je eits losser was. Maar gelukkig vondt hij het niet eng en bleef hij rustig. Lachen

Kyra is juist heel koel en vertrouwd me in alles wat ik vraag of doe. Soms moet ze er wel eerst even over nadenken, maar dan doet ze het toch. Ook die dach was ze lekker relaxed, daarom schrok ik misschien ook extra toen zij zo schrok. En het is toch een beetje je kind, dus je wilt niet dat ze ergens pijn van hebben.

Toen ze een week later geent moest worden hield iki ook mijn hart vast. Ik was bang dat zij aan dat chippen (is ook met injectie naald, alleen dan groter) een nare ervaring had overgehouden. Verdrietig
Maar ze heeft6 zich keurig gedragen en ze kon normaal geent worden. Gelukkig *LOL*

Eigenlijk merk ik nu ook niets meer van die chip en de kale plek is ook alweer weg. Het is alleen het idee, dat hij er zit en zou kunnen zweven. Maar daar denk ik maar niet te vaak aan. Het zal vast allenmaal wel goed zijn. Dat hoop ik in ieder geval Verward

Groetjes,
Casy Party!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AlineC, chantalboes, DJZ, Googlebot, horssie, Johnie, Kimmsel, La_Lune, maylotje, Nymphe, SannevZ, Sica, Wiebsie en 13 bezoekers