De "oudjes" weggebracht

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

De "oudjes" weggebracht

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 18-08-02 19:51

Vandaag was het zover, we gingen de 2 bejaarde paardjes wegbrengen naar hun nieuwe thuis waar ze (alsnog) van hun goede oude dag kunnen genieten.
Een week of 2 geleden was een vriendin van me hier met haar paard op vakantie, en hebben we gekeken hoe makkelijk Haha! Wanda en Golden in de trailer gingen. Het koste even wat moeite, vooral om Wanda te overtuigen, maar uiteindelijk hadden ze er allebij opgestaan.
Vandaag om 7:45 van huis weg om ze 2 poetsen ontklitten enz, nieuwe halstertjes aan en hun beenbescherming om. Rond die tijd kwamen de trailers aan en konden we gaan laden. Binnen een halfuur stonden ze er allebij op, zonder zweep longeerlijn of watvoor hulpmiddel dan ook, ok, afgezien van wat voer Schijnheilig
Om 9:30 konden we vertrekken richting Dalmsholte(voor mensen met evenveel aardrijkskundige kennis als ik, dat ligt in de "buurt" van Zwolle)
Na een omleiding en een pauze van een halfuur waarin zowaar een Boktmeeting!!!! plaatsvond met Paulien, die ik toevallig in het benzinestation tegenkwam, it's a small world, uiteindelijk om 13:30 aangekomen. Golden had zich de hele rit voorbeeldig gedragen, hij was erg blij met zijn kuilgras en volgens de volgauto heeft hij intens van zijn uitzicht genoten Lovers t is zo'n heer. Wanda daarentegen had het al niet zo op die trailer, maar het laatste halfuur was ze het echt zat, gelukkig was het een stevige trailer die bestand was tegen haar kuren }>
Toen het uitladen, eerst Golden die rustig de trailer uitstapt en vervolgens rustig een dutje ging doen, daarna Wanda die eveneens rustig naar buiten liep, maar ipv te vervallen in haar normale opgewonde ren en hinnik gedrag bleef ze ook rustig staan afwachten. Beenbescherming weer af en toen mochten ze samen de wei in.
We hadden verwacht dat ze na minstens 15 jaar op dezelfde stal wel wat moeite zouden hebben met de reis en de nieuwe omgeving, maar niets was minder waar. Samen keken ze wat rond en begonnen kalmpjes te eten alsof ze nooit anders waren gewend. Zodoende konden we ze met een gerust hart achterlaten.

Voor degene die de situatie niet kennen is dit natuurlijk allemaal erg vaag, vandaar even een korte uitleg. Wanda en Golden zijn 2 bejaarde ex manegepaarden die verzorgd werden door een stichting. De stichting houdt op te bestaan en daarom moesten ze of herplaatst worden, of afgemaakt. Gelukkig konden ze terecht bij een andere stichting, namelijk; 'T Olde Manegepaard (of peerd, zou ik even op moeten zoeken) deze stichting is er speciaal voor oude manegepaarden, en sinds vandaag maken deze 2 paardjes deel uit van de 15 paarden die daar van hun oude dag genieten.


Paulien

Berichten: 2856
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-02 20:27

ja was heel spontaan he Ylva dat we elkaar tegen kwamen.

blij dat die 2 nu van hun oude dag kunnen genieten

trotse moeder van 2 prinsesjes

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-08-02 21:09

Zo zie je maar weer dat het best nog weleens goedkomt....

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Amber90, Anniekskie, Barroco, Carolinelady, cruesli, DemiSisa, Elinee99, Faitherr, Jannuhh, Pien63, silvericathy, Tinkerbello, Vagabondo, xKatinkii, YellowGray, Yontheke en 24 bezoekers