mishandelde paarden

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
gliss

Berichten: 4881
Geregistreerd: 17-03-02

mishandelde paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-02 09:03

het is wel niet vandaag maar gisten dat ik naar een tv programma keek dierenmanieren op reis.
Ik schrok me weseloos. Die paarden moesten zich uit de naat werken en die mensen ranselen die dieren gewoon af. Boos! Boos! Boos! Boos! Boos! En die paardjes laten het ook nog gewoon toe!
Ze hebben halsters van kettingen op hun neus.
en 1 was er zo erg aan toe. hij kon niet meer lopen en at allemaal wonden van die kettingen. en zijn hele schoft was stuk!! Verdrietig Verdrietig Misselijk Boos!

Afbeelding

Mensen gingen naar egypte op een project te starten om die dieren te helpen. Ze hebben er dieren-artsen naartoe gestuurd die gewoone halsters uit delen en voorlichtingen geven.

Afbeelding

Citaat:
[Blokkeren van wielen

Een zeer wreed gebruik dat helaas nog steeds wordt toegepast door paardenhandelaren op de Imbaba-markt is het blokkeren van de wielen van een kar waarvoor een paard is aangespannen. Door de wielen te blokkeren en het paard met stokslagen tot trekken te dwingen, wordt de trekkracht van het dier getoond aan de mogelijke koper.

Het blokkeren van de wielen is een oude traditie, en dus moeilijk te bestrijden. De dierenartsen doen wat ze kunnen, maar oude gebruiken slijten traag.

Dr. Salah werkt al 20 jaar voor Brooke. Hij kent de sociale achtergrond van de paarden- en ezeleigenaren op de Imbaba-markt, en hij heeft geduld met ze. De eigenaren kennen dr. Salah en ze vertrouwen hem. Dr. Salah gaat onvermoeibaar door met het geven van voorlichting, en waar nodig grijpt hij in.

Dr. Salah vertelt: ‘ik heb in de afgelopen twintig jaar de verbetering gezien in vergelijking met hoe het vroeger was, en dat blijft inspireren en hoop geven. Ik zie ook veel goede eigenaren, die al bij ons komen wanneer het dier een onschuldig schrammetje heeft”.


Afbeelding
Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed Lips are sealed

Ik vind het gewoon te erg wat die dieren mee moeten maken!!
[/quote]


Buitenzorg

Berichten: 10818
Geregistreerd: 02-10-01
Woonplaats: Spijkenisse

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 09:45

Dan wordt je donateur van het Brooke, die zetten zich al jaren in tegen dit soort praktijken!

Dag lieve Nick. Dankjewel voor jou. Dankjewel voor alles.
Vergeten zal ik je nooit, dag maatje... 15.05.2004 - 07.06.2010

youngster

Berichten: 26261
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Utrechtse Heuvelrug!

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 09:53

Inderdaad ben ik zelf ook al een tijdje!! Het probleem is, dat die mensen niet beter weten!! Het paard is voor hun het enige vervoersmiddel, dus ze moeten wel doorgaan totdat het arme dier het begeeft! gelukkig zetten deze mensen zich goed in, en leren de mensen om optijd te stoppen, en ze leren om de wonden te verzorgen! Ook kunnen ze een nieuw tuig kopen door elke maand een klein bedrag af te staan van hun loon!
Hun website: www.brookehospital.com Hier kan je lezen wat ze allemaal doen!!

Wise Guy 2003-2006

Schoonheidssalon, permanente make-up, wimperextensions en Shellac studio
http://www.mooibijmarielle.nl

phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 11:42

Ja dat is het zeker, maar wat wij vaak hierdoor over het hoofd zien is wat er hier in nederland gebeurt. Hier zijn er ook heelveel paarden die het slecht hebben en daar word vind ik te weinig aangedaan. Ook wij zouden een rspca moeten hebben.
Neemt niet weg dat ik het geweldig vind dat die dieren daar geholpen worden, maar we moeten geen oogkleppen op gaan doen.

PHOENIX

"We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children."

gliss

Berichten: 4881
Geregistreerd: 17-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-08-02 17:10

nee dat is waar er zijn zat paarden die het hier ook slecht hebben

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17804
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 17:39


Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

aglaranna

Berichten: 449
Geregistreerd: 11-04-01
Woonplaats: België, vlaams-brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 20:37

Er moeten zoveel mogelijk mensen hiervan op de hoogte gebracht worden. Misschien heeft dat Brooke ook wel petities ofzo waar we mee kunnen helpen om ze in te vullen. Het is afschuwelijk en ondenkbaar dat mensen zo kunnen doen met dieren. Ik ben hier in belgië lid van Gaia, ik zal het daar misschien ook is aanbrengen, misschien hebben ze ook contact met het brooke.

groeten


AGlaranna

Die fjorden, die gaan nog al, hé!!! Knipoog yeahhaaaaaa

pebblientje
Berichten: 631
Geregistreerd: 17-04-02
Woonplaats: roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 20:47

hoi,ik ben zelf donateur,en ben hier ook erg blij om!!!ik vindt het zo verschrikkelijk,wat daar gebeurt(de mensen zijn zo arm,maar kun wel shag betalen,en een adidas pak dragen!!!)en dat die mensen niet beter weten,vind ik bull...ze moeten toch ook voor zichzelf zorgen?tuurlijk,ze zijn verschrikkelijk arm,maar toch!in nederland wordt ook veel misdaan tegenover paarden(EN alle andere diersoorten!)maarjah,nog niet zo erg als in de derde wereld,dus dan maakt het niet uit...Boos!

my horse,my horse,my kingdom for my horse!

Annetje

Berichten: 24400
Geregistreerd: 25-07-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 20:50

Ik ben ook donateur dat werd ik na de vorige uitzending van dieren manieren. Ik heb 'm gisteren ook gezien ze lieten vergeleken met de vorige keer niet zo heel erge dingen zien (het was natuurlijk wel erg maar minder erg als toen) dat wielen blokkeren had ik nog nooit gezien en vond ik wel heel erg.
De vorige keer zag je allemaal paarden die eigenlijk afgemaakt moesten worden omdat ze niet emer konden lopen, maar dat wilde de eigenaren niet, oververhitte paarden met zonnesteken, uitegemergelde paarden/ ezeltjes die gewoon geen vet (en vel) meer op hun botten hadden zitten. Echt erg. Als je donateur bent krijg je ook een nieuwsblad met alle goede acties van Brokke en alle slechte acties van de eigenaren.

xXIreenXx

Berichten: 1067
Geregistreerd: 19-07-02
Woonplaats: Maastricht

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 21:57

Ik ben ook donateur van Brooke, na een folder te hebben gelezen die op stal hing, zo'n document uitprinten en op je manege/stal hangen helpt ook!!

Boque | Bokai | Buka | Boksel


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Alarm_wlkp, BabiiVeeraa, Conny_, Dian_Dina, DPTomboy, Eline_S_S, jadeken, Jessica_1998, Joanne1987, lovelynutia, madiekk, Maera, miesnaom, minouesmee, Saaams, SpeechLess, Terrydr, Vagabondo en 37 bezoekers