hoefkatrolontsteking(en alles daar omheen)

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

hoefkatrolontsteking(en alles daar omheen)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-08-02 20:27

hoi,
Ten eerste: nee, dit onderwerp hoort niet op medisch(vind ik) want dan komt het niet bij de goede doelgroep terecht Tong uitsteken

Sommigen van jullie zullen wel weten wie Carolina's Lord Cyrus is, ik zal het verhaal even kort vertellen. Mijn oma heeft een Welsh Cob ruin, Cyrus. Met Cyrus kwam B. mee, die hem eigenlijk alles heeft geleerd. Zij begon af en toe bij mijn oma te werken en inmiddels woont ze samen met haar vriend daar op het terrein en zorgen voor de pony's. Een tijd geleden zochten wij een pony en laat ik nou toevallig al jaren lang heel gek van Cyrus zijn dus ik zag het al wel. B. had inmiddels toch al een eigen paard en aangezien Cyrus Z2 dressuur is zou ik daar wel iets va kunnen leren dacht ik Haha! Mijn oma heeft het toen ter sprake gebrachgt en B. helemaal oberstuur, ze zou Cyrus nooit kunnen missen en desnoods verkocht ze haar eigen paard, als Cyrus maar kon blijven.
Nu staat Cyrus op stal. heel erg dik en wordt niet meer gereden. B. beweert dat de dierenarts op foto's heeft geconstateerd dat Cyrus hoefkatrolonsteking heeft. Niet dat ik dat niet geloof, maar laat ik nou net gelezen hebben dat foto's eigenlijk maar weinig zeggen hierover en een DA altijd meer doet, buigproeven, verdoven enz. om uitsluitsel te kunnen geven. Cyrus zou fase 1 hebben.
Tpt hier is het nog niet heel raar verhaal, maar ik vind het zo vreemd dat B. hier verder niks aan doet, ze zegt het heel erg te vinden, maar Cyrus heeft geen pijn door middeltjes van de natuurgenezer(die overigens ook een hoogdrachtige merrie niet vaker dan een uur per dag in de wei wil zien) en zij kan er verder ook niks aan doen. Waardoor die pony, 12 jaar, nog langes niet versleten in z'n stal staat onder het motto: helaas... Terwijl mijn oma de rekeningen betaalt en B. lekker rijdt op haar eigen paard. Ze was toch al niet echt fanatiek meer met rijden op Cyrus, ze zei zelf dat ze aleen voor het prijzengeld reed(waarvan mijn oma, de eigenaresse van de pony, niet eens wist dat ze het kreeg) en hoger kan ze niet komen omdat ze met een pony bij de paarden zit. Dus in die zin komt het goed uit voor haar. Nu wil mijn oma eerst de foto's en de verklaring van de DA zien en dan moet B. kiezen, Cyrus zelf kopen of hij gaat hiernaartoe. Dit is immers heel makkelijk, ze kan lekker met hem tutten, geen verplichtingen en het kost helemaal niks.

Ik weet dat het vanuit mijn oogpunt is en voor jullie moeilijk oordelen, maar dit is toch vreemd? Er is toch wel iets aan te doen en zo werkt een dierenarts toch niet, zonder dat de eigenaar er iets van hoort?


Belker

Berichten: 12033
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 07:22

HKO fase 1 is 'normaal'. Er zijn maar weinig paarden met een 0. Zeker gezien zijn leeftijd en niveau,is dit niet vreemd. Je zou gewoon moeten kunnen rijden zodner middeltjes of pijnstillers. raar verhaal. Pony gewoon aan het werk zetten en veel op het land. Kan geen kwaad. Juist het op het land lopen is bij hko heel goed.

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 08:27

heel raar verhaal, en idd klasse I en II hoefkatrol zijn nog best mee te rijden. kl III wordt moeilijker, maar dat heeft die van mij en die loopt ook nog gewoon de sterren van de hemel, dus waar zij dat vandaan haalt?
Ik heb echt het idee dat ze je oma gigantisch gebruikt, maar goed, daar gaat t niet om.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

chantal1

Berichten: 5308
Geregistreerd: 14-11-01
Woonplaats: zeeuws-vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-08-02 14:00

Een paard met HKO doet het juist beter met correcte beweging. Dat hij te vet word is normaal ook nog eens een teken dat een paard te veel voer krijgt. Als ik B. was zou uik me daar maar eens zorgen om maken want daar kan je een paard aardig de vernieling in mee helpen. Klasse I lijkt me niet echt iets om je ernstige zorgen over te maken. En zoals jij het verteld heeft ze je oma behoorlijk gebruikt.

jamylover

Berichten: 1462
Geregistreerd: 15-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-08-02 19:39

He wat een raar verhaal.
Ben je inmiddels al iets wijzer geworden?

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-08-02 21:37

Laui! schreef:
Ik heb echt het idee dat ze je oma gigantisch gebruikt, maar goed, daar gaat t niet om.

Daar ben ik het helemaal mee eens, dat doet ze ook, blijkt uit veelmeer dingen, maar mijn oma is 75 met 20 pony's en kan het nooit van z'n leven alleen doen. Er zijn zat mensen die wat graag zo'n baan zouden willen, maar ja...(m'n moeder noemt je een opmerkzaam iemand enis het helemaal met je eens!)
Ik zal de reacties doorgeven aan mijn oma, B. heeft nog steeds de foto's niet gehaald dus weet nog niks meer helaas. Ga er woensdag naar toe als het goed is, dan zal ik Cyrus es troosten Lachen en de schade opnemen.

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-02 10:31

Wat een vaag verhaal! Volgens mij wordt je oma echt gigantisch gebruikt.

M'n paardje heeft zelfs HKO 4, en hij is nog nooit kreupel geweest en hij loopt supersoepel en goed. Veel mensen met een HKO 2 paardje zouden zelfs willen ruilen!

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Britta31, Froukje, Geralda1994, Gypsy, Janinevv, Jannuk, laurennx, Lielle, Lougino, lovelady1, maaaikkee, Mloui, Pernilla, Pippaa, rumay, sannexponys, Yahoo en 25 bezoekers