Hebben jullie ook weleens zo'n pechperiode?

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ziolette

Berichten: 17564
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: ZHE onder de zon!

Hebben jullie ook weleens zo'n pechperiode?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-08-02 19:45

Ik moet vanavond even mijn ei kwijt hoor. Ik heb Saphy nu sinds 28 juni en ik heb al 6x op mijn paard kunnen rijden. De tweede dag dat ze bij me was pak ik haar uit stal om voor het eerst een ritje op mijn nieuwe paard te maken. Heeft mevrouw een ongelofelijke bult op de plek van de singel. Een insectenbeetje, daar was ze dus bijna een week zoet mee.

Toen lekker twee weekjes lang longeren en een paar keer naar buiten. Mijn instructrice heeft er nog een keer of 3 op gereden (ik rijd alleen buiten totdat ze weer soepel gereden is). En toen had ze dus ongelofelijk losse ijzers. Dus kon ik haar alleen nog in de bak longeren en niet meer naar buiten. Boos! . Ik balen, want de smid had pas twee weken later tijd.

Dat was dus vandaag. Ik vanavond lekker naar stal om even buiten uit te waaien op mijn paard. Komt ze zowat de stal uitgevallen Verdrietig Boos! , d'r ene hoef was erg kort afgebrokkeld (ijzer was er al afgevallen) en nu loopt ze dus kreupel op dat been na het beslaan. Echt balen, paard pijn en ik kan dus nog steeds niet optimaal genieten van mijn paardje Verdrietig .

Ik heb de smid gebeld en die had het al gezien, het kon nog wel een weekje duren, de hoef was gewoon erg kort. Alleen als het erger wordt moet ik hem gelijk bellen, tot die tijd dus weer op rust Verdrietig Boos! .

Met Zio ging het ook niet best. Die staat nu op de zware pijnstillers voor haar benen en bleek (achteraf misschien gelukkig) niet drachtig te zijn. Verdrietig . Ze was zaterdag met haar veulen bij andere paarden gegaan en dat ging even goed. Toen pakten ze haar veulen af en raakte ze helemaal in paniek. Mijn arme meisje kan alleen nog stappen ivm artrose, maar ze ging nu helemaal door het lint. Toen we ze eindelijk te pakken hadden, (die lieve Saphy, probeerde het veulen ook nog te beschermen Lovers ), kon Zio niet meer op haar been staan Huilen . De dierenarts heeft toen een pijnstiller gegeven en de dag erna weer. Maandag kon ik pillen voor haar halen en nu moet ze voorlopig nog drie weken aan de pijnstillers. Arme meid.

Nu heb ik dus twee kreupele paardjes Huilen Huilen , en ik baal hier dus gigantisch van Boos! . Hebben jullie dat nou ook weleens, zo'n periode met het ene pechgeval na het andere?


Save the Earth, it's the only planet with chocolate!
Very funny, Scotty! Now beam down my clothes!!!
Torontra Ster Sport (sgw) D-OC v. Lancelot, Alissa Prok D-OC v. Olivi, Talanda WH vrl.keur pref v. WelthitII, Me Lady Ster Sport (drs) v. Hemmingway


Suzanne F.

Berichten: 27604
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 20:30

Hahahahaha, tja troost je, ik weet er alles van en niet met 1 paard met met een stuk of 6!! Tis dat ik er nog om kan lachen maar eigenlijk is t om te huilen...ik denk dat iedereen met paarden weleens zo'n periode heeft maar die van mij duurt wel heel erg lang, al zo'n 4 jaar.....

Je verliest bijna de moed en de zin om nog door te blijven gaan....

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-08-02 23:05

Dan krijg ik alijd dat regeltje uit de tune van friends in mijn hoofd:

"Feels like your always suck in second gear
for it hasn't been your day, your week, your month
or even your year"

Soms is het net of hoe harder je je best doet, hoe slechter het allemaal gaat. Maar ja: het kan alleen maar beter worden.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Fitzroy
Berichten: 17302
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 00:04

Houd op, schei uit.

Ik heb 1 groot pechjaar gehad verleden jaar (gelukkig nog geen 4 Suzanne, waar haal je de moed vandaan om door te gaan) en we gaan nu ook weer de verkeerde kant op...

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 00:10

Ik sluit me bij voorgaande reacties aan...

Pffff 4 jaar Suzanne... ik zit net op de helft....

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 07:43

orri schreef:
Ik sluit me bij voorgaande reacties aan...

Pffff 4 jaar Suzanne... ik zit net op de helft....


Ik sluit me ook bij voorgaande aan. Schijnt er bij te horen als je een eigen paard hebt. Ik heb een pechperiode van 1,5 jaar gehad *klopt het af dat het echt voorbij is* en op stal zijn wel meer mensen met pechpaarden.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

SuperPepeijn

Berichten: 13113
Geregistreerd: 21-03-02
Woonplaats: Gouda

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 07:53

tuurlijk ik heb ook wel eens pech en dan komt alles in 1 keer. maar na regen komt zonneschijn! Lachen

Amor Vincit Omnia

Haagsemeid

Berichten: 6536
Geregistreerd: 12-05-02
Woonplaats: leidschendam

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-08-02 13:08

Heeeej dit klinkt bekend!!!!! Ongeveer het zelfde....

Marilyn kwam terug uit de wei, 1 ijzer lag er al af...andere voorijzer werd eraf gehaald zodat ze gelijkmatig konden slijten!

Oke hoefsmid zou een week later komen, oke ik zag dat hij er was die dag, hij was bij een andere vrouw bezig dus ik dacht zal zo wel komen......nou mooi dus niet istie daarna naar huis gegaan Boos!

Nou toen heb ik een tijdje gereden maar hoefjes werden tekort en ze reed niet meer lekker dan maar veel stappen en op zachte bodem.
Toen ging het weer een tijdje goed dus ik denk ga ff rijden op het zand ging allemaal goed, ik hoorde dat het achter ijzer ook los zat dus eraf voordat ze er last van kreeg...dag later liep ze fftjes een heeeeeeeeeeeeeeel klein beetje rot en ging weer over...nou toen weer een tijd niks gedaan(rijden etc)dus ik dacht van de week ff longeren, tsja ze moet toch beweging krijgen want ze was best fit...toen liep ze weer een beetje rot, ijzer zit dus nu bijna helemaal los en de hoef ziet er zo slecht uit!!!!
Oke er zou een nieuwe afspraak worden gemaakt voor de hoefsmid het is nu 2 weken later en de smid is nog steeds niet geregeld Boos!
Maarja nu doet ze dus bijna niks meer want straks word ze nog kreupel.

Nou met Galaxy gaat het ook niet echt lekker, heeft meerdere peesblessures gehad hele tijd terug...stond toen we naar de veearts ginge al 2 maanden op rust duurt het nog 3 maanden en dan kandie als nog weer er last van krijgen, hij mag alleen maar stappen en eigenlijk niet in het zand staan maarja wat moet je dan??????? Paard de hele dag in ze box laten staan Scheve mond

Het stro is op, aanhanger met mest is overvol Scheve mond morgen moeten de stallen alweer gebeure(die van Lex hebben we gister gedaan en moet morgen alweer HELEMAAL worden gedaan, niet normaal!!)

Koersen gaat ookal niet meer door met die pees kortom op dit moment kan ik niks doen op stal!!!!

22 Januari verwachten we ons kleintje

Ziolette

Berichten: 17564
Geregistreerd: 06-03-02
Woonplaats: ZHE onder de zon!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-08-02 18:48

Vandaag zie ik alles gelukkig weer wat zonniger Cool , ben in ieder geval niet de enige die dus regelmatig pech heeft met de paardjes, het kan dus nog erger Knipoog . Ik heb nou ik er over nadenk eigenlijk in de 5 jaar dat ik eigen paarden heb, nog geen paard gehad waar ik geen problemen mee heb gehad. Maar tijdens goede periodes wil je de slechte nog wel eens vergeten Haha! .

Soms verbaas ik me er over. Bij mensen die vrij laks met hun paarden omgaan gaat eigenlijk heel veel goed en wij zijn zuinig op onze dieren en ze hebben om de haverklap wat. Is hier geen zinnetje voor uit Murphy's Law ofzo Haha! ?


Save the Earth, it's the only planet with chocolate!
Very funny, Scotty! Now beam down my clothes!!!
Torontra Ster Sport (sgw) D-OC v. Lancelot, Alissa Prok D-OC v. Olivi, Talanda WH vrl.keur pref v. WelthitII, Me Lady Ster Sport (drs) v. Hemmingway

Belker

Berichten: 12043
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-02 07:00

Ach, ik ga er niet laks mee om en heb een tijdlasng problemen vrij rondgereden. toen de problemen kwamen was he took over. Heb nu maar een pony aangeschaft, zijn wat harder en makkelijker in alles. Nu maar afwachten hoe dat gaat als ik er op ga zitten. Kan me niet herinneren dat ikn og gereden heb. Heb het wel gedaan maar vanaf maart ben ik al eigen paardloos. Nu dan 1 maand ponyrijk.

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-02 08:29

Wij hebben al jaren paarden, en nog nooit ergens problemen mee gehad. Tot de afgelopen 2 jaar eigenlijk, een lange stroom van blessures en vorig jaar een verongelukt paard. Net of het je niet gegund wordt of zo.

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

Suzanne F.

Berichten: 27604
Geregistreerd: 03-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-02 12:51

Zep schreef:
Wij hebben al jaren paarden, en nog nooit ergens problemen mee gehad. Tot de afgelopen 2 jaar eigenlijk, een lange stroom van blessures en vorig jaar een verongelukt paard. Net of het je niet gegund wordt of zo.


Klopt, ik heb ook 4 jaar volledig blessurevrij meegemaakt, nog geen kuchje, niks.....en ik heb toen toch een hoop uitgevreten hoor met dat paard. Hij was 3 toen ik hem kreeg en ik heb er buitenritten van 3 uur mee gemaakt en door zwaar zand en hard racen.... Frusty . En NOOIT iets gehad. Tot 4 jaar geleden, toen begon alle ellende achter elkaar, dit paard kreeg een virusinfectie waardoor zijn lymfesysteem beschadigd raakte en verder nog pechgevallen gehad van botcystes en hartafwijkingen, jonge paarden die niet goed waren op de foto....ik ga maar niet verder.....Het wordt me niet verder gegund.

Te koop: Rijkleding o.a. truien, vesten en jacks, Anky, PK, Kentucky, Subscribe, Horseware, Regatta, Brunotti, Tommy Hilfilger, Pfiff etc. Maat 38/M.

Pril

Berichten: 1831
Geregistreerd: 13-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-02 20:25

Nou ik heb er ook aan moeten geloven hoor. Ik heb in de 11 jaar dat we paarden hebben enorme mazzel gehad, echt nooit iets serieus aan het handje. Geen enkel van mijn paarden is dan ook verzekerd. Ik denk dat we in totaal wel zo`n 20-30 paarden, hebben/hebben gehad voor kortere en langere periodes. Maar ja, blijkt maar weer dat vroeg of laat iedere paardeneigenaar er aan moet geloven Verdrietig Zoals bij mij vorige week. Gatver word nog misselijk van als ik eraan terugdenk.

boemel

Berichten: 2767
Geregistreerd: 13-12-01
Woonplaats: Azewijn

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-08-02 21:43

Ik heb mijn paard nu 10 maanden en ben voor ook voor de zoveelste keer het rijden aan het opbouwen. Ik had haar net 1,5 week toen ze een ongeluk op de wei kreeg. 4 weken kliniek en ca. 10 weken voordat ik weer 100% kon rijden. Was ze net goed, krijgt ze vanaf een andere stal een virusinfectie waardoor ze 7 weken uit de running was. Vervolgens is ze te kort bekapt door de smid, weer 1,5 week kwijt. Toen paste m'n zadel niet goed meer, kreeg ze steeds drukkingen. Maar steeds met leenzadels gereden totdat mijn nieuwe zadel kwam (kwam natuurlijk veel te laat). Op de dag dat ik mijn zadel kreeg, hoorde ik dat ze geopereerd moest worden. Nou na 5 weken kon ik weer een beetje redelijk rijden.
En nu heeft ze eventjes niets en dat wil ik ook heel graag zo houden.
Het is inderdaad net of het je niet gegund wordt!

Lientje

Berichten: 3891
Geregistreerd: 22-06-01
Woonplaats: Belgie(Limburg)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-02 14:09

Over pech kan ik je echt alles vertellen hoor. Toen ik mijn vorig paardje nog maar een jaartje had brak ze haar been in de wei en hebben we haar moeten laten inslapen. Toen kocht ik een nieuw paard en die blijf toen ik hem 3 weken had met z'n been in de prikkeldraad hangen en scheurde een pees half over, 4 maanden niet kunnen rijden op mijn paard.
Toen ging ik maar bij een jumpingruiter rijden mdat ik niet meer op mijn paard kon rijden en daar brak ik in 1 jaar twee keer een hand. De laatste keer dat ik m'n hand brak was het ernstig, ik heb 3 maanden in de gips gelegen en 4x geopeeerd ( pinnen, pinnen eruit, plaatje met zeven schroeven en gisteren opnieuw dat plaatje met de schroeven eruit. En nu heb ik 2 weken en half gelden mijn anderen hand weer gebroken met het paard van mijn vriend vast te houden.

Dus nu zit ik hier met een rechtse hand waar ik bijna niks mee kan doe en 7 draadjes inzitten en een linkse hand die pas genezen is van een breuk. Frusty

Hopelijk stopt die miserie nu eindelijk.

Koester je dromen want als ze sterven word je leven als een vogel zonder vleugels
ik heb een Royal Dance veulen: River Dance

Lielle

Berichten: 65042
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-08-02 14:49

Afgelopen half jaar:

Trammelant (25) ernstige artrose en nu met pensioen
Pablo: vage kreupelklachten, losse wand, schiefel, rugproblemen, ontstoken pees
Raimaer: vraag kreupel, grote scheurwond in kin

Laatste officiele wedstrijd was 3 februari


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eefje_Sammy, Googlebot en 12 bezoekers