Geen Ermelo, wel een erg leuke dag!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-01 19:19

het was hier erg mooi weer en ik zag t niet zo zitten om een paar uur i nde auto te gaan zitten en m'n eigen beesies te laten staan, om naar andere paarden te gaan kijken.. Ergens wel jammer, maar ik vond t wat zonde om zo'n mooie dag (thuis)'voorbij' te laten gaan.
Er was bovendien een open dag van weer een nieuwe stal/manege op t eiland, met veel bekende figuren uit paardenland met gave shows; Ijsbrand Chardon, Yvonne de Ruiter, gebr. van Nassau, Barbara en Mischa Koot ( onze eilandelijke trotsen haha) e.a. regionale toppers met o.a shets, friezen en fjorden Lachen
's ochtend heb ik eerst op m'n gemakkie m'n eigen beessies gedaan ( achterstallig onderhoud..)en ben met leo een lekker eindje gaan hobbelen. Weken niet gereden en zo weer weg rijden...Heerlijk gewoon!Ze had er wel erg vel zin in, maar was nog wel goed in de hand te houden.
Voor ik opstapte, moest ik eerst op zoek naar m'n langere singel, want die waar ik normaal mee rijd paste niet meer! Ik rijd al jaren met een kortere, op gaatje 3 en 4, maar die kreeg ik nu absoluut niet meer dicht.
Wow! *LOL* *LOL*
( nog 3 maanden, *zucht*..)
daarna een paar uur bij die stal gaan kijken en s' avonds erg moe maar voldaan m'n bed in!
heike, wat deed henk trouwens met z'n hengst, alleen aan t touw, of ook nog iets anders?
Worden zijn paarden helemaal niet gereden of je weet? Volgens mij niet namelijk..?
Zal 'm 'ns bellen, ik bied me wel aan hoor Lachen

heb mezelf trouwens beloofd dat ik binnen nu en een week de foto's naar je opstuur...!
Ik vind het wel zo leuk en ook makkelijk 'praten', als je weet met wat voor paarden/pony's de anderen rijden!

doei!


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-01 19:58

jammer dat je er niet was.

Prince gaf een enorme show. Henk trouwens ook haha. Ik weet niet wie de grootste showbal is. Henk of Prince. maar ze kregen enorm aplaus. Gejoel etc. Erg leuk. Hij was enorm trots! en toen gaf ie Prince ook nog een lieve knuffel. Je zag de liefde die die man heeft voor zijn paard. Hij was als enige in zijn rubriek. Maar hij was ruim voldoende. Een eerste premie dus.

Volgens mij rijdt er niemand op die hengst nee. Op de andere Welsh Cobs ook niet. Hij had wel hoefijzers. Ik weet eigenlijk niet of ie betuigd is ofzo. Dacht het wel. Nou ja ik zal het eens vragen. Anja belt me redelijk vaak op en dat is erg gezellig. Wil binnenkort eens op bezoek gaan.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-01 20:29

ja, ik baalde er ook wel van, maar heb na lang dubben toch besloten hier te blijven, omdat ik al weken niet gereden ha, en dit was de gelegenheid. Ze waren droog, t was lekker weer, etc. + dat ik wel naar de shows hier wilde kijken.
Ooh, dus jij hebt nog wel contact met de stehouwertjes?
kende je ze al langer, of sinds de keuring vorig jaar?
Ehh, als jij toch eens een keer hierheen komt, waai dan ook even bij mij langs! Ik woon op 10 minuten met de auto van Henk en Anja. Ik dacht trouwens dat Daan ook in de paarden ( lees: cobs haha) verder wilde? dat stond ooit lang geleden in de regio-krant ( maar toen was hij nog wel jong hoor)
Enneh... ik wil wel mee hoor naar de fam. stehouwer!
Vind het altijd wat raar om als vreemde zomaar langs te gaan ( ik ken hen, maar zij mij niet denk ik), maar als jij ze beter kent... ehh tja, ..Lachen ??

doeii!
madelein

Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-01 20:58

is goed. Ik denk dat ze me deze week nog wel beld. ik zal wel vertellen over je...

Groetjes Heike

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-01 21:06

ik kan het juist supergoed begrijpen dat je liever een dagje met je paardjes doorbrengt.daar had ik het vanmorgen ook met aline over.in de winter moet je het hebben van je vrije dagen want savonds is het donker,nou die vrije dagen zinn er maar weinig dus als het dan ook nog eens elke keer pokke weer is dan ben ik zelf ook heel blij met mooi weer,dan kan ik eindelijk weereens lekker wat doen.dus dat vind ik van jou heel logisch.wel leuk hoor dat ie zo lekker met je beessies gaat,maarre hoe was die nieuwe stal?

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-01 22:14

Hoi sanderijn!
Ja, maar ik moet zeggen, dat ik bij dit soort dingen wel altijd lang zit te tobben; ik kan niet resoluut zeggen: "ik doe dit of dat" daar moet ik lang over nadenken. maar wat je zegt: de mogelijkheden voor mij om heerlijk relaxed te gaan rijden, waren wat zeldzaam geworden de laatste tijd. Als de paarden nat en onder de bagger zitten, leg ik er liever geen zadel op ( en met m'n kont in de bagger is ook niet m'n hobby haha)
en vaak heb ik ook niet genoeg tijd, in de winter heb ik namelijk al met al ca. 2.5 uur nodig met vangen, schoon krijgen, blubberlaarzen verwisslen voor rijlaarzen, rijden en terug het zelfde verhaal..
En als ik dan zou kiezen voor andermans parden ipv de eigen, dan gaat m'n geweten (en mijn ouders..) moeilijk doen.

Ehh.. sorry.. maar waar rijd jij nou ook alweer mee..? ( shets, welsch, fjord, groninger, gelder,tinker, volbloedjes,...) kan het soms echt niet uit elkaar houden hier, ga alle soorten en maten door elkaar gooien ( leuk idee voor memory spel, mens en soort paard bij elkaar haha.)

madelein

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-01 22:20

Jippieee!
Lijkt me erg gaaf Heike!
Ik kan evt. ook vaak doordeweeks, maar neem aan dat jij in t weeekend gaat?
Lijkt me gaaf, hij heeft een paar leuke beesies lopen.
de smid van Roy doet bij hem ook alle paarden, maar het is er nooit van gekomen om via/met hem er eens te gaan kijken.
Ik moet trouwens wel oppassen, dat ik geen 'spijt' ga krijgen van mijn fjordje, en dat ik helemaal val voor de welschjes Lachen , want aan meerderen wil ik eigenlijk (nog) niet beginnen wegens tijdgebrek. Niet dat die paarden daar waker van liggen als ze buiten lopen, maar toch..

ben een beetje "hebbehebbehebbe"..

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-01 22:26

oh jasanderijn, die nieuwe stal was erg mooi, die mensne hebben 'even' in ca. 1 jaar een manege opgezet, met iets van 40 boxen, nieuwe binnenrijbaan met goede bodem, mooie kantine, etc. Niet dat k daar verder vaak zal komen ( ik ga alleen soms elders staan als ik buiten t seizoen vaker wil rijden met leo, bijv. toen voor de ibop, in november kan ik hier in de omgeving nauwelijks fatsoenlijk oefenen) , maar leuk was t wel gister!
Vooral bij de kur van Mischa en Barbara kunnen echt de tranen in m'n ogen springen. EEn erg mooi (massaal) en goed paard( v Aktion) en elke pas op de muziek. Dat vind ik nou echt kur-rijden! Schitterend gewoon.
daarnaast ken ik die meiden natuurlijk een beetje en na wat ze in de familiesfeer hebben meegemaakt, heb ik erg veel bewondering voor ze!
madelein

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-02-01 23:29

owja das wel gaaf.is die stal ver uit de buurt dan?ja heerlijk he als je zulke mensen met passie ziet rijden!
maar ik heb die kleine welsh A-dondersteen-tinkerbell,van 2,5 jaar die ik nog moet beleren deze zomer voor de wagen.hmpf dat wordt nog wat *LOL*

soms is het beter om te zwijgen

Maatje02

Berichten: 1175
Geregistreerd: 18-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-02-01 23:37

oh ja, de welsch!!
da's waar ook, maar omdat ze tinker in de naam heeft haha...
heej, da's grappig, ik heb ook plannen (jaja, alweer..)om fjord leo te gaan betuigen, iv, de ibop-trekproef in november.
Maar of dat handig en goed gaat met ( waarschijnlijk) een veulen erbij..
het moet zeker kunnen, ik zou dat namelijk thuis gaan doen, met hulp van kennissen, is de bedoeling, en dan niet wegbrengen naar een 'africhtingsstal.'
Vanaf ca. juli zou ik dan gaan beginnen ( veulen is dan 2 mnd) dan hebben we de tijd t/m oktober. Ze hoeft eigenlijkallen maar te leren aanzetten en trekken, want die proef is geen menpreof met voltes enzo. het gaat alleen om de wil en de trekkracht eigenlijk ( trekproef= geremde wagen in stap en draf , steeds iets zwaarder, vooruit trekken tot bep. afstand)
Dan zou ze eindelijk def. model worden, want voor t exterieur is ze t allang, maar nou nog een ibop halen..
hmm..
ga jij tinkerbell zelf beleren, met hulp, of laat je t elders doen?
en bij wie dan?

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-02-01 00:11

ik sta zelf op een pensionstal waar (heeeeel handig)de mensen die de stal runnen tevens zeer goede africhters zijn in aangespannen paarden.han is zelf ook aangespannen dressuur instructeur.dus ik heb met hun al overlegd,al het voorbereidend werk doe ik zelf(lange leidsels e.d.)maar het daadwerkelijke trekken van sleep en later wagentje dat laat ik hun doen,wel met mijn medewerking.ik heb wat dat betreft wel geluk,zij doen het voor de kost,dus zijn met alle problemen die voor kunnen komen ook bekend.plus er is voldoende plaatst(binnenbak en twee buitenbakken)om haar goed te beleren.maar ik ben haar al verkeersmak aan het maken,oefen al aan de lange teugels,fiets elke week twee keer met haar in het bos en doe erg veel om haar overal aan te laten wennen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 12 bezoekers