1e dag Dwingeloose 4daagse!!!!

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

1e dag Dwingeloose 4daagse!!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-07-02 18:03

Vandaag was de eerste dag van de Dwingeloose 4daagse. Een impressie:

Vanmorgen om 07:00 ging de wekker, 't was best vroeg na een slechte start van slapen gisteravond. Toch maar uit bed en na gewassen te hebben in de rijkleren gestoken. Ontbijtje gehad, en toen om 08:00 naar stal. Ik zou om 08:30 worden opgehaald, dus was het nog best aanpezen om Des netjes gepoetst te krijgen, de spullen klaar te zetten en bovendien de hoeven nog iets bijvijlen, we willen er immers op ons best uitzien!

Het weer werkte prima mee, Des werkte prima mee, stond in no-time op de trailer (geen wonder, haar vriendje stond al op de trailer van hooi te snoepen.

Rond 09:15 waren we in Dwingeloo. Des had totaal geen last van wiebelbenen (2 weken terug stond ze voor het eerst sinds jaren op de trailer en toen had ze toch wiebelbenen, werd je compleet zeeziek van), dus nog maar even laten staan en naar de manege gegaan om ons aan te melden. na een kopje drinken en en plakje cake toch maar de paarden van de trailer gehaald en opgezadeld. Onze club bestond uit 9 ruiters en 1 aangespannen wagen. Om 10:15 zijn we vertrokken.

Eerst een stukje langs de weg (landweggetjes), toen het bos in, langs een veerooster (aan de 4 daagse werkt staatsbosbeheer mee en staan de hekken los naast de veeroosters). Reden we dus met ons allen tussen de koeien door. Een van de paardjes gedroeg zich werkelijk alsof ie nog nooit koeien had gezien! Verder kwamen we in het bos een grote plas tegen, natuurlijk moesten we daar ook nog even door. Des had al dorst en stond lekker te slurpen, terwijl Tamme, de Fries van Tineke stond te schrapen (en dus door tineke het water uit werd verbannen). Toen de paardjes lekker opgefrist waren zijn we weer verder gegaan.

Rond 12:30 kwamen we bij de lunch plek aan. Daar stonden al heel wat karren en gezadelde paarden. Hun eigenaars zaten te genieten van hun broodjes en drinken en slaatje en gehaktbal en fruit. Pima verzorgd dus.

Na een half uurtje moesten we weer verder, bijna allemaal moesten we plassen, maar op de lunchplaats was het wel erg druk. Later in het bos dus maar een pitstop gehouden...

Rond 16:00 kwamen we weer in dwingeloo aan. We moesten over de Brink, daar was een grote braderie en mocht je ook meedoen aan ringsteken. Bernhard (aangespannen) "mocht" niet door zonder te ringsteken. Hij had 1 ringetje. Ik heb het Des maar niet meer aan gedaan, ze had de pijp een beetje uit...

Uiteindelijk waren we rond 17:30 weer op stal terug. 'k Heb Des d'r voetjes weer een beetje gevijld, ze hadden toch wel geleden op de straat. Verder de stallen nog even gemest.

Het laatste stuk is een beetje afgeraffeld (het verhaal), maar dat komt omdat Marc net thuis komt met lekker Chinees eten, en ik een berehonger heb. Ga dus vlug een hapje eten!!!


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-02 20:36

Zo je zult wel bekaf zijn maar het klinkt hartstikke gezellig!
Fijn dat je iemand hebt die jou en Des komt ophalen met de trailer. Ideaal! Goed dat ze er na al die jaren zo weer oploopt trouwens.
En die zeebenen, dat wordt vast elke keer minder.
Hoeveel kilometer rijd je nu op zo'n dag?

Dees

Berichten: 16607
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-07-02 20:38

OOOHhhh wat leuk!
Ik wou dat ik met je meereed!
Gezellig!

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-07-02 08:45

De eerste 3 dagen 30 km, en de laatste dag ongerveer 20km. Maardaarop volgt de intocht op het concours terrein. Was ook echt heel spannend! De paarden reageerden super. Des vond de speakers wel een beetje eng, want die kerel brulde er ook nog zo hard doorheen, maar verder was er geen vuiltje aan de lucht. Ze was mooi aan het rondkijken, met name het publiek in, oortjes lekker naar voren. Heel braaf....

Des heeft nu helemaal geen zeebenen meer. Het bevalt ze prima samen. Gister op de terugweg vond Tamme dat Des niet scnel genoeg op de trailer kwam. Stond meneer daar te trappelen en te doen. Kwam Des de laatklep op hinnikten ze naar mekaar!
Thuisgekomen zetten we eerst Tineke met Tamme af, moest Des dus alleen blijven staan. Ook een potje stampei trappen dus. Toen we bij stal kwamen stond Toutje al te hinneken, was het ook weer goed....

orri

Berichten: 20941
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: "the world is my playground"

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-07-02 09:45

Klinkt heel leuk!!!

Victorian Elegance Webshop
Dependance van Ratcity's Shelter locatie Almere
DeviantArt voor mijn doodles!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Ann1ck, Dancer, Fox_xy, Frankaas, Joepy288, Maaikevdk, meintje, noomie1, Pandoa, Riel, Sjors__, Truelove2011 en 19 bezoekers