Zondagse autotrubbels

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jolande

Berichten: 1835
Geregistreerd: 05-04-01
Woonplaats: Dichtbij Eindhoven

Zondagse autotrubbels

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-07-02 12:28

We hebben een heel avontuur achter de rug afgelopen zondag! We hadden clinic bij Burgmeijer QH in Vorstenbosch met Dusty en Raci ging weer mee als trailerbuddy. Toen ik thuis de auto starte ging dat nog wel goed, maar echt enthousiast was de auto niet. Maar goed, ik dacht dat de accu misschien wat leger was dan normaal en dat die wel weer op zou laden tijdens het rijden, dus we zijn gewoon zonder verdere problemen op pad gegaan. Hoe dichter we echter bij Vorstenbosch kwamen hoe lager mijn accumeter kwam te staan! Na de les (die overigens super ging) heeft iemand met startkabels geholpen de motor te starten en we zijn weer huiswaards vertrokken. Nou kwamen we in Veghel (10 minuten verder) bij een stoplicht waar ik moest wachten, en toen dacht de auto: trek het zelf maar! Daar stonden we dan met een geladen trailer voor een stoplicht op een grote kruising stil! Gelukkig waren Sprite (hier van Bokt) en haar zus komen kijken naar de les en die reden dus achter ons dus we waren niet alleen. Adriënne is lid van de wegenwacht en kon daar hulp van laten komen. Ondertussen is ze met de Sprite terug gereden naar Vorstenbosch om iemand om hulp te vragen voor de paarden. Iemand bood direct aan met een trailer er heen te rijden en dus stonden we even later op de kruising Dusty en Raci te lossen en te laden op de andere trailer! Onze twee dames waren geweldig: ze liepen netjes van de trailer af en direct de andere op zonder moeilijk doen! Geweldig! Dus de paarden konden terug naar Vorstenbosch waar ze ondertussen twee stallen aan het klaarmaken waren. Ondertussen kwam de wegenwacht die na een kort onderzoek tot de conclusie kwam dat de dynamo kapot was. Hij heeft de accu opgeladen tot 12V zodat we terug konden naar Vorstenbosch met de trailer. De man van de zus van Sprite is monteur dus die werd vlug gebeld of hij kon komen. Zo gezegd zo gedaan dus een half uur later was hij ter plekke en heeft hij de accu uit zijn auto met die van mij omgewisseld. Op zijn accu zijn we toen (met paarden) naar de stalling kunnen rijden en daar zijn de accu's weer teruggewisseld omdat die van mij weer ondertussen opgeladen was in de andere auto.
Dus eind goed al goed maardit is niet iets dat ik vaak mee wil maken! Vanochtend heb ik de auto bij de garage gebracht (na hem gisterenavond een paar uur aan de acculader te hebben gehad) en vandaag wordt bekeken wat er moet gebeuren.
Wat ik ontzettend geweldig vond was de hulp die we van iedereen direct kregen: dat scheeld enorm!


Sterre

Berichten: 15179
Geregistreerd: 23-08-01
Woonplaats: Mittelfranken - Bayern - Duitsland

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-02 16:30

Ooohh.. dit soort dingen zijn altijd erg vervelend Scheve mond ! Als je nog pech hebt, zitten er nog van die sufferds tussen, die je op de kruising even "de les gaan lezen" (Ja... zoiets doe je natuurlijk expres Schijnheilig Frusty !). Wat goed van je paarden, dat ze zich zo makkelijk van de ene trailer in de andere lieten zetten Lachen ! Ik moet er niet aan denken omdat midden op een kruising te moeten doen!! (Alhoewel... met Beer zou het ook wel gaan; Dikke gaat nu helemaal niet meer in de trailer, maar voordat ´ie in de trailer was gevallen, zou het denk ik niet gegaan zijn Scheve mond ).
Gelukkig is het allemaal weer goed afgelopen Lachen !

Benz († 18.12.09) & Bella († 4.01.10), ik mis julie nog steeds zo erg ;( ....
Welkom lieve Mila <3 !
Vakantie vieren op een echt kasteel in Beieren :) ?? http://www.schloss-moehren.nl/
"Als vandaag voorbij is ben je weer een dag verder"

Belker

Berichten: 12043
Geregistreerd: 28-05-01
Woonplaats: Veluwezoom

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-07-02 18:25

Eh, wat zou je zeggen om om 22.00 uur 's avonds met een lege accu en een kapotte dynamo met een geladen trailer te moeten rijden. Dat op een smalle weg m,et aan beide kanten bomen en geen uitwijkmogelijkheden.
Ik ken het gevoel. . wij hebben dit 2 keer achter elkaar gehad met de auto en trailer erachter voordat alles eindelijk gerepareerd was. Hopenlijk valt je rekening mee.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Dreamer, _lavender, Beaukie, Blax, Charat, Eefje_Sammy, eefjuh20, Hanneke137, JitskeJeldau, k_m, Magicmowgli, Milando, Nena_, olijf, Pg2409, Tempus, xMazzel en 18 bezoekers