Gaat mijn instructeur te ver?

Moderators: Murosch, A_nouk

 
 
Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Gaat mijn instructeur te ver?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-07-02 19:41

Afgelopen weekend tijdens de wedstrijden werd ik tussendoor bijgestaan door een instructeur, een invaller omdat de ander ziek was. Voor het eerst heb ik echt ontspannen en met lol gereden. Dit bracht mij eigenlijk tot nadenken.
Door mijn hele 'paardenloopbaan' heen heb ik diverse intructeurs gehad. Ik heb er veel van geleerd, maar ze waren allemaal maar dan ook allemaal heel streng. Veel schreeuwen, schelden, echt ouderwets streng les. Vanochtend kreeg ik weer les van mijn instructeur die ik al een tijdje heb. Met klamme handen en bonzend hart opgestegen op mijn paard, die man maakt me (net zoals al zijn voorgangers) altijd enorm zenuwachtig. Het ging allemaal redelijk goed, tot de galopswisselingen aan bod kwamen. Dit vind ik nog niet echt makkelijk en mijn paard al helemaal niet. Begint die man dus echt een potje te schelden, dat ik maar wat aan het mutsten ben, dat ik beter een andere sport had kunnen kiezen en dat het talent aan alle kanten ontbreekt. Kortom ik kreeg dus weer de volle laag. Ik wil hem nou niet totaal gaan afkraken, ik leer ook veel van hem, alleen nu ik weet hoe les ook anders kan gaan baal ik enorm. Als ik heel eerlijk naar mijzelf kijk, ik zie altijd heel erg tegen les op, ben zenuwachtig, maar ik hou mijzelf voor dat het goed is voor mij en mijn paard. Ik dacht altijd dat ik wel tegen een stootje kon, ik ben aardig wat scheldbombardenten gewend van mijn instructeurs. Maar ik merk best wel dat ik ontzettend onzeker ben of ik wel kan rijden, heb heel veel bevestiging nodig (en die krijg ik dus niet van mijn instructeur) doe het naar mijn idee nooit goed (en mijn instructeur beaamt dat) en vraag mij af of het niet beter is om wedstrijden rijden aan anderen over te laten en gewoon weer recreatief ga rijden als voorheen. Wat best hard aankwam was dat ik tijdens het instappen vertelde dat ik eerste was geworden tijdens het championatgala, en dat hij zei dat ik nu niet moest denken dat ik nu alles was, dat ik waarschijnlijk bevoordeeld ben vanwege de fokkerij enzo. Nou dat vond ik echt een K*T opmerking, al mijn vertrouwen direct de grond in gestampt. En bedankt. Vanavond vertelde ik het hele verhaal aan mijn vader, maar hij schijnt het maar niet te vatten. Les hoort nou eenmaal streng te zijn vindt hij, anders bereik je nooit iets en volgens hem zijn bijna alle instructeurs streng. In mijn geval wel ja, maar hoe zit dat bij jullie? Ik kan mij inmiddels niet meer voorstellen dat dit normaal is sinds ik weet dat les ook LEUK kan zijn. Tips voor een goed gesprek met mijn instructeur? Ik zit helaas aan hem vast voorlopig, hoe kan ik dit nu aanpakken?


Lielle

Berichten: 65031
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 19:45

Ik heb ook ooit zo les gehad, en ben daar heel snel mee gestopt. Ik laat me door niemand zo behandelen, en zeker niet als ik hem daarvoor nog betaal ook! Maar andere tips dan 'kappen' heb ik zo niet voor je.

¡!Ellen!¡
Berichten: 2797
Geregistreerd: 12-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 19:55

Precies wat lielle zegt.
Mijn instructrice is ook streng, maar ik leer wel heel veel in die les en heb nou nooit dat ik zenuwachtig ben voor de les of er echt geen zin in heb Verward
En ik zou eerlijk gezegt echt geen les willen van iemand die je alleen maar af kan kraken. Je moet wel tevreden zijn over je intructeur, zeker als je er voor betaalt!

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 19:56

Idd erg moeilijk. Ik heb in mijn leven eigenlijk maar 2 instructeurs gehad. Toen ik klein was een jongere vrouw die als je echt niet luisterde af en toe ook flink pisneidig kon worden. Maar meestal was het gewoon erg gezellig. Onze grope was ook niet echt prestatie-gericht maar echt een groep die het allemaal moest leren, en bij wie tuttelen met een paard ook al heel erg leuk was.
Mijn 2e instructeur was op zich best streng, maar niet op een scheldende manier. Gelukkig niet, ik zou daar niet zo goed tegen kunnen. Heb op mijn eerste manege wel eens een les gezien van een vrouw, nee verschrikkelijk, hoe die al tegen die kleintejs te keer ging. Dan wil ikniet eens wetenhoe die met de oudere garde omging...
Persoonlijk heb ik zoiets: rijden doe je voor je plezier, je laten uitschelden en afkraken doe je niet voor je plezier. Zo iets pik je toch ook nit van je leraar op school? Of van je baas op je werk?

pebblientje
Berichten: 631
Geregistreerd: 17-04-02
Woonplaats: roosendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 19:59

strenge leraren zijn goed(behalve als ze alleen maar schelden omdat ze zelf niet weten wat ze nu eigenlijk aan het doen zijn)
maar het moet rechtvaardig blijven.
die opmerking over dat championatgala,dat was een kloter opmerking,maar maakt die overwinning jouzelf niet sterk genoeg?
de lessen werpen blijkbaar hun vruchten af.
aan de andere kant:als je zenuwachtig op je paard gaat zitten,zou er gelijk een belletje moeten rinkelen!!!
streng is zeer goed,maar als ze je toch een lichte vorm van angst aanjagen...FOUT!
een goed gesprek met je instructeur...mmm,je hebt grote kans dat hij je 4-kant uitlacht...
ikzelf heb altijd zoiets van:blijf doorzetten,luister goed,maar je moet je wel op je gemak voelen bij je instructeur!!!en je paard nog meer...
succes,en verder...gefeliciteerd met die overwinning!

my horse,my horse,my kingdom for my horse!

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 20:06

Snel een andere instructeur zoeken of eens een goed gesprek met hem aangaan. Dit is geen manier van doen. Een instructeur moet je motiveren, mag je soms best wel eens prikkelen, maar moet je zeker niet de grond in stampen.

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel

masja

Berichten: 3976
Geregistreerd: 23-05-02
Woonplaats: Melderslo

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 20:23

Je moet zoiets niet pikken van je instucteur. Jij betaald hem jou iets te leren, maar op deze manier maakt hij je alleen maar bang. Ik ben van mening dat jij en je instructuer op 1 lijn qua rijden én denken moet zitten voor het beste resultaat. Uit jouw verhaal maak ik op dat jullie absoluut neit op 1 lijn zitten. Dus kappen met die hap en een nieuwe instructeur zoeken.
Succes met hem dat vertellen.

Liefs Masja Koe

Triorette (Tiara) Z2+10 foto's *mama van L'Amourette*
Berghof's Faith L1+4 *mama van La Vie*
Op 6 november 2015 gepromoveerd tot mama van Laurens :D
Dressuurinstructie - Training - Sportmassage bij paarden - Meer info? Zie http://www.masja.net

Smaxie

Berichten: 1266
Geregistreerd: 21-05-01
Woonplaats: Noord-Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 20:27

Ik ging ook een tijdje met buikpijn naar de les... bang voor wat voor scheldpartij ik nu weer naar mijn kop geslingerd kreeg... dat was niet goed voor mij en niet voor mijn paard..Ik sloot me af voor het schelden maar ook voor de aanwijzingen. Ik heb besloten dat paardrijden (inclusief les) hobby is en dat ik er vooral plezier aan moet hebben... Nu heb ik een instructrice waar ik me lekker bij voel.. ze kan me heel goed motiveren, maar zal niet schelden!! Ik heb van haar al veel meer geleerd dan van al dat gescheld bij elkaar...

Work like you don't need the money, Love like you've never been hurt, Dance like nobody is watching, Sing like nobody is listening. Live like it's Heaven on Earth..

Loolapelooza

Berichten: 5911
Geregistreerd: 31-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 20:43

Nou, het idee van zachtjes aaien en hard slaan is allang achterhaald hoor..
les hoeft heus niet enkel streng te zijn, ikzelf krijg les van een vrouw die Duits Z2 is geweest. Ze kent er dus wel wat van.
Na jaren aangeklooid te hebben met mijn pony en de emmer haast was overgelopen ben ik op haar gestoten.
Zij heeft nog nooit 1 keer haar stem tegenover mij verhoffen terwijl ik het heus flink kan uithangen als het rijden langst geen kanten lukt omdat het me niet lukt om rustig te blijven en m'n pony "uit te lachen" als ze weer niet wil meewerken..Ik wordt nogal vlug "kwaad", onterecht en een domme reactie tegenover mijn pony want die krijgt uiteindelijk der zin dan weer....Ik moest leren van een rustige en afwachtende houding aan te nemen en vooral rustig te reageren als ponylief weer eens zin in iets anders had (gestie, weer wijken? Laat mij maar lekker de andere kant uithangen...) Berbel (m'n instructrice) blijft onder alle omstandigheden rustig, no matter what ze roept nooit en zegt gewoon (al is het 100000 keer) op een rustige toon wat de bedoeling is en wat ik moet doen om mijn pony naar me te laten luisteren. (niemands geduld is echter oneindig, toen ze een tijdje les gaf aan een kind dat na een half jaar rijden nog niet aan de goede kant kon opstappen heeft ze die ook opgegeven, maar hey, je hebt het of je hebt het niet en dat kind had het duidelijk niet..)
Zij was vroeger hetzelfde van karakter als ik en kampte met dezelfde problemen met haar toenmalige paard. Ze begreep me dus heel goed en wist vooral uit ervaring dat iemand tot op z'n enkels afbreken omdat ie geen kloot kan paardrijden NIET de goede manier was om resultaat te boeken...
Ik kan het niet goed uitleggen maar man wat geeft dat mens goed les! Al na het eerste lesje wat ik er vroeger van heb gekregen was mijn pony als dag en nacht veranderd, en bovenal ik ook (al een beetje, ik zat ergens in het heel donkergrijs toen Knipoog )
Het ging echter beter en beter en voor ik het wist liep ik daar te appuyeren met mijn pony! Alles bereikt met nog niet 1 kwaad woord of insinuatie te zeggen. Ze is rustig gebleven onder alle omstandigheden heeft het zo vaak herhaalt als voor mij en het paard nodig was.

Mijn lesgeefster is goud waard! Die kan het zo ontzettend overbrengen zonder roepen of wat dan ook. Als ik er zo op terug kijk bof ik echt wel met haar, ik heb nog ander lesgeefsters/gevers gehad en tis mij wel duidelijk waarom het bij die langst geen kanten ging...het zachtjes aaien hard slaan idee is duidelijk achterhaald voor mij!Ik wil geen andere instructrice meer!

angelke

Berichten: 5137
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Brasschaat (België)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 20:54

Onze normale (groeps)les (ja,op manegepony's) krijgen wij van Stephanie. Zij is echt heel tof,en roept wel wat af Haha! maar daar kan ik wel tegen,op het einde van de les zegt ze ook meestal dat je dat niet zo op moet vatten e.d. Knipoog Dat is altijd wel leuk daarna om te horen.
Zelf leer ik niet zo heel veel meer van haar.Wel heb ik eens privéles gehad van haar,en dat ging wel weer super,dan roept ze ook niet ofzo. Dan heeft ze natuurlijk ook meer aandacht voor jou,en dat gaat (logsich) beter.
Dan hebben we 1 keer in de maand les van Michel Verbeeck. De uitbater. Dus de eerste keer was dat echt wel bibberen,omdat we gehoord hadden dat hij heel streng was.Maar ik leerde zoveel van hem!Veel afwisseling enzo.Ineens moesten we naar buiten,een recht pad af naast de weien.
Dan naar de buitenpiste,dan per twee elk een andere richting uit etc. Daar heb ik ook eens samen met mijn vriendin privéles van gehad(springles).Eerst een half uur dressuur,dan een half uur springen en dan een half uur dressuur zonder stijgbeugels.
Bij het springen kwam er wel heel wat kritiek.Omdat Perfect(waar mijn vriendin op zat) er maar naast bléef lopen.En toen zei hij o.a.: 1 keer, dat is te begrijpen,2 keer,dat is misschien nog te begrijpen,maar meer keer achter elkaar,zou je echt wel door moeten hebben wat hij doet!
Maar al ging het ook met Isabelle niet echt goed,ik heb daar heel wat aan gehad,aan die les.
Ik denk ook dat je beter kapt met de les die je nu neemt.Dat je iemand zoekt die op tijd ziet wanneer jij(en je paard) niet meer helemaal ontspannen zijn en dan zonder zadel aan een lange teugel eens lesgeeft ofzo.
Streng mag wel,maar uitschelden,nee dat toch niet.

AniqueN

Berichten: 2039
Geregistreerd: 28-04-02
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 20:54

hoi,
Je hebt les om er beter van te worden, dus je moet niet les hebben van zo'n watje, maar je moet je niet laten uitschelden, mijn instructeur is best streng maar ook positief en daardoor raak ik meer gemotiveerd.
Voor jou probleem is maar 1 oplossing, een andere instructeur, je moet niet ineens gaan stoppen met wedstrijden rijden (als je dat tenminste nog leuk vind), maar gewoon een goede instructeur zoeken, die bij jou past.
Je rijd nog steeds par voor je lol en een instructeur is er niet om je bang te maken, maar om je te helpen beter te worden met je hobby!

N00tje

Berichten: 7733
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 21:02

Oke, héél gauw een andere instructeur zoeken!

Ik mag blij zijn dat ik altijd (met onderbreking, +- 2 jaar een andere instructeur, wat geen succes was Scheve mond ) dezelfde instructrise heb gehad, en nogsteeds heb. Ze kan behoorlijk 'boos' worden, maar ze weet precies wat ik kan, en wat het paardje kan waar ik op rijd (ja ik rij op haar pony's) Daardoor is het altijd op het goede moment dat ze begint te 'schelden' (denk aan: "kom op nou je doet helemaal je best niet, DOE nou eens was, wat zit je nou te doen op dat paard?") En ze weet ook wanneer ze complimentjes moet geven, en dat is heel erg belangrijk, complimentjes, dan weet je precies wat ze van je verwacht. Ook legt ze iets uit als ik het niet snap en als het goed gaat komt vaak de vraag: "voel je waar ik heen wil?" en dat is ook belangrijk, dat ze naar je luisterd!

Veel succes!

Doe wat je niet laten kunt... Maar laat wat je niet doen kunt...

Coberlina

Berichten: 6627
Geregistreerd: 01-06-02
Woonplaats: Zeeuws Vlaanderen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 21:03

hey
mijn instructrice is ook best wel streng. Ze zegt de eerste keer iets, dezelfde opmerking kan ze nog een keer maken maar dan luider (als ik het nog nie doe he) en als ik het dan nog niet doe (bv mijn teugels korter nemen) dan kan ze ook wel serieus beginnen roepen en soms schelden. (meestal iets van "als je toch niks wil doen en alleen maar wat wil rondhobbelen, dan kun je beter stoppen. dan spaar je je geld en allebei onze tijd" dus ook niet echt vriendelijk... maar het helpt wel bij mij.) Ik luister wel naar haar enzo, maar vergeet dingen weer snel (het is ook altijd zoveel tegelijk) en als ze dan weer eens roept dan rij ik daarna echt wel beter hoor. Ik kan me nogal moeilijk concentreren.
Ik heb graag les van haar, want naast mijn prive-les rij ik geregeld ook nog mee in een groepsles voor gevorderden...

Maar als je zo bang bent wanneer je nog moet beginnen en zenuwachtig enzo, dan denk ik dat je beter een andere instructeur zoekt. Want als jij nerveus bent, dan slaat dat over op je paard en dat kan volgens mij ook niet echt goed zijn..
veel succes met je keuze, met de komende wedstrijden en nog proficiat met die overwinning! Haha!

Don't let anyone tell you not to dream... Take your passion and make it happen

Ireen_

Berichten: 8250
Geregistreerd: 13-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 22:31

ik ben heel erg blij met mijn instructrice, ze is best wel streng.. ze ziet alles en als ik even niet bezig ben dan is ze er gelijk alweer bij.. hard werken dus Haha! maar ze is ook heel aardig, complimentjes als het goed gaat en dat geeft ook een extra goed gevoel na je les, als het lekker ging.
Op de manege was ik ook vaak bang voor m'n instructeur, ik was erg bang voor een bepaalde pony, en hij zette me uitgerekend steeds op die pony. (die pony heeft me er 2 keer flink hard afgegooit) ik durfte die pony niet aan te pakken omdat ik bang was voor zijn bokken, dus het ging voor geen meter. Dan werd hij vaak boos en zei dat als ik de moeilijkere pony's niet kon rijden, dan moest ik maar een les terug! sloeg eigenlijk nergens op, want het was maar 1 pony waar ik gewoon erg bang voor was.. dat klikte gewoon niet.
gelukkig ben ik weg bij die manege, ik hoef er ook nooit meer terug. heb nu lekker les met mijn eigen pony en ik leer in een paar lesjes meer dan al die 6 jaar dat ik op de manege heb gereden.

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 22:47

Ik snap ff niet waarom je precies aan hem vastzit??? Kun je voorlopig niet bij hem weg of hoe bedoel je?

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Anneke
Berichten: 6657
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 22:53

Ik heb ook altijd een streng iemand nodig om goed tot me door te dringen, omdat ik vreselijk eigenwijs ben...
Maar schelden? En vernederen?
Als een instructeur zo tegen mij tekeer zou gaan? Dus schelden en zeggen dat ik beter een andere sport had kunnen uitkiezen? Dan zou ik zeggen, meneer, allemaal leuk en aardig, maar u heeft absoluut niet het recht me zo neer te halen. Deze manier van trainen is niet uit te houden.
Leg hem uit dat je al gespannen op je paard stapt, en je rot voelt hieronder.
Je betaald hem toch? Je wilt toch fijn kunnen trainen En er een goed gevoel aan over houden?
Op deze manier ga je dat niet halen lijkt mij.

Ik zou het er met hem over hebben, da's voor jezelf veel fijner.
Succes, het lijkt me niet makkelijk. Knipoog

angelique

Berichten: 581
Geregistreerd: 30-05-01
Woonplaats: regio rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 22:54

een instructeur moet je begeleiden,(jou niveau)
Opbouwend kritiek is niet erg.
Een positief woord van je instructeur moet ook op zijn plaats.
Is weer een stimulans voor jou!
Je moet toch ook ontspannen op je paard zitten?
Zoek een instructeur die bij je past...of ga is na de les rond de tafel
en bespreek deze situatie!

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 23:52

Iedere 'instructeur' die van plan is mij of mijn paard uit te schelden of te vernederen, die kan vertrekken. Met dergelijke types heb ik meer dan genoeg ervaring om te weten dat het voor mij en mijn paard niet werkt. Een verwijtende manier van lesgeven is niet leerzaam namelijk, dat vergeten veel mensen. Als je tot mensen door wilt dringen moet je niet op ze gaan schreeuwen of uitkafferen. Paardrijden is ook geestelijk werk en dat vergeten een hoop 'instructeurs'. Niks voor mij dus zo iemand.

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-02 23:55

Deze instructeur kan best goed zijn en heel erg veel te bieden hebben maar misschien niet voor jou.
Sommige mensen hebben genoeg aan iemand die op een rustige manier zegt wat je moet verbeteren. En sommigen hebben juist een een scheldkannonade nodig.
Ik ben iemand die juist een rustige instructeur nodig heeft want van iemand die gaat schelden wordt ik alleen maar angstig en ga ik verkrampt rijden.
Jammer dat je vader niet naar je luistert maar ik zou toch proberen iemand anders te krijgen.
Vroeger ging ik ook wel eens met angst naar een les (niet zo erg als jij maar wel gespannen) maar nu heb ik een rustige instructeur die heel duidelijk zegt wat ik fout doe maar hij begint niet te schelden en boos te worden. Hji zegt het gewoon en dat is voor mij voldoende. Dan ga ik proberen om te doen hoe het wel moet zonder angstig te worden dat ik het helemaal verpest. En als ik het een keer wel goed doe zegt hij dat ook zodat ik dat ook weet.
Volgens heb jij ook veel mer aan zo iemand. Je weet ook wel dat je niet de top van de ewreld bent als je een goed concours hebt gereden maar het is wel fijn dat je het wel zo goed hebt gedaan en dat moet juist een motivatie zijn om nog meer te verbeteren. En een teken voor je instructeur dat jullie samen goed bezig zijn en niet om je in de grond te trappen.

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

Fitzroy
Berichten: 17276
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 04:20

Wordt er in Duitsland misschien niet veel strenger lesgegeven? Daar zou ik me zo wat bij voor kunnen stellen.

Ik vind dat je een instructeur moet hebben die bij je past.
Bij mij mogen ze gerust eens schelden, ik ben nogal 'flegmatiek':D om in paardentermen te blijven.
Maar wat ik wel heel erg belangrijk vind is dat ze je vooral weten te motiveren. Met opmerkingen zoals over dat championat schiet je niets op en dat zou bij mij ook averechts werken.

Kun je die invaller niet als vaste trainer krijgen?

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Mirte

Berichten: 2107
Geregistreerd: 18-05-01
Woonplaats: bollendorp

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-07-02 08:31

Bedankt voor de reacties. Ik ben er nu ook wel achter dat dit voor mij geen juiste man is, zoals Katrien zei zal hij voor een ander misschien best goed zijn, maar niet voor mij. Ik heb meer iemand nodig die stimuleert. Voorlopig zit ik nog 4 maanden aan hem vast, ik heb een paard tot mijn beschikking en als ik dat paard wil blijven rijden moet ik dus van hem les krijgen. Over 4 maanden gaat het paard weer terug en dan wordt hij ook geretourneerd.
Misschien is het wel zo dat de duitse manier van les geven strenger is, maar ik zou ook niet weten of dat ergens anders in Duitsland anders is. Ik heb ook een nederlandse instructeur en dat is dus er ook zo één. Alleen die ga ik vandaag dus afbellen dat ik geen les meer van hem wil. Ik wil als zometeen mijn paard weer hersteld is eens leuk les gaan krijgen.
Ik probeer vrijdag een gesprek met hem aan te gaan, eens kijken hoe dat gaat. Want vier maanden kunnen lang duren.

Mieke
Berichten: 6576
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 08:39

Jeetje zeg... Wat ben ik dan blij met mijn instructrice! Die is altijd positief en zegt aan het eind van de les altijd dat er dingen heel goed zijn gegaan ook al heb ik het idee van niet.

Ik zou ook compleet dichtslaan als ik op deze wijze les zou krijgen. Het is mijn hobby zeg...

Misschien kun je beter geen les hebben, dan les van deze man? Hoe bedoel je dat je aan hem vastzit?

En anders toch maar eens aankaarten dat zijn negatieve aanpak bij jou niet stimulerend werkt?

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen

sunshine

Berichten: 11463
Geregistreerd: 08-11-01
Woonplaats: Diessen (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 08:53

toen ik nog op de manege reed was die van mij ook best streng maar ging niet schelden.
ik zou daar HELEMAAL niet tegen kunnen want dan heb je ook geen zin meer om te rijden.
ik zou denk ik wel stopppen.

Wie helpt mij mee Blacky te vinden? Hij zou in Drenthe hebben gestaan!
Pandijks Orion 17-05-1990 ...The day when I stop loving you, is the day when I close my eyes, forever..ik mis je nog steeds iedere dag ;(

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 11:51

Zo een heb ik er ook gehad. Was erg duur, en ik werd helemaal afgebekt. Ik ben er toen ook mooi mee gestopt. Ik leerde wel van haar, maar paardrijden moet voor mij nog altijd iets leuks blijven. Op een gegeven moment had ik gewoon het idee dat ik er maar mee zou stoppen omdat ik er toch geen reet van kon. Ik heb bij paardrijden ook veel bevestiging nodig, dat ik het goed doe. Tuurlijk moet je blijven zeggen wat ik fout doe, maar dat kan ten eerste op een goede manier, en ten tweede worden gecompenseerd door te vertellen wat je juist wel goed doet. Als ik jou was zou ik lekker op zoek gaan naar een andere instructeur! Jij kan volgens mij, van wat ik gelezen, gehoord en gezien heb erg goed rijden, en aan een instructeur die je de grond instampt, heb je helemaal niets.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

The_Lady_Of_Rage

Berichten: 182
Geregistreerd: 10-06-02
Woonplaats: Den haag

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-02 12:23

Hi, Ik heb zelf een goeie instructrice. Ze geeft precies aan hoe je iets moet doen en geeft je ook de gelegenheid, bovendien zorgt ze voor afwisseling in de lessen. tuurlijk kan ze ook wel eens een beetje pissig worden maar dat is als mensen er gewoon een potje van maken, en dan is het ook goed als je terechtgewezen wordt.
We hebben echter ook een instructrice op de manege die alleen maar scheld als je iets fout doet en ze geeft op deze manier les: STAP! DRAF! GALOP! DRAF!HALTHOUDEN!GALOP! dat idee (en dat ook gerust in de zomer als het 30 graden is!!! Frusty . Zo iemand die zelf niet eens iets snapt van lesgeven en dan ook nog gaat schreeuwen als je je paard niet meteen van halthouden in galop krijgt. Dankzij haar zijn er op onze manege al heel veel mensen helemaal van paardrijden af gegaan en dat is met zo iemand ook wel logisch maar wel zonde. Ik zou je dus willen adviseren om vooral niet het plezier in het rijden te verliezen en daarom dus zo snel mogelijk een andere instructeur te zoeken! SUC-6!!!

Je hebt mensen en dingen die erop lijken...


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: dieseltje09, Eloya, EmptyWords, Fair, HighFly_, Jo_vales, Lucia88, mooney, Namira542, Pg2409, ReadTheRulez, s_loves_p en 30 bezoekers