Wat te doen met Hansje?

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 10:04

Hansje is afgelopen week weer flink kreupel gaan lopen. Toen heeft de DA van mijn moeder toch maar besloten om foto's te gaan maken.
En daaruit bleek dat Hansje GEEN spat heeft. Dus staat ze nu voor niks op spatbeslag, was ik al bang voor maar ja. Nu wil de DA Hansjes been stukje voor stukje gaan verdoven om te kijken waar het zit. Maar volgens mij zit het helemaal niet in haar been maar hoger ik denk aan de heup of de rug. Het ziet er gewoon anders uit dan een peeskreupelheid bijvoorbeeld. Maar ik ben geen DA natuurlijk. Mijn moeder dacht ook dat het vanaf hoger kwam. Hansje is kreupel geworden nadat ze vreselijk hoog heeft gebokt toen ze losliep in de bak. Mijn moeder wil er nu eigenlijk liever een osteopaath bijhalen ipv dat beenverdovingsonderzoek. Weten jullie een goed osteopaath die ook in het Oosten van het land werkt? En wat denken jullie als jullie dit lezen over Hansje?


Odi
Berichten: 1098
Geregistreerd: 17-04-01
Woonplaats: Montferland

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 10:07

Je zou Rodinde kunnen vragen, maar dan moet je wel naar een verzamelplaats. Ik ben keer naar een informatie-avond geweest waar zij uitleg gaf. Veel mensen zijn erg tevreden over haar.

ylva

Berichten: 1745
Geregistreerd: 08-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 10:17

Ik weet niet hoor, maar als je DA als een een verkeerde diagnose heeft gesteld met die spat zou ik nu ook niet gaan verdoven, volgens mij blijf je dan net zo lang met die trucendoos bezig tot die DA eindelijk toevallig eens vindt wat de echte oorzaak is. Ik zou voor die osteopaat gaan, en indien mogelijk ook eens de mening zien te krijgen van een andere DA. Succes met je pony in ieder geval!

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 10:21

Ja, ik zou ook absoluut naar Rodinde gaan. Haar nr is 06 54312822.
Ik ben met twee paarden bij haar geweest en ben heel tevreden. De paarden van mijn instructrice worden allemaal door haar behandeld.
Ik zou haar bellen om eens te informeren. Een nadeel: ze is spuugduur!!!! Ik weet nog niet of mijn verzekering het vergoed, maar van anderen heb ik al gehoord dat hun verzekering het niet vergoedt.
Maar vooral mijn hengst heeft er veel baat bij en dan is het jammer, maar helaas...toch maar dokken..vind hem belangrijker dan mijn portemonnee.
Succes!
En op zich niet verkeerd dat het geen spat is toch..heel goed nieuws!
Groetjes Suzanne

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 11:01

Is die Rodinde oo een echte DA en wat doet zij precies? Mijn moeder heeft niet echt veel geld dus ik denk dat dat misschien te duur is voor haar.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 11:30

Wij zien bij het Bioscannen heel vaak dat er iets mis is met het S-I-gewricht, en dat is op een andere manier dan met Bioscan of een (goede!) ostheopaat bijna niet te constateren. Toch merken we dat dit heeeeel vaak de reden is van kreupelheid waarbij de VA begint te vertellen dat hij de juiste plek niet kan vinden.
Dus tip: laat Hansje eens bioscannen, ik heb wel een goed telefoonnummer voor je, alleen werkt zij in het westen van het land. Maar ze heeft ongetwijfeld daar ook wel kennissen in dat wereldje.

Als je het nummer wilt, dan stuur maar een PB'tje.

Groetjes, ook aan je moeder, en een knuf voor Hansje!

Sonja

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 12:27

oef wat een foute diagnose zeg!!
ik zou ook die DA niet laten 'aanrommelen'maar een andere veaarts erbij halen of evt. evert offereins vragen die is gespecialiseert in paardenbenen(hij is wel al met pensioen maar wie weet?)

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 15:11

Ik geef iig de informatie door aan mijn moeder. Dan kan zij zien wat ze er mee doet. Zo'n bioscan lijkt mij wel wat maar dat moet mijn moeder zelf maar beslissen. Evert Offereins komt aanstaande dinsdag bij ons op stal dus ik zal proberen even tussendoor het eens aan hem te vragen (Hansje staat ca. 250 kkm verderop dus hij kan dan niet ook even kijken). Maar ik wil me niet opdringen aangezien die man inderdaad al met pensioen is. Hij komt kijken naar 2 paarden die zijn zoon behandelt maar die heel vaag onregelmatig blijven.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-01 18:52

Rodinde is een geregistreerde veearts ja! Maar peperduur, om een voorbeeld te geven: mijn hengst is 2x geweest a 555,- en 400,- en mijn ruin 1x a 518,-!
Ik vind het duur, maar ik heb het er toch voor over omdat ze duidelijk resultaat boekt.
Mijn verzekering vergoedt alleen dingen die door een 'echte' veearts zijn gedaan, dus ik hoop dit ook. Maar bij andere maatschappijen hebben mensen al nul op request gekregen!!!

Groetjes Suzanne


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Lucifertje, Danique07, Googlebot, Nathalie18x en 7 bezoekers