wat doen jullie tegen lastige kinderen?

Moderators: Murosch, C_arola

 
 
Ethelate

Berichten: 19883
Geregistreerd: 02-10-01

wat doen jullie tegen lastige kinderen?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-02 11:24

Heb hier al wel eens een topic over geplaatst, maar het lijkt alleen maar erger te worden...

Als ik buitenrij (bv naar de ponyclub toe) kom ik altijd van die irritante kindertjes tegen die proberen het paardje te lten schrikken! Boos!
Tos schrikt niet van een bel of van een "boe"
maar gistere was het weer raak hoor, van die kindjes van 12 ofzo, die dan met de fiets er achter fietsen en dan echt zo opjagen, tja, dan wordt Tos druk (nou, Eva wordt onrustig en daardoor Tos ook)
Ik heb Tos toen stilgezet (met moeite) en Toen hem rond laten draaien, toen fietsten ze hard weg...

Laatst heb ik ook al een keer zo'n jongen met me zweep een klap verkocht( Extreme duivel ) en laatst bokte Tos naar 2 van die kinderen (en Tos bokt bijan nooit)

Ik voel me dus echt niet meer veilig als ik met hem door "het dorp"moet.
Me ouders fietsen nu altijd mee, maar ik wil ook wel eens een keer niet afhankelijk van hun zijn. En qua Tos kan het nu makkelijk!
maar omdat er van die chterlijke kinderen rondlopen, maken ze het voor mij "onmogelijk"lekker rustig te kunnen rijden.

Stel dat er dadelijke echt eens iets gebeurt, Tos slaat op hol, of trapt zo'n kind... wie weet wat er dan voor ongelukken gebeuren!

Iemand misschien tips ofzo?

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten


germie

Berichten: 15458
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 12:14

Ik ken het, ze hebben zelfs wel eens vuurwerk onder het paard gegooid!!!!!!!!!!
Als je nu zelf eens goed kwaad wordt? Dat werkt bij mij wel.
Je zegt dat het paard kan schoppen en schrikken en dat zij met hun gedrag het paard bang maken.

Maar er zijn ook volwassenen met zulk gedrag hoor: toeteren. enz.
Ik reed eens met een meisje over een onverharde weg, naast elkaar.
Het waaide behoorlijk. KOmt er ineens een man TUSSEN de paardne fietsen, hij wilde ons inhalen. Hij is dus door een paard van de fiets getrapt, maar dat meisje met wie ik reed is ook van haar paard (pony) gevallen in het prikkeldraad.
Die man kwaad, ik heb gezegd dat als hij even wat gezegd had, dan waren wij aan de kant gegaan, maar hij had niets gezegd.
Dat meisje had haar hele arm open, dus ik kon met 2 paarden in de hand terug naar huis.
Die man was ook kwaad, maar volgens mij doet hij nooit meer zoiets. Hij was verder niet gewond, maar wel geschrokken.

Dus een harde les wil ook nog wel eens helpen

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Cassidy

Berichten: 75551
Geregistreerd: 08-08-01
Woonplaats: Purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 12:24

Als je erachter kunt komen wie het zijn, gewoon aangeven bij de politie. Waar ze mee bezig zijn is levensgevaarlijk.

Vooral die kleine jongetjes weten niet waar ze mee bezig zijn. Maar wat je ook doet, draaf niet weg, of ga niet galopperen. Daarmee leer je je pony alleen dat hij ervoor kan vluchten.

Probeer hem om te draaien en op het gevaar af te gaan. Of het nu een blaffende hond is, of een stelletje ettertjes op fietsen.

Helaas blijven imbecielen achter het stuur altijd nog een probleem...Train je pony en bidt dat er geen ernstige ongelukken gebeuren...

Je suis Charlie.

Karin

Berichten: 61810
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 12:37

Ik loop al 17 jaar met onze pony's over straat - van huis naar de ponyclub moesten we zelfs wel een heel stuk door de bebouwde kom. Mijn ervaring is dat die kids uiteindelijk banger zijn voor jouw pony dan jouw pony voor die kids. Even een pasje opzij met je beest en hup, daar gaan ze al. Neemt natuurlijk niet weg dat het allemaal behoorlijk irritant is, je ziet ze aankomen en denkt: daar gaan we weer... En dat voelt je paard, en die etters hebben op een gegeven moment ook wel door dat jij je niet veilig voelt.

Neem iig altijd een zweep mee. Mocht het uit de hand lopen, dan heb je iets om mee te dreigen. Echt meppen hoeft natuurlijk niet, ik heb het wel eens gedaan toen het een etterbakje leuk leek om mijn pony een klap op z'n kont te geven. Kwam niet hard aan, maar hij schrok wel (dat jongetje bedoel ik).

Gelukkig zijn er bij mij nooit ongelukken gebeurd, zelfs niet met Dino die al op straat kwam toen hij nog maar 3 mnd. onder het zadel was. Meestal waren de reacties leuk i.p.v. irritant: oooooh wat een lief paardje, mag ik 'm aaien? Lachen

Ben wel één keer zo ongelofelijk kwaad geworden en dat was ook de enige keer dat ik echt bang was: 2 januari, paardje had 3 dagen stil gestaan vanwege het vuurwerk, we MOESTEN wel rijden en toen gooide een of andere l*lhannes een voetzoeker tussen z'n hoeven. Recht omhoog ging hij, met mij erop. Gelukkig zag een voorbijganger het gebeuren en die heeft die kl**tzakken aangepakt. Maar mijn pony was vervolgens wel een hele dag nog van slag, niet blij mee.

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

germie

Berichten: 15458
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 12:38

eropaf rijden zou ik ook niet direct doen. Je hebt van die mensen die het paard dan gaan schoppen. Dat wil je natuurlijk helemaal niet.

Je kunt je paard misschien wel 'gevaarlijker' laten lijken dan het is, door het wat opgefokt langs die kids te rijden. Maar ook hier moet je mee oppassen dat het paard niet de leiding neemt.

Lastig probleem hoor.

Paardrijden kan iedereen leren, maar de rijkunst beheersen is een ander verhaal.

Karin

Berichten: 61810
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 12:49

Ik bedenk net dat ik nog steeds vaak zeg: 'Pas op hoor, ga er maar niet achter fietsen want hij kan trappen als hij schrikt'. Is nog een overblijfsel van het rijden met onze vorige pony's die dat wel eens deden. Of ja, schrikken dan, waarbij ze hun pootjes onder zich trokken. Ameretto heeft nog nooit getrapt, die is zo cool op straat.

Maar dat hielp bij mij dus wel, gewoon aangeven dat het voor hen niet veilig is om er zo dicht achter te fietsen. En als ze je niet serieus nemen, dan nog wat harder: 'ik heb je gewaarschuwd hoor!'. Maakt je paard dan een huppeltje, dan zijn ze weg. Haha!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Miran

Berichten: 3481
Geregistreerd: 10-08-01
Woonplaats: Woubrugge

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 13:09

Kun je er niet achter komen van welke school ze komen en daar eens met een leraar of directeur gaan praten? Misschien kan die er wel eens een lesje 'Omgaan met paarden in het verkeer' aan wijden, zonder dat jij erbij betrokken wordt.

#Ymke#

Berichten: 13851
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: In het brabantse land

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 13:34

gewoon even dreigen dat je pony echt trapt en bijt hoor en dan met een flinke boze stem }>

Where Life begins and Love never ends <3
6-5-2015 papa en mama geworden van Hanne

Polly

Berichten: 14401
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 13:49

mijn pony kan steigeren op commando Lachen

Ik heb het weleens gehad als ik met Pol aan de fiets ging, dan geef je het commando dat ze naar rechts kan en gaat zo'n mallotig kereltje je RECHTS inhalen, ja toen lag hij op zijn smoelje...

En vorige week nog, ik had gemend en bracht pol aan de fiets terug naar de wei, dan is ze altijd erg opgefokt maar ik wilde kijken of een rustig galopje zou kunnen, zij heel mooi rustig galoperen en ik mijn andacht er goed bijhouden, toetert er inene een auto. Waren het slovenen die een foto wilde maken Frusty weet dat het er leuk uitziet maar NIET ;langs een drukke weg en NIET toeteren.

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

musje

Berichten: 295
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 13:51

bij mensen met honden (die ze niet in bedwang hebben) roep ik bij voorbaat al pas op hoor hij trapt ( }> niet dus maar okay) dit werkt vaak wel. ik heb een keer gehad dat kinderen (uit een tehuis voor moeilijk opvoedbare kinderen) stenen naar me toe gooide ik was toen zo kwaad en ben toen in galop op ze afgereden. (ik wist niet dat ze zo hard konden rennen) later zag ik een meisje uit het tehuis die zelf ook paard rijd en die heeft ze toen heel goed duidelijk gemaakt dat dat niet mag. gelukkig heb ik er nu niet zo vaak last van. bij ons in de buurt zijn heel veel stallen en maneges dus de meeste automobilisten zijn er wel enigzinds aan gewent(gekken hou je altijd......helaas) ik denk dat je beter heel ijzig kan blijven en niet moet gaan schreeuwen of zo. misschien help een zin van ; wat ben jij zielig zeg dat je niet eens snapt dat je nu kinderachtig bezig bent! ofzo iets gewoon rustig blijven en denken K*TK*T*ER!

Ethelate

Berichten: 19883
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-06-02 14:12

Nou, de meeste kleine kindjes heb ik wel bang gemaakt }>

Maar het zijn nu een groepje groep 8ers (ik ken ze helaas, en mij kennen ze ook, heel de buurt ken die "terroristjes" ) zo'n stuk of 5 jongens die altijd op straat aan het fietsen en kl*te zijn.
Ik kom ze dus best vaak tegen en hun maak ik niet meer bang met hij trapt.
Laatst heb ik zo'n jong al een keer een klap verkocht, aangezien hij langs Tos kwam fietsen en op zijn kont sloeg, ik dreigde al maar dat maakte blijkbaar geen indruk.... *pats* nou... recht op zijn kop!
Toen stopten ze allemaal en begonnen kwaad te schelden en dreigemente uit te roepen...

Kleine kindjes zijn niet erg, die kunnen alleen vreselijk "mama paard" roepen, en op Tos afrennen *hij heeft het niet zo op kleine kinderen*

Sommige ezels kunnen enkel over paarden praten

Dees

Berichten: 16689
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 15:05

Ik kijk die kwajongetjes altijd heel boos, dominant en doordringend aan en maak daarmee weliswaar misbruik van mijn natuurlijk overwicht (ik ben ouder...)_maar ik heb geen last meer!

Mijn strenge blik boezemt kennelijk wat angst in }>

vandas

Berichten: 5645
Geregistreerd: 22-11-01
Woonplaats: Noordoostpolder

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 16:52

Heeel hard vloeken en schelden en ze proberen een opdonder met de zweep te verkopen...

nee ik ben echt niet lief tegen mensen die proberen een dier bang te maken... Evenals mensen die hun hond niet aangelijnd hebben in het bos, of bij de buitenbak...

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 17:01

Streng kijken (dat leer ik bij mijn studie wel Haha! ) helpt vaak genoeg.
En anders een travers met de kont naar de kindjes toe wel.

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 18:14

Ik kan me voorstellen dat het best een probleem is. Naast dat het heel irritant voor jouw is en voor jouw en je pony in zekere mate ook nog gevaarlijk, kan het voor die kindjes nog gevaarlijker zijn.

Ik kom vaak in aanvaring met grotere groepen kinders. (schoolreisjes ed op bv. het ruiterpad)
Op zich geeft dat niet, maar je hebt er altijd een paar tussen die irriteren. Vaak heb je hele lieve pennymeisjes die willen aaien, het niet vragen, maar gewoon hun hand uitsteken.
Draak Isolda schopt dan, geen dreigen, maar gericht. Ze vind dat gewoon eng en wordt boos.

Nogal gevaarlijk dus.

Ik verander altijd even mijn zweep naar de kant tussen paard en kinders. Die steek ik dan ook een beetje naar buiten, zet een boze blik op en let heel goed op de gezichtjes. Zie ik er eentje die wat zou kunnen uithalen, dan zeg ik alvast even wat op strenge toon.
Gaat meestal goed... maar soms Boos!

Lieke

Berichten: 10210
Geregistreerd: 18-02-01
Woonplaats: Haarlem

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 19:20

er is bij ons in debuurt 1 heel irri jongetje, gooit steentjes, heeft ook een keer vuurwerk gegooit t erwijl we gevraagt hadden of hij dat niet wou doen, hij hoeft nog maar iets te doen en ik spring van smiles af, hij gaat toch wel grazen en gooi m in t kanaal, laat m daar maar uitkomen. Maar nu houd hij zich trouwens best wel stil, maar hij probeert ze nog wel te laten schrikken samen met een vriendinnetje, jammer onze paarden schrikken alleen van vuurwerk.

ikke

Berichten: 27278
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-06-02 22:44

Mijn paard valt honden aan en loopt mensen overhoop. Heerlijke eigenschappen, die ook altijd ten volle heb aangemoedigd. De enkele keer dat ik een irri mens of hond tegenkom, krijgen ze een waarschuwing en vervolgens het onomstotlijke bewijs dat ik toch echt de waarheid spreek. Als je eens hulp nodig hebt dan hoor ik dat graag, ben altijd op zoek naar "vrijwilligers" om te trainen.
Aangifte doen kan, als je weet wie het is en hij of zij haalt echt gevaarlijke dingen uit, dan is dat mogelijk zelfs strafbaar.
De manegebaas zaliger heeft eens een mototrijder vol met de zweep in het gezicht geslagen omdat ie een paar keer heel kort en hard langs de paarden op kwam rijden. Niet meer teruggezien.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Sibold
Berichten: 1817
Geregistreerd: 10-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-02 09:23

ikke schreef:
Mijn paard valt honden aan en loopt mensen overhoop.


"Het paard als moordwapen" Haha!
Mag ik hem/haar een keer lenen? Vingers aflikken

Marije_jiplover

Berichten: 20222
Geregistreerd: 14-01-02
Woonplaats: Ergens onder de zon...

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-02 18:08

Gelukkig heb ik niet echt irritante koters in de buurt waar ik vaak rijd. Wel een paar kindjes, waarvan er eentje ook bij ons op de manege rijdt, met haar vriendinnetjes, maar die willen altijd alleen even aaien en Jip vindt al die aandacht allang best, dus meestal stop ik wel eventjes. En verder kan ik Jip ook wel een beetje ophitsen, als ik wel vervelende ventjes tegen kom, zodat-ie een beejte gaat huppelen en dat dwingt meestal wel genoeg respect af. Wat Jip veel enger vindt, zijn mensen die in de tuin aan het werk zijn (en hij dus niet kan zien) en die dan ineens de grasmaaier aanzetten, oid. Daar snaptie geen hout van.

/3 Jip en Elmo mijn hemel op aarde, Duvel en Estor mijn stars in heaven /3
Om vreugde te kunnen vermenigvuldigen, moet men haar delen
Je kunt de richting van de wind niet veranderen, wél de stand van de zeilen.

linielin

Berichten: 856
Geregistreerd: 10-06-02
Woonplaats: gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-02 18:24

ik heb ook ooit zoiets k*ts mee gemaakt. mijn vorige vorige vorige pony dus mijn allereerste was ook een shetlander en die had er altijd veel plezier in als ik of mijn zusje op de straat op der rug klom en dan liep mijn broer er altijd naast. mijn broer was toen 13 ik 9 en mijn zusje 8.
toen zat een keer mijn zusje erop(vond ze eigenlijk altijd best eng). dus wij liepen daar door het dorp voor na het bos te gaan. komt daar een rotte turk aan.(heb er nix tegen maar tegen hem wel). met die jonge had mijn broer altijd ruzie. dus hij begon mijn broer uti te schelde en daarna schopt hij mijn pony in der buik Extreme duivel . mijn pony kroop weg van de pijn. en toch heeft ze faruk(die jonge) er tege aan gemept. vervrolgens viel mijn zusje eraf. en het heeft toen lang geduurd tot ze weer eens op de pony durfde te zitte. omdat ze er erg veel moiete mee had is ze niet vaak meer met mijn pony omgegaan. en daarom geeft ze nu niets meer om paarden.en hij heeft nooit meer iets tegen me broer gedaan. Lachen. en een aantal jaar later vond hij mij blijkbaar vort zo leuk dat ie iets met mij wou. dat heb ik toen echt niet gedaan. Pling want bij mij komen de paarden op de eerste plaats en dan pas de vriendjes.

Chantal

Berichten: 4910
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-02 19:58

SLAAAN MET DE ZWEEP Extreme duivel Extreme duivel *LOL*

ikke

Berichten: 27278
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-06-02 20:31

Sibold"]
[quote="ikke schreef:
Mijn paard valt honden aan en loopt mensen overhoop.


"Het paard als moordwapen" Haha!
Mag ik hem/haar een keer lenen? Vingers aflikken
[/quote]

Geen probleem, half augustus zal de trailer het wel weer doen, zeg het maar.

kennis is ééndimensionaal, kunde is tweedimensionaal, inzicht is driedimensionaal, ervaring is vierdimensionaal.....
Leuke dingen doen met je paard? www.nvvr.info

Gast998
Berichten: 74611
Geregistreerd: 02-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-02 13:17

Wat ben ik blij met de mensen hier die stomverbaasd zijn als er eens een paard langskomt, (ze durven dus niets behalve met open mond staren). Het is al vaker gezegd, maar waarschuw de mensen dat hij makkelijk trapt of bijt. En je kent diegenen he? Dan doe je aangifte, zij bedreigen en mishandelen jouw paard, zorg voor een getuige, kennis die onopvallend langzaam achter je aan wandelt/skeelert/fietst.
Verder hebben wij hier een klein krantje van het dorp. Misschien heb jij ook zoiets? Want dan kan je een stuk insturen, en meedelen dat je je niet veilig voelt, omdat je bang bent dat het eens fout gaat.
Bijv. iets als
"Jonge plagen teisteren Huppeldepup"
Ik ben ... die regelmatig buitenrijdt met het paard. Hier geniet ik van en vind ik leuk, wat ik minder leuk vind is dat er jongetjes zijn die altijd aan het klieren zijn. Als mijn paard geslagen wordt, of bekogeld wordt met steentjes, dan krijg ik problemen met mijn paard, en kan ze dus gevaarlijk worden omdat ze zich wil verdedigen. Dit kan dus ongelukken opleveren, dit wil ik voorkomen.

Zoiets dan, ik weet dat het nog niet goed geschreven is, maar dit is even een korte impressie van wat je zou kunnen schrijven. Veel sterkte in ieder geval.

Missy

Berichten: 6519
Geregistreerd: 02-09-01
Woonplaats: Vaassen

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-06-02 14:52

Ik ging ooit es mennen met kenissen. Het was op een zondag met lekker weer. De 2 pony's zijn over het algemeen niet druk of bang, dus over dorp was absoluut geen probleem. We hebben wel es eerder een ijsje gegeten en dat ging harstikke goed. Mensen keken van een afstandje toe. Maar die ene keer dat we over dorp gingen om een ijsje te halen, kwamen er van die etterbakkies achter ons aan (ze staan in het dorp echt bekend als etterbakkies) En maar schreeuwen tegen de pony's enzo. Ze pony's werden een beetej nerveus, die hadden zoiets nog nooit meegemaakt. Toen werdt de eigenaar van de pony's het zat. Toen ze voor de zoveelste keer schreeuwend langsfietsten greep hij ereen en maakte hem duidelijk dat hij dat niet pikt. Toen hebben we ze niet meer gezien
Misschien dat het helpt, anders veel sterkte

We verwachten niets maar toch..
WoW-addict ^.^

HorseF@N

Berichten: 1378
Geregistreerd: 12-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-06-02 20:21

ikke ze eerst dat mijn paard kan trappen.....dat geloven ze meestal niet dus gaan ze door.... dan zijn er voor mij nog 2 dingen over als ik mijn honden bij me heb (puma=rotweiler en Kimmy=labrador) stuur ik puma op ze af (ze gaat dan tegen ze blaffen en grommen....ze grijpt ze dan niet gelijk hoor) ik stuurhaar der niet echt op af maar ik laat haar gewooon een beetje zien en dan zijn ze snel weg hoor!!!!!

En als ik mij honden niet bij me heb dan laat ik bonita een kant op bokken waaar de kinderen niet staan. Dan zijn ze ook snel weg!!!

profiel btje ge-update


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _KimmeL, Fair, mnka en 17 bezoekers