Verslag van een weekend vol met paarden

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Verslag van een weekend vol met paarden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-02 14:12

Zaterdagmorgen moesten Christa en ik met Isard en Antoonio naar de hoefsmid, daar aangekomen wilde Toon eigenlijk wel in de trailer blijven want daar hing zo'n aantrekkelijk hooinet. Dat krijg je als je je paard op dieet zet, dan wordt eten een obsessie! Haha!

Bij de smid ging het allemaal weer prima, leuke en vooral wat oudere paarden daar gezien: o.a. een 21 jarige, prachtige zwarte ruin, met hoefkatrol en spat. Dus daar gingen hele speciale ijzers onder. De eigenaresse was zo trots op haar paard, zo enthousiast over haar "vriend", dit was echt heel leuk om mee te maken.

Daarna kwam er een new forestpony van 27 jaar, hoefbevangen... Het arme dier kon echt nauwelijks lopen. De eigenaar wil hem het liefst in laten slapen, aangezien de kinderen nauwelijks nog naar het dier omkijken en hij de enige is die zich om de pony bekommert. Maar ja, het is de pony van het hele gezin en die zijn blijkbaar niet zo bekomen met het arme dier. Ze kijken er niet naar om, maar willen hem ook niet in laten slapen terwijl het dier zo'n pijn heeft. Sneu hoor.

Toen nog een pony van 37 jaar, ja ja! Nog rondom op ijzers, dus waarschijnlijk wordt daar nog wat mee gedaan, al vraag ik me af wat. Zijn maatje was een kwpn-er, prachtig dier, maar op een vage manier kreupel. Eerst aan een achterbeen en nu dacht de eigenaresse aan een peesblessure aan een voorbeen. De smid voelde even, merkte niets bijzonders en ging even met zijn hand over de rug van het paard. Bingo. Dat dier had een enorme pijn in zijn rug. Daar zat dus het probleem. Dat je dat als eigenaar zelf niet merkt met bijv. poetsen? Verward

's Avonds heb ik Kaminka nog even in de bak gereden, viel niet mee zoals gewoonlijk, maar ze was enthousiast haar best aan het doen en daar ben ik al heel blij mee.

Zondagmorgen weer vroeg op: buitenrit met Isard en Kaminka. De laatste was een beetje aan de jolige kant, dus ik was op mijn hoede. Van Kaminka lig je zo af, daar is weinig voor nodig. Maar het ging allemaal prima.

Daarna nog even met Toon los gesprongen en cavaletti gelopen. Meneer zit in een dip, sinds vorige week zondag toen er iemand anders even op gereden had. Dus doen we nu alleen maar even "leuke" dingen, zoals buitenritjes, longeren en balkjes lopen. Heel af en toe mag hij een heel klein hindernisje springen van mij en dat vind hij zo leuk, daar kan hij dan weer een tijdje op teren. Voor zijn voeten is het niet goed, maar voor zijn hoofd wel, dus ach... Knipoog

Daarna nog even naar een wedstrijd gekeken van de opleiding Paardenhouderij hier in Alkmaar. Veel schreeuwende merries gezien (waarschijnlijk hebben die thuis een veulen staan of zo) en rondvliegende mensen... Niet alle tinkers blijken zo braaf... ik heb toch een rodeo zitten bekijken!

Er was nog een prachtige groningermerrie (ik dacht in eerste instantie dat het een ruin was, zo'n uitstraling had dat dier) en een hele mooie, vrij ouderwetse gelderse merrie. Ook nog een hele tuigtypische fries, die weinig bakte van het galopperen. Maar mooie paarden hoor.
Het was wel een ongeregeld zootje, tijdens de proefjes reden er auto's met trailers langs de ring, kun je leuk je voorlezer niet meer verstaan... Frusty

NOu ja, dat was mijn paardenweekendje. Hoop paarden gezien hoop eigenaren gesproken, altijd leuk!

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen


jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 17:49

Eten een obsessie?? *LOL* Ken er ook nog twee, over lijken gaan ze voor een plukje gras Haha!

Interessant he? Zo bij de HS, hij komt bij ons aan huis, dus zo interessant als bij jouw is het niet. Maar die mensen hebben altijd van die geweldige verhalen. Over oude en jonge paarden, goed verzorgde en slecht verzorgde, gekke paarden, brave paarden....
Leuk om al die verhalen te horen.

Mieke
Berichten: 6593
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 11-06-02 08:05

Ja die hoefsmeden komen altijd overal, kennen iedereen en elk paard in de omgeving!

Soms denk ik wel eens, als je een paard wilt kopen vraag je hoefsmid om raad. 9 van de 10 keer zal hij het paard (als hij in de buurt staat) kennen en je een hoop kunnen vertellen over het dier en zijn huidige eigenaar.

Kaminka heeft trouwens een andere smid dan Toon, maar die weet ook erg veel.

Les in grondwerk en dubbele lange lijnen:
http://www.bokt.nl/markt/ad/455137/les- ... nge-lijnen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _Claire, BrandWatchBot, bumper, Esterke, Hoppit, JudithO, Kimmie25501, minouesmee, nicole2012, Vagabondo en 21 bezoekers