Alléén getraind

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Alléén getraind

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 10-06-02 09:20

Omdat a.s. weekend weer een wedstrijd is die ik ga rijden moest ik er aan geloven en samen met Vollie trok ik er zondagochtend vroeg op uit.
Hij was zo traag als een Voltrack die een week geen eten gehad heeft. Hij had er echt geen zin in, het zou warm worden, dus hij ging op slow-motion stand op weg. Ik duwen en trekken om hem in draf te krijgen en te houden, en hij duwen en trekken om vooral niet te hoeven draven. Het gekke is dat hij dan al makkelijk 15 km/h haalt, dus het eerste halfuur heb ik hem zeker niet gepusht, daarna moest ik hem keihard aan zijn verstand peuteren dat hij toch echt moest gaan lopen. Nou vooruit dan. En toen werd het feest, elke boomstam, elke tak en alles was eng. Dus ik weer op mijn knietjes smeken of hij normaal wou gaan doorlopen, en na een uur ging hij opeens draven. Dus ik zat prinsheerlijk en relaxt op het eigenwijze knolletje. Wow!
Helaas voor mij kwam er daarna een weg die moest worden over gestoken en ging gelijk de waakvlam erop. Lekker sukkeldrafje, taptaptap, en alle katten (die er niet waren) uit de bomen kijken. Tijd voor een galopje dus. Oortjes d'r op, en galopperen maar. Wel moest ik hem constant wakker houden, en zeggen dat hij moest blijven galopperen. Dus ik kreeg op een gegeven moment kramp, ik staan, en met m'n zweepje Vol aan de praat houden. Wat een poeperd is t ook. Hij liet duidelijk merken dat het wat hem betreft vakantie was, maar vooruit dan. Ik moest echt op tijd terug zijn omdat mijn ouders weg zouden gaan, dus ik kreeg een beetje zweetvoeten, want op deze manier ging het best lekker, maar of ik nog op tijd zou zijn? Dus nog een beetje doorgereden, en uiteindelijk viel het me alles mee. Om echt zekerheid te krijgen heb ik gewoon hetzelfde tempo doorgereden tot een goed meetpunt, en daar had ik nog dik een uur voor een stukkie van een halfuurtje. Mijn moppie had dus toch flink doorgelopen. Inschatten is soms zo moeilijk! Ik had nog makkelijk 10 minuutjes extra rond kunnen scheuren... Maar, hij had flink zijn best gedaan. Dus gas eraf en rustig naar huis gereden, waar ik na 3 kwartier alweer aankwam. Die gek had dus zelfs zonder gas erop nog lekker lopen sjouwen.
Thuis lekker verzorgd, en wat is het toch een schatje. Ik zat lekker op mijn poetskist te wachten tot het ijs er weer af mocht, legt hij zo zijn neus op mijn hoofd om uit te rusten. Zag er vast heel adorable uit, een slapend paard, want mijn zusje was spontaan jaloers. Ik dacht ook nog even dat ik spierpijn zou krijgen van al dat duw en trekwerk, maar nee. Geen centje pijn. Ik ben echt hartstikke trots op 'ons' rare biertje, 30 km (minstens) op z'n sloffen! Kom maar op met die 35 in Laag Soeren, dat doen we wel 'ff'!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 13:56

Dan zien we je daar! Hoe laat start je?

Heb dit weekend ook getraind. Vrijdagavond liep Ameretto als een krant: stappen vond-ie maar niks, sloffen, pootjes vooral niet optillen. In draf ging het nog wel maar niet van harte. Maar zaterdag ging het super, de hele weg gedraafd, in z'n 5, cruise control erop, geen getrek en geduw, gewoon een heerlijk relaxte rit in precies 15 km/u! Geen hartslag gemeten, maar als hij zondag zo loopt, dan gaan we inclusief de stapgedeelten vast een hele mooie tijd rijden. Heb er zin in! Cool

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-06-02 17:39

Hee Laui, klinkt goed zeg! Lekker natuurlijk dat je er ook alleen met ze op uit kunt om te trainen.

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 07:54

ik heb gister ook ff lekker getraind voor a.s. zondag.
wij zijn ook weer van de partij en gaan er voor!

naiade was erg actief, eerst erg schrikkerig maar later al snel erg braaf.
lekker hele stukken gedraafd.
een hoge berg op gegaan en 6 kleine heuveltjes gereden.
ook nog even water gedronken en gepootje baad bij het water en toen in een flinke draf weer huiswaarts.
en al binnen 1 km. was haar hartslag weer okay en was ze helemaal opgedroogd.

het enige nadeel is dat naiade ontzettend snel zweet (maar gelukkig ook erg snel weer droogt).

grtz. en tot zondag,

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 08:29

Zoals het er nu naar uitziet wordt het zondag 26 graden met grote kans op onweer, dus vrij benauwd. Ben blij dat ik al om 10 uur start, veel vliegenspray opspuiten en veel water mee, dan moet het allemaal wel gaan lukken! Cool

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Alvaron

Berichten: 1458
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 09:23

naiade schreef:
het enige nadeel is dat naiade ontzettend snel zweet


Da's geen nadeel, maar een groot voordeel! Hoe gemakkelijker je paard zweet, hoe beter hij z'n warmte kwijt kan, en dus minder snel kans op oververhitting. Natuurlijk wel zorgen dat ze goed blijven drinken en eventueel, indien nodig, wat electrolyten bijvoeren.

Even off-topic - ik ben heel benieuwd hoe ze de route leggen. 't is mijn "achtertuin" en de start is vanaf de manege waar ik 2x per week les. Helaas kan ik niet meedoen, zit er niet meer in voor mijn paard, maar ik sta wel in de kantine. Maar 't is een prachtige omgeving heel gevarieerd en met leuke heuveltjes, kronkelpaadjes maar ook lange rechte stukken die super zijn om te galopperen.

In ieder geval, iedereen heel veel succes en ik ben jaloers Bloos

Endurance: To Finish is To Win!
Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-06-02 10:10

geen electrolyten voeren juist... Hele discussie met de DA gehad, mag niet tot klasse 3 van haar (en ze is niet de enige)... dus bij ons staat het potje weer op de plank. Zeker nu Kuul er niet meer is, die moest nl extra veel zweten omdat hij zijn hitte niet kwijt kon.

Zweten is op zich een voordeel, maar let erop dat het water wat uitgezweet wordt (in erg hete omstandigheden bij vrij zwaar werk zo'n 15 liter per uur!!) aangevuld wordt, anders sta je bij de nakeuring met een turgor-probleem (been there). Gewoon water erover gooien, slushen, dan raken ze minder water kwijt (goed nathouden ná de wedstrijd, blijft de huid goed vochtig, beetje valsspelen eigenlijk heb ik ontdekt, maar goed, het werkt) en rakenz e wel hun warmte kwijt.

Ik ben heel benieuwd wat het zondag wordt. Ik ga niet echt voor de winst rijden heb ik besloten, gewoon in mijn eentje tempo bepalen. Van het weekend heb ik me nl ontzettend vergist, dus nu ga ik echt minutenrijden, als ik dan op 15 km/h zit ga ik de laatste paar km wél voor de winst natuurlijk (niet te lang stappen en precies op 15 km/h binnenkomen), maar éérst moet Vollie er wel zin in hebben.

BTW: ik ben startnr 60 of 61 (één was mijn vader, maar die doet nu niet meer mee), en ik heb de grootste en raarste arabier van Nederland bij me Haha!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Ganna

Berichten: 798
Geregistreerd: 23-01-02
Woonplaats: Bijna in Utrecht. De dames in HR

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:27

Ik doe weer mee met Ilonk, als startnummer 2 om 10.00. Ben blij dat het zo vroeg is want dat koudbloedje van mij kan erg "warm bloed" krijgen. Gelukkig wil een vriendin mee om te groomen, vond het altijd onzin in klasse I, maar nu ik weet dat Ilonk op een wedstrijd tijden de rit al een emmer (10 liter) water drinkt toch geen overbodige luxe.
Donderdag nog heel fanatiek gereden, 20 km met 12 km/uur (is voor ons fanatiek) we kwamen thuis met een hartslag van 68, het was ook heel warm en benauws, na het koelel/afsponzen had ze 44, da's beter!
Ik wil proberen 11 km/uur te rijden, we zullen zien of het ook echt lukt.
Tot zondag.
Laui leuk dat je wel mee doet, ook zonder Herc.

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:35

Ik hoop dat die dravebier van mij deze keer wèl wil drinken. Misschien toch maar een brandslang meenemen, hij vindt het heerlijk om daaruit te drinken op de afspuitplaats thuis, maar op wedstrijd uit de emmer: ho maar!

Overigens heb ik startnummer 13. We zullen zondag wel zien of dat geluk of ongeluk brengt. Ook deze keer ga ik weer niet voor de winst, wel voor de 12 km/u. Je moet toch wat te streven hebben hè! Haha!

Zie jullie daar! Cool

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Alvaron

Berichten: 1458
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:38

Karin schreef:
Ik hoop dat die dravebier van mij deze keer wèl wil drinken.


Heb je wel eens geprobeerd wat appelsap door het water te doen? Dat wil soms nog wel eens helpen met paarden die niet of nauwelijks willen drinken.

Endurance: To Finish is To Win!
Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:44

ik heb ook wel eens met van limonade er door gehoord maar die van mij drinkt gewoon erg slecht.

i.d.d. ben ik bang voor het turgor probleem!

maar wij doen een waterige slobber maken, dat lust ze wel (ook niet super maar wel wat).

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:48

Alvaron schreef:
Heb je wel eens geprobeerd wat appelsap door het water te doen? Dat wil soms nog wel eens helpen met paarden die niet of nauwelijks willen drinken.


Ik kreeg die tip ook al op de mailing list van de DER. Maar... Ameretto is niet zo gek op appels! Na de rit in Leersum moest hij er in ieder geval niets van hebben en thuis op stal ook vaak niet. Dus als hij al geen appels eet, dan lijkt me appelsap bij hem niet het wondermiddel... Jammer, want ik vind het een goede tip!

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Alvaron

Berichten: 1458
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 10:55

Haha, wat een paard, houdt niet van appels Haha! , die van mij houdt zich aanbevolen hoor Vingers aflikken . Maar ik zit zo even te denken, houdt ie wel van wortels? Zo ja dan zou je wortelsap kunnen proberen Cool ? Geen idee of 't werkt hoor, maar de moeite van het proberen waard? Schijnheilig

Endurance: To Finish is To Win!
Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...

Karin

Berichten: 61794
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 11:11

Wortelsap, dat is een idee!!! Lachen

Ja, het is een raar paard. Hij kreeg laatst van iemand op stal een suikerklontje en dat spuugde hij met een vies gezicht uit. Tsk...

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

Alvaron

Berichten: 1458
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-02 11:22

O, maar daar ken ik er wel meer van. Dat moet die van mij ook niet, evenals koekjes met suiker, pepermuntjes etc. Die worden zo weer uitgespuugd Haha!. (Maar goed ook want hij heeft al cariës Bloos )

Endurance: To Finish is To Win!
Alvaron 1.6.1988 - 31.8.2017 Dag lief, ik mis je...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers