Hoe lang gaat dit nog duren??

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Hoe lang gaat dit nog duren??

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 03-06-02 19:38

Hoi,

Zit even in een kleine dip..

Na onze trektocht in de meivakantie (ongeveer anderhalve maand geleden), kwamen we thuis met een behoorlijke bult, een drukking. Even aangekeken, gekoeld en laten rusten, en toen deze niet meer gevoelig was en helemaal weg weer gaan rijden. Zelfs een week later weer een Endurance gereden, waar we zonder problemen vandaan kwamen.

Een dag of 3 daarna gingen Navy en ik weer een stuk naar buiten, dit keer een uurtje of 3. Flink wat gestapt en heerlijk genoten. Na het rijden ontdekte ik weer die drukking.. Een bult aan beide kant en een kale plek. oliebol, dat was balen. Weer een paar dagen rust, maar doordat de drukkingen dit keer gevoelig waren zat het me niet helemaal lekker.

Naar Country Mill gereden, een specialist in zadels en Western. Probleem voorgelegd, en de dag erna kwam 'ie langs. Minder goed nieuws dan verwacht. Ze had er echt flink veel pijn aan, en een nieuw zadel was een vereiste ook raadde hij aan een fysiotherapeut er naar te laten kijken, en twee weken rust geven. Wel longeren, wandelen en af en toe een kort ritje. We hebben er nu bijna anderhalve week opzitten, en ik merk duidelijk dat er verbetering is. Haar rug is inderdaad een stuk minder gevoelig, en ook haar algemene 'toestand' gaat vooruit. Wat meer kontspieren, goede rugontwikkeling door al dat gelongeer. Ook begint ze weer wat aan te komen. De verhouding en band tussen ons is ook duidelijk verbeterd. Ze hinnikt weer als ik kom, en ze is een stuk liever en vrolijker in de omgang, al blijft het een eenkennig beestje.

Helaas begint ze er een stronthekel aan te krijgen om zo vaak gelongeert te worden. Een keer in de week kan ze nog wel tolereren, maar het enthousiasme ontbreekt inmiddels. Ze is een stuk trager, loopt echt ver onder het tempo dat ik van Navy gewent ben. Een vreugdebokje of speels galopje zit er ook niet meer in. De hele tijd de oren een kwartslag naar achteren en tanden ontbloot als ik haar aandrijf.

Afwisseling genoeg, ze wordt niet elke dag gelongeert. Daagjes rust met opjagen en een tijd op de wei, wandelen en dus longeren, erop gaan doe ik niet, ook al kon dit volgens die man geen kwaad. Ik voel me zo l*llig tegenover Navy, ze heeft er weinig lol in.

Met het zadel vlot het ook nog niet helemaal, daar zouden we nu zo ongeveer bericht over moeten krijgen. Balen, want ik heb zin om weer aan de slag te gaan. Als je zo lang zo intensief traint, en dan opeens naar dit gaat en je paard er blijkbaar geen plezier mee doet, is dat erg frustrerend! De kale plek begint wel te helen, maar gaat naar mijn inzien veel te langzaam, en helaas... het wordt een witte plek..

Maar, hoe lang gaat dit nog duren? Ben erg voorzichtig, weel niks overhaasten, maar 2,5 week frustraties en dan alleen maar die frustraties in het vooruitzicht werken niet echt mee aan een stralend humeur..

Ga morgen toch maar bellen naar die zadelspecialist, rond welke tijd ik moet rekenen op een nieuw zadel. Hij komt samen met de fabrikant om er zeker van te zijn dat het een echt passend zadel is dit keer. Ik mag er zelfs een hele Endurance mee rijden, om te kijken of het bevalt, dus service is het wel. Ik ga trouwens voor een kunstof Endurancezadel..
De fysio wil ook pas komen nadat ik een maandje of wat met het nieuwe zadel heb gereden ****zucht****

Jullie horen hoe het afloopt,

Groetjes Mandy

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.


Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Re: Hoe lang gaat dit nog duren??

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 02:12

NaVy! schreef:
Ga morgen toch maar bellen naar die zadelspecialist, rond welke tijd ik moet rekenen op een nieuw zadel. Hij komt samen met de fabrikant om er zeker van te zijn dat het een echt passend zadel is dit keer. Ik mag er zelfs een hele Endurance mee rijden, om te kijken of het bevalt, dus service is het wel. Ik ga trouwens voor een kunstof Endurancezadel..

De fysio wil ook pas komen nadat ik een maandje of wat met het nieuwe zadel heb gereden ****zucht****


idd wat een service van de die zadelspecialist, maargoed, zodra je het zadel hebt, rijdt je niet meteen weer een endurance neem ik aan?
daar zit toch wel genoeg tijd tussen dacht ik toch.

enne, wat die fysio betreft, vindt het maar vaag.
zodra er een goed zadel op wordt gelegd, gaat het niet meteen vanzelf over.
daar is de fysio toch juist voor?
dattie het over maakt en je dan opnieuw fris weer kan beginnen en je dus niet met het probleem verder rijdt.

de mijnes zou langskomen, en dan bedoel ik dus al, wanneer het zadel er nog niet is, paardje loswerken en dan als het zadel er net is, weer ff kijken, hoe ze reageert enzo en dan voor eventueel wat later weer een afspraak.
ligt er natuurlijk aan hoe het paardje er aan toe is, hoeveel afspraken nodig zijn.
en dan gewoon een tijd later, wanneer ie toevallig in de buurt is, eens langskomen om te kijken of alles nog goed gaat en het zadel ook nog goed ligt.
dit weet ik, omdat ik het zelf meegemaakt heb.

ik snap de denkwijze niet, waarom moet je paardje nog een maandje met pijn onder dat nieuwe zadel lopen?
hij kan toch gewoon veel beter meteen komen en eventueel nog een keertje weer als het zadel er is.
kun jij me die denkwijze van hem uitleggen?
kan er echt geen bedenken waarom ie eerst een maand met dat nieuwe zadel moet lopen voordat ie wil gaan behandelen.

Richtje

Berichten: 13113
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Bunschoten

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 08:52

Hé Mandy,
Balen he dat het allemaal niet opschiet.
Ook Tiko's zadle schiet niet echt op, maar ja dat is meer een vervoers (en financieel) probleem Pling
Heb je de country mill al gebeld/ En weet je het al wanneer ze komen?
Nou, ga me maar ff aankleden en dan zal ik ze wel ff buiten gaan zetten.

-xxx- richtje

Een ongeluk zit in een klein hoekje - Dan blijft er nog heel veel ruimte over voor geluk

Navy

Berichten: 4501
Geregistreerd: 10-03-01
Woonplaats: Voorthuizen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-02 10:24

Inderdaad, erg raar. Waarschijnlijk dacht ze dat dat zadel het enige probleem was, en het met rust en dus een ander zadel wel verbeterde. Maar goed, inmiddels gaat die rug dus ook al wel een stuk beter, maar het blijft raar..

Natuurlijk ben ik niet van plan meteen een Endurance te rijden. Rustig aan opbouwen.. Voordeel is wel dat een kunststofzadel bijna niet ingereden hoeft te worden..

Enneh.. Bedankt Richtje.. Ik zal Tiko voeren! (Handig toch, dat Bokken..)

Endurance: je paard, jij, een prachtige omgeving en heel veel kilometers worden samen één.

Ineke2


Berichten: 22175
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 12:40

Kun je misschien niet met een barebackpad rijd tot dat je nieuwe zadel er is? (tenminste als ze geen pijn meer heeft natuurlijk)
Dan hoef je niet zo vaak te longeren en zo'n pad geeft geen drukking omdat het niet kan knellen.

Spoiler:
nieuwsgierig aagje ;)
[o]


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Gt91 en 9 bezoekers