afmaken van 6-jarige pony??? update+goed nieuws!!!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

afmaken van 6-jarige pony??? update+goed nieuws!!!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-02 10:13

Nou, een maand geleden is een verzorgpony verkocht, ik ken haar vanaf de geboorte. Ze is geboren met 2 ongelijke hoefjes en daardoor heeeel licht onregelmatig, maar met rijden kun je dat prima verdoezelen.
Nou, 4 mensen (2 vrouwen en 2 kinderen) zijn wezen kijken, hebben gereden, en hebben haar gekocht.
Nu een maand later beweren ze dat de pony hoefkatrol heeft.
De pony is voor verkoop klinisch gekeurd, en er is een opmerking geplaatst over die ongelijke hoeven. Verder mankeerde er niets aan, zeer harde benen enz.
De kpers beweren nu dat de pony kreupel is, en dus koopvernietigend is.
De pony is verkocht met als mededeling door de eigenaar, ik wil haar nooit meer terug zien, ze is goed.
De veearts van de fokker die de pony klinisch gekeurd heeft snap hier dus niets van, heeft contact gezocht met de veearts van die mensen,en wat blijkt? De pony is nooit op de foto gezet, en die veearts heeft nooit beweerd dat het hoefkatrol is, hij weet zelfs niet wat het is. De stalhouder heeft gezegd dat die onregelmatigheid de pony waardeloos maakt.
Dus nu is er afgesproken dat de pony afgelopen donderdag in Utrecht op de foto zou komen en als het niet goed is, komt ze vandaag weer terug.
Nou, die mensen hebben dus nooit weer gebeld, en wij weten dus niet of ze terug komt.
lichte onregelmatigheid (geen kreupelheid) is immers geen verborgen gebrek en niet koopvernietigend, en dan wil de verkoper de pony ook niet terug, alleen als de pony werkelijk hoefkatrol heeft.
Ik denk zelf dat de kopers er niet tevreden mee zijn, het is hun eerste pony, en dat betekent dat ze die onregelmatigheid en kopschuwheid over het hoofd hebben gezien, maar dit is immers geen reden om een pony terug te nemen.
Maar het ergste komt nog, als de pony hoefkatrol blijkt te hebben, wordt ze direct afgemaakt volgende week, en dat terwijl ik er van alles mee gedaan heb, de pony is NOOIT kreupel geweest, en ik heb er mee gesprongen, zadelrubriek gereden, dressuur gereden, buitenritten, van alles.
Zo'n pony maak je toch niet af?????Het gaat om die mooie pony (1e premie) in m'n avatar
Laatst bijgewerkt door germie op 04-06-02 11:33, in het totaal 1 keer bewerkt

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D


Piaffe
Berichten: 4441
Geregistreerd: 06-12-01
Woonplaats: fryslân

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-02 10:33

Kijk, afmaken vind ik wel wat overdreven. maar zoiets hoort gemeld te worden tijdens de verkoop. Lips are sealed Dus op zich hebben ze wel een beetje gelijk. En een veearts die niet weet wat hoefkatrol is?????????? Verward En zoiets verdoezelen met rijden vind ik dus knap banketstaaf, want dan wordt het inderdaad WEL een verborgen gebrek. Frusty

Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-02 13:06

er staat toch, correct me if i'm wrong, dat er op het keuringsraport wel is geschreven over de ongelijke hoeven...dan is het dus geen verborgen gebrek aangezien ze het dus wisten...zo heb ik het begrepen...

en dat is inderdaad behoorlijk banketstaaf!!!kan de vorige eigenaar haar dan toch niet terug nemen, als ze anders afgemaakt wordt...

Piaffe
Berichten: 4441
Geregistreerd: 06-12-01
Woonplaats: fryslân

Re: afmaken van 6-jarige pony???

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-02 13:10

[quote="germie"]Ze is geboren met 2 ongelijke hoefjes en daardoor heeeel licht onregelmatig, maar met rijden kun je dat prima verdoezelen.

De pony is voor verkoop klinisch gekeurd, en er is een opmerking geplaatst over die ongelijke hoeven.

De veearts van de fokker die de pony klinisch gekeurd heeft snap hier dus niets van, heeft contact gezocht met de veearts van die mensen,en wat blijkt? De pony is nooit op de foto gezet, en die veearts heeft nooit beweerd dat het hoefkatrol is, hij weet zelfs niet wat het is.


Ik val dus behoorlijk over 'met rijden prima te verdoezelen' Waarschijnlijk is het met het voorrijden verdoezelt, en komen de mensen er nu achter dat hij kreupel is........

Die opmerking over ongelijke hoeven maakt niet uit. Daar stond vast niet mbij dat hij daardoor licht onregelmatig was........

En een veearts die nog nooit van hoefkatrol gehoord heeft? Lips are sealed

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-06-02 15:57

Piaffe, er staat niet dat de VA niet weet wat hoefkatrol is maar "hij weet niet eens wat het is", waarmee bedoeld wordt (waarschijnlijk) "hij weet niet eens wat de kreupelheid is, waar het vandaan komt".

Kijk, dat hij nu ineens kreupel is door die hoeven, oke, rot voor de kopers, maar de oorzaak was al bekend bij aankoop, dan hadden ze om zekerheid te hebben beter meteen foto's kunnen laten maken.
In hoeverre de pony er last van heeft (licht onregelmatig of zoals nu kreupel), de koper kan nooit bewijzen dat de pony destijds, vóór de verkoop, ook al kreupel liep.
Volgens de verkoper had de pony nooit last er van en kon je er alles mee doen, maar dat is wat hij zegt natuurlijk.

En als in Utrecht gezegd wordt dat-ie ongelijke hoeven heeft en dat het daardoor komt, dan is dit geen geborgen gebrek (was al bekend) en is de oude eigenaar niet verplicht de pony terug te nemen.

Ben benieuwd of de pony inderdaad naar Utrecht wordt gestuurd, want die mensen 'beweerden' dat er foto's waren genomen, terwijl dit helemaal niet zo was, en of ze nu alsnog wél de pony erheen willen sturen... mmmh moet ik nog zien.
Doen ze dit niet, dan is de koper NIET verplicht de pony terug te nemen, want de oorzaak van de kreupelheid is niet eens vastgesteld.

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-06-02 19:43

NOu, die veearts weet wel wat hoefkatrol is, maar dat komt eigenlijk nooit voor bij pony's en hij weet dus NIET wat het dan wel is. Zoiets heeft hij gezegd. Maar ik hoor ook alles weer via-via.
Verder is de pony niet voorgereden, de kopers zijn er zelf opgestapt nadat er gelongeerd is. En ongelijke hoeven en dergelijke, nou dat zou ik ook niet melden, daar kijk je toch zelf naar???

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

Polly
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 16385
Geregistreerd: 09-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-02 13:52

germie schreef:
En ongelijke hoeven en dergelijke, nou dat zou ik ook niet melden, daar kijk je toch zelf naar???


Dat is dus niet zo slim!
Tuurlijk moet je, als je eerlijk wilt zijn tegen de koper, alles vertellen over dat paard, ook dattie ongelijke hoeven heeft.
Ik las dat het de eerste pony is van de kopers. Ik heb ook mijn eerste pony gekocht vorig jaar en ben er met een deskundige bijgeweest en die dacht dat ze een slechte achterhand had, dat had ik zelf nooit gezien.
Mijn mening is dat je altijd eerlijk moet zijn over het te verkopen paard.

~sterk en betrokken tot het laatst~ 1958-mama-2016
kleine muisjes hebben kleine wensjes,
beschuitjes met gestampte mensjes!

phoenix4ever

Berichten: 4350
Geregistreerd: 18-03-02
Woonplaats: Vilafranca del Penedes (Barcelona)

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 08:39

dat is zeker erg. het risico is er natuurlijk altijd als je een pony verkoop dat ze niet bij de juiste mensen komt. zou ze hem dan niet terug kopen?

PHOENIX

"We do not inherit the Earth from our Ancestors, we borrow it from our Children."

Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 08:48

Polly"]
[quote="germie schreef:
En ongelijke hoeven en dergelijke, nou dat zou ik ook niet melden, daar kijk je toch zelf naar???


Tuurlijk moet je, als je eerlijk wilt zijn tegen de koper, alles vertellen over dat paard, ook dattie ongelijke hoeven heeft.
Ik las dat het de eerste pony is van de kopers. Ik heb ook mijn eerste pony gekocht vorig jaar en ben er met een deskundige bijgeweest en die dacht dat ze een slechte achterhand had, dat had ik zelf nooit gezien.
Mijn mening is dat je altijd eerlijk moet zijn over het te verkopen paard.
[/quote]

Niet zozeer persoonlijk hoor Polly maar eh...

STELLETJE MORAALRIDDERS!!!!
Als de koper nog niet genoeg kennis van paarden heeft om ongelijke hoeven en de consequenties daarvan te ondervinden, nou ja! dan vragen ze ook om een miskoop.

Bovendien, je moest eens weten hoe snel je een onherstelbare kreupelheid aan een paard kan rijden door er onkundig mee om te gaan. Deze pony was vast al iets kreupel, als Germie dat zo zegt, maar eh...als je een paard gaat kopen, moet je zelf kunnen zien of het onregelmatig is of niet...

Klinkt heel leuk hoor, verkopers die alles eerlijk willen vertellen...maar realistisch is het niet. Wat een broodje aap, als het er op aan komt, hangt niemand de vuile was buiten.....

Overigens; het kan heel wel zijn dat de verkoper de pony nooit heeft laten rontgen. Hoefkatrol is eigenlijk alleen maar vast te stellen met rontgen foto's. De verkoper kan er immes niet binnenin kijken, en die is in dat geval te goeder trouw. Hij kan immers niet verzwijgen dat wat hij zelf niet weet. Het is altijd de verantwoordelijkheid van de koper om gericht onderzoek te doen,

en ik heb niet het idee dat deze mensen met kennis een dier hebben gekocht. Ze zullen vast achteraf 'gratis advies' op de ponyclub hebben gekregen over hun aankoop, maar ze zitten er volgens mij gewoon aan vast. hadden ze maar uitgebreid moeten laten keuren.

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-02 09:06

Ik weet nog steeds niet hoe het afgelopen is, ik heb de verkoper nog niet kunnen bereiken.
Deze pony was altijd (vanaf de geboorte) licht onregelmatig, maar je kon er dus prima op rijden (vooral endurance zou ideaal zijn, vindt ze prachtig). Ik heb er een paar lessen meegehad toen ze 3 was, nou, toen kon ik nog niet veel aan de gangen doen, dus liep ze echt niet lekker.
Nu kan ik haar volledig goed laten lopen. Ik heb dus een zadelrubriek gereden en een keer onderling, en niemand die het is opgevallen.
Ik heb haar getraind voor de IBOP, maar de eigenaar zag er toch maar vanaf (ik met mijn 1.80 m op een pony van 1.47, dan vraag je om juryproblemen)
Verder heb ik de pony dus gelongeerd toen de kopers kwamen kijken, maar ik heb niet voorgereden omdat ik last vna m'n rug had. Een vrouw en haar zus en 2 kinderen hebben gekeken. Die kinderen hebben gereden, gelopen met de pony. Nou, met longeren zie je die lichte onregelmatigheid wel als je goed kijkt. Maar aangezien het niet mijn pony is, vind ik dus dat ik mij niet met de eigenlijke verkoop mag bemoeien, dus ik heb hier niets overgezegd. Alleen over die kopschuwheid (ze is met praam en zweep behandeld door een hengstenhouder die haar wel even voor de keuring zou klaarmaken) heb ik iets gezegd, omdat de kinderen het hoofdstel niet omkregen. Als ze je vertrouwt is het probleem over.
Waar ik mee zit is dat die pony dus op zich echt niets gemankeerd heeft voor de verkoop, een arabier heeft meestal hard beenwerk.
En voor een recreatieruiter is ze dus ideaal (heb er ook mee buitengereden, niet moe te krijgen). Ze loopt zeer ruim, dus met rijden van dressuur is ook geen probleem, alleen je moet goed weten hoe je rijdt. Springen kon ze wel, maar ze was erg schrikkerig.
Ik ben bang dat die pony in een maand tijd volledig verreden is. Hij loopt niet lekker bij jou, zal ik er eens op?? En dan een hulpteugeltje zus en spoortje zo, en dan zijn de bewegingen zo verknoeid.
Ik wacht dus nog maar af, maar afmaken zal ik niet leuk vinden, ik ken de pony dus vanaf de geboorte, en ben er toch wel een beetje aan gehecht (ook al is het dus niet m'n eigen). En zolang er op de foto's niets te zien is, zitten de kopers met die pony in de maag. Ik ben van mening dat je zeker niet na 1 kijkje een paard moet kopen, maar vaker kijken en desnoods een VA o.i.d. meenemen.

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 09:16

Ik denk dat je je druk maakt om niets, waarschijnlijk zal er geen hoefkatrol uit de foto's komen. Maar het is inderdaad wel doodzonde als ze een pony af laten maken die niet eens kreupel is. WAt betreft die onreglematigheid in de hoeven, is dat met correctiebeslag niet bij te werken?

De hond is de betere mens

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-02 09:23

De hoefsmid is ooit bezig geweest, je moet de hoeven redelijk kort houden. Maar echt corrigeren kan hij niet heeft hij gezegd. Maar hoe denk je dat die pony wel 1e premies gehaald heeft? precies, goed bekappen.
Misschien is dat ook wel misgegaan bij die mensen, de pony was net bekapt voor de verkoop, en we zijn een maand verder en die mensen klagen. Tja, de eigenaar hield de hoefjes zelf erg goed bij, elk oneffenheid werd ersteeds weer uitgehaald.
Op het keuringsrapport staaat ook dat de hoeven ongelijk zijn. Maar ik heb zo'n dubbel gevoel, deze mensen zijn op zich ideaal voor de pony: buitenrijden, privelessen nemen, en verder niet te veel, alles voor de lol.
Ze meldden ook steeds dat het goed ging, en nu opeens dus niet meer, en is die ene vrouw volgens de verkoper net een heks geworden ,zo kwaad.
Maar ik blijf erbij dat ik mij niet hoef te bemoeien met de werkelijke verkoop, ik kan die pony aanprijzen, want het is geen slechte, maar ik vind niet dat ik moet wijzen op zichtbare gebreken. dat is de taak van de koper en eventueel de verkoper om het te melden.
Ik hoop dus echt dat de foto's goed waren, maar ik verwacht het wel, anders waren er met buigproeven ook al wel wat vage dingen geweest. En de veearts heeft ehct geprobeerd om die pony ook maar 1 stap kreupel te krijgen, maar dat is niet gelukt (ging er ruig aan toe, de VA had eerst de jaarlijkse inenting gegeven en wilde toen keuren, maar hij had de naald verkeerd gestoken dus de pony had hem gebeten, hij kwaad op de pony, maar de pony gaf niets toe, geen stap kreupel of gevoelig). Bovendien zouden die foto's afgelopen donderdag al gemaakt zijn, en de verkoper had zaterdag nog niets gehoord, dus dan zal er wel niets te zein geweest zijn, anders hadden de kopers die pony vast direct gedumpt.

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 09:30

als die pony al geslacht wordt, dan lijden ze verlies, dus het is nog niet gezegd dat die mensen hem naar de slager doen. Is het een merrie? Dan is ze om mee te fokken ook interessant. Kun je me iets meer over haar vertellen?

De hond is de betere mens

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-02 09:37

het is een merrie, 1 veulen gehad, toen wilde ze niet weer drachtig worden, veearts onderzocht: vocht in de baarmoeder. ZE moest gespoeld worden en dan 1 hengstigheid overslaan. Hierna was het dekseizoen over, dus niet weer gedekt.
Het is een Brutus van de meyershoeve E (75% arabier, 25% NF) X Alfred.
1.47 m (als 3-jarige), bont, heeft exact!!! dezelfde aftekeningen als de moeder (moeder is helaas door een ongeluk overleden op 7-jarige leeftijd anders was het een 2-span geworden)
Heeft een tante, ook bont, stermerrie.
Heeft nog een tante, vos, gewoon stamboekmerrie.
Wat wil je nog meer weten?

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

verania

Berichten: 2061
Geregistreerd: 09-04-02
Woonplaats: Zuid-Holland

hoi

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 10:05

Hoi

Een vriendin van mij heeft jaren geleden een paard gekocht (kestival)
Heel mooi groot paard.
Hij liep netjes maar na verloop van een half jaar was hij toch iet wat te sterk voor haar en te druk aangezien ze nog niet die ervaring heeft om dat zonder hulp op te lossen.
Ze heeft hem te koop gezet en er reageerde iemand heel leuk die helemaal gek was van alle afstammelingen van festival.
Zij heeft hem meegenomen en laten keuren en wat bleek hij had hoefkatrol in de ergste fase.
Al die tijd heeft het paardje er mee doorgelopen.
Hij stijgerde wel eens en protesteerde maar dan zoek je ook niet gelijk een lichamelijk probleem erachter.
Nu is hij na die week afgemaakt.
Wij voelde ons erg schuldig dat het paard al die tijd met veel pijn heeft moeten lopen, Al was (volgens de dierenarts) zijn pijn grens erg hoog. omdat hij toch met zich liet werken.

Maar ja je weet het dus nooit ook al zie je op het eerste gezicht niets.
Als ik een paard koop dat de 2 jaar gepasseerd is laat ik het rontg.... keuren.

Doei gr.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 10:13

Nou, ik zal eens rondvragen of iemand interesse heeft in die pony. Het klinkt best leuk wat je daar zegt. En duur kan ze nooit zijn, als die eigenaren dreigen met slachten.

De hond is de betere mens

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-02 10:19

NOu, die kopers hebben er veel voor betaald hoor, die zijn voor liefde gezwicht zeg maar (van horen zeggen tussen de 2500 en 4000 euro, maar in ieder geval boven de 1800 euro dat was nl de minimumprijs)
Tja en als het de slachtprijs wordt, dan kan het niet duur worden.
En een eerste paard loopt vaak op een miskoop uit, dat hoor je heel vaak.
En het is gewoon een leuke pony, als je er goed mee weet om te gaan. Ze moet je vertrouwen hebben en dan doet ze veel voor je.

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

Toess

Berichten: 11986
Geregistreerd: 27-08-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-06-02 10:57

hmm.. ik zal ook wel eens voor je gaan peilen..
Aangezien ik mensen ken die dol op bonten zijn en deze klinkt ook goed als een mooie leuke pony.. ook voor de fok dus.

Als ik zelf een pony wou dan wist ik het wel.. Maarja... Dan zou ik echt wel wat rijker moeten zijn om zoveel pony's te kunnen onderhouden Haha!

Bovendien dingen die je met goed verstand kan zien hoef je niet te vertellen.
Zo hadden wij bij de verkoop van Clothilde (fries) wél vertelt dat ze een slecht gebit had dat erg goed moest worden bijgehouden, maar ze had ook slechte brokkelende hoeven, dat kon je goed zien, niet verteld dus.
Komt die man na een maandje bij ons, ja die hoeven...
hebben jullie nooit verteld.
Nee had hij maar z'n ogen moeten open doen...


Maaike

<3 Trotse mama van R obin (2007) & M ilan (2013) <3

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-02 11:05

Peilen?? ik vind het best hoor, maar het is niet mijn pony, ik mocht er op rijden, maar verder heb ik er natuurlijk niets over te zeggen. Dus wacht eerst nog maar even af hoe het afloopt.

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-06-02 11:38

Ik heb bericht!!!!! Haha! Haha! Haha! Haha!
De pony is helemaal goedgekeurd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jIppiiejeiheenhhhehe
In Utrecht konden ze er niets aan zien, alleen weer die ongelijke hoeven, en dus moest ze dan maar op ijzers als het problemen met rijdne zou geven.
De foto's zoijn donderdag al gemaakt, maar de kopers wilden de foto's niet afgeven aan de verkoper, omdat ze beweerden dat de pony afgekeurd is. Er is dus een rapport bij dat de pony gezond is en dat geen sprake kan zijn van koopvernietigende gebreken.
Bij het eerste klinische rapport dat de kopers 2 dagen in huis hebben gehad voordat ze definitief de pony gekocht hebben stond al van die hoeven. En nu is dat dus in Utrecht opnieuw geconstateerd. NIets geen hoefkatrol
Het enige dat ik nu nog kan bedenken is dat de pony gewoon tegenvalt, of dat de kopers het idee hebben dat ze er teveel voor betaald hebben achteraf.

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D

germie

Berichten: 16638
Geregistreerd: 02-04-02

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-09-02 08:06

Ik haal het topic nog even naar boven, dit omdat de kopers weer een berichtje hebben achtergelaten.

Het gaat nu goed met de pony, ze rijden er op, de pony komt naar hun toe uit het land. Die mensen willen niet zeggen waarom ze de pony toen perse afgekeurd wilden hebben, maar het gaat dus nu goed.
De pony staat op ijzers in de hoop dat ongelijke hoefje nog bij te werken.
En verder zijn ze er dus helemaal tevreden mee.
Haha! Het kan dus toch nog goedkomen.

Bob Marley : "Who are you to judge the life I live? I am not perfect and I don’t have to be! Before you start pointing fingers, make sure your hands are clean". Nobody is perfect, so I am nobody :D


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Cilli96, Googlebot, midori, Rivano, s_v, Tyshely en 25 bezoekers