gezellig buitenritje (not)

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

gezellig buitenritje (not)

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-02 12:34

Zaterdag ben ik weer eens met Codex naar buiten geweest. Als we naar de heide willen moeten we langs een motorcrossbaan en daar was opendag. Dus hadden we heel verstandig ervoor gekozen om naar het veld te gaan. Codex was heel braaf. Normaal maakt hij zich namelijk heel sterk. Toen we uit het bos kwam en het veld in reden, kwamen we op een pad met aan een kant struiken (1.5 meter hoog) en bos en aan de andere kant pas ingezaaid veld. Aan het einde van het pad reed een tractor en we hadden besloten om daar langs te rijden en dan terug te gaan naar huis. Toen we op driekwart van het pad waren kwam ons ineens een tweespan tegenmoet. Omdraaien konden we niet, want dan was ik zeker gevlogen. Dus wat moet je dan. Nog voordat ik een keus kon maken vloog Codex de jonge aanwas is. Daar stond ik dan (nou ja, staan). Begon die man van het karretje ons uit te schelden omdat we in het veld stonden. Ik zat maar te bidden dat ik Codex bij me kon houden. Dus zo netjes mogelijk antwoord gegeven, dat ik het anders nooit zou doen, maar dat ik geen andere uitweg zag enz. enz. Had ik dus beter niet kunnen doen, want toen werd die man nog bozer. Uiteindelijk reed hij weer verder en toen zijn we maar naar huis gegaan. Die tractor vond ik toen toch wel weer wat teveel van het goede (stel dat het de boer zelf was). Dus zijn we met twee "piaferende" paarden naar huis gereden. errug gezellig. Wat hadden jullie in zo'n geval gedaan?? Waren jullie omgedraaid of blijven wachten???????


Roosje87

Berichten: 427
Geregistreerd: 06-02-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 14:46

Ik zou blijven wachten. Nooit van je problemen weglopen. Het is heel moeilijk (ik spreek uit ervaring) maar toch proberen. *LOL*

Mikkie

Berichten: 3964
Geregistreerd: 29-04-02
Woonplaats: Landgraaf

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-05-02 15:22

ik ben ook blijven wachten, maar wat ik bedoel is of jullie terug waren gegaan naar het begin van het pad, daar hadden gewacht, maar ondertussen weten dat de kans heel groot is dat je paard op de kletter gaat, als hij dat vreemde getrinkel achter zich hoort. Of zouden jullie ook in het veld zijn gaan staan. Ik zou sowieso langs dat tweespan zijn gegaan, hoe dan ook.
Ik zou nooit zomaar door een veld gaan rijden, maar volgens mij had ik nu geen andere keus. Omdat die man zo begon te schelden, ben ik echt aan mezelf gaan twijfelen

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-05-02 15:47

Uit het punt van jou als ruiter, zeg ik goed dat je hem het veld in gestuurd hebt omdat je zo ongelukken voorkomen hebt (aan de kletter gaan). En dat hij dus ook nog andere mensen/dieren de stuipen op het lijf kan jagen.
Uit het punt van die boer, kan ik heel goed snappen dat hij pissig werd omdat het dus blijkbaar nog maar net in de groei zat, en dan kan het dus heel snel beschadigen zeker als er behoorlijk wat kilootjes op gaan staan. En dat betekent dus schade en dus weer winstderving en als je het moeilijk hebt dan kan je dat niet hebben (en geloof me, veel boeren hebben het lastig).
Ik snap alleen niet waarom die man van het span kwaad werd (want hij was de boer niet (?)), of hij moet gedacht hebben dat jij een ruiter was die even zijn paard ging laten crossen door het land, en als hij daarop aangesproken is, (paarden die het land vernietigen), dan snap ik dat hij kwaad werd. Nou niet denken dat ik denk dat jij zoiets zou doen, maar er zijn er wel.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnetteFlame, Babootje, Firegirl, hagelslag, lieke_, Raamzicht, SarahIlse, Vagabondo en 22 bezoekers