Stukje van mij voor het clubblad --> jullie meningen graa

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Stukje van mij voor het clubblad --> jullie meningen graa

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-02 19:51

Hoi Iedereen,

Bij ons op stal hebben we een verenigingsblad en nieuwe leden moeten een stuk over zichzelf en hun paard schrijven. Aangezien ik een goede beurt wil maken bij mijn nieuwe stalgenoten, zou ik graag de stukjes hier op bokt laten "screenen". De stukjes volgen beide hieronder, eerst over mij en dan over Jerai. Ik zou dus graag eventuele op- of aanmerkingen horen. Of als je zoiets hebt van 'dat zou ik er echt niet zo inzetten'. Alvast bedankt!!

Het stuk over mij

Hoi Iedereen,

Goed ik kreeg te horen dat ik mij moest voorstellen en dat ga ik nu dus proberen. Ik zal het proberen kort te houden, wat voor mij een groot probleem is, degenen die me al hebben leren kennen zullen vast al gemerkt hebben dat ik graag en vooral veel praat Lachen. Mocht mijn en/of Jerai's "voorstelstukje" echt te lang uitvallen, dan mag de redactie het best wel inkorten hoor!!

Mijn naam is Patricia Bleijenberg en de naam van mijn pony is Sensé Jerai. Oké, even wat duidelijk, ik ben "dat meisje van die pony met het ene oog". Over mijn pony kun je meer vinden in het volgende stukje. Goed wat valt er nu allemaal over mij te vertellen.

Ik ben geboren op 23 juli 1982, dit betekent dat ik nu 19 ben en over minder dan 2 maanden alweer 20 wordt (hint, hint, hint!!!) Ik ben dus een meisje (en als dat niet duidelijk was is er toch wel iets héél erg mis).

Ik rij paard vanaf mijn negende. Op mijn zevende ben ik eigenlijk begonnen, op Manege het Hoogt, maar ik werd meteen mijn eerste les gelanceerd en durfde toen niet meer. Toen ik negen was, ben ik weer begonnen op Groenesteijn en toen ik ongeveer dertien of veertien was, ben ik op Stal van Brenk gaan rijden. Ik heb daar een tijdje geholpen en in ruil daarvoor mocht je dan gratis rijden en lessen. Verder heb ik voordat ik Jerai kreeg verschillende verzorgpony's en paarden gehad.

Ik zit op dit moment niet meer op school ik heb een deeltijdopleiding gedaan aan het begin van dit jaar, zodat ik maar twee avonden in de week gemarteld werd. De opleiding die ik deed heet MER, dat is een afkorting voor Management Economie en Recht. Helaas bleek deze opleiding toch niet zo bij mij te passen als ik eerst dacht. Over drie of vier maanden ga ik eerst vanuit mijn werk de oriëntatie cursus makelaardij doen en als dat goed bevalt ga ik verder de makelaardij in. Voordat ik de MER opleiding ging doen zat ik op de HAVO op College Blaucapel, ook in Utrecht, ik hou het allemaal lekker dichtbij.

Verder werk ik dus ook, ik werkte eerst bij de Gamma en nu werk ik bij De Boorder, als telefoniste/receptioniste/typiste en af en toe enquêteer ik bedrijven. De Boorder is een makelaar die gespecialiseerd is in bedrijfshuisvesting. Dit houdt dus in dat ik de hele dag met mannen in driedelig pak werk Lachen. De Gamma hoef ik denk ik niet toe te lichten, die kent iedereen wel. Kom nu please niet met allemaal technische vragen over klussen aanzetten, want daar weet ik echt niks van.

Nu ik het over school en werk heb gehad, heb ik de saaie onderwerpen afgerond, we gaan het nu over LEUKE dingen hebben. Het leukste is en blijft natuurlijk paardrijden, ik ben uiteraard in mijn vrije tijd het meest bij Jerai te vinden. Behalve paardrijden zijn mijn favoriete bezigheden stappen, winkelen, internetten (heb een eigen homepage en ben ook vaak te vinden op www.bokt.nl, een forum), gewoon bij vrienden "hangen" en mijn ouders pesten, ik woon dus nog thuis. Om even terug te komen op dat stappen, mijn favoriete tenten in Utrecht (of omgeving) zijn: De Steeg (spreken we vaak af voordat we naar de disco's gaan en we gaan er doordeweeks vaak heen), Get Down, Dansfabriek, Het Hart van Utrecht (voor het poolen) en de Brothers in Bunnik.

Zoals je al lazen woon ik nog thuis en daar blijf ik ook voorlopig ook wonen. Behalve mijn ouders heb ik ook nog een enig (humhum) broertje, twee katten die naar de namen Stinkie en Jankie luisteren (rara, wie heeft dat verzonnen) en twee honden, één hele grote Zoë en een middenslagje Coco.

Goed, dit was zo'n beetje alles wat ik kon verzinnen, hoop dat ik jullie niet verveeld heb met dat lange verhaal over mij.

Groetjes Patricia

Het stuk over Jerai

Hoi Iedereen,

Patricia is net al aan de beurt geweest en ik dacht, ik zal mezelf even voorstellen, want ik kan natuurlijk véééél beter over mezelf vertellen als Patries:

Hèhè en dan nu eindelijk het stuk waar jullie allemaal op zaten te wachten...info over MIJ!!! Ik ben dus Jerai, voluit Sensé Jerai, maar dat vindt Patries te lang, dus gewoon Jerai.

Sinds het jaar 2000 ben ik de pony van Patricia. Ik heb tot aan maart 2002 op een drafstalletje aan de Gageldijk gestaan, toen twee maanden in De Meern en sinds mei 2002 ben ik dus een stalgenootje van jullie.

Ik ben een merrie en dat laat ik duidelijk merken ook, een van mijn favoriete hobby's is piepen, zo merken mensen tenminste dat ik ook aanwezig ben!! Ik ben geboren rond 1985, dat betekent dat ik alweer 17 ben, maar mijn motto is, je bent zo jong als je je voelt en mensen schatten me dan ook geen 17 laatst werd ik zelfs 10 jaar jonger geschat.

Ik heb een heel bijzonder kenmerk, ik maar een oog. Dit vind ik zelf erg stoer, ben net een piraat, alleen het lapje ontbreekt nog. Toen Patries mij kocht had ik wel twee ogen, maar ik kreeg een of ander raar ding op mijn rechteroog en toen moest ik naar een hele vreemde stal en daar werd mijn oog GESTOLEN door hele rare ventjes in groene jassen. Das vast omdat het zo'n bijzonder oog was!!

Voordat Patricia mij kocht stond ik in Den Bosch, ik vond het daar veel minder leuk als hier, want ik krijg nu meer te eten en ik heb een schonere, drogere stal. In Den Bosch had ik wel een hele lieve verzorgster, Vera. Vera heeft ook contact opgenomen met Patricia toen ze een advertente las dat Patries een paard zocht. Ik vind het ook erg leuk dat Vera heel soms nog komt kijken, dus die zullen jullie vanzelf wel een keertje zien.

Mijn favoriete bezigheid is eten. Ik eet het liefst de hele dag door!! Verder ben ik ook dol op knuffelen, vooral vlak voor het opstijgen, dan stel ik namelijk meteen het werk een beetje uit. Rijden vind ik ook heel leuk, alleen moet ik altijd rustig lopen van Patries en daar hebben we soms een beetje ruzie over, want ik race graag. Mijn favoriete onderdeel van het rijden is toch wel lekker naar buiten, want dan hoef je niet zo hard te werken hè? Vandaar dat ik me buiten ook altijd heel netjes gedraag. Alleen achter een ander paard aanlopen vind ik niet zo leuk. Ik ben graag overal als eerste, stel je eens voor dat er ergens wat te eten te halen is, dan moet ik er natuurlijk wel als eerste bij zijn!!!

Een andere leuke hobby van mij is "mensen irriteren als ze je uit het weiland willen halen" voor mijn stalgenoten dit speel je zo:
* Je hoort vaak vanaf meters afstand (vooral mijn vrouwtje die is helemaal zo lawaaiïg) jouw menswezen aankomen als ze je van het land af willen halen. Als je achteraan staat, kan je nog even rustig een paar minuten dooreten (die tweebenige mensen gaan meestal niet zo snel) als je dichterbij staat, moet je alvast gereed gaan staan.
* Blijf eerst héél rustig staan tot je baasje vlakbij is, net als ze je het halster om willen doen, loop je weg Lachen
* Dit blijf je een tijdje volhouden, maar let op, je moet er natuurlijk niet moe van worden!! Blijf dus rustig weglopen, probeer te blijven stappen en draaf als het echt niet anders kan.
* Mochten ze met een groepje komen en je in een hoek willen drijven, ren dan in een keer heel hard recht op ze af, dit geeft echt een héél leuk effect, ze springen dan alle kanten op !!
* Als je het zat bent, laat je je in 1 keer heel braaf vangen, dan krijg je nog een beloning ook, omdat ze blij zijn dat je toch gekomen bent!!

Nou, dit was zo'n beetje wel wat ik over mezelf kwijt wilde, als je meer over mij wilt weten kan je dat altijd aan mijn vrouwtje vragen, maar pas op, ze kan je soms echt de oren van je kop kletsen!!!

Hoefjes Jerai

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl


Heike
Mede-oprichtster

Berichten: 17803
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Gemert

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-02 20:34

Citaat:
Ik heb een heel bijzonder kenmerk, ik maar een oog


Moet natuurlijk zijn ik heb maar een oog.

Verder is het een heel leuk stuk. Niets op aan te merken.

Paardentweet: Zag laatst een meisje onderweg naar haar paard met kogelvrijvest aan.
Dat paardrijden is ook niet meer wat het geweest is..
[IM] Julius....16 jaar alweer...

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-02 20:42

Op zich best een leuk stukje, ik ken et blaadje ook neit waar et in komt te staan, maar ik zou et wat korter en concreter maken. Tis zo'n enorme lap tekst. Vertel kort wie je bent, wat je doet, wat je pony er voor eentje is en wat je er mee doet, en vertel een paar leuke dingetjes, dit is zooooo uitgebreid! Op zich wel leuk, alleen moet je net de tijd en de zin hebben om et te gaan lezen!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-02 20:50

Verder zou ik dit overduidelijk stukje ook weglaten:

Citaat:
Ik ben dus een meisje (en als dat niet duidelijk was is er toch wel iets héél erg mis).


Verder prima stukje. Zeker het stukje van je piraat is heel leuk geschreven *LOL*

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-05-02 20:58

Xono, Over die zin zat ik inderdaad al te twijfelen. Ik zal het proberen wat concreter te maken (ook dat had ik al in mijn achterhoofd) ik weet van mezelf dat ik inderdaad vaak énorm langdradig ben.

Als ik er wat uit zou halen, wat zal ik dan eruit halen (in beide stukken), of niks schrappen en het geheel gewoon wat inkorten.

Steef ik moet inderdaad nog zeggen wat ik met Jerai doe, ben ik helemaal vergeten. Hartstikke bedankt.

En "ik maar 1 oog" Frusty tsja iets te enthousiast getikt, dan vergeet ik af en toe woorden. Bedankt voor de reacties.
Laatst bijgewerkt door Ptries op 20-05-02 21:03, in het totaal 1 keer bewerkt

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl

Tiko

Berichten: 3706
Geregistreerd: 17-11-01
Woonplaats: Utrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-02 21:00

Leuk stukje....heel spontaan!

Ik moest laats ook een stukje schrijven...dit was mijn stukje!

Afbeelding

Ik heb hem opzich al ingeleverd, toch ben ik ook benieuwd wat jullie van mijn stukje vinden Knipoog

Tiko is BOKTTINKER 2003!!

pmarena

Berichten: 36443
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-02 21:01

Dat van Xono hierboven , dat stukje vond ik ook niet zo geslaagd ,
klinkt zo rot op 1 of andere manier Verward .

En het is erg uitgebreid maar dat hangt van het blaadje af ,
en ach , je schreef al dat de redactie het in mag korten als het nodig is Tong uitsteken .
Ze leren je wel gelijk door en door kennen met dit stuk , en als dat de bedoeling is is dat je goed gelukt.

Zelf houd ik er niet zo van als mensen een stukje gaan schrijven alsof hun paard dat heeft geschreven , maar dat is mijn persoonlijke mening , op zich heb je het heel leuk gedaan Party!! .

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm te koop *\o/* Klik hier

Spirit

Berichten: 27462
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: Rotterdam

Re: Stukje van mij voor het clubblad --> jullie meningen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-02 21:05

Jerai lover schreef:
Goed ik kreeg te horen dat ik mij moest voorstellen en dat ga ik nu dus proberen.


Volgens mij moet er nog een komma achter goed? Haha!

You mustn't be afraid to dream a little bigger, darling.

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 20-05-02 22:41

pmarena schreef:
Dat van Xono hierboven , dat stukje vond ik ook niet zo geslaagd ,
klinkt zo rot op 1 of andere manier Verward .

Mijn reactie bedoel je? Hoezo is dat rot? Het woord piraat is terug te vinden in het stukje waarin Jerai zichzelf voorstelt, dus ik steek met niemand de draak hoor.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

pmarena

Berichten: 36443
Geregistreerd: 09-02-02
Woonplaats: Onderste eiland van ZH

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 11:47

Haha !! Nee Xono , ik bedoelde het zelfde stukje in het verhaal als jij bedoelde , van dat ze een meisje is enzo ... Haha! Haha!

PAARDVRIENDELIJKE ZADELS EN RUITERSPORTARTIKELEN ONLINE SHOP www.fijn-zadel.nl NU GRATIS VERZENDEN VANAF 50 EURO.
Heb je een vraag over een Barefoot-zadel? Kijk eerst even *HIER* Barefoot Nederland - alle nieuwtjes op FACEBOOK
KASSA-koopjes: Slowfeeder hooinetten 20mm te koop *\o/* Klik hier

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 21:43

Ik heb met veel plezier je verhaal gelezen, maar vindt um idd wel iets te lang.
Paar dingetjes weglaten en sommige wat inkorten.
Als ik een paar suggesties mag doen?

Citaat:
Ik ben dus een meisje (en als dat niet duidelijk was is er toch wel iets héél erg mis).

weglaten

Citaat:
Ik zit op dit moment niet meer op school ik heb een deeltijdopleiding gedaan aan het begin van dit jaar, zodat ik maar twee avonden in de week gemarteld werd. De opleiding die ik deed heet MER, dat is een afkorting voor Management Economie en Recht. Helaas bleek deze opleiding toch niet zo bij mij te passen als ik eerst dacht. Over drie of vier maanden ga ik eerst vanuit mijn werk de oriëntatie cursus makelaardij doen en als dat goed bevalt ga ik verder de makelaardij in. Voordat ik de MER opleiding ging doen zat ik op de HAVO op College Blaucapel, ook in Utrecht, ik hou het allemaal lekker dichtbij.

inkorten

Citaat:
Verder werk ik dus ook, ik werkte eerst bij de Gamma en nu werk ik bij De Boorder, als telefoniste/receptioniste/typiste en af en toe enquêteer ik bedrijven. De Boorder is een makelaar die gespecialiseerd is in bedrijfshuisvesting. Dit houdt dus in dat ik de hele dag met mannen in driedelig pak werk . De Gamma hoef ik denk ik niet toe te lichten, die kent iedereen wel. Kom nu please niet met allemaal technische vragen over klussen aanzetten, want daar weet ik echt niks van.

ook inkorten, maar de laatste zin wel laten staan (die is wel leuk, iig dat vindt ik)

Citaat:
Om even terug te komen op dat stappen, mijn favoriete tenten in Utrecht (of omgeving) zijn: De Steeg (spreken we vaak af voordat we naar de disco's gaan en we gaan er doordeweeks vaak heen), Get Down, Dansfabriek, Het Hart van Utrecht (voor het poolen) en de Brothers in Bunnik.

weglaten en bij het stukje ervoor vertellen dat je stappen heel belangrijk vindt ofzo


Citaat:
Patricia is net al aan de beurt geweest en ik dacht, ik zal mezelf even voorstellen, want ik kan natuurlijk véééél beter over mezelf vertellen als Patries:

Hèhè en dan nu eindelijk het stuk waar jullie allemaal op zaten te wachten...info over MIJ!!! Ik ben dus Jerai, voluit Sensé Jerai, maar dat vindt Patries te lang, dus gewoon Jerai

dit is eigenlijk 2 maal dezelfde, ik zou het bovenste weghalen.

Citaat:
Mijn favoriete bezigheid is eten. Ik eet het liefst de hele dag door!! Verder ben ik ook dol op knuffelen, vooral vlak voor het opstijgen, dan stel ik namelijk meteen het werk een beetje uit. Rijden vind ik ook heel leuk, alleen moet ik altijd rustig lopen van Patries en daar hebben we soms een beetje ruzie over, want ik race graag. Mijn favoriete onderdeel van het rijden is toch wel lekker naar buiten, want dan hoef je niet zo hard te werken hè? Vandaar dat ik me buiten ook altijd heel netjes gedraag. Alleen achter een ander paard aanlopen vind ik niet zo leuk. Ik ben graag overal als eerste, stel je eens voor dat er ergens wat te eten te halen is, dan moet ik er natuurlijk wel als eerste bij zijn!!!

inkorten, en idd nog ff vertellen of je engels rijdt of western en wedstrijden enzo, idd wat je mer Jerai doet.

en dat van uit de wei halen, ook even inkorten.
is een heel leuk stukkie, maar neemt wel veel ruimte in.


dit is niet negatief hoor, want ik weet er ook alles van, mijn stukjes zijn ook altijd te lang (al is het om voor te stellen of een reactie hier op bokt) en ik praat ook altijd veels te veel volgens anderen.
maargoed, bij zo'n lang stukkie verlies je al gauw de concentratie, ik weet niet of er veel jongeren op die stal staan of in het algemeen de wat meer ouderen?
ligt er natuurlijk ook aan.
maargoed, ik zou aanraden kort en bondig.
ik hoop dat ik je hiermee heb kunnen helpen.
wanneer moet je het trouwens inleveren en laat je het uiteindelijke stukje nog zien?

ineke

Berichten: 916
Geregistreerd: 19-03-01
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 15:02

Waarom ga je geen boek schrijven ,,je hebt talent!!!

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 15:25

pmarena schreef:
Haha !! Nee Xono , ik bedoelde het zelfde stukje in het verhaal als jij bedoelde , van dat ze een meisje is enzo ... Haha! Haha!


Oooooow *LOL* Ik snapte je al niet, jij bent altijd aardig, en dan ineens zoiets Verward Haha!

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-02 16:54

Hoi Iedereen,

heel erg bedankt voor het commentaar!!! Ik ga waarschijnlijk morgen verder met mijn stukje (ik heb zometeen les en wil nog even bokken) en ik zal de verbeterde versie zeker plaatsen!! Nogmaals heel erg bedankt!!! Als er nog mensen zijn met opmerkingen die nog niet eerder gemaakt waren, dan hoor ik die uiteraard natuurlijk ook nog graag.

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chocky84, Ekeif96, Ekstul, Esther, Floemii, GoogleAdsense, Heresy, karin1994, Kaus, Lizziewizzie, Majabeestje, MariaMaaike, Mickskeh, Narcomil, Ptl4ever, RvS, steeffie, xXlovelyXx en 27 bezoekers