Dilemma en een goeie ook…

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Dilemma en een goeie ook…

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-05-02 08:56

Ik sta op stal bij een goede vriend en vriendin van mij. Hij is erg veel weg op wedstrijd, een redelijke vent waar je prima mee kunt praten, al houdt hij wel altijd haar het hand boven het hoofd. Inmiddels heb ik daar enkele vriendschappen opgedaan aan de ‘pensionkant’ waar ik dus ook sta. Regelmatig waren er conflicten tussen mijn vriendin – die de dagelijkse leiding heeft en best wel een heethoofd is – en de pensionklanten en ik hield me altijd in het midden. Nu echter escaleert het zo dat nieuwe vriendinnen (MV!) van mij dreigen op te stappen en ik baal daaar ongelooflijk van, want ik vind ook dat die andere vriendin af en toe écht te ver gaat. Dwz dat ik me kan voorstellen dat die mensen opstappen. Ik sta er prima, maar baal zo dat ik vrienden verlies…ik heb wel eens geprobeerd met haar te praten maar ze blijft het idee houden aardig in haar recht te staan omdat het haar stal is…Is natuurlijk ook zo, maar als je iemand loopt uit te schelden ga je IMO toch wel echt te ver. Ik baal zo enorm…weet ook niet meer wat te doen. Ben eigenlijk gewoon boos op haar omdat ik door haar gedrag stalvriendinnen kwijtraak. De vriendschappen blijven wel, maar samen een bakje koffie en bosritjes behoren dan wel tot de verleden tijd. Wijze adviezen en opbeurende berichten welkom: ben erg pissed!


carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-02 09:13

Jeetje... Klinkt niet echt gezellig.

Het eerste wat ik dacht was: 'wat belachelijk dat ze van je eisen om partij te kiezen'. Dat vind ik niet kunnen hoor. Ze eisen je partij te laten kiezen, en ze respecteren niet jou mening/besluit om in het midden te blijven staan.

Maar dat was m'n eerste ingeving. Ik zou het écht niet weten. Ik denk dat wij bokkers de achtergrond ook niet goed genoeg kennen om over een moeilijke kwestie als dit goed te kunnen oordelen.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-02 09:15

Ik ken het probleem.
Mijn vriendin had ook zo'n ervaring.
Best moeilijk, maar iemand die niet tot reden te brengen is, tja.
Je kunt dan niet anders dan het aanzien tot er mensen weg gaan.

Je hoort vaak het argument: "Het is MIJN stal, MIJN grond, MIJN erf, ze hebben zich maar aan de regels te houden, en anders gaan ze weg, voor hen tien anderen..."
Vroeger op een manege waar ik eens kwam was ook zo'n mentaliteit, nou verschrikkelijk.
Maar als er weinig stallen in die omgeving zijn met dat soort prijs/kwaliteits-verhouding, dan kun je als stalhouder al gauw rare eisen stellen.
Ik ken een stal met prachtige binnen- en buitenbak, genoeg wei, maar als je je paard in de wei wil hebben moet je dit zelf doen, en er nog extra (veel!) geld voor betalen ook.
Nou nee dank je, dan zet ik haar wel bij een gezellige boerderij met alleen buitenbak toch?

Gail kun je niet eens met hém, de vriend, gaan praten?
Gewoon zeggen dat je eens de andere kant van het verhaal wil vertellen, niet de kant die hij hoort (van de vriendin), maar de kant van de pensionklanten...
Je zou het eventueel zo kunnen vertellen dat je zegt: Hun mening, dus niet die van Gail, maar die van hen, is dat... blabla...
Letterlijk vertellen hoe het er bijv. op andere stallen aan toe gaat en dat zij soms te ver gaat... hoeveel je ook om haar geeft...
Zoiets?

Heel veel sterkte en ik duim voor je dat de mensen alsnog met elkaar om de tafel kunnen gaan zitten en een 'overeenkomst' kunnen sluiten.
Het wordt zomer, wie weet doet het mooie weer wat met je vriendin:
een goed humeur misschien? Lachen

Gail

Berichten: 2349
Geregistreerd: 03-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 17-05-02 09:29

Nou, daar hoop ik op! (Dat goede humeur)
Het is niet echt zo dat ik een partij moet kiezen, maar de situatie vraagt al snel om een uitgesproken mening. Beide kanten vertellen hun verhaal tegen mij en meestal blijf ik braaf in het midden, iets wat me ook niet altijd in dank is afgenomen!! Maar nu escaleert het! Ik heb al eens met die vriend gesproken, maar inderdaad, ze zien het als hun stal en als het je niet bevalt rot je maar op (helaas ook hier: voor iedere pensionklant 10 andere). Er wordt gevoerd maar verder doet iedereen alles zelf (mesten, land in). Ik merk gewoon dat ik pissig word en niet langer in het midden wil staan, maar ik weet niet goed hoe ik tegen haar moet zeggen dat ik vind dat ze te ver gaat zonder dat dát op zich weer bonje wordt…
En zelfs daarmee kan ik niet voorkomen dat mijn beste vriendin op stal haar biezen deze week pakt…
Huilen

Alvaron


Berichten: 1525
Geregistreerd: 26-03-02
Woonplaats: De Steeg

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-05-02 12:36

Nou, ten dele kan ik het wel eens zijn met jouw vriendin die zegt "'t is mijn erf en mijn stal, dus hebben pensionklanten zich aan regels te houden". Ik vind dat niet onredelijk, mits de regels duidelijk en redelijk zijn. Dat de klanten worden uitgescholden kan niet door de beugel. Maar het ligt soms ook wel aan de pensionklanten zelf.

Voorbeeld: bij ons op stal (een biologisch boerenbedrijf) staan twee pensionklanten die twee honden hebben. Een van die honden gaat dus regelmatig achter de kippen aan en heeft er ook al eens een gegrepen. Het enige wat de baasjes zeggen is "foei Fikkie, dat mag niet hoor". Nou dat maakt indruk op Fikkie! Maar ik snap gewoon niet van die mensen dat ze die honden iedere keer weer meenemen en daar vrolijk los laten lopen.

En wat betreft jouw dilemma, adviseer de mensen met elkaar te gaan praten en niet bij jou te komen klagen omdat jij er ook niks aan kunt veranderen.

In ieder geval, sterkte ermee!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: chocky84, Secretly en 15 bezoekers