Ik ga met Iones ook naar Rodinde toe

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-01 10:28

Sinds die osteopaat uit Bit IOnes "geholpen" heeft is hij niet meer de oude geworden. HIj loopt nu niet meer zo hanetredachtig en stram meer als voorheen, en hij is wel weer nageeflijk, maar soms lijkt het wel alsof het er in schiet. Als ik dan een kleinere wending rijd, dan maakt hij ineens van die hinkerige kort-lang-kort passen links achter. Ik vermoed dat het niet in zijn benen zit maar ergens in zijn achterhand. Ik loop er al zo lang mee te tobben, en hij is wel verbeterd, maar hiermee neem ik geen genoegen. Ik wil dat hij weer gewoon de oude wordt. Hij wordt pas 11 jaar, ik wil nog met hem springen en dressuren. Hij ziet er ook fantastisch uit.


Mieke
Berichten: 6595
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 10:33

Desiree, heb je nog contact met die osteopaat gehad over de problemen die na de behandeling naar voren kwamen? Soms komen problemen pas goed naar voren als een paard een eerste behandeling heeft gehad, is mijn ervaring. Na een volgende behandeling komt het dan wel weer goed, het schijnt toch een reactie te zijn.

Maar als je er geen vertrouwen meer in hebt, moet je inderdaad niet meer naar die osteopaat toegaan, natuurlijk. Zelf heb ik alleen maar positieve ervaringen met osteopatie (en veel anderen in mijn omgeving ook), vandaar mijn vraag.

Groetjes Mieke

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 10:34

Beetje rare vraag misschien, maar waarom benader je die osteopaat niet nog eens? Hij heeft de vorige behandeling ook gedaan en als zaken met elkaar verband houden, weet hij misschien ook wat hij hiermee moet doen.
Rodinde kijkt er toch weer anders naar.
Of was je eigenlijk niet zo tevreden over de osteopaat, dat je nu naar Rodinde gaat?
just curious.

Mieke
Berichten: 6595
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 10:46

Me curious too!

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 10:46

Dat klinkt net als het probleem (of 1 van de vele) dat mijn paard heeft: een habituele patella fixatie.

Kan alleen verbeterd worden door veel te trainen, en veel overgangen. En door binnendoor te zetten met beslaan en eventueel andere hulpmiddelen. Misschien is het iets heel anders, maar het klinkt precies hetzelfde als wat mijn paard doet. Toen ik een tijd heel fanatiek trainde (Z2) werd het steeds beter. Maar ja aangezien ze er ook nog OCD en hoefkatrol bij heeft was het trainen juist niet zo goed, ik moet eigenlijk steeds uit 2 kwaden kiezen, maar vooral veel beweging (vrij) is sowieso erg goed. Ben benieuwd wat Rodinde zegt...

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-01 11:45

Alhier mijn verklaring, waar jullie terecht om vragen: Ik heb er geen vertrouwen meer in, in die vent. Ik heb Iones laten behandelen omdat ik soms zoveel moeite moest doen voordat hij eindelijk de achterhand erbij hield en mij kon laten zitten.
Hij zei "wat heb je toch met dat paard gedaan?", ik denk dat zoveel kritiek toch wel onterecht was. Ik heb hem jaren lang aardig gereden maar niet echt doorgereden in souplesse. Dat heb ik pas het laatste jaar gedaan en dat werkte goed.
Dus ik liet hem behandelen en iones kreeg hier en daar wat elleboogjes en *KNAK*. Advies: 2 weken op rust (wel weidegang) en daarna langzaam oppakken, voorwaarts neerwaarts rijden. Zodoende, maar al heel snel werd in de wei gesignaleerd dat hij kreupel liep. Na die 2 weken ging ik weer aan de gang maar meteen in de stap was het al niet goed! Hij liep zo krap! ik schrok me te pletter, en in de draf was het nog minder en in de galop bokte hij (en dat is abnormaal voor hem). ZE konden er niet in de draf ook niet uitkomen of hij rechtsachter niet goed was of links. Ik heb gebeld, dat mijn paard met een hanetred liep (te hoog tillen in spronggewricht en het niet naar voren zetten). Hij begon over zijn ingewanden enz (echt niet). maar wilde niet aannemen dat het aan zijn behandeling lag. Ik liet hem niet meer komen, hij had me hiervoor moeten waarschuwen, of hij heeft gewoon iets fout gedaan. Hij blijft maar lekker van mijn paard af.

Nimber

Berichten: 25649
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 12:06

dat kan ik me voorstellen jeetje...
ik hoop dat het bij haar beter gaat moet haast wel want ik hoor alleen maar goede verhalen mocht het ooit nodig zijn met Lot haal ik haar er ook bij

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 12:36

Jemig, hier vreesde ik al een beetje voor aan je toon te horen.
Die meneer zou bij mij niet meer binnen een straal van 50 km mogen komen.
Naar ook dat hij al gelijk op een verwijtende beschuldigende toon begint zeg, bah. Daar heb ik zo'n hekel aan.
Ooit een keer zo iemand aan mijn paard gehad. Die zag m staan en kom al vertellen hoe ik m reed. Hij zou moeite hebben met nageven en VW-NW lopen. Fout, VW-NW vind ie geweldig en tegen de hand is ie niet echt.
Mijn paard ziet er heel normaal uit, geen extreme dingen aan, dus in zijn stal al zeggen hoe hij gereden wordt???? Laatste keer dus.
hopelijk krijgt Iones van Rodinde wat meer tijd en aandacht.

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-01 12:49

Weet je wat zo banketstaaf is? Iones was altijd zo: ik kon hem gerust 6 weken lang laten staan, en dan klom ik er op en reed hem weer zo naar beneden. Dan heb ik toch nooit zoveel fout gedaan? Wat ik wel fout gedaan zou kunnen hebben is, als hij me niet liet zitten, TOCH doorzitten.

Mieke
Berichten: 6595
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 13:31

Wat een vreemde toestand zeg! Ik kan me voorstellen dat je hier niet blij mee bent!

Ik heb zowel Frank als Stephan (osteopaten uit Bit) ontmoet en was zeer over ze te spreken, met name over hun kalme en zachte benadering. Frank heeft Kaminka ooit behandeld, want die kon amper inbuigen en was zo stijf als een hark. Hij had nog nooit zo'n stijf paard meegemaakt en kon zich voorstellen dat ik er met rijden bijna niet door kon komen. In principe kun je veel problemen met goed rijden oplossen (en voorkomen!!), maar dat zou bij Kaminka wel een jaar of tig gaan duren en dan kan een behandeling om e.e.a. los te maken een handje helpen!

De behandeling heeft bij haar zeer goed geholpen, haar hele bovenlijn werd langer, ze droeg eindelijk haar staart los en kon makkelijker inbuigen naar rechts.

Stephan heeft Isard behandeld en hij is door die behandeling een compleet ander paard geworden met gangen waar je stil van wordt. Echt strekken vanuit de schouder kon hij voor die behandeling nooit, daarna als de beste!

Ik ken nog een aantal paarden die met zeer veel succes door hen zijn behandeld en nooit heb ik ze opmerkingen horen maken zoals ze bij jou deden. Vandaar mijn verbazing.

En ik begrijp hun reactie ook niet naar aanleiding van jouw melding dat er na de behandeling problemen zijn ontstaan die er eerst niet waren. Kan natuurlijk zijn dat er blessures in het land zijn opgelopen na de behandeling, maar ik vind dat zij je terug hadden moeten laten komen (kosteloos!) om dit te onderzoeken. Gewoon over de telefoon zeggen dat het niet veroorzaakt kan zijn door hun behandeling vind ik niet klantvriendelijk, ook al zouden ze misschien wel (of misschien niet?) gelijk hebben. Dit is gewoon niet correct en valt me ook erg van ze tegen!

Nou Desiree: goed idee om naar Rodinde te gaan! Ben benieuwd wat daar uitkomt! Wees kritisch, ook naar haar toe (heb ook wel eens minder goede berichten over haar gehoord, vandaar...)

Groetjes Mieke

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 15:20

hee!
ik zou ook neit meer naar die ostheopaat gaan, maar bij Kiara had er niks aan over gehouden he? had ook niet echt geholpen volges mij maar..

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-01 15:41

Ze zeggen dat Kyara er op vooruit is gegaan, maar voor zover ik wist mankeerde die ook niet zoveel. nee, die osteopaat had zijn werk recht moeten zetten! als hij een beetje eergevoel had gehad, had hij nog gebeld. maar hij zei dat hij hooguit pas over 2 weken kon komen. DAAAAAAAAAAAG! Hij luisterde niet eens naar mijn verhaal, zodat hij overtuigd kon blijven van zijn gelijk!

Margje

Berichten: 2534
Geregistreerd: 26-04-01
Woonplaats: Etten

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 15:43

Boos!

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-05-01 19:26

Succes Desiree!!! Ik ben benieuwd wat Rodinde ervan zegt, wanneer moet je?
Ik ben er echt heel tevreden over. Imatador heeft er heel veel baat bij en Marillion heeft ze afgelopen zaterdag behandeld. Die moet nu 3 dagen gelongeerd worden en staat nog bij mijn instructrice, dus ik weet nog niet wat voor effect het bij hem heeft gehad!

Groetjes Suzanne..enne..succes!!! Pling

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-01 08:03

Hoi, ik moet er vrijdag as. om 12.30 uur zijn. Duim voor me he! Ik laat het uiteraard horen.

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-01 08:36

succes! Maar ik weet haast wel zeker dat Iones er baat bij zal hebben. Tip...betaal de rekening contant, scheelt je zomaar 100,-!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-05-01 08:38

Bedankt voor de tip! Ik zal zorgen dat ik genoeg contant bij me heb!

moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-05-01 08:44

enne...reken op een paar honderd piek. Mijn consultjes waren 555,- en 400,-..die eerste was op rekening! Marillion ging onverwacht dus ik kon niet anders dan op rekening...ik wil het niet weten, ze is zoooo duur! Scheve mond\


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, Karmandi en 16 bezoekers