eigen paard anschaffen versus verzorgpony

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

 
 
Sirius_

Berichten: 10365
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

eigen paard anschaffen versus verzorgpony

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-02 18:28

nav paar berichten o.a hier en op marktplaats ben ik tot deze conclusie gekomen:
Voor kinderen rond de 11 en de 16 jaar (geld dus absoluut niet voor iedereen) gaat paardenliefde amper verder dan paardrijden.
Voor dezelfde leeftijdsklasse (denk ik) denken er niet bij na wat een paard aanschaffen inhoudt. Het liefst zo goedkoop en zo snel mogelijk. Het maakt ze niet uit hoe groot of hoe klein het paard is, als het maar aan een paar eisen voldoet: goedkoop, en oud genoeg om te berijden.
Dan ben je toch hier?
ik zag vanochtend een advertentie van iemand die een verzorgpony zoch voor haar 11 jarige dochter, ze moest erop kunnen rijden en het liefst in de buurt zodat ze op de fiets kon. het lijkt me dat dat kind blij mag zijn met een verzorgpony, ipv een bijrijd pony op die leeftijd. Ik kan er ook heel anders tegenaankijken hoor, ik ben al gelukkig met een borstel in mijn hand. Maar als je zo nog es wat leest.. rijden schijnt t allerbelangrijkste te zijn. Of zie ik dat verkeerd?

hoop beetje duidelijk gezegd te hebben wat ik wilde zeggen, als het warrig overkomt, sorry., Maar wat is jullie mening?


miesie

Berichten: 7408
Geregistreerd: 28-04-01
Woonplaats: Rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 19:28

Dat is volgens mij ook bij de meeste mensen, maar sommige vinden het paardrijden zelf gewoon heel leuk, en vinden het poetsen of wandelen maar niets, want stel je voor dat je moe wordt en dan zit je toch veel liever op een paard als je moe wordt Frusty Ik geef toe ik vind rijden heel erg leuk, maar ik heb veel paarden te verzorgen gehad die niet eens bereden konden worden, of dat het wel kon, maar ik geniet meestal veel meer van wandelen!! En dat voorbeeld dat je gaf, was volgens mij meer van een moeder die geen paardrijlessen wil betalen en toch wil dat haar dochter kan rijden!! En ik vind als je zo graag wilt rijden ga dan naar een manege toe en neem een verzorgpony waar je de rest mee kan doen! Enne BTW niet iedereen is zo hoor, want ik ben zelf ook 14 en toen ik 3 jaar geleden nog geen eigen pony had, ging het mij totaal niet om het rijden, want ik reed al 1x in de week op de manege Knipoog

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 19:34

Ik moet eerlijk bekennen dat ik ook alleen verzorgponys/paarden heb gehad waar ik ook op kon rijden, het was puur toeval, maar het was wel zo Lachen . En een knuffelkont ben ik van nature al, dus dat deed ik vanzelfspreken met de paarden, en nog.

Maar moest ook mesten, tuig poetsen enz.
En dat heb ik ook altijd heel normaal gevonden.
Voor wat hoort wat, dus ik was helemaal gelukkig met een verzorgpony dus er wat voor doen was voor mij heel normaal.
En daar lijkt nu wel eens anders over gedacht te worden.
En dat is jammer want ik vind dat paardrijden meer is dan alleen rijden, de rest hoort nu ook bij deze hobby.

Persoonlijk heb ik ook nooit een hekel aan peotsen enzo gehad.

Ethelate


Berichten: 20184
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 19:56

Helaas heb je gelijk en zijn er veel mensen (meisjes) zo...

Ik heb een jaar lang Pienke verzorgt, toen ik begon een 9 maandne oud veulen dat schuw was en niks kon/gewent was.
Ik heb haar een jaar lang verzorgt, iedere dag ging ik er heen (soms meerdere keren per dag) en rijden kon ik er niet... maar dat boeide me echt niet! Ik was blij dat ik haar mocht verzorgen, was de eigenaar dankbaar (nu nog) en blij met die grote knuffel!
Nu (terwijl ik Toscar heb,...) ga ik er nog wekelijks langs! Alleen om haar hinnikje te horen en ff over der koppie te aaien!

Een ander meisje verzorgde daar een 6 jarige shet en kwam alleen om het rijden! ff een borstel over de rug.. hoofdstel om en race... en van droogstappen nog nooit gehoort! *dat deed ik aan de hand, omdat ik het zo zielig vond!* Nou heeft ze een andere, grote verzorgpony gevonden, waar ze beter op kan rijden, en het kan haar niks meer boeien wat er met die shet gebeurd! Verward *telt rijden dan alleen???*

Ik heb nu een eigen pony, heb hem nu op ene training programma staan en met hem iedere dag een uurtje rijden. Als ik niet genoeg tijd heb om uitgebreid te poetsen... te knuffelen en te wandelen (loop iedere dag ff met hem door het hoge gras, kan hij ff lang gras grazen) kort ik de tijd van het rijden in,... en niet van het poetsen!

Sorry hoor, maar als je het alleen om het rijden gaat, ga je maar naar de manege lessen, of koop je een hobbelpaard!

[o]Ook via Stockon boodschappen bestellen met 3x€10 tegoed? Meld je aan met: Eva194999 :)[o]

Ptries

Berichten: 3119
Geregistreerd: 21-06-01
Woonplaats: Bilthoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 19:57

Ik zat er van de week net aan te denken. Ik weet nog dat ik in de tijd dat ik geen eigen pony had, helemaal gelukkig was met een verzorgpony, ik hoefde er dan echt niet op te rijden. Toen ik 11 à 12 jaar was, heb ik zelfs tijden een ezel verzorgd, het was dan wel geen paard, maar ach, ik had iets wat ik kon kon poetsen en waarmee ik kon wandelen en "tutten". Ook vind ik dat veel meisjes die nu een verzorgpony zoeken een hele grote mond hebben, ze kunnen dit al, ze kunnen dat al. Ik zocht een nieuwe bijrijdster voor Jerai en ik heb ook ik weet niet hoeveel reacties gehad van jongere kinderen. Als ik de omschrijvingen mocht geloven waren het allemaal van Grunsvens in spé. Misschien heeft het ermee te maken dat paardrijden een aantal jaren terug een stuk minder bekende sport was, waardoor er meer mensen opgingen, die van zichzelf uit al paardengek waren en niet omdat alle vriendinnetjes in de klas rijden ofzo, ik weet niet waar het mee te maken heeft, maar ik heb wel het id dat dit echt een "nieuw fenomeen" is. Misschien is het dat ook niet, maar viel het vroeger nooit op omdat ik toen geen eigen paardje had en het veels te druk had met zoeken naar verzorgpony's.

War does not determine who is right - only who is left.

http://www.rvamelisweerd.nl

Sirius_

Berichten: 10365
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-02 20:01

op de manege staat een pony, soraya, Ik ben helemaal weg van die pony, dus uiteraard dat ik haar elke dinsdag poets en zadel. Niemand durft dat, want ze gilt nogal en ze dreigt. Zegt een meisje tegen me, of ik soraya wil doen. Ik zeg ben je bang voor haar, ze doet niks ik loop wel mee. Zegt ze ik ben niet bang, als dat rotbeest dreigt krijgt ze een mep. Nou daar schrok ik dus al van hoor. Maar weet je wat ze daarna zei? Ik heb zelf 2 eigen paarden. dus ik zeg waarom zadel je sor niet op? zegt ze ik heb een hekel aan poetsen en zadelen. nou, is mijn vraag, hoe doe je dat met je eigen paarden? antwoordt ze doodleuk ja dan moet het wel. maar ik vind rijden veel leuker.
Echt waar dat kind is zo verwend! ze sloeg cora op stal omdat hij achteruit liep en toen nog een keer omdat hij sloeg als reactie op die tik.
ik ben daar zo fel in, kinderen die niet aan de paarden zelf denken maar alleen aan rijden. ik heb tot een half jaar geleden echt zelden naar de manege gemogen. half uur voor mn les, paard op stal erna en weer naar huis. toen mocht ik de hele zaterdag, en daarna mocht ik 2 jaar geen voet bij de manege zetten. 2 jaar niet gereden. Ik loop wel te zeggen dat ik zo graag een eigen pony wil, maar ik ben al gelukkig met wat ik nu heb: 1 uur les in de week en gewoon 5 dagen per week de paarden van de manege verzorgen. Kinderen met een verzorgpony mogen zich zo gelukkig prijzen, het rijden is alleen een bonus. En dan nog zo'n smoel met ik kan niet rijden dat is zo erg! (ik moet er ff bij zeggen dat ik alsnog een pony wil Haha!)

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:02

Pam, je hebt groot gelijk dat er meiden zijn (van alle leeftijden hoor!) die alleen maar willen rijden en eventueel een stalletje uitmesten, maar die ineens geen 'verzorgster' willen worden zodra blijkt dat het paard niet bereden mag worden van de eigenaar (door leeftijd, hoogte, ziekte of wat dan ook).

Toch zijn er ook meiden die een redelijk niveau hebben bereikt met rijden, en die hun rijkunst willen verbeteren, maar dat dit gewoon niet lukt wanneer ze alleen maar 1x per week op de manege rijden, en ook nog eens telkens op een ander paard.

Daardoor zoeken zij de mogelijkheid om bijv. bij te rijden, en daardoor ook de uitdaging om met dit paard iets te bereiken gedurende langere periode, d.m.v. lessen, en eventueel als het mag zelfs wedstrijden.
Als zij dan een verzorgpaard krijgen aangeboden, is het logisch dat zij afhaken wanneer ze er niet op mogen rijden.
Het is maar wat je zoekt, en ook onder welke omstandigheden, en wat heeft de 'bijrijdster/verzorgster' te bieden...?

De bijrijdster die zelf al L of M niveau is en helpt een jong paard de basis aan te leren, daar kan de eigenaar voordeel aan hebben, en de bijrijdster zelf ook omdat zij wat ervaring met jonge paarden opdoet.
Daarbij nog helpen met stal uitmesten en voeren enzo, das hier heel normaal.
Maar het is wel zo dat een M of Z-amazone hier in de omgeving best een verzorgpony of paard kan vinden waar ze ook nog eens op mag rijden.
Als blijkt dat dit niet kan/mag, zoekt ze gewoon verder naar een pony waar dit wel mag.

Iemand die nog weinig rij-ervaring heeft, moet vaak maar genoegen nemen met de 'overgebleven verzorgpony's', dat zijn vaak de veulens, de pony's waar niet op gereden mag worden door ziekte of gewoon omdat de eigenaar het niet wil.

Ik ken een verhaal wat bepaald niet leuk is:
Een meisje kreeg op 10 jarige leeftijd twee shetjes als verzorgpony's.
Af en toe nam ze wel eens een vriendin mee, maar ze wilde dat de pony's HAAR verzorgpony's bleven, niemand mocht 'erbij'.
Ze mocht er niet echt op rijden, de pony's hadden geen zadel en waren ook te klein, maar wel wandelen en borstelen.

Toen kreeg ze een verzorgpony waar ze op mocht rijden, die door niemand anders bereden werd.
Ze verzorgde/reed deze pony twee tot vier keer per week, was toen 12 jaar, maar de shetten, waar ze nog gemiddeld 1x per maand naar toe ging, BLEVEN haar verzorgpony's.
Ze zocht niet voor de shetten een ander meisje, al was het maar als extra hulp of zo, zoals ik zou doen. Ik vond haar wat dat betreft wel vrij egoistisch... Boos!

Toen (14 jaar) kreeg ze NOG een verzorgpony waar ze op mocht rijden, was wel handig want die andere was vaak kreupel...
Als die andere kreupel was kreeg ze ook nauwelijks aandacht, de stal werd wel gedaan maar niet borstelen of zo. Boos!
De shetten werden niet meer bezocht en ik heb er nooit meer over gehoord.
Tja toen bleek dat de tweede rijpony nogal eigenwijs was en er een keer vandoor ging tijdens een buitenrit, liet ze die meteen vallen, was toch maar niks. Verward
Zucht zo iemand kan ik wel schieten.

Maar ff on topic...
Feit blijft gewoon: wat heb jij als bijrijdster te bieden, en wat heeft de eigenaar te bieden?
En er zijn echt wel leuke meiden die een beetje dankbaarheid kunnen tonen, gauw tevreden zijn ook al mogen ze niet rijden, en ook verantwoordelijk met een pony willen omgaan. Lachen

Veel sterkte voor degenen die een verzorgster of een verzorgpony zoeken! Party!!

lysie
Berichten: 1053
Geregistreerd: 11-12-01
Woonplaats: purmerend

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:31

toen ik vroeger de penny las dan stond er altijd(lees: bijna altijd)in:
ik wil wel verzorgen,poetsen uitmesten en alles maar rijden hoeft niet.
als je nou nagaat hoeveel meisjes/jongens afhaken als ze te horen krijgen dat ze niet kunnen rijden....

Chantal

Berichten: 4910
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Harderwijk

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:33

tsja.. rijden doe ik niet altijd hoor.
Soms ga ik mesten (De wei en stal)
of poetsen of alleen ff kijken en voeren

VERZORGEN komt zeker op de 1e PLEK!!!!!!!!!! Lovers

Sirius_

Berichten: 10365
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 30-04-02 20:35

inderdaad, er zijn veel meisjes met verzorgpony's waarbij rijden bovenal gaat. als ik zie wat dorine had geschreven, dat meisje dat die pony's zonder pardon afdankte als iets haar niet zinde, verzorgers die afhaken als ze niet mogen rijden.. kijk naar mij. ik heb geen verzorgpony, al ben ik al heel lang op zoek. En met mij vele anderen..

Jan_324
Berichten: 6933
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:47

Ik denk dat ik niet eens zou gaan kijken als et om een paard ging om bij te rijden wat ik alleen mocht borstelen en tutten. DAn zoek ik wel weer verder, idem voor een haflinger of fjord ofzo, als iemand me zoiets aanbied dan bedank ik gewoon.

Ik heb ook altijd alleen maar gereden, soms had ik geluk en hoefde ik alleen maar te rijden en et tuig te onderhouden, en soms had ik et minder goed voormekaar en moest ik gewoon alles doen, ik had er nooit problemen mee.

N00tje

Berichten: 7733
Geregistreerd: 24-10-01
Woonplaats: Krommenie

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 20:48

Kijk, ik ben 15 en heb een eigen shet, waarom? Omdat ik simpelweg een eigen paard niet kan betalen.
Aangezien het een shet is kan ik er wel op rijden, maar ook niet elke dag, dus dan wordt het meer poetsen, knuffelen e.d ipv rijden...
Af en toe (tot nu toe 2 keer) heeft ze mee gelopen in een beginnerslesje, vind ze geweldig!! Dan heeft zij haar beweging weer gehad en ga ik met haar knuffelen en haar verzorgen en nog even met haar wandelen.
Longeren doe ik ook wel eens en binnenkort gaat ze voor de kar (ik moet eerst tuig hebben) dus het is niet helemaal waar wat je zegt...
Want dit is ook zo goedkoop mogelijk, maar niet om te rijden, maar omdat ze nu nooit meer van mij gescheiden wordt... Verzorgpony's kunnen in ene verkocht worden, Berdientje gaat nooit meer van haar leven bij mij weg!!

Doe wat je niet laten kunt... Maar laat wat je niet doen kunt...

Melissa

Berichten: 5788
Geregistreerd: 23-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 21:24

Ik heb, toen ik een jaar of 10, 11 was alleen paarden gepoetst.
Daarna kreeg ik Iwan die kon ik rijden, maar ging ook gewoon vaak met hem wandelen of gooide hem los/longeerde.

Ik moet eerlijk toegeven, hoe graag ik ook een paard wil, ik ben er niet aan toe.
Ik heb te weinig tijd (en geld) en ik wil als ik een paard heb mijn paard er niet maar 1 uur per dag uit hebben maar meer, dat het lekker naar buiten kan!

Het valt mij ook idd op dat het tegen woordig meer om het rijden gaat.
Ik vind alles leuk om met paarden te doen (ga niet voor niets de opleiding paardenhouderij volgen Haha! Knipoog )

Ik heb mazzel dat ik Flanagan mag rijden, ik sta elke keer dat ik er ben minstens een half uur te poetsen.
En ik ben heel blij met hem vooral na het lange zoeken van een verzorgpaardje.
Als je echt zo graag wilt rijden, kan je ook gewoon naar een manege gaan denk ik altijd maar!

Maar echt uitmesten of tuig onderhouden, heb ik geen problemen mee vind ik juist leuk!
Alleen hoef ik bij flanagan niet uittemesten, die staat op vol pension Haha!

Sometimes I pretend to be normal. But it get's boring. So I go back to being me!

Ethelate


Berichten: 20184
Geregistreerd: 02-10-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 22:29

ik vind dat Dorine het heeeeeeeel duidelijk verteld!
Maar veel verzorgers blazen hen rijervaring op! *zie mijn onderschrift* Ze vertellen het allemaal mooi en leuk... maar rijden kunnen ze niet!

Een meisje wat ik ek ook, rijd nu 7 jaar en beweerd van alles (zou bijna denken, die staat volgend x op het EK! ) maar ze heeft al 4 ponies verpest qua rijden!

Een meidje verzorgde eerst ook een van de shets bij Pienke... ze was al meer als een maand niet geweest en toen mochten ze niet meer op Kim rijden, ze was pissed en ik moest maar zeggen dat ze niet meer kwamen! Ik heb toen een meisje wat ik kende gevraagt of ze de 4 shets wou verzrogen! Dolblij dat ze is en iedere middag fiets ze 3 km (meisje van 10) en poets ze ze. Ze is er zo lief mee, praat tegn ze alsof ze kleine kinderen zijn en af en toe ga ik mee, (ze durft niet te gaan rijden als ik of de eigenaar er niet bij ben) en zet ik haar op Kim, dat vind ze hartstikke leuk... maar poetsen en nuffelen tel voor haar ook echt als nummero uno!

Ik weet toch wel, als ik ooit genoodzaakt zou zijn om een verzorger voor Toscar te zoeken, ik iemand zoek die graag verzorgt en rijden als een bijzaak ziet!

[o]Ook via Stockon boodschappen bestellen met 3x€10 tegoed? Meld je aan met: Eva194999 :)[o]

corinep

Berichten: 1296
Geregistreerd: 16-06-01
Woonplaats: Stroe(gld)

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 22:42

Nou, naar de verhalen die ik hier hoor ben ik de perfecte verzorgster haha.

Een hele tijd geleden zat er een meisje bij mij op school(een klas hoger dan mij) en zei had dus een eigen pony op de manege waar ik reed en zo leerde ik haar kennen. Ik heb eerst een hele tijd haar geholpen met pony poetsen en opzadelen, maar altijd was zei erbij.

Later mocht ik steeds die pony uitstappen na het rijden, ik helemaal blij, ik mocht die pony uitstappen!!! Toen ging ze op vakantie een lang weekend en toen mocht ik die pony dus verzorgen en mijn instructrice(en de hare) reed die pony dan. Ik iedere keer een uur of meer poetsen en knuffelen enzo, ik helemaal blij met die pony.

Een hele tijd later mocht ik wel eens een half uurtje op die pony rijden, hij was heel lief voor mij in tegen stelling tot haar(zei vroeg veel meer van hem dan ik) Ik kon nog niet zo goed rijden maar een beetje met die pony rijden en een beetje figuurtjes rijden ging goed. Toen ze weer een keer op vakantie ging mocht ik rijden onder toezicht van haar instructrice(priveles, ik helemaal trots) Ik ging iedere dag die pony trouw lekker lang poetsen en knuffelen enzo en wandelen enzo.

Nouja, het komt er dus op neer dat ik nou meer doe met die pony in 3 dagen dan zei in een hele week. Die pony is echt lief voor mij maar voor haar niet zo erg. Ik vind rijden trouwens helemaal niet belangrijk, als ik rijd rijd ik maar een half uurtje ofzo, ik kan verder toch niet veel met m bereiken, ze rijd zelf M met hem maar ik kan niet zo goed rijden nog.

Laats ging ik dus onder toezicht van haar op die pony springen, en dat ging echt heel erg goed. Die pony is altijd heel erg lastig bij haar met springen, hij weigerd altijd enzo, toen ik ging springen had ik meer de instelling van doe het voor mij. En hij deed het, hij sprong gewoon. Toen het 80 cm werd ging hij er 2 keer langs en ik nog een keer erop aanrijden en hij sprong, iedereen keek me echt met open mond aan omdat het haar niet gelukt zou zijn. En dit verhaal zuig ik echt niet uit mijn duim.

Maar toch doe ik naast rijden veel meer met m, poetsen knuffelen wandelen longeren vanalles dus.

Percy
Berichten: 11394
Geregistreerd: 04-09-01
Woonplaats: België

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-04-02 23:32

Eigenlijk begrijp ik best dat de verzorgers ook graag willen rijden. Dat wil ik per slot van rekening zelf ook graag.
Maar ik heb een probleem met de kinderen die koste wat kost willen rijden en het verzorgen als bijzaak zien.
Zo is het mij een paar keer gebeurd dat ik verzorgers had die gingen rijden, op hun horloge keken, concludeerden dat ze bijna te laat thuis waren en mij met de bezwete en gezadelde pony in de bak lieten staan Lips are sealed Daar had ik natuurlijk vrij snel genoeg van. Ook het meisje wat de pony zwaar in het zweet werkte en zodra ik mijn hielen lichte constant aan het galopperen sloeg was ik snel zat.

Rijden prima. Maar dan wel op een manier dat de pony heel blijft en daar gaat het nogal eens mis. Nu heb ik een licht dampige pony en een shetlander die dankzij verzorgers zwaar hoefbevangen is geweest. Voor mij geen verzorgers meer.
Natuurlijk moet je zelf altijd opletten en uitleg geven maar ik kan er toch moeilijk de hele tijd als politieagent bij blijven staan. Ik heb besloten dat ik het risico maar niet meer neem.

Sinterklaas kapoentje, gooi wat in mijn schoentje
http://www.concertplus.nl https://www.facebook.com/#!/concertmeteenplus

XoNo

Berichten: 21435
Geregistreerd: 28-12-01
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 14:16

Ik ga met Steef mee, ik bedank ook vriendelijk als het om een paard gaat waar ik alleen mee kan wandelen e.d. Ik vind rijden ook heel belangrijk. Ik heb op een stal gereden waar ze 3 paarden hadden waar ik op kon rijden, en ze hadden 2 veulentjes, waar ik dan ook mee kon knuffelen en spelen. Maar nu zou ik er vriendelijk voor bedanken.

Overigens vind ik ook dat er gezegd mag worden dat mensen van mijn leeftijd 16, 17 jaar wel weten wat het inhoudt wat het betekent om een paard te kopen. Kortzichtig dat we meteen allemaal over één kam geschoren worden.

From the looks of this place, my ass has got a lot of catching up to do.
http://www.crperformancehorses.nl

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 16:12

Xono en Steef: er zijn ook mensen die van jullie leeftijd zijn en nog niet eens B-niveau zijn.
Helemaal geen schande, zij hebben nog niet zo lang of zo goed les gehad.
Geeft niets.

Maar Xono en Steef, als je zoiemand bent, ben je al dankbaar als je een vaste verzorgpony hebt die je mag verzorgen, poetsen, longeren, en eventueel uitstappen.
Want er zijn genoeg van die 'beginners' die dus geen verzorgpony kunnen vinden.
Dan kun je wel zeggen: ik bedank en ik zoek verder, maar dan blijf je de rest van je leven zoeken...

Steef ik heb een flauw vermoeden van hoe je ongeveer rijdt, en je kunt ook erg onrustige of niet zo werk-willige paarden wel aan denk ik.
Vandaar ook dat je op een spring/handelsstal kunt rijden.
Maar ik denk dat dit voor Pam, die nog wat onzeker is, nog lang geen optie is, en zij is al blij als ze mag poetsen en wandelen ja toch?

In hoeverre iemand 'ondankbaar' is als hij/zij 'Nee' zegt tegen een verzorgpony waar je niet op mag rijden, ligt dus helemaal aan het niveau van rijden, maar ook aan het aantal verzorgpony's in de omgeving.
Heb je het voor het uitkiezen? Of woon je in de buurt van Pam waar veel mensen wonen maar minder paarden zijn?
Veel succes voor degene die op zoek is: naar een verzorgpaardje of een verzorgster! Party!!

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 16:14

En ik ben al tijden op zoek naar iemand die juist wil rijden!!!, en die is niet te vinden, niet iemand die een beetje handig is. Ik krijg juist alleen 14 jarigen, en die wil ik juist niet!

collendoorn

Berichten: 2592
Geregistreerd: 04-04-02
Woonplaats: noord-holland

hoi

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 16:33

ikke ben zelf 12
ik had eerst ( mijn eerste verzorgpony's met mijn nichtje)het waren 2 shetjes !!!! alleen ze waren drachtig dus kon niet rijden wij dachten JAMMER DAN
het gaat toch niet om het rijden maar aangezien die shettjes nogal slecht waren opgevoed door 2 andere die ze als het ware misbruikte met leren stijgeren je kent ze vats wel vielen ze me nicchie an sorry maar dat willen we niet dus wij were weg daar
en NU verzprg k 2 shetjes met een meisje in het examen jaar dus proberen we 1 keer in de week heen te gaan om in ieder geval uit te mesten en poettsen nartuurlijk zij heeft niet zo vaak zin om te rijden vind ik niet erg we rijden misschein zolang ik daar verzorgg heb ik 3 keer gereden maar dat vind ik niet erg
en nu verzorg ik ook nog een welsh a pony daar mag ik op rijden maar daar mag ik op rijden maar poetsen en uitmesten moet EERST toch en dan zien we wel verder zo dek ik erover
maar het is nartuurlijk altijd leuker als je mag rijden

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 16:36

Pipo schreef:
En ik ben al tijden op zoek naar iemand die juist wil rijden!!!, en die is niet te vinden, niet iemand die een beetje handig is. Ik krijg juist alleen 14 jarigen, en die wil ik juist niet!


Bij die handelstal waar ik eerst reed zochten ze er ook iemand bij.
En net wat jij zegt, 14 jarige die alleen op een manege paard wat rond konden hupsen.
Het is idd heel moeilijk om iemand te vinden voor de wat "fellere" paarden.

collendoorn

Berichten: 2592
Geregistreerd: 04-04-02
Woonplaats: noord-holland

best wel raar

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 16:38

iedereen egt alrijd ik zoek een verzorgpaard en ik wil er graag op rijden en jij kan der geen 1 vinden Scheve mond

Sirius_

Berichten: 10365
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Almere

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-05-02 16:47

ik scheer jullie helemaal niet over een kam. bij mijn eerste berichtje schreef ik ook al, die leeftijdsklasse maar zeker niet iedereen. Ik bedoel, ik ga dat toch niet opschrijven als ik weet dat ik, en met mij veel anderen, niet zo zijn?
sorry als dat zo overkwam *LOL*

obsession

Berichten: 3383
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 17:24

Nou sorry maar ik ben 14, en denk zo dus echt niet. Vroeger wel, als het maar een paard was, een welsh atje of een fries, t maakte niet uit, als ik er maar 1 kreeg. Maar nu dus echt niet meer!! Ik wil natuurlijk een pony die aan me eisen voldoet. Je betaald er elke maand veel geld voor dus je wil een pony hebben die je ook echt wil. Aangezien ik rijden heel belangrijk vind, en wedstrijden rijden ook, heb ik dus niet zoiets van ach, al is t een shetlander of een KWPN'er.. Als ik maar een pony krijg. Ik wil een grote pony, rijtypisch en dressuurgericht gebouwd, die lekker rond is en t liefst eentje die ik naar mijn eigen hand kan zetten. Nu heb ik zon beestje. Als k geen echte eisen had, had ik allang meteen na Robin, of na Riona, de eerste de beste pony die ik tegen kwam gekocht. Bij Robin is het trouwens wel zo gegaan, maar ik wilde wel een pony boven de 1.40. Ik had bijna een fries gehad maar dat ging niet door, toen hebben we een connemara gekocht. Heel anders dus. Maar daarna had ik meteen al veel meer eisen. Ik wilde een pony van rond de 1.50, niet ouder dan 10 jaar, die leuk kon lopen en lekker pittig was, en uiteraard een rijtypische.. en ht liefst een merrie.
Ik kreeg toen Riona, een 11 jarige Welsh K stermerrie van 1.49 hoog (later bleek ze bij het meten voor startkaart 1.43 te zijn...) leuke bewegingen en mooi rijtypisch. Lekker rond en een leuke kleur. Alleen een erg stugge mond, iets te pittig en bijna altijd kreupel...
Daarna had ik weer ongeveer dezelfde eisen. Maar nu liever wat jonger en pittig maar wel aan de coole kant (dus niet zon stresskip als riona dus was) weer rond de 1.50, liever eentje die ik kan zetten naar mijn hand, dus een redelijk groene, graag eentje met goed papier, leuke kleur, en die uiteraard helemaal in orde was. En die heb ik gevonden na weet ik veel hoeveel pony's bekeken te hebben... Lovers Cool

obsession

Berichten: 3383
Geregistreerd: 26-10-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-05-02 17:26

Euh, dat was ik dus hierboven... nathalie dus.. Lips are sealed Schijnheilig Frusty Haha!
Laatst bijgewerkt door obsession op 01-05-02 18:16, in het totaal 1 keer bewerkt


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: corinec, karin1994, luf_horses, nicky_rilana, ogidni, siloux, sofieiets, SparkYY_8, ziechriet en 22 bezoekers