Hoppa....

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-01 12:32

Daar kijk ik nu naar... Ze zijn het onderdeel vaardigheid aan het doen. HAHAHA, heel grappig. Die kegels staan echt een km uit elkaar. Maar goed, het gaat om het idee.
Ik heb er wel de kriebels van gekregen. Ik wil ooooook!! Pfff... nog een tijdje dan kunnen Isl en ik er weer tegen aan. De marathon moeten we helaas overslaan, maar ik doe denk ik wel met wat onderdelen mee ofzo. Ik heb echt de kriebels, het liefste ging ik er nu alweer tegenaan!!! Aaahhhgrrr!

Ik wist trouwens niet dat dat er nog steeds voor was, of zijnhet de herhalingen ofzo. Ik vind het op zich wel geinig, de presentatie is in ieder geval leuker als die veel besproken muts, simone. Simone de Geus zou ook beter een kinderprogramma kunnen doen!


Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 14:59

IEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEH ik ben Simone en ik vind paardrijden heel SPANNEND!! <IMG SRC="/forums/images/smiles/shout.gif">
Ik vond Hemel op Paarden vandaag ook wel leuk. Mijn zus had het opgenomen want ik was zelf aan het rijden. Zelfs Snuitje was niet zo supersloom als anders. Slapen
He even een vraagje aan je, mijn zus wil heel graag met haar paard gaan mennen. Het is een Lipizzaner-merrie van 11 jaar oud, en mijn zus heeft heel veel lange-teugelwerk met haar gedaan dus het principe begrijpt het paard wel. Alleen is het nogal een druktemaker dus ze vind het best eng om haar voor een karretje te zetten. Hoe zouden we dit het beste kunnen opbouwen? (iets van een constuctie dat je haar iets laat slepen en dat je het weer los kan klippen als ze in paniek raakt?)

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-05-01 17:08

Wat wij gedaan hebben met onze "verknipte" Isolda: we hebben een sielhout genomen, strengen eraan en aan Isolda gedaan. Daar eerst heel goed aan laten wennen. Dus 1 persoon vasthouden bij het hoofd en 1 persoon het sielhout nemen. Zodra ze daar goed aan gewend zijn, hout ook over de grond laten slepen, rammelen en er zelf wat aan trekken enzo, doe je er een grote trekkerband ofzo aan. Wij hadden een weidesleep is ook mogelijk.
Dan maak je z'on constuctie dat als er iets misgaat je de band en het sielhout kunt scheiden. Bv. met een paniekhaak en een touw dat als jij eraan trekt de band loskomt. Wel moet je er voor zorgen dat je de siel goed in de gaten houd. Die mag nooit tegen de achterbenen komen, dan gaat het mis. (Vandaar dat Isolda niet betrouwbaar is)
Maar goed, het beleren voor de wagen is nou eenmaal allemaal een beetje "linker" als het beleren onder het zadel. Als je eraf valt, kan er weinig met het paard gebeuren. Gaat er iets mis met de wagen/sleep/band, dan is het ook gevaarlijk voor je paard, jezelf en je omgeving. Daarom is het heeeel belangrijk dat je alles stapje voor stapje doet, heel langzaam aan overal goeed aan laten wennen. En als je je zelf en je paard niet vertrouwd, NIET zelf beginnen te knoeien!!! Het gaat dan vaak mis met gevolg dat je je paard nooit meer veilig ergens voor kunt zetten. Wat dat betrefd heb ik geluk gehad met Isolda, want dat is ook meerdere malen fout gegaan en dat allemaal door een heel klein miniscuul foutje in het beleren!

Ps. het sielhout is het deel waar je de strengen aan knoopt. Ik weet namelijk niet of dit woord ook dialest is *LOL*

Cowgirl

Berichten: 20842
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 19:34

paard voor de wagen beleren is niet iets wat je zomaar ff doet.
Ga er alsjeblieft niet aan beginnen als je er geen ervaring mee hebt.
Aan een sleep een veiligheids clip maken is onzin als het fout gaat gaat het fout en dan heb je echt geen kans meer om die klip los te krijgen. En als het fout gaat kun je de rest ook wel vergeten. Ga naar iemand toe die er veel ervaring mee heeft en ga je koetsiersbewijs halen(als ondersteuning en goede basis). Koop een goed tuig! en een goede kar! ga daar niet op bezuinigen.
Ik spreek uit ervaring en heb door te weinig ervaring en begeleiding bijna mijn paard verloren toen hij met sleep en al over een hek sprong en plat op zijn rug terecht kwam. Dit is iets wat ik een ander dus absoluut niet wens. Ik heb nu mijn fjord en die gaat straks naar school Haha! om braaf voor de kar te leren lopen. Zelf heb ik mijn koetsiers bewijs gehaald en daarna nog wat les genomen. Een paard voor de kar rijden is net zo moeilijk als dressuurrijden, vergis je niet er komt veel bij kijken.

http://www.skiathos-cats.org/
De katten van Skiathos staan op straat! Wij willen een nieuwe opvang realiseren en kunnen alle hulp gebruiken. Wil je ons ook helpen? https://www.youcaring.com/skiathoscatwe ... on-1022903

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-05-01 19:40

Bedankt voor je reactie. We gaan inderdaad niet zomaar wat prutsen hoor *LOL* Mijn zus kent dit paard al van kleins af aan. Ze heeft haar zelf beleerd, alleen is het gewoon absoluut geen manegepaard dus afgelopen jaar heeft mijn zus besloten om haar te kopen. Lovers Sindsdien gaat het een stuk beter met haar paard, op de manege was het echt een draak namelijk, mensen durfden nauwelijks meer haar stal in e.d. Ze is al een heel stuk rustiger geworden sinds mijn zus haar heeft, het hebben van slechts 1 baasje doet haar duidelijk goed.
Vandaar dat we graag iets nieuws met haar willen proberen, het lange-teugelen vindt ze namelijk heel erg leuk, mijn zus doet dit ook gewoon buiten met haar langs de weg. Vandaar dat het haar nu leuk leek om eens aangespannen bezig te gaan. Waarschijnlijk gaat het goed, maar om het zekere voor het onzekere te nemen willen we dus graag inderdaad zo'n constructie van MOCHT het fout gaan dan is er weinig aan de hand. Lachen Dus we gaan binnenkort aan de slag en dan laat ik natuurlijk even weten hoe het ging. Pling

jantina

Berichten: 12359
Geregistreerd: 13-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-05-01 16:59

Je hebt met een veiligheidsconstructie in ieder geval meer veiligheeid dan zonder. Het is inderdaad zo dat als het fout gaat, tsja dan is er geen houden meer aan. Dan is het mis. Maar je kunt het altijd zo veilig maken als je kunt!
Enne, zijn jullie nou echt zo te spreken over het koetsiersbewijs? Ik heb het zelf niet, maar zal het niet halen ook. Als het net zoiets is als het ruiterbewijs, dan is het niet zo veel garantie op dingen dat het allemaal goed zal gaan.
Wel kun je natuurlijk goed les nemen, absoluut een must! Ik ben met een jong paard op een "beleercursus" geweest, ideaal! Ik heb daar veel kleine kneepjes en tipjes geleerd. Heel veel van opgestoken en over z'on 3 jaar ga ik er weer voor. (Nou ja, het moet eerst maar eens geboren worden *LOL*


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Gimme_Joy en 11 bezoekers