Over Isard

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Mieke
Berichten: 6595
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-05-01 09:08

Tja. Volgens dr. Warmerdam van kliniek de Bollenstreek in Noordwijkerhout zat het probleem niet rechtsachter maar linksvoor. Dit is Isards hoefkatrolbeen. Hij liep linksvoor ook duidelijk niet goed op het harde.

Het schijnt dat linksvoor en rechtsachter met elkaar corresponderen, dus loopt je paard achter kreupel dan kan het probleem dus heel goed in het voorbeen wat er schuin tegenover zit liggen. Dit zei de heer Offereins ook al hier op bokt, dus dat was geen verrassing.

Christa vermoed eigenlijk dat Isard wel degelijk rechtsachter kreupel is (of is geweest) en dat hij om dit been te ontlasten linksvoor meer is gaan belasten wat die hoefkatrolontsteking weer heeft aangewakkerd.

Maar ja, het blijft gissen. Hij moet nu twee weken aan de ontstekingsremmers en twee weken rust, daarna mag ze rustig het werk op gaan pakken. Rekening houden met regelmatige terugval bij dit paard en een paar keer per jaar een rustperiode met ontstekingsremmers.

Duinritten zitten er voor Isard in ieder geval nooit meer in, dat is nu wel duidelijk. Maar goed, licht werk blijft mogelijk en is ook niet schadelijk.

Onze paarden gedroegen zich trouwens fantastisch bij die kliniek! Toontje vind reizen in de trailer nu erg leuk (hooinet!) en is volkomen op zijn gemak. Isard blijft gespannen in de trailer, maar gaat er wel makkelijk in (vergeleken met vroeger), want tja: Toon staat in de trailer! En hij kan niet zonder Toon! Lekker stel! *LOL*

Groetjes Mieke


UrbanL

Berichten: 14577
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-05-01 09:12

Bah dat klinkt niet leuk. Ik hoop dat er snel verbetering in zit.

Dat verhal van die benen klinkt mij ook heel bekend in de oren. Leys wilde links niet landen en na lang puzzelen bleek dat dus te zitten in zijn rechterachter been (die inderdaad minder sterk is). Ben nu hard aan het trainen omdat achterbeen beter te krijgen. En ja hoor het landen gaat nu wel goed.

Toch raar die paarden!!! Af en toe zou je willen dat ze konden praten.

Gr Pris

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 10 bezoekers