Echt geweldig gereden!

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Echt geweldig gereden!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-02 18:52

Vandaag was het dus de derde keer dat ik op Maaike zou rijden. De eerste keer verliep niet vlekkeloos en was aan de longe.. de tweede keer eerst gelongeerd en er toen op gestapt en vandaan ben ik er vrijwel direct op gestapt. De eigenaresse kwam ook even kijken en was zeer tevreden. Ze neemt alles aardig goed aan, ontspant veelal goed en reageert ook al veel beter op de hulpen.

Vandaag was ongeveer de tiende keer dat er iemand op gereden heeft, waarvan ik dus drie keer. Nou, ze doet echt haar best. Ze heeft wel een harde optredende hand nodig (bij wijze van spreken bedoel ik dan), want anders neemt ze gauw een loopje met je. Maar ook vandaag heb ik haar goed laten merken wie er de baas is. En ja hoor, dan gaat het perfect! Lachen Gea (de eigenaresse) had niet verwacht dat ik haar nu al zo netjes reed, aangezien ze naar eigen zeggen nog best wel groen is. Zij was erg blij en ik ook! Lachen Ze heeft alleen in draf dat ze zo nu en dan wat onregelmatig loopt (dus wat gaat hinkelen). Dit komt omdat ze gewoonweg moddervet is en met haarzelf in de knoei zit, maar dit gaat al steeds beter. Een kwestie van conditie. Als ze zo vlug blijft leren en dingen zo goed blijft aannemen, dan zal het hoogstwaarschijnlijk niet lang duren en kan ik met haar starten. Gea ziet het al helemaal zitten en ik eigenlijk ook wel.

Aanstaande dinsdag (als Cody hier ook is) gaat mijn René waarschijnlijk eens video opnamen maken zodat ik zelf kan zien wat er in de toekomst allemaal verbeterd. Lachen Ik ben echt blij.. Morgen ga ik weer! Lachen


Maaike

Berichten: 11621
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 18:59

heej super joh dat ze t zo goed oppakt!!! k hoop voor jullie dat t zo goed blijft gaan, je klinkt echt mega enthousiast en je verdient t

Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn
Obsession SL (v. Orbaldo II) mijn grote trots :+:

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 07-04-02 19:36

Thanx! Ik heb er ook echt wel een goed gevoel bij. Volgens Gea zijn we echt een perfect koppel. Lachen Ik ben blij dat ze blij met me is. Dat is toch wel weer een heel belangrijk iets. Gea is echt een schat van een vrouw en ik ga er iedere keer weer met veel plezier naar toe. Vandaag zijn we zelfs nog naar een onderlinge wedstrijd geweest die werd gehouden bij de stal waar Maaike is beleerd. Ze wou Maaike al ophalen en dan moest ik maar met haar meerijden Lachen Echt ik ga me daar wel vermaken denk ik Lachen

Joleen

Berichten: 4246
Geregistreerd: 27-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 21:21

Leuk dat het zo goed gaat! Pling Succes verder met die leuke fries! Party!!

Er staat een man op de bus te wachten, valt hij eraf..

Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-04-02 22:49

Haha! Leuk!!! Nee... echt super om te lezen dat het zo goed gaat joh! Party!! Ik begin nu stiekum toch wel nieuwsgierig te worden naar Maaike!! Lachen

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-02 14:15

Nou Maarten.. ik zou zeggen kom gauw eens langs om te kijen... dan kun je hier ook wel mee eten.. wat dacht je van woensdag?

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-02 14:55

Fijn dat het zo goed gaat allemaal! *LOL*
Ik zou zowat zeggen: waarom laat je Propala niet gewoon schieten als het zo goed gaat met Maaike. Misschien een beetje banketstaaf gezegd, maar niet zo bedoeld.
Juist omdat het met Propala allemaal nog niet zo super gaat en met Maaike wel, lijkt het mij lekker veel tijd in Maaike te steken en met haar lekker te gaan rijden, ook wedstrijden enzo.

Zelf heb ik namelijk wel gemerkt dat wanneer ik paarden van verschillende stallen reed, ik voor beiden veel energie nodig had en daardoor net niet voldoende energie voor elk paard had.
Wel trouwens als ze op één stal staan...

Zoals ik al zei, dit is niet knullig bedoeld, ik vroeg het me gewoon af...

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-02 15:08

Aanstaande woensdag ga ik op Propala.. eerst aan de longe..
Ik wil eerst een kijken hoe dit verloopt en hoe het dan verder gaat. Ik weet.. ik loop al lang aan te kwakkelen, maar ik weet zeker dat ik met Propala (of evt. de hengst) wedstrijden kan gaan rijden en dat hier ook actief aan deel genomen wordt. Het vervoer is hier dan geregeld evenals het vervoer naar lessen enz.

Bij Maaike is dit nog de vraag. Ik weet de eigenaresse wil veel, maar of ze niet teveel hooi op haar vork neemt is nog maar de vraag. Dus ook dat moet ik maar afwachten.

Wat betreft de combinatie Maaike en Propala. Ze staan dan wel niet op 1 stal, maar wel heel dicht bij elkaar. De afstand tussen beide stallen is nog geen 5 minuten rijden met de auto. Ik heb gekozen voor deze combinatie omdat ik (mocht Maaike toch niet geschikt genoeg zijn) bij Maaike totaal geen verplichtingen heb. Hier hoef ik in principe maar 1 - 2 x per week te rijden.

Kortom.. ik zit dus gewoon nog in dubio en wil eerst eens kijken hoe het allemaal verloopt. Tot die tijd combineer ik het gewoon met elkaar en zie ik wel hoe het gaat en wat mij het beste bevalt. Op dit moment bevalt de Fries mij ontzettend goed, maar staat Propala (of de hengst) me wel heel erg aan te lachen. Van Maaike weet ik wat ik daar ongeveer aan heb.. en van Propala of Soliet weet ik dat nog niet. En dat wil ik eigenlijk eerst eens ondervinden. Moeilijk dus..

Kitty

Berichten: 7552
Geregistreerd: 29-01-01
Woonplaats: Rolde

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-02 15:11

In dat geval vind ik dat je groot gelijk hebt.
Ik vroeg het me gewoon even af, ervanuit gaande dat ze niet echt dicht bij elkaar in de buurt staan.
Als je bij Propala op stal veel mogelijkheden krijgt voor wedstrijden e.d., dan zou je ze inderdaad met beide handen aan moeten grijpen (als je dat wilt).

Ik had alleen het idee dat het bij Propala nog niet zo goed liep (omdat het een enorme druktemaker is?) en nu juist bij Maaike wel. Vandaar...

Dé website voor de wedstrijdruiter: Startlijsten.nl

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-02 15:19

Dat klopt ook wel. Bij Propala loopt het ook allemaal nog niet zo lekker. Maar de bedoeling is dus dat daar zeer spoedig verandering in gaat komen. Zoals het nu staat ga ik er aanstaande woensdag op (aan de longe). Daarna zal dit nog een aantal keren gebeuren (vermoed ik) en als dat goed gaat, heb ik het recht in eigen handen. Vertrouw ik het totaal niet dan ga ik ook niet verder met haar.

Zoals wellicht bekend heb ik er in november al eens op gezeten en wat mee gestapt. Dit verliep verder goed, al had ze wel behoorlijk de neiging om omhoog te komen. Daar wil ik bij zeggen dat ik absoluut geen angst heb als ik er op zit.. (gelukkig maar) en dus niet denk.. oooh jeee! wat gaat er nu gebeuren.. Lachen We hebben toen besloten tot het voorjaar te wachten. De paarden staan nu overdag in het land en ook Propala is stukken rustiger vergeleken met afgelopen herfst/winter. Daar vestig ik dan ook mijn hoop een beetje op. Ze staat me gewoon ontzettend aan en wil er daarom toch voor gaan! En hopelijk verloopt dat allemaal stukken beter als de verhalen die ik tot nog toe over haar heb aan moeten horen. Het enige waar ik me nog over heen moet zetten is haar stokmaat...... maar goed.. Maaike is ca. 1.70 m. en daar kom ik zonder problemen op en kan ik nu goed op oefenen Lachen

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-02 19:59

Hey san, wat fijn dat het zo goed gaat. Blijkbaar pakt ze alles goed op.
Ik ben erg benieuwd naar jullie vorderingen, leuk om te lezen Party!!

joyce B

Berichten: 15614
Geregistreerd: 06-08-01
Woonplaats: Net buiten een gehuchtje bij het bos ;)

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-04-02 20:34

Hai Sandra,
Wat fijn dat het zo goed gaat! Gaat Marije morgen foto's maken? Ik ben al erg benieuwd, moet maar snel eens mee...
Wel fijn om ergens te komen waar men blij met je is he?! Voor de verandering Knipoog
Veel sterkte alvast voor woensdag en morgen veel plezier!

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-04-02 20:37

Ja, ja.. Marije gaat foto's maken van mij en ik van Marije.. (uiteraard Knipoog )
Tevens komt René morgen waarschijnlijk nog langs om videoopnamen te maken. Niet omdat alles zo geweldig gaat, maar meer omdat ik dan over een poosje weer videoopnamen wil zodat ik die met elkaar kan vergelijken en de veranderingen kan bekijken. Want ja.. ik voel het allemaal wel, maar zie het niet. Tevens kan ik op zo'n manier aan mezelf werken.

En uiteraard moet je gauw eens met me mee naar Maaike.. Lachen


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Confession, Jolynne, jumpyhorse, Vagabondo, Vinny12511 en 11 bezoekers