Ik heb gereden, gelongeerd en ben wezen skieën! + UPDATE

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Ik heb gereden, gelongeerd en ben wezen skieën! + UPDATE

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-02 21:45

Vandaag was het zover.. ik kreeg een mailtje van de eigenaresse van Maaike (de Fries) dat de buitenbak geheel klaar is en dat ik wel kon komen om haar te longeren en/of te rijden. Dit heb ik dus niet naast mijn zijde neergelegd en ik ben vanavond meteen gegaan!

Allereerst heb ik in de bak een stoel klaar gezet (voor het geval ik er niet op kon komen) Bloos , heb ik haar gepoetst (tjee... wat een haar komt er van haar af!) en gezadeld. Eenmaal klaar ben ik met haar aan de longe naar de splinternieuwe bak gelopen, heb deze gesloten en ja hoor! Daar ging ze al! Ze vloog met een gigantische vaart meteen weg en daar ging ik.... al skieënd achter haar aan. Tjee wat een kracht! Echt niet normaal meer! Ze begon al gauw in cirkels te lopen (NEE, niet lachen jullie! Vingers aflikken ) en ik kreeg de mogelijkheid om op te staan. *LOL*

Vanaf dat moment ben ik dus begonnen met longeren. Maaike was echt een tijdbom die continu op ontploffen stond. }> Ze bleef een tijdbom, maar werd zo nu en dan iets rustiger. Op een gegeven moment kwam de eigenaresse (die vlug haar eten had op gegeten) al met een foto camera aan zetten. Zij wilde foto's van mij en Maaike maken. Nou, ze schrok echt.. zo ontzettende tijdbom had ze nog nooit mee gemaakt. Nou bleek dus dat ze ook al twee weken lang op stal had gestaan en er nog niet uit was geweest.

Gea (de eigenaresse) heeft Maaike beet gehouden en ik heb meteen maar de stoel gepakt om erop te stappen. Ik heb maar niet geprobeerd of ik er zonder stoel op kon komen. Eerst maar eens zo ivm haar tijdbom gehalte. Eenmaal erop (ze is echt gigantisch dik en enorm breed) ben ik aan de longe maar wat gaan stappen. Niet dat dit zo makkelijk was, maar ze is te weten gekomen wie er de baas is. Het zadel zat/zit niet echt comfortabel. Ik weet zeker dat ik blauwe plekken aan de binnenkant van mijn benen overhoud van de gespen van de beugelriemen. Deze voel ik nu extra erg aangezien ze nu zo dik en breed is. Toen ze wat rustiger was ben ik voorzichtig aan gaan draven. Dit ging in een behoorlijk tempo. Later de andere kant geprobeerd. Dit ging eerst ook in een sneltreinvaart, maar werd later al wat minder. Ze werd vanaf dat moment echt wat rustiger. Tenslotte hebben de longe eraf gehaald en ben ik los wat gaan stappen. Nou, dat was pas ontspannen. *LOL* Gea heeft toen een serie foto's van mij en Maaike gemaakt. Ze heeft deze gemaakt met een gewone camera, wat betekend dat ze nog moeten worden ontwikkeld en afgedrukt. Ik ben benieuwd hoe ze zijn geworden.

Maaike was overigens erg zwaar in de hand en dus behoorlijk voorwaarts, maar ik heb er alle vertrouwen in en weet zeker dat dit helemaal goed gaat komen. Lachen Ikke = happy! Party!!


Hierna ben ik gauw doorgereisd naar Propala en heb haar nog een half uur gelongeerd. Dit ging hartstikke goed! Lachen En tjee.. wat een verschil als je ze zo achter elkaar bezig ziet! Propala is een stuk slaker, groter, toch wel stijf, maar veeeeeeel soepeler! Alleen vloog ze wel weer met haar benen behoorlijk de lucht in. Verdrietig Ik hoop echt dat ze bekeerd word.. en dat ze dit onder het zadel toch zal laten!

Nou ja.. het begin is er voor mij weer en ik ga er de komende tijd weer volop tegenaan! Het zal ook niet lang duren voor ik op Propala zit (vermoed ik).

Aanstaande dinsdag komt Marije (cody) bij mij. Die gaat dan op de Fell rijden en ik op Maaike. Tevens gaan we dan ook nog bij Propala langs. Uiteraard gaat de digi dan mee wat betekend dat jullie je weer kunnen voorbereiden op een hele reeks foto's! Lachen
Laatst bijgewerkt door Honeybee op 05-04-02 19:37, in het totaal 1 keer bewerkt


Maarten

Berichten: 4185
Geregistreerd: 30-06-01
Woonplaats: Emmen

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:49

Ik zeg niets, he-le-maal niets Lips are sealed *probeert het lachen in te houden* Knipoog

Hmmm... moet zeggen dat ik nu toch wel heel nieuwsgierig geworden naar die tijdbom! *LOL*

voor ex-onderschrift, zie onderschrift Polly
Na vele jaren een keer een ander onderschrift

MayoJarig

Berichten: 16796
Geregistreerd: 17-01-01
Woonplaats: De Meern

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 21:50

Hihihihi, oh jee, wat had ik daar graag bij willen zijn, heeft de eigenaresse toch niet stiekem foto's gemaakt van je ski-actie???? *kijkt hoopvol*

Hahhahahahaha, sorry zal niet lachen.... Tong uitsteken

Lekker dat het verder zo goed ging, ik ben heel benieuwd naar de foto's Knipoog

Taart naar eigen ontwerp? www.yourcake.nl / Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel :D
A fool-proof method for sculpting an elephant: first, get a huge block of cake; then you cut away everything that doesn't look like an elephant...

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 04-04-02 21:51

Ja! Lach jij maar! }>
Morgen ga ik weer en ik neem aan dat ze dan een stuk rustiger is. *LOL*

En nee Mayo.. helaas.. geen foto's van de skie actie! Haha!

Ook ik ben heel nieuwschierig naar de foto's, maar ik denk dat ik eerder digi foto's van mezelf heb dan dat de foto's die Gea gemaakt heeft klaar zijn.

Karin

Berichten: 61938
Geregistreerd: 10-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 22:11

Haha, dus jij hebt er ook een kanon bij! *LOL*

Nou ja, fijn te horen in ieder geval dat je een paardje met pit hebt! Kijk je wel een beetje uit? Geen halsbrekende toeren alsjeblieft, je moet nog langer mee...

Moet me nog ff van het hart dat je het altijd heel leuk weet te beschrijven, ga zo door, ik vind het echt leuk om je belevenissen te lezen! Lachen

.
If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together. <African proverb>

maaike_vdv

Berichten: 4128
Geregistreerd: 09-04-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 22:41

Haha, ik dacht al; San op wintersport? Maar het was dus meer een soort zandskieën. Wat kan een paardje dan veranderen zeg, op stal was Maaike zo rustig!
Inderdaad, ga zo door, maar zorg wel dat alles heel blijft hè }>
We willen idd nog langer van je verhalen kunnen genieten Knipoog

Chrystal-gek

Berichten: 3076
Geregistreerd: 17-05-01
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-04-02 23:38

nou, je was benieuwd naar mijn reactie, goed, dan krijg je hier mn reactie Extreme duivel

wist niet wat ik me moest voorstellen bij de titel en vooral de laatste woordje.
maargoed, dat heb ik nu ook begrepen.
heb het laatst ook in het echt gezien.
meisje loopt naast de pony in de bak, had er een vriendin opgelaten tot er een paard gek doet aan de kant, gaat hangen aan halster en touw, wat knapt en paardje losbreekt.
pony's in de bak gek, vriendinnetje gleed eraf en het meisje zelf heeft ff een paar meters opde knieen door de bak gemaakt.
je had na de tijd haar rijbroek moeten zien joh Cool .

maar jij hebt je daardoor niet zeer gedaan?
maarre, 2 weken op stal zonder eruit te komen?
tis mijn mening, maar ik vind het niet echt wat.

via de stoel opstappen is eigenlijk ook beter voor het paardje (zn rug en evenwicht).

wat bedoel je trouwens met slaker Verward
slanker?
moest eerst ff heel goed nadenken wat je ermee kon bedoelen.

enne, ik hoop idd dat Propala het ook een stuk rustiger aan gaat doen.
is er wat gebeurt ofzo dat ze zo gek doet?
en gaat ze trouwens nog naar zo'n africhtingsstal oid (dat zou toch eerst gebeuren Verward ) of ga je het toch zelf proberen?

ik heb het trouwens ook andersom meegemaakt.
ging op een paardje proef rijden en die was zo mak als een schaap, maar zat niet goed in haar vel.
nu ze dat wel doet, herkennen ze haar niet weer joh.
ze ziet er veel beter uit, maar ook veel frisser, ook als je daarvoor gewoon hebt gereden.

ik heb er trouwens voor vandaag anderhalve week niet opgezeten, ze is wel gewoon de stal uit, de wei in geweest, maar niet gereden (1 keer gelongeerd met de bedoeling er daarna op te gaan zitten, maar dat is toen niet door gegaan), vandaag heb ik haar dus eerst gelongeerd en daarna gereden, ging super!!! en toen lekker haar haartjes overal bijgewerkt en beentjes afgespoten en gewassen als ook de staart en toen lekker de wei op, rollen natuurlijk als eerste nadat je de andere paardjes begroet hebt.
ze is echt zo'n toverbal, na een tijdje niet gereden te hebben, kan ze zo mak als een schaap zijn, maar het kan ook zijn dat ze de dag ervoor nog flink aan het werk is geweest en de andere dag een totale uitbarsting heeft.
ze heeft trouwens alleen bij de 1e galop gebokt (2 keer aangesprongen maargoed) en op de andere kant ging ze bij het draven haar oren al in de nek doen, dus ik dacht als ik ging aansporen dat ik dan een boksalve zou krijgen.
had al in de gaten dat ze zo vanzelf ook wel in galop zou aanspringen en ff mn stem erbij en zat zo in galop zonder bokkesprong.
was mij ook wel goed, als ze maar in galop ging, niet veel gedaan, was warm en de conditie is dus nou ook niet echt wat.

maar alles bij elkaar toch wel een geslaagde dag, net zoals bij jou.

Succes en veel plezier met je paardjes!!!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 08:52

*LOL* wil je dat please dinsdag nog even overdoen? *LOL* Dan heb ik de camera in de aanslag Tong uitsteken
Dus Maaike heeft even laten weten dat er niet met haar te sollen valt. Ja als zo'n dikke tante het op haar heupen krijgt, forget it! Ik heb ooit een keer met IJsco in de sneeuw gewandeld en had mijn rubber jodphurs aan Verdrietig op een gegeven moment wilde ze weer naar huis en ik heb gewoon bijna 500 meter (niet overdreven!!!) geprobeerd haar te stoppen maar niet dus hè? Pas bij de wei stopte ze uiteraard, ik was ondertussen woest dat ze me zo meegesleurd had, kon echt niets beginnen, veel te glad. Maar ja, IJsco eigenwijs - ik eigenwijs, dus bergschoenen aangedaan en weer terug dat hele eind. En toen bepaalde IK waar we langs gingen }> Monsters.
Als ik jou was zou ik van die beugelriemhoesjes kopen en de gespen naar beneden doen, want dat doet inderdaad verrekte zeer bij van die brede paarden. En dat zadel, is die nieuw of is er nog hoop op een andere?
Of was dit die Pagony?
Ben heel benieuwd naar Maaike! En jammer dat Propala toch weer omhoog kwam, rot is dat he? Ik heb het ook gehad met een KWPN-er die ik reed. En die was 1.56, da's nog weer heel wat anders dan 1.80 als ze steil overeind staan...
Nou, ik verheug me op dinsdag Extreme duivel Knipoog

Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 09:09

Wat sportief!
Wanneer ga je nu buiksurfen? Want dan wil ik zeker langs de lijn toeschouwen Extreme duivel

Voorzichtig met je zelf hoor...met al die wilde bokken..... Haha!

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 10:09

Ik heb gisteren ondervonden dat skieën minder leuk is als vaak verteld wordt. Ook buiksurfen ga ik mij niet aan wagen. *LOL*
Ik ben ook niet van bedoeling om dit nog eens over te doen.. helaas voor de toeschouwers Haha! Het doet overigens wel zeer... maar meer aan mijn handen... Verdrietig

Het zadel is inderdaad een Pagony (veelzijdigheid). Het zadel is niet nieuw meer en of er hoop is op een andere weet ik ook niet. Ik zal eens kijken of mijn dressuurbeugelriemen passen. Of anders nieuwe beugelriemen én hoesjes. Waarom nieuw? Ik krijg deze nauwelijks een gaatje korter of langer...

Slaker = Slanker...
Laatst bijgewerkt door Honeybee op 08-06-02 22:57, in het totaal 1 keer bewerkt

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 12:14

Oh wat stoer zeg, leuk verslag! Mooi dat het weer zo lekker gaat en dat je het rijden weer op kunt gaan pakken, heerlijk voor je! Haha! Rijdze en Marije: we willen veel pics!!!! Knipoog (ACTIE pics welteverstaan!)

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 12:16

Komt voor elkaar Clown }>

marloes-joy

Berichten: 8420
Geregistreerd: 28-07-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 12:18

lig hier zowat onder me bureau Haha!

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 12:21

Ja, lachen jullie maar Extreme duivel Jullie tijd komt nog wel.. en wat betreft Marije.. ik zal er voor zorgen dat Rackwood Prince (oftewel Friso) niet bepaald rustig zal zijn }> En dan ga ik lekker foto's maken Haha!

Cody

Berichten: 20725
Geregistreerd: 20-04-01
Woonplaats: Grolloo

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 12:26

Bloos da's niet eerlijk Schijnheilig
Toch maar een zadel meenemen dan ipv barebackpad? Scheve mond

Mirkim

Berichten: 6142
Geregistreerd: 01-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 13:06

*LOL* Nee hoor, ik lach niet Vork

Je zou er overigens ook niet aan moeten denken, als de bak nog nat geweest was }>

Trouwens, hier in de buurt is een manege waar ze wel eens op skies achter de paarden hangen als clown Clown . Intresse...?

Honeybee

Berichten: 8912
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Harlingen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-02 19:41

Helaas voor jullie.... }> Vandaag ben ik weer naar Maaike geweest. Eerst wederom gelongeerd.. (dit keer zonder skie-actie Haha!) en ben er daarna opgestapt. Nog wel met stoel. Ik kan er wel zonder stoel op komen, maar krijg de singel niet strak genoeg aangesingeld, wat inhoud dat het zadel dan helemaal scheef gaat hangen.
Maar goed, eerst wat gestapt.. later nog wat gedraafd, wat simpele figuren gereden met hier en daar wat beenhulpen. Het ging hartstikke goed! Lachen Ikke = nog Happy'er! Party!! Het ging echt prima! Ze wel wat kijkerig, maar dat werd later ook beter. Alleen moet ze haar balans nog goed vinden en moet ze leren het bit niet vast te pakken en te gaan hangen op de teugels. Maar goed.. het ging prima en ik hoop dat het zo door gaat! Maar... dat gaat vast wel lukken Lachen

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 20:30

Oh wat geweldig zeg! Yippee, heb je lekker weer een Friesje onder het zadel! Super! Haha!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Dees

Berichten: 17090
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-04-02 22:29

You GO GIRL!!!!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Hobbyhorse, Vagabondo en 12 bezoekers