ik heb iones boos gemaakt

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

ik heb iones boos gemaakt

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-02 11:08

Sja, soms moet je wel eens iets doen wat je paard helemaal niet ziet zitten. Iones en paddy zijn ziek geweest en aardig opgeknapt. alleen hebben ze nu wel bloedarmoede eraan overgehouden. Ik heb een middel van de dierenarts gekregen dat ik eigenlijk door het voer moest doen maar dan eten ze dus niets meer. Dus vanaf eergisteren deed ik het in een spuit en spoot het achter in de keel.
Dat spul smaakt behoorlijk vies dus daar waren ze niet blij mee. paddy is nog niet zo slim en handig, die krijg ik zo te pakken, maar iones is gehaaider. Ik deed zijn halster om met touw en ging op het touw staan zodat hij zijn hoofd niet meer omhoog kon doen dat ik er niet meer bij kon. Zijn lippen perste hij stevig op elkaar, grinnik maar met wat gefrunnik in de mondhoek kreeg ik de spuit toch naar binnen FLATS, het spoot zo naar binnen. Iones was zo kwaad! Hij draaide zich resoluut van mij af op zo'n kwade manier dat ik dubbel lag van het lachen. Vanavond zal ik zijn halster wel niet meer aan krijgen als hij die spuit weer ziet of ruikt.... kan nog leuk worden.

De hond is de betere mens


napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 11:12

Laat je voor de zekerheid het halster nog even om, hoef je je daar geen zorgen om te maken!

Toen ik je berichtje las, zag ik de hele situatie voor me Haha! Ik heb ook zo'n droppert, hij trapt er elke keer weer in en is volgens de "stal"meiden een van de makkelijkste paarden met het geven van een wormenspuit Haha!

NANZA
Berichten: 738
Geregistreerd: 05-03-02
Woonplaats: brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 11:17

ja ja die iones van jou is wel een slim paardje! wel fijn voor je dat het nu weer wat beter gaat met iones en paddy! heel veel suc-6 verder met ze en met het spuiten natuurlijk ook! groetjes

In my head I`m so ugly, but that`s oke because so are you!

3 jarige ruin Future x Farmer ..... Super paardje!

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 11:26

Als je nou lekker een slobberpapje maakt, waar je de medicijnen in doet, is dag geen idee? Scheelt je heel wat kwaaie paarden-hoofden iig.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-02 11:28

dat zou inderdaad ook nog een mogelijkheid zijn Carola. Maar ik heb nog nooit eerder een slobberpapjes gemaakt. Misschien dat ik eens bij de boerenbond langs kan gaan voordat ik naar de stal ga. Wat kan ik dan het beste halen dat paarden zo lekker vinden, heb jij een tip? Dan maak ik die beesten blij i.p.v. nijdig, grinnik.

De hond is de betere mens

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 11:40

Van die aanmaakslobber van Havens heb ik altijd. Superspul! Hippostar en Pavo hebben ook aanmaakslobber, maar dat vind ik minder als Havens.
Het is echt heel makkelijk. Schepje slobber, evenveel water erbij, roeren, een paar minuutjes wachten, en klaar is kee... uh.. Desiree.
Zo doe ik het ook altijd als m'n knollies medicijnen moeten, echt super! Ook na het rijden is het lekker voor ze. Licht verteerbaar en gewoon lekker.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-02 11:44

goh, ik hoop dat je gelijk hebt! Ik zal maar een halve emmer klaarmaken dan, want er moet 20 ml doorheen van dat spul en het ruikt heel sterk, dus ze zullen het ook wel goed proeven. de boerenbond is vlakbij de stal dus ik ga gelijk eens zo'n zak halen. Ik hoop dat ze Havens hebben.

De hond is de betere mens

carola

Berichten: 8097
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 11:49

Ik moest wel 40 ml, en ik had maar een halve liter. Een halve emmer voeren is niet echt goed, je voert toch ook niet zomaar een halve emmer brokken? Als het zo sterk ruikt, dan kan je er nog wat honing ofzo bij doen. Dat maakt de smaak anders en de geur ook.

Eindig niet, maar begin! (quote Dorine)

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 11:52

Een flinke hap appelmoes doet ook vaak wonderen. Of een bammetje met stroop Vork

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

hotdog
Berichten: 0
Geregistreerd: 05-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 12:20

Ik doe mijn wormenspuit ook altijd door de slobber (idd de Havens) werkt super, die sukkels hebben het niet eensdoor! Ik geef overigens wel een hele schep, maar dat krijgen ze elke dag!

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 12:21

Omar is ook zo'n slimmerd. Biks met medicijnen of foenegriek hoeft hij niet, en die laat hij dus ook gewoon staan. Dan maar geen eten zie je' m denken. Slobber werkt ook niet zodra hij gezien heeft dat er foenegriek in is gegaan, als hij het niet ziet lust hij het opeens wel. De Eikel. Haha! Kom ik met mijn halster (betekend wandelen of rennen in de wei of de bak) staat hij te springen voor zijn hek, komt ik met het hoofdstel kan ik 'm uit het achterste hoekje opvissen.
Grrrr paarden }> Pling

:evaw:

Nimber

Berichten: 25362
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 12:23

haha prachtig ik zie het zo voor me lot was ook zo toen ik 'm moest wassen met imavarol zo zielig kijken en toen ik klaar was moest zijn hoofd haha hij keek zo vuil.
Ik zei nog tegen anouk let maar eens op, ik liet zijn hoofd los en hij draaide zo hard om om vervolgens echt met die dikke reet naar mij toe te staan van puh waar haal je het lef vandaan.. echt geweldig vooral die kop

WendyBZ

Berichten: 12687
Geregistreerd: 24-04-01
Woonplaats: Grunn

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 12:31

Onze paarden weten het meteen als je met een wormspuit aan komt lopen. Hoe goed je ze ook verstopt, ze weten het!! Leonie was altijd het ergste, ik moest haar een keer een wormkuur geven van mn vader, dus prima, doe ikw el ff. Eerst in het weiland, had ik de spuit bijna in haar mond, draait ze om en bokt ze ff na! Bijna tegen mn elleboog... Volgende poging: aan een touw, die één keer om het hek draaien en vasthouden, mn vader zou het er wel even inspuiten. Jaja. Madam gaat de lucht in en ik had het touw nog vast (altijd vast blijven houden heb ik geleerd...) dat schuurde dus lekker (brandblaren aan over gehouden ) maar madam trok dus het complete hek uit de voegen mee omhoog... lekker is dat.. Toen hebben we haar maar op stal gezet en het daar gedaan. Wat je al niet voor zo'n beest over hebt....

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-02 12:32

jaja, "stomme Knollen" zeggen ze dan. Maar ze zijn mooi niet gek die beesten, en reken maar dat ze hun kant van het verhaal ook wel kenbaar maken naar ons, grinnik! Ik vind dat echt prachtig hoor.
Ik zal nog eens goed rondvragen op stal Carola hoeveel een paard mag hebben want kennelijk zat ik op te veel.......

De hond is de betere mens

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 13:05

Ja die knollies kunnen soms zo verontwaardigd kijken...
Je zou bijna denken dat ze het van mensen geleerd hebben. *LOL*
En wat dacht je van een paard dat niet naar binnen mag richting stal en alle anderen wel? Cerise was me toch pissig hahaha.

Maar jah, ze schijnen dan naderhand toch weer van je te houden.
Waarom zou ik echt niet weten, want wat ik m'n paard soms allemaal aandoe... }>
Hoewel ze de buitenritten steeds leuker gaat vinden!

Succes met Iones en trouwens ook beterschap aan de lieverds! Lachen

LadyMadonna

Berichten: 56331
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: werkendam (NB)

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 13:18

gewoon zemelen, water erbij, medicijnen erbij, eventueel wat muesli ofzo om het lekker te maken (of een lepel honing Tong uitsteken ) En smullen maar! Haha!

Once in a while you will come to know, the reasons why you ride so low, the truth is hard it will cut you like a knife.... The outsider for life... -Danny Vera-
www.facebook.com/sosmellie geuren voor in huis!

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-02 13:29

ik heb trouwens nog een potje honing staan. kan ik er ook wel eens doordoen, is nog gezond voor ze ook! of zouden ze geen honing lusten? zelf lust ik het dus niet...

De hond is de betere mens

Marjolein

Berichten: 11330
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 13:46

appelmoes Haha!. bij ons op stal staat er ook eentje die zn medicijnen gewoon niet eet. voor de jacht krijgt kalmeringsmiddelen en dat moet op een appel voordat hij t eet (en dat is dan maar klein beetje) nu moest hij medicijnenen hebben (hij had een slagadderlijke bloeding gehad (leuk jacht Boos! ) en dat krijgt hij nu steeds met appelmoes in een spuit naar binnen gewerkt wel een geknoei maar hij eet t teminste

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 14:32

hahah leuk he dat soort paarden Haha! .

Als ik bij die van mij de praam al uit de kast haalt voelt hij de ellende al WORMENSPUIT bah Misselijk en weg is hij. Het ging altijd goed met slobber en voer maar sinds hij antibiotica heeft gehad kan ik het dus vergeten hij is erg kieskeurig geworden.

Wat ook nog wel eens wil werken is 2 boterhammen en dan eerst even wat plagen zodat hij flink hongerig wordt. Dan happen ze wel flink toe hhihihih. maar ik vrees dat je iedere dag een nieuwe truc moet gaan verzinnen Frusty Extreme duivel .

Hoe lang moeten ze dat hebben en hoe ernstig is het ? Wel sneu voor ze zeg Verdrietig .

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-03-02 14:36

de smaak van 20 ml ijzersiroop zoals ik het voor het gemak zal noemen, kun je niet verbergen hoor. de geur is caramel achtig, eigenlijk wel lekker, maar het smaakt vreselijk (ja, heb er inderdaad van geproefd omdat het zo lekker rook, viel dat even tegen.....). Ik zou dan dus 2 potten appelmoes moeten pakken per paard.

De hond is de betere mens

Zep

Berichten: 9994
Geregistreerd: 05-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 21:19

Ik heb nescio langere tijd sedalin moeten geven om veilig met hem te kunnen stappen tijdens zijn revalidatieperiode. En dat vindt ie smeeerig Misselijk Op een gegeven moment klom hij achter in de stal tegen de muur op als ik hem alleen nog maar een halster op wilde doen. Het heeft heel veel tijd en een heeeleboel wortels gekost voor dat er weer uit was.

Ik wens je veel sterkte met de trucendoos Knipoog

dressuurinstructie in Overijssel, mail voor meer informatie: louise@equimotion.nl

sl0wm0ti0n
Berichten: 2812
Geregistreerd: 25-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-03-02 22:17

Het maakt mijn paard niet uit of het nou door een papje verwerkt zit of in een uitgeholde wortel, hij merkt het gewoon altijd!
Ook met stroop.
Sinds we ong een jaar geleden een ongeluk hebben gehad waarna hij 5 spuiten antibiotica moest hebben ( elke dag 1 he Tong uitsteken) heeft hij er echt een fobie aan over gehouden.
Als ik nu maar met een wormen spuit aan kom, oeehh..
'n X werd hij zo gek (omhoog komen, me plat walsen en weg rennen) dat ik het halstertouw door zn mond heb gedaan en rechts vast gemaakt heb.
En als ik dat doe dan blijft die ineens dood stil staan?? Verward

"What we call human nature, is actually human habit.."

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-03-02 08:26

Leuk recept:
rasp een wortel en een appel
gooi wat lepels appelmoes erbij naar smaak
Eventueel iets appelstroop er nog doorheen, hoeft niet.
Medicijn erdoor...

Wie weet vindt-ie het lekker?

Desiree

Berichten: 28761
Geregistreerd: 23-01-01
Woonplaats: Twente

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 29-03-02 11:53

ik ben mooi klaar met die peer. Paddy neemt het mij niet zo kwalijk als iones. Ik geef ze daarna altijd wel iets lekkers hoor, om ze te paaien, grinink. Ik wilde gisteren dus die slobber halen, maar we hadden vergadering, en die mannen kunnen zo goed ouwehoeren, die weten niet van ophouden. en toen was de boerenbond dus al gesloten...

De hond is de betere mens


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers