Dagje onderlinge wedstrijd

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Dagje onderlinge wedstrijd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-03-02 12:48

Gisteren werd de eerste onderlinge wedstrijd in een serie van 3 verreden, het is een nieuw initiatief bij ons op stal. Het werd een lange gezellige dag die smorgens al begon met mijn eigen voorbereiding, invlechten, poetsen, de hele reutemeteut. Mijn eerste proef was om 12 uur en voor die tijd moest ik nog alles doen omdat ik daar op vrijdag helemaal geen tijd voor had gehad. Toch nog een beetje stress dus op zaterdagochtend en dat heeft altijd een gezellig effect op mijn paard (not). Enfin bij het losrijden liet ie me ook wel merken dat hij wat van de spanning had opgepikt, hij was een beetje kriegel. Eerste proefje ook een beetje te kijkerig, de ring was nl. afgezet met hekken en boompjes en als je al kriegel bent dan heb je daar geen zin in; hij liep er wel langs hoor, maar echt ontspannen was hij niet. Deze keer had ik me niet echt goed voorbereid, ik kende de proefjes niet eens en dat zorgde hier en daar voor een verrassing. Tweede proef ging wel ietsjes beter, maar ook daar zaten wat verrassingen in. Een beetje voorbereiding was niet gek geweest achteraf gezien. Goede punten voor zijgangen en verruimingen, maar deze keer veel commentaar op het progressief rijden van overgangen, wat dus niet mag in de M1 aldus de jury.
Stalgenoot Von en haar man Dorus waren speciaal even komen kijken, on hoefde zelf savonds pas haar proeven te rijden. Tijdens mijn eerste proef bespeurde ik ook de volgende bokker in de kantine, dat was Universe, zij kwam ook even kijken. Na de proeven moest er dus een hoop bijgekletst worden over onze stallen en de paarden. Daarna kon mijn paard weer op stal en ik eventjes huiswaarts.

Aan het eind van de middag verschenen er nog meer bokkers in Ouderkerk aan de Amstel, Jura had zich ook ingeschreven met Razinda om haar haar eerste wedstrijd ervaring op te laten doen. Pava reed de trailer en Eyes en Fitzroy waren erbij voor de beelden (video) en de ondersteuning.
Het was voor Razinda dus de eerste ervaring en dat was goed te merken, ze keek haar ogen uit en wist eigenlijk niet zo goed wat ze met de situatie aan moest, ze hinnikte een paar keer en wandelde beduusd in het rond. Ze deed gelukkig niet gek, maar ze was erg zenuwachtig. Bij het losrijden wilde ze niet erg ontspannen en was ze behoorlijk moeilijk te rijden. Voor het begin van haar eerste proef werd ze geescorteerd door onze ringmeester te paard, een man met cowboyhoed en zadel op een Arabische hengst, Razinda wandelde braaf achter hem aan naar de ring die binnen was. In de ring was er best veel te zien, Razinda vond het allemaal maar zozo, maar liep overal braaf langs, zij het met een boogje. Tijdens de proef was de concentratie bij Razinda een beetje weg, maar al met al liep het allemaal best netjes. In de tweede proef was ze wat makkelijker en minder gespannen. Jura was er niet helemaal tevreden over, maar ik vond dat ze het knap hadden gedaan. Het was een grote dag voor Razinda en ze heeft zich keurig gedragen, het was een enorme ervaring voor haar. Wat een lief, leuk, mooi paard is Razinda.

Daarna was de volgende bokker aan de beurt en kwam er alweer een bokker op bezoek. Von moest rijden en Pregini kwam kijken. Bij Tinka eerst nog even de manen ingevlochten en daarna kon het losrijden beginnen. Tinka had ook wat van de wedstrijdspanning opgepikt en was er wat jolig van geworden en gooide er links en rechts een bokje tegenaan. Eenmaal in de ring was de rust weergekeerd en moest er gepuzzeld worden met het proefje. De tweede proef durfde Von er wat meer aan te rijden en dat was goed te zien, Tinka bleef een beetje meer bij de les en bij het galopperen bleek er toch nog een bokje in te zitten en zelfs een vliegende wissel.

Intussen was het na achten savonds, Tinka mocht ook weer op stal. Er waren daarna nog een aantal starts en tegen negenen was alles klaar en moesten we nog even wachten op de punten en de prijzen, voor mij was er wel een prijs, maar dat was ook omdat ik de enige deelnemer was in mijn rubriek.
Het was dus een lange, gezellig dag met een hele berg nieuwe ervaringen voor iedereen.


kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-02 13:24

he hallo
het was gisteren weer lol bij ons op stal, een paar keer in het jaar hebben we onderlingen wedstrijden, deze keer krijgt de gene met het hoogste percentage, na 3 wedstrijden een weekendje londen of parijs aangeboden.
ik heb ook meegadaan, in de L1 kojack was vridag al gevlochten door mijn instructeur, dus echte stress hadden we zaterdag ochtend niet meer.
alleen toen ik op wilde stappen, schoot mijn knie eruit en ging ik dus languit achterover, net naast een plas Haha!
het scheelde echt niet veel gewoon
op de een of andere manier is kojack altijd super voor een wedstrijd (soms lekkerder als normaal) te rijden, alsof hij zich mooi voelt ofzo
ik had de hele week goed geoefend op de voltes 10 meter, omdat ik die klote vind (kojack niet). nou de proefjes gingen super, vooral in de eerste de uitgestrekte draf, ik hoorde wat mensen die bij de bakingang stonden oh zeggen, hij strekte echt super nou ja daar had ik dan ook een 8 voor
voor de rest ging alles super, alleen zoals gewoonlijk ax binnenkomen (dat krijg ik toch niet recht voor elkaar Haha! Haha! )
nou ja later die middag kwam ik jura en pava tegen op stal
von heb ik helaas niet zien rijden, wat ik wel jammer vond
en s'avonds was dus de prijsuitreiking nou eindelijk bij de L1 aangekomen was ik dus 2x eerste en zat ik +- 10 punten hoger dan de nummer 2
dit was dus een geslaagde dag voor mij en kojack
groetjes

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

Fitzroy
Berichten: 17296
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-02 17:29

Het was idd gezellig. Ik heb het 'Labjes'kind mogen bewonderen, alleen had Lov al gereden, dus die heb ik niet aan het werk gezien.
Lab vond die belangstelling best leuk als zijn buurman maar niet te dicht in de buurt kwam.

Razinda had ik al eens gezien en kon ik nu in haar eerste proef bekijken.
Ze vond het idd allemaal erg spannend, maar nou moet ik zeggen dat ik met Fitz waarschijnlijk wel hetzelfde had gehad, want het was een errug kijkerige bak.
Bovendien kon je alle geluiden uit de stallen ook horen.
Ik vond dat Razinda toch netjes in de rondte ging voor zo'n jong paard met allerlei nieuwe indrukken. Super gedaan van het jonkie!

Ik ben erg benieuwd naar de foto's ..... en Lov, ingrijpen he, als het niet door de beugel kan Knipoog , we willen geen verkeerde foto's van ons op Bokt.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-02 18:02

Leuk initiatief zeg, en lov, laat ik nu denken dat je Z rijdt Verward Ik weet niet waar ik dat vandaan heb maar dat zat gewoon in mijn hoofd.

Hoe heeft maartje het er uiteindelijk van af gebracht met razinda?

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel

Von

Berichten: 1180
Geregistreerd: 30-05-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-03-02 18:48

Dank voor het verslag Haha! , hoef ik niets te typen. Weinig aan toe te voegen, was een gezellige drukke dag. Ik heb de grootste lol gehad met mijn proefjes rijden (alhoewel het volgens de jury de bedoeling was om serieuzer te rijden Bloos ). Ik heb samen met Tinka in ieder geval nu "wedstrijdervaring" opgedaan, volgende keer zal ik proberen mezelf en mijn vlek wat beter in het gareel te houden zodat de punten ook netter worden.

Geen paarden meer, ook niet meer rijden, veel andere bezigheden maar bokt blijft leuk af en toe

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 09:17

Bedankt voor je verslag, Lov! Party!!

Razinda vond het inderdaad allemaal enorm spannend! Ik had ook niet kunnen verwachten dat het super zou gaan. Sowieso heeft ze nog maar 1x in een binnenbak gelopen (heel klein bakje en maar een paar minuten). Dit was een grote bak waar van alles te zien was. Maar ze heeft zich keurig gedragen en ze zag er zo schattig uit met die vlechtjes... Lovers

De tweede proef ging gelukkig al beter al vond ik mijn punten wat teleurstellend. Maar 'gelukkig' was ik niet de enige met zulke punten en ik hoorde gisteren van mijn instructrice dat deze jury heel streng is, dus dat geeft weer wat hoop. Haha!

Razinda was ook nog hengstig, en ging staan plassen voor de neus van die arabische hengst, die dus helemaal gek werd! Bloos
Ze heeft nu allemaal krulletjes in haar manen, zo schattig! Lovers

Ik ga nu foto's op ITP zetten!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 09:22

Ja ja, ik heb de dames gechauffeerd. Was erg gezellig en Razin was superbraaf op de trailer. Ze moest natuurlijk wel eerst even snuiven voor ze erin liep, want mijn trailer is weer heeeeeeeeeeeeeel anders natuurlijk Haha!
Razin heeft zich echt super gedragen. Ze was wel een beetje gespannen ja, maar dat lijkt mij normaal als je net 4 bent en je loopt je eerste wedstrijd. Het ging hardstikke goed, ze was wel kijkerig, maar liep niet te passageren met de staart op de rug ofzo. Dat was met mijn paard wel anders Haha!
Jura mag tevreden zijn en als ze nog een keertje met Razin kan oefenen, dan gaat het allemaal goedkomen in Vriezenveen (8 t/m 11 mei) Haha!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 09:47

whaaah Maartje, wat goed zeg dat je al gestart bent!!! Super zeg, ga zo meteen kijken of je foto's er al staan!!! Knipoog

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

stallionlover
Berichten: 25
Geregistreerd: 05-03-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 11:00

Hoeveel pnt had je nu dan met de merrie?

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 11:29

Leuk zo'n onderlinge wedstrijd!
Cerise is er nog lang niet aan toe, maar ik hoop ooit wel officieel te kunnen starten haha.
Tienjarenplan... *LOL*

Jura, dat Razinda met zo'n kijkerige bak toch zo braaf was, petje af hoor!
En ook nog netjes lopen, tja als je dan een erg strenge jury hebt baal je wel, maar misschien hebben ze nog wat commentaar gegeven waar je wat aan had?
Het zal in ieder geval heel leerzaam zijn geweest! Lachen

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 13:04

he hallo
de b was toch gejureerd door wil ?
die heeft best hoog gejureerd hoor voor wat ik van de punten hoorde
maar ja mischien heb ik het verkeerd gehoord
groetjes

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 13:47

Ik vond de punten van Jura nou niet direct aan de hoge kant. Ik zou natuurlijk bevooroordeeld kunnen zijn, maar het had wel ietsje meer mogen zijn. Bovendien had ik juist begrepen dat de punten de gehele dag behoorlijk tegenvielen Verward Wat voor aantallen heb jij gehoord Kojack?

kojack

Berichten: 5687
Geregistreerd: 12-10-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-03-02 18:26

he hallo
ja bij ons in de L hadden we een andere jury voor zover ik weet
wij hadden ingrid van kralingen en ik had 163 en 166 en +- 10 punten hoger dan de 2e plaats
alleen wat ik hoorde dat in de b hoge punten waren
groetjes

Ja hoor!!!! Tis weer zover :)

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-03-02 18:46

Klopt, bij de B voor JUNIOREN was er nogal hoog gejureerd. Bij de B Senioren waren er een handjevol met ervaren paarden die hoge punten hadden, je kunt je afvragen of die wel in de B thuis horen.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Pierus, Rosannee_, Vagabondo en 9 bezoekers