Teleurgesteld! Heel graag jullie reactie/mening.

Moderators: Murosch, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Teleurgesteld! Heel graag jullie reactie/mening.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-02 19:26

Ben vandaag dus weer bij het paard gaan kijken wat ik dinsdag zo verschrikkelijk leuk vond. Ik vond m nog steeds een schatje, op stal heel lief enzo. Eerst ging de eigenaresse rijden, ze reed hem heel erg naar voren om m wakker te maken want hij is vrij flegmatiek.

Na een minuut of 20 zei ze (net als de vorige keer): "ik zal m niet te moe maken, gaan jullie maar". Toen is mijn vriendin er op gegaan en die heeft m geprobeerd wat meer bij elkaar te rijden, maar dat wilde ie niet graag. Voorwaarts neerwaarts is oké, maar wat meer oprichten en verzamelen vindt hij niet zo leuk.

Op een gegeven moment ging ze halt houden en wilde ze weer wegstappen. Toen ging hij alleen nog maar achteruit en duwde haar tegen de bakrand en spiegel aan. De eigenaresse zei dat ze haar benen verder naar voren moest leggen omdat ze nu de hulp voor achteruit gaf. Toen liep hij uiteindelijk weer naar voren.

Terwijl ze aan het rijden was, zag je dat hij zijn linkerachterhoef gewoon over de grond liet slepen.

Na een minuut of 45 ben ik er op gegaan en ik was gewoon een beetje aan het stappen want hij was al behoorlijk gereden en hij wordt op dit moment maar 2 x per week gereden. De rest is paddock en 1 x longeren.
Dus ik dacht: laat ik m even rustig stappen. Op een gegeven moment stopte ik even bij de eigenaresse om iets te vragen en toen wild eik weer wegstappen en wilde hij bij mij ook niet wegstappen. Hij ging een beetje achteruit en duwde me tegen de bakrand aan.

Volgens de eigenaresse deed ik teveel met mijn sporen en was hij gewend om op kuitdruk weg te stappen. Uiteindelijk moest zij hem aan de hand meenemen en toen stapte (sukkelde) hij weer verder.

De eigenaresse gaf ook aan dat het paard het nu echt helemaal gehad had en dat dit precies de reden was dat ze geen fanatieke dressuurruiter voor het paard wilde. Hij vindt dit namelijk niet leuk.

Ze heeft mij vooraf duidelijk verteld dat het paard de bewegingen en uitstraling heeft van een goed dressuurpaard (en dit klopt ook), maar dat hij 5 dagen per week dressuren niet leuk vindt en dat hij veel afwisseling nodig heeft.

Nu ben ik zelf iemand die gemiddeld 3 x per week dressuurt, 1 x springt, 1 x longeert, 1 dag freestyled en 1 dag het paard in de paddock zet en dan af en toe naar buiten gaat.
Dat zou afwisseling genoeg moeten zijn, ook volgens de eigenaar.

Maar als je dan nu ziet dat hij maandag in de paddock heeft gestaan, dinsdag door haar en mij in de buitenbak is gereden met een paar sprongetjes, woensdag is gelongeerd en dan donderdag door haar en mijn vriendin is gereden en dat hij dan al zo duidelijk aangeeft dat hij het zat is door te gaan staken => is het dan een paard waarmee ik 3 x per week een uur dressuur (les) kan rijden?

Ik was dinsdag echt helemaal verliefd, maar heb vandaag gezien dat hij wat betreft dressuur echt helemaal niet werkwillig is. Hij heeft zijn oren vrijwel continu naar achteren gericht en smokkelt aan alle kanten. Het is gewoon dat hij zulke goede bewegingen heeft dat dat niet zo opviel de eerste keer.

Ik denk ook dat dat de reden is dat hij 'pas' in het M loopt, want een paard met zulke bewegingen had al veel hoger kunnen lopen.

Eigenlijk heb ik niet echt een dilemma, want hoewel ik vrij beginnend ben, ben ik geen recreatieruiter. Ik wil goed leren rijden en ik wil dat mijn paard dat ook leuk vindt. Dus kan het deze niet worden. Maar ik vind het zó jammer en ik heb nog geprobeerd om allerlei excuses te vinden waarom hij dat vandaag deed (maar de eigenaresse zei ook 10 x dat het paard het helemaal had gehad en zei ook net als de eerste keer dat ze m niet te moe wilde maken terwijl ze denk ik bedoelde dat hij niet te lang zin heeft om te rijden).

Oké de excuses:
- Hij wordt nu maar 2 x per week gereden waarvan 1 x goed, verder 1 x longeren en rest paddock.
- Hij is gewend aan zijn eigenaresse want die heeft hem al 5,5 jaar en nu zat er een vreemde ruiter op (mijn vriendin) die best wat van hem vroeg.
- Hij staakte bij mij omdat ik recht voor de neus van de eigenaresse stopte en hij is echt helemaal op haar gefixeerd (dat laatste is echt zo, als zij weg loopt bij zijn stal dan volgt hij haar echt met argusogen overal).

Hebben jullie nog excuses die mijn keuze misschien kunnen beinvloeden,want in principe vind ik zo leuk! Alleen, een stakend paard????


Joleen

Berichten: 4246
Geregistreerd: 27-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 19:31

Jammer. Echt heel jammer. Scheve mond Ik hoop dat je een leuk paard kunt vinden. Lachen

Er staat een man op de bus te wachten, valt hij eraf..

banish

Berichten: 965
Geregistreerd: 09-03-01
Woonplaats: Leiderdorp

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 19:42

Ik heb zelf eenpaard dat absoluut niet "flegmatiek" genoemd kan worden. Is altijd vrolijk, houdt van werken en zo nu en dan een sprintje vindt hij helemaal het einde. Als ik er op rijd, gaat hij heel vlot (somt zelfs te vlot) voor mijn hulpen weg en doet hij heel ontdeugende dingen zoals er af en toe vandoor gaan enzo.

Als ik er echter een vreemde ruiter op zet, heb ik een totaal (echt TOTAAL) ander paard. Hij blijft nog wel netjes staan met opstijgen, maar daarna wil hij dan dus ook niet meer wegstappen. Als hij eenmaal stapt (sukkelgangetje) wil hij nooit meer aandraven. Galoperen, wat hij met mij op zijn rug het einde vindt, wil hij al helemaal niet. Dan gaat hij alleen maar een stapje herder draven.
Mensen die er een keertje op mogen zitten van mij, denken ook altijd dat ik een heel sloom paard ehb, Maar het tegendeel is waar. Echt hoor! Hij neemt iedereen gewoon in de maling. Ik kan daar wel om lachen, maar mijn ex-verzorgster inmiddels niet meer. Die had ook gereden met mij erbij en toen was hij dus ook niet vooruit te schoppen (en ze schopte op mijn teken HEEL hard). Zij dacht dus ook dat ze een sloom verzorgpaard getroffen had en kwam (helaas) bedrogen uit. Ik had haar echt gewaarschuwd hoor, daar lag het niet aan. Maar toen ze er voor het eerst op ging zelf (notabene zonder zadel en zonder fatsoenlijk bit) nam hij dus flink de benen over onze kilometer lange drafbaan. Meisje zag bleek om dr neus, want ZO hard ging meneer ervandoor.

Ik wil met dit hele relaas maar zeggen dat je het niet van zo'n momentopname af kunt laten hangen.
Een tip?
Vraag of je het dier een periode op proef mag hebben. (Zet alles goed zwart op wit!!!) Pas als je hem zelf een tijdje rijdt op jouw manier (heel belangrijk) kun je zien of het wel of niet gaat klikken. Een paard wat 2 keer per week gereden wordt, heeft geen conditie en vindt het dan natuurlijk vermoeiend om te werken en gaat staken.
Als je hem een tijdje voor jezelf hebt, kun je een eerlijke beslissing maken, zonder dat je er spijt van ktijgt naderhand.

Succes ermee!!!

Banish-foto's van Gera in mijn profiel!!!

WWW.HUIZERD.NL/KONIJNEN

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-02 19:55

Daar zat ik dus ook al aan te denken, maar ik ben bang dat ze dat niet doet. Ik kan me namelijk helemaal voorstellen (ook al genoeg topics over geweest op Bokt) dat je niet je paard op proef meegeeft aan iemand. Wie weet wat er mee wordt gedaan! Een optie zou misschien zijn dat ik daar een paar dagen heen ga om alles te doen.

De momentopname past wel in het beeld wat van het paard geschetst is. Hij houdt gewoon niet van (alle dagen) dressuren. Maar de vraag is: wat is alle dagen? De verkoopster zei: 'geen 5 dagen dressuur', maar ik heb t idee dat 2 dagen al teveel is.

sanderijn
Berichten: 5643
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: daar waar het altijd lijkt te waaien....

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 20:21

manon,ik heb maar 1 stelregel:bij wat voor twijfel dan ook:niet doen
dat heb ik met alles niet alleen bij het kopen van paarden maar met alle beslissingen die ik maak in het leven:alleen als het 100 procent goed voelt en anders laten gaan.

soms is het beter om te zwijgen

Billy

Berichten: 19025
Geregistreerd: 06-07-01
Woonplaats: Poetsplaats

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 20:42

Als je twijfelt zou ik het niet doen. Als jij meer ambities hebt dan je paard raak je gefrustreerd en zul je hem toch weer een keer verkopen denk ik, omdat het toch niet is wat je zoekt.
Gewoon rustig verder kijken, liever een maandje later dan een verkeerde keus.
Succes met zoeken.

Be a voice, not an echo!

IngridM

Berichten: 10484
Geregistreerd: 10-07-01
Woonplaats: Zuid Holland

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 21:03

TWIJFELEN = NIET DOEN!!!!!!!!!!\

er zijn nog zooooooooooooveeeeeeeeeeel leuke paarden in nederland!!!

kijk verder!!

Dorine

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 21:50

Inderdaad, bij twijfel niet doen.
Als ik jou was zou ik rustig verder kijken.
Succes met beslissen!

Jurga

Berichten: 18554
Geregistreerd: 06-05-01
Woonplaats: Ede/Lunteren

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 22:12

Ik ga absoluut met sanderijn mee, hoe jammer het ook is. Zonde hoor, je was zo in love... Verdrietig Maar je vindt jouw paardje wel hoor!

So tell me where you are / Tell me how you feel / Tell me what you need / Just tell me how you feel / And let it all just rain on me. ~ Kane

Fitzroy
Berichten: 17277
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 23:22

Ja Manon, hoe jammer het ook is:

je kent het gezegde: Geen hand vol paarden maar een land vol paarden!!

Ik zou het zeker niet doen, als hij nu al gaat staken. En het bevreemdde mij ook al dat hij nog niet verder was dan M.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

Marja

Berichten: 1590
Geregistreerd: 16-03-01
Woonplaats: in de Barokshop :-)

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 23:23

Zo'n slepend linkerachterbeen zou ik trouwens al helemaal niet vertrouwen. Het klinkt alsof hij het fysiek niet aankan, dat zou ook dat staken verklaren.

Ik zou er niet aan beginnen, gewoon omdat je fanatieker klinkt dan je nu lijkt. Je doet jezelf voor als een beginner, maar eigenlijk ben je een wedstrijdruiter (en een fanatieke ook, als ik het goed tussen de regels door lees Knipoog ) in de dop.
Zorg ervoor dat je een paard onder je kont krijgt die dezelfde dingen als jij kan en wil, dat is eerlijker tegenover je toekomstige maatje.

En als dat betekent dat je nog even door moet sparen en zoeken, than so be it...

Succes in ieder geval!

Het adres voor Barok harnachement http://www.barokshop.com
Kur op muziek nodig? http://www.marvinsmusic.nl al vanaf €19,95 en incl. choreografie
Vakantie in de Spaanse pyreneeen? Kom langs bij ons: 'Top of the Pyrenees' http://www.topofthepyrenees.com

Manon 2

Berichten: 2725
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 14-03-02 23:28

Ik heb al afgebeld met pijn in mijn hart. Ze begreep het erg goed en was blij dat ik m niet kocht als ik toch teveel (voor dit paard) dressuur ambities heb.

Gast252
Berichten: 29528
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-03-02 23:51

Jammer dat het niet doorgaat.

Toch even mijn verhaal: mijn zogenaamde dressuurpaard (:D) loopt ook normaal gesproken niet meer dan 2 of 3 dagen onder het zadel. Dat deed ik toen hij 3 was en dat doe ik nu nog, in noodgevallen rij ik soms wel meer dagen achter elkaar, maar liever niet. Waarom niet? Ik kreeg het mee toen ik hem kreeg, hij was toen 3 en die jonkies moet je niet te veel, te vaak en te lang rijden. Deze aanpak bevalt ons prima en dus geldt de regel nog steeds. Ik rij dus zeg maar 3 dagen en dan een dag wat anders, longewerk of los in de longeerbaan of los in de losgooibaan; soms met een sprongetje. Er zijn bij ons wel mensen die elke dag rijden, week in week uit, daar hoef ik bij die van mij dus niet mee aan te komen hoor, pikt ie gewoon niet.
Hij 'staakt' ook..... als ik tijdens het stappen even een babbeltje maak met iemand langs de kant, dan vindt hij dat we uitgereden zijn en kruipt ook achteruit als ik weer verder wil. Dat is een of andere maffe gewoonte, echt last heb ik er niet van want het duurt maar een paar seconden. Met sommige oefeningen doet ie het soms ook wel even, je hoort hem zowat klagen dan. Maar hij doet maar hoor, uiteindelijk krijg ik toch mijn zin wel, dat weet ik en dat weet hij ook. De oefening waar hij het meestal bij doet is een simpele wending om de voorhand, hij loopt appuyementen in galop links en rechts op zijn gemakkie, maar een simpel wendinkje is m te ingewikkeld? Eigenlijk is het wel komisch, hij doet dat nu eenmaal.

Gast654

Berichten: 6080
Geregistreerd: 12-01-01
Woonplaats: Spaubeek

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-02 00:19

Jammer dat het paard toch tegenviel. Maar bij twijfel kan je het inderdaad beter gewoon niet doen.

Veel succes bij je verdere zoektocht!

'They're funny things, Accidents. You never have them 'til you're having them.'- Eeyore

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-02 09:12

heeeeeel jammer maar een goede keuze er zijn genoeg paarden in nederland. Je hebt hiervan veel geleerd *LOL* .

Nu je weet dat je veel wilt rijden inde week moet je daarbij een passend paard zoeken. Dus geen flegmatiek paard maar een beetje actiever.

Met mijn paard is het zo hoe meer je met hem werkt hoe happier hij zich gaat voeler hij geniet er echt van. Nu staat hij stil met zijn been en je merkt echt dat hij sloom is en niet lekker in zijn vel beetje depressief kijken heeel snue. Zodra ik even de bak in loop gaat zijn kop erop en oortjes ook en kijkt blij Lovers .

Ga rustig verder zoeken en rij zoveel mogelijk verschillende paard. Misschien moet je eens kijken naar paarden met iets meer volbloed erin. Die zijn braaf maar zijn net wat fanatieker in dingen.

Succes Lovers .

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-02 09:33

Dat is idd heel jammer.

Staken heeft Joop bij mij nog nooit gedaan. Als hij het niet leuk vond verzon hij wel een of ander trucje (m peren, rug wegdrukken etc). Tegenwoordig heeft hij door dat ík het leuk vind als hij super loopt. Als hij ontspannen is en ik hem kan plaatsen. Het moet haast wel dat hij dat voelt, want vroeger etterde hij al zodra ik hem vroeg een beetje normaal na te geven. Dit (afgelopen) jaar heb ik hem echt zwaar op de proef gesteld, superzwaar gereden. Hij blijft wel eens nukkig, sterk of wat dan ook, maar de momenten dat hij er wel loopt ben ik helemaal in mijn sas, en hij ook. Het kost hem alleen ontzettend veel kracht, energie etc. Vandaar dat hij ook wel eens wat mindere dagen heeft, maar hij blijft enthousiast. Als het regent wil hij alleen zijn hok niet uitkomen. Dan kijkt hij me echt aan van: ben je nou helemaal geschift? Maar uiteindelijk gaat hij wel mee, en soms loopt hij dan net zo geweldig als eerst. Als ik het leuk vind, vindt hij het leuk, en doet hij meer zijn best (daar ben ik van overtuigd). Het is bovendien geen allemans vriend, hij accepteert een ander best, maar écht enthousiast zal hij nooit worden (of ja, na een paar jaar misschien).
Wat ik helemaal geweldig vond was dat ik vorige week niet zo goed kon lopen. Hij was helemaal fris en vrolijk, maar toch lette hij op dat hij mij niet meesleurde. Dat hebben de anderen ook heel duidelijk, als ze merken dat ik het niet aankan doen ze heel rustig en wachten keurig netjes af.

Ik denk dat een paard dat staakt, niet wil etc, dat daar toch een fysiek probleem zit. Dan kán hij het niet opbrengen oid. Er zijn ook paarden die lui zijn of wat dan ook. Voltrack was in het begin ook niet vooruit te branden, Jopie doet bij vreemden ook moeilijk, maar na een bepaalde periode willen ze wel, en gaan ze voor je door het vuur. Geen enkel paard uitgezonderd. Als zij hem al 5,5 jaar heeft en zegt dat hij gewoon zo is, dan zou ik daar geen genoegen mee nemen. Elk paard heeft wel zijn nukken, en die zijn er elke dag, maar paarden zijn over het algemeen gewoon domme beesten die ontzettend enthousiast zijn dat ze iets mógen doen. Hercules kun je in de dressuur echt niet aan de gang krijgen, maar in het bos en met springen, dat vindt hij geweldig. Een paard die dat enthousiaste niet heeft, die mankeert gewoon wat. Als je toch besluit hem te kopen neem ik aan dat dat bij de keuring wel naar boven zou/zal komen.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Gast7521

Berichten: 39614
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-02 09:44

Jammer Manon, maar een verstandige keuze. Er zijn paarden genoeg in Nederland en omgeving, de jouwe zit er ook wel bij!
Succes!

Dees

Berichten: 16629
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-02 10:09

He bah wat frustrerend!
Maar er zijn zeker wel andere paarden te koop in de wereld hoor!

Ik heb een merrie die ook heel makkelijk loopt. Maar daarbij: zij wil ook echt werken. Je kan haar niet chagerijniger maken dan met een rustdag. Elke dag onder het zadel wil ze, en dan niet een halfuurtje, maar meer en meer en meer! Kijk, dat zijn de ideale paarden om mee te werken, die willen wat voor je doen.
een paard met een werklustig karakter is gewoon leuker om mee te gaan rijden, op zo'n flegmatieke (lees lui!) blijf je drijven, en verzamelen is gewoon veel moeilijker met zo'n ongeinteresseerd type.
Manon, koop geen kikker, maar zeker geen schildpad!

Veel succes met je speurtocht!

napoleon

Berichten: 4078
Geregistreerd: 11-08-01
Woonplaats: Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-02 11:09

Lovely schreef:
Ik rij dus zeg maar 3 dagen en dan een dag wat anders, longewerk of los in de longeerbaan of los in de losgooibaan; soms met een sprongetje. Er zijn bij ons wel mensen die elke dag rijden, week in week uit, daar hoef ik bij die van mij dus niet mee aan te komen hoor, pikt ie gewoon niet.


Nappie van mij heeft precies hetzelfde, hij is 4,5 dus hoeft ie ook echt niet alle dagen van mij keihard te werken! Maar ik merk het gewoon als ik 4 dagen achter elkaar rij dan haalt ie alles uit de kast om mij dwars te zitten. Daarbij komt nog eens dat hij best snel leert, maar als je teveel stof aanbied hij helemaal over de rooie kan gaan. Voor ons dus ook niet langer rijden dan 3dagen achter elkaar en dangewoon iets anders. Ik ben wel van plan om hem in de toekomst meer te gaan rijden, maar dat komt wel.

Wat betreft je keuze; het moet klikken, doet het dat niet dan kun je beter verder kijken naar iets wat wel echt gelijk klikt! Heel veel succes bij je speurtocht Knipoog

naiade

Berichten: 5826
Geregistreerd: 04-11-01
Woonplaats: purmer

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-03-02 13:52

ik zou hem ook min. een maand op proef nemen.

wij geven zelf ook altijd paarden een maand op proef weg, maken een contractje op waarin staat dat het paard wel weer in zelfde conditie terug moet komen als hij weg is gegaan etc.)

zo kan je het beste een indruk krijgen van een paard (zonder oude eigenaar erbij) en lekker in zijn nieuwe omgeving...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: __elise__, grijzemuis, Maaikevdk, maralyn, Marit, VWestra, Yahoo en 20 bezoekers