Ponykamp spelletjes???

Moderators: RianneH, Neonlight, Nadia, Lous, LindyH, balance

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-04-01 19:58

Volgende maand gaan we met onze ponyclub op kamp. Omdat we in het besmette gebied wonen, mogen de pony's niet mee... (het is een ponyclub voor kids met een eigen of verzorgpony).
Toch gaan we op kamp omdat het afzeggen bij de manege waar we heen gaan heel veel geld kost.
Nu komt de moeilijke taak voor ons om de kids toch 4 dagen lang te vermaken zonder pony's... Wie heeft er leuke spelletjes of ideeën om het toch een beetje een ponykamp-achtig sfeertje te geven???
Groetjes Carola


Sandra_H

Berichten: 1660
Geregistreerd: 14-04-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:08

Hoi! Is het op die manege waar jullie heengaan dan niet mogelijk om iets met de pony's/paarden daar te doen? En in wat voor omgeving zitten jullie? Hoe oud zijn de kinderen? Nouja, misschien een ideetje: vroeger op de manege waar ik altijd bezig was verzorgden ze ook ruiterkampen. Een vast onderdeel was het dierengeluidenspel. Je hebt dan wel een zootje vrijwilligers nodig, of je verdeelt de kinderen in 2 ploegen. Op een plek in bijv. een bos of park laat je een aantal mensen (of kinderen) zich verstoppen. Zij "zijn" allemaal een bepaald dier, en moeten tijdens het spel het geluid van dat dier nadoen. De kinderen moeten dan (door naar de geluiden te luisteren) op zoek naar die dieren. Als ze er een gevonden hebben krijgen ze een stempeltje oid. Degene die het eerst alle dieren heeft gevonden heeft gewonnen. Het spel moet je wel in het donker doen, anders is het niet leuk. Als ik het zo uitleg klinkt het eigenlijk helemaal niet leuk, maar dat is het wel als je het doet. Zowel voor de "dieren" als voor de kinderen. Wij hebben het ooit nog es gedaan toen we met een groep in de leeftijd van 16-30 jaar van de manege een week weg waren. Het is een spel voor kinderen, maar we hebben evengoed vreselijk in een deuk gelegen.
Verder: de (afgezaagd maar wel leuk) bonte avond? dropping?

Nimber

Berichten: 25657
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-04-01 20:35

bosruiters of pegasus?
mocht je bij de bosruiters zitten doe (als je wil)sietske de groetjes en bij pegasus mariek v. Eijk de groetjes Lachen
van Kim met de groninger

_________________
<img height="40" width="38" src="userimgs/groningerlogo.gif">Er gaat niets boven een groninger

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Nimber op 2001-04-26 12:46 ]</font>

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 15:56

Hoi!
Vraag aan hen van tevoren om over hun eigen pony een (verzonnen?) verhaal te schrijven, of over de manege. De verhalen kunnen op het ponykamp beoordeeld worden en er is een prijs te winnen of zo. Je kunt dit ook doen door iedereen een foto van zijn/haar lievelingspony te laten maken en naderhand meenemen op kamp. De mooiste foto wint.
Is er een dierentuin in de buurt? Zou je een afspraak met iemand kunnen maken die bijv. iets interessants over zebra's kan vertellen, bijv. hun verzorger?
Misschien kun je bijv. een spel als ganzenbord of triviant in het groot in de wei namaken, met zo'n grote dobbelsteen, en dat de kinderen op bepaalde vakken "naar de gevangenis moeten", of een vraag over de verzorging, rijden, of rassen moeten beantwoorden. Bij een goed antwoord mogen ze twee passen verder. Zoiets. Of dat ze bij een goed antwoord "een hoefje verdienen", en degene die op het eind meer dan ... hoefjes heeft, krijgt een...weet ik veel.
Verder misschien een video kijken over Natural Horsemanship of ...? Ligt er ook aan hoe oud de kinderen zijn en waar hun belangstelling ligt?
Heel misschien kun je iemand van de Pony Express zover krijgen dat ze julie filmen tijdens een middagje of zo? Zou wel een leuk voor ze zijn. Of Henny Huisman die langs komt, al is het dan zónder Snuitje... *LOL*
In ieder geval veel succes!!
Groetjes, Dorine.

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-04-01 16:37

We gaan in ommen op ponykamp. Er is daar veel bos maar vanwege de mkz mogen we daar niet in. Per dag krijgen we ongeveer 1 uur lang een paar manegepony's waarmee we in de bak spelletjes kunnen doen. Maar dat is het probleem niet zo. De kids zijn tussen de 6 en 16 jaar oud.
Wat doe je in de andere 23 uur???
We zijn ook niet zo'n rijke club, dus het moet niet teveel kosten. In ieder geval al heel erg bedankt voor jullie ideeën, maar ik kan er nog veeeeeel meer gebruiken!

En kim: Sietske is een hele goede vriendin van mij, en ik zou haar de groeten doen. (ik ben dus fanatiek bosruiterfan!!!).
Maar wil je nooit, maar dan ook nooit meer de naam Marieke van Eijk noemen en ook niet Pegasus? Vooral niet in dezelfde zin als waarin je de naam de Bosruiters noemt!!!! Ik ben altijd heel vriendelijk en ik heb echt bijna nooit met iemand ruzie, maar dat stelletje pegasus lui wil ik nooit meer zien en ik kan ze wel wurgen. Vooral marieke en de moeder. Ik denk dat je zelf de oorzaak wel kan verzinnen!!!

Groetjes Carola

Nimber

Berichten: 25657
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 20:23

De oorzaak kan ik niet verzinnen maakt mij niet uit weet de reden niet waarom ze zijn opgestapt en eerlijk gezegd maakt mij dat ook helemaal niets uit.
Wat ik heb begrepen zijn ze weg gegaan ivm dat ruiters er maar tot 18 mogen rijden maar dat heb ik ook viavia gehoord.
Marieke was altijd een goede vriendin van mij en ik ben haar min of meer uit het oog verloren.
Tja ik ben bij beide verenigingen mensen en vind het beide leuke clubs maar ik zou er zelf niet gaan rijden ken je Tanja dan vast ookwel?
rijd je zelf bij de bosruiters? waar staat je paard misschien ken ik die ook?
Ik reed dit jaar in de parade van de ARK achter jullie Lachen

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

Thirza

Berichten: 8903
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 20:35

bosruiters waar zit dat??

Marjolein

Berichten: 11331
Geregistreerd: 09-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 20:46

Apeldoorn en volgens mij om nog precieser te zijn beekbergen

Kleine muisjes hebben kleine wensjes
Beschuitjes met gestampte mensjes

Thirza

Berichten: 8903
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 20:48

oke ik dacht ff dat het ergens anders zat

ikke

Berichten: 28314
Geregistreerd: 06-03-01
Woonplaats: next to nowhere

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-04-01 21:24

Je kan een dropping organiseren, je kan een speurtocht uitzetten. In de omgeving is vast wel iets interessants om te bezoeken. Geef het kamp een thema mee en bouw daar van alles omheen. Leg contact met de LRCH en organiseer een dag tereinrijden, er zijn daar mogelijkheden in de buurt.
Hoeveel tijd heb ik nog om verder te verzinnen?

Groeten Gery

Dorine
The one and only

Berichten: 4131
Geregistreerd: 09-01-01
Woonplaats: Zevenaar

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-01 06:46

Nog iets paardachtigs: blind-zoeken met paardenspullen. Het gaat zo:
In een afgezette ruimte, grote kamer of binnen/buitenbak, leg je spullen neer op verschillende plaatsen her en der verspreid. Van elk 'ding' moeten er twee zijn, bijv. twee rijlaarzen, waarvan de ene helemaal links ligt en de ander ergens rechts. Twee handschoenen, twee hoofdstellen, twee borstels, twee halsters, twee...etc.
De kinderen mogen geen van allen zien waar het ligt. Je verdeelt hen in kleine groepjes. Per groepje wordt eentje geblindoekt, en het eerste groepje wordt meegenomen richting de bak. Daar wordt het geblindoekte kind in het midden van de bak gezet en de rest van de groep roept: naar voren, naar achteren, naar links, etc. net zo lang tot het kind bij bijv. een laars komt, deze oppakt, en dan de andere laars moet opzoeken met behulp van weer de rest van het groepje dat aanwijzingen geeft. Dit net zolang tot alle producten bij elkaar zijn gelegd, twee aan twee. Voor de geblinddoekte: Als je bijv. een halster in je handen hebt, en je komt een laars tegen, deze niet meenemen, maar eerst het andere halster erbij zoeken, samen neerleggen, en dan naar een ander ding gaan zoeken.
De leiding neemt de tijd op van het groepje, en zodra deze klaar zijn is het volgende groepje aan de beurt.
De groepjes die al geweest zijn mogen kijken naar de volgende, maar niet tussendoor roepen om af te leiden.
Hoe meer groepjes/dingen die je moet zoeken, hoe langer het spel duurt natuurlijk.
Variatie op dit spel: je kunt ook als het niet teveel kinderen zijn elk kind blinddoeken, en allemaal een 'ding' geven. De kinderen verdeeld over de bak plaatsen, en ze moeten dan het andere kind opzoeken dat bijv. ook een laars of ook een halster heeft. Het eerste "paar" dat is gevormd, heeft gewonnen.
Als ik nog iets weet dan schrijf ik wel weer, succes! Groetjes, Dorine.

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-01 12:56

Hé Kim!
Ik ben 7 jaar lid geweest van de Bosruiters. Wegens die leeftijdsgrens van 18 jaar ben ik nu niet meer lid. (maar ik begin nog geen ponyclub voor mezelf hoor!!!) Ik organiseer nu veel en ben er echt altijd te vinden, wat er ook gebeurt. Ik ken Tanja dus ook wel, ik ken echt iedereen namelijk. Maar ik heb jou er nog nooit gezien? Of ben jij diegene die af en toe langsrijd met die fries?
De bosruiters zitten niet in beekbergen, maar in Ugchelen. Tegenover het verzorgingstehuis Randerode in het bos, om precies te zijn. Supergezellie altijd...
Groetjes Carola

Nimber

Berichten: 25657
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst: 27-04-01 13:02

Ik weet precies waar ze zitten Lachen
Tja op zich weet ik niet precies waarom ze een eigenclub hebben opgericht maakt me ook niet veel uit waar rijd je nu bij dan? voor je lessen en eventueel wedstrijden?
Ik zelf rijd bij de OVJ en heb priveles.
Ik denk niet dat je mij kent ik heb nooit bij de bosruiters gereden wel eens mee geweest met Marieke.
verder ken ik veel mensen die er rijden.
Mijn paard staat in wenum wiesel en ik heb geen Fries.
Ik wilde destijds wel bij de bosruiters gaan rijden (6 jaar geleden) Ik was 13 maar had een paard dus toen ben ik bij WWNA gaan rijden
groetjes

http://www.kimtelgen.nl nu ook online proefbeoordeling
Camerabeveiliging voor stal of zadelkamer? Http://www.caminadatechniek.nl

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-01 08:58

Ik rij niet meer bij een vereniging en doe ook niet meer aan wedstrijden.
Door ernstige kreupelheid van Snoopy heb ik geen zin meer in dressuur of springen. Ik heb 1,5 jaar lang intensief wedstrijden gereden en daarna werd ze dus kreupel (doorgescheurde pees). Na een jaar rust ging het weer beter en nou rijden m'n zusje en een vriendin op snoops, alleen nog voor de lol.
Door dat alles ben ik heel anders over paarden en paardrijden gaan denken. Ikzelf durf niet meer intensief te springen (daarvoor sprong ik met gemak 1,50 mtr., scherpe wendingen en loeihard...) en ik heb daar ook geen behoefte meer aan. Wel vind ik het leuk om spring of dressuur les te geven of om anderen te helpen. Dat doe ik dus ook veel bij de bosruiters. Maar ikzelf hoef het niet meer.
Ik heb een andere pony gekocht, een jonge volbloed arabier die ik alles zelf aan het leren ben. Ik geef hem wel een beetje dressuurmatige basis en hij kan ook wel springen tot 80 cm ofzo. (dat doe ik dus wel) Maar ik rij veel met hem in het bos met een westernzadel en op een beetje freestyle manier (en niet alleen sjokken in het bos hoor, maar echt intensief). Ik wil met hem endurance gaan rijden en alleen dingen doen die hij ook fijn en leuk vind. Daarvoor vind ik dus niet dat ik les nodig heb, want met snoops heb ik vroeger hoog genoeg gelopen om te weten wat ik wel en niet moet doen. De basis bij zo'n jong paard kan ik dan wel zelf leggen (en hiervoor heb ik al heel wat paardjes ingereden).
Zo! Nou is alles er uit en dat is dus de reden waarom ik geen les heb en nog lekker bij de bosruiters zit!!!
Groetjes Carola

kim_oud1

Berichten: 818
Geregistreerd: 03-04-01
Woonplaats: Tussen de middeleeuwse stadmuren van Amersfoort

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-04-01 11:26

hoi caroltje,
nou je kan natuurlijk droogmennen. En wat ik ooit is gedaan heb op schoolkamp toen ik nog jong was, dat is dat 1 persoon een lampje heeft en dan ergens zich moet verstoppen. De rest moet hem zoeken en als het ze hem vinden dan krijgen zij het lampje. De persoon met het lampje moet op de persoon schijnen als hij hun ziet en hun naam noemen. Kan je het volgen. Als de naam genoemd is dan moeten ze zich weer melden op de begin plek. Natuurlijk in het donker.
kim Schijnheilig

Vrijwilligers gezocht voor onderzoek!
info:http://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?t=210362

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-04-01 12:20

Heeey kim!!!
Ja, droogmennen gaan we zeker doen!!! Dan heeft de leiding tenminste nog wat te lachen! Alleen ikzelf doe het echt niet meer, en al helemaal niet als paard!!!
En dat idee van jou is ook heel gaaf, alleen we mogen haast niet buiten het erf komen wegens mkz. Dus moeten we maar ff kijken of er mogelijkheden zijn om dat te doen.
Groetjes Carola

Jet

Berichten: 8295
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 29-04-01 00:34

Hoi Carola,
Levend Ganzebord is ook een leuk spel. Je maakt op a4 formaat cijfers van 1 tot bv. 150. Je maakt per 4 cijfers ( ongeveer) een opdracht. Bv. 1 plaats vooruit, 3 plaatsen terug. Ga naar de box ( gevangenis) en wacht tot je zes gooit. Zet de box bv. bij een laag zijfer en de opdracht bij een vrij hoog cijfer. Maak leuke opdrachten, zoals hoefijzer gooien, puzzeltjes met bv. zinnen met paardewoorden erin. Allerlei dingen die ze op moeten schrijven op een vel papier. Wij deden het zo dat we groepjes maakten en iedereen bij een ander cijfer lieten beginnen en doorgaan totdat ze daar weer waren. Uiteindelijk de uitslagen nakijken en een winnaar bekend maken. Iedere groep krijgt een zak drop, er zijn verschillende soorten en de "winnaarsgroep" mag als eerste kiezen. Als het je niet duidelijk is kan ik er nog meer over uitleggen, maar het is een spel dat zeker van 8 tot 11-12-13 uur kan duren en wat je in de bak en op het terrein van de manege kan doen. Vergt wat voorbereiding, maar is heel leuk! Hele leuke is bv. foto's van bestuursleden toen ze klein waren en maar raden wie wie is.....
Veel succes met kamp en groetjes van Jet.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: boyca, elise21, Jorissie, Reusje_xx, USKYLD en 19 bezoekers