Kreupel?!

Moderators: Murosch, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Kreupel?!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-02 17:25

Ik wordt echt gek. Loopt mijn Joop goed, en als ik zeg goed bedoel ik eigenlijk geweldig. Gaat het tóch mis!
Naja, mis, ik zou niet weten wat... en dat is juist het probleem. Vorige week donderdag had ik les, was best heavy, maar niet zodanig dat ik al met lood in m'n schoenen afstapte, van alssie morgen nog maar... Vrijdag niets gedaan, hij had lekker leuk buitengespeeld en ik was eigenlijk een beetje moe. Zaterdag wou ik een showtje geven, was hij kreupel. Ik kon echt niet bedenken hoe of wanneer. Ja, hij kon stijf zijn.. Dus ik rustig in stap lekker laten buigen, los gewerkt, over de rug gereden (in draf liep hij echt stokkreupel dus alles in stap). Daarna lekker binnen gezet en zondag koppig als ik was weer geprobeerd. Nog steeds niks. Dus lekker door het bos gestapt, ook weer losgewerkt en alles. Maandag weer een dag. Weer kl*te van de bok zoals mijn vader dat noemt. Tsja, helemaal geen verbetering. Ik dacht al dat het aan mijn strakke neusriem lag, maar nee. Gewoon kreupel. Dinsdag was het weer niet veel soeps, en dat had ik ook eigenlijk niet verwacht. Woensdag nog wat gekeken, naja, dat hoefde ik eigenlijk niet te proberen. Gister had hij rust, want ik was geopereerd. Vandaag wilde ik het eerst zien en dan daarna evt longeren. Maar nee, gewoon nog steeds hinkepinken.
Ik snap het echt niet.. Ik heb niks raars gedaan, hij heeft gewoon buitengespeeld met Hercules. Nou, en als er 1 combi goed gaat is het Joop met Kuul wel. Een beetje bakkeleien, maar Hercules weet precies waar zijn grenzen zijn, zal nooit Ome Joop over de tik jagen. En Joop kan ook best wat hebben. Ik ben met keibevroren grond nog een uur in t bos geweest, en hij wilde toen zelf rijden. Had daarne helemaal niks. En nu krijgt hij van niks op eens vanalles. Geen dikke benen, geen warme benen, hoeven niet warm, niks onder het ijzer, geen stenen/denneappels of whatever in zijn hoeven. Echt niks te zien, niks te voelen. Helemaal niks. Of ja, ik kan t niet vinden, beest is alleen kreupel. Echt om gek van te worden. Zijn rug is ook niet pijnlijk (heb eens even geknepen, gaf geen krimp) schouders zijn ook niet anders dan normaal (heb er nog aangehangen voor de grap, volgens de DA moet hij dan zijn been heel hard terugtrekken, nou dat deed hij hoor). Ik sta echt voor een groot raadsel.
Begin mezelf al af te vragen of hij de laatste tijd wel zo geweldig liep, technisch gezien dan, want dressuurmatig was het wel een beetje prut. Zou hij dan toch.... Ik zou het niet weten! En om hem nu naar de kliniek te brengen en te laten onderzoeken... Het kan toch ook niet van de ene op de andere dag van niks naar stokkreupel gaan, zonder dat er een aanwijsbare reden is? En dan bekruipt mij weer dat gevoel... Mijn grote lieve schat... daar wil ik gewoon niet eens aan denken, dan springen de tranen me spontaan in de ogen!

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes


flair

Berichten: 9577
Geregistreerd: 07-03-01
Woonplaats: Den-Helder

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 17:36

poedersuiker is dat he, een kreupel paard. Ik zou het nog even een weekje aankijken en als er dan nog geen verbetering in zit zou ik het toch even na laten kijken door een dierenarts. Het natuurlijk in zijn hoef kunnen zitten, als hij geen warm of dik been heeft.

Maar ik zou het dus nog even aankijken, en veel met hem stappen. Losgooien zou ik ook even niet doen, als het wel zijn pees is kun je het daar veel erger mee maken.

succes.

UrbanL

Berichten: 14574
Geregistreerd: 22-02-01
Woonplaats: Somewhere only I know....

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-02 22:26

Zou even 4 dagen alleen maar stappen zonder belasting op zijn rug ? En het betreffendebeen toch even afspuiten iedere dag.

Mocht dat niet werken dan toch maar even de DA bellen Frusty balen hoor. Sterkte.

Leef en Strijd vergeet het einddoel Maak de reis
tem je angst en hou je dromen niet gevangen
adem vrij alles gaat voorbij wat niet geniet dat gaat verloren voor altijd ♥

Leef en strijd - 3JS

Laui!

Berichten: 16863
Geregistreerd: 10-01-01
Woonplaats: wherever I wanna be

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-02 15:52

Hij leek vandaag een stuk beter. Samen met Voltrack stond hij in de bak (hij heeft nu al een ruime week 'rust') en in het spelen liep hij niet rad, maar daar was alles mee gezegd. ZElfs toen ik m later aan de longe liet draven was hij niet rad, maar ook zeker niet kreupel. Ik snap het nog steeds niet, maar goed, als dit dan eindelijk weer het oppeppertje is vind ik het allang best.
Hij staat nu gezellig met Hercules buiten. Niet buiten is voor hem echt funest. Hij gaat dus elke dag naar buiten, de laatste week met Hercules en niet met Voltrack. Voltrack laat m namelijk niet met rust. Of alleen in de bak. Ik ga morgen weer eens rijden en dan maar hopen dat het goed gaat. Met mij (m'n kiesjes) en hem natuurlijk. Meestal is een dipdagje (niet rad lopen) zo opgelost met een rustdagje, maar nu dus niet. Als het maar beter wordt, en als het maar geen weken gaat duren.

"Restaureer je kerk / Stuur je kinderen ten oorlog / Lees handen tot je blind bent / Maar red mij niet " - Maarten van Roozendaal

I'm livin' the dream | Interessante dingetjes

Cowgirl

Berichten: 20145
Geregistreerd: 04-03-01
Woonplaats: Vulcan

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 16:01

mmm het verhaal komt me erg bekend voor.

Mijn haflinger was ook ineens kreupel van de een op de andere dag.
(Moet ik even erbij zeggen dat ik 2 jaar geleden wegen een kreupelheid foto's heb laten maken, hier kwam eiegnlijk niks uit alleen een advies voor ander beslag, dit ging goed tot vorig jaar December)
Hij was dus ineens weer kreupel en het zag er precies weer het zelfde uit:
Minimaal kreupel, tot iets erger, geen warme benen, geen last van de rug etc etc.

Ik heb als eerste ontstekings remmers gehad en ie hielpen 2 weken.
Daarna weer kreupel en weer naar de DA van 2 jaar geleden doorverwezen.
Na een uitgebreid kreupelheids onderzoek bleek dat hij een slijmbeurs ontsteking had in de hoef(om precies te zijn bij het hoefkatrol gebied)
Ze hebben het ingespoten en nu 5 weken later mag ik weer rustig aan beginnen. Hij zal weer voor 100% genezen.

Dus als ik jou was zal ik de DA maar laten komen, je weet dan tenminste wat het is en wat je er aan kan doen. Niets is zo erg als je niet weet wat het is.

Margreet

Berichten: 18240
Geregistreerd: 24-08-01
Woonplaats: Gooi- en Eemland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-02 18:08

Hoefzweer? Nageldrukking? (is niet hetzelfde als een vernageling, dat merk je gelijk, een nageldrukking gaat wat tijd over heen)

Nulla tenaci invia est via

Mieke
Berichten: 6580
Geregistreerd: 09-02-01
Woonplaats: NH

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 10:17

Wat rottig joh! Het ging de laatste tijd zo goed!

Ik sluit me aan bij mijn voorgangsters, laat de DA even kijken als het niet snel over is.

Nog een tip: volg eens een clinic bij Antoine de Bodt, die is gespecialiseerd in het goed rijden van hoefkatrolpatienten en paarden met allerlei vage kreupelheden. zie www.hoefkatrol.be

In mijn omgeving heb ik veel paarden op zien knappen door deze manier van rijden. Aanrader!

Sjimmy

Berichten: 17735
Geregistreerd: 09-03-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 04-03-02 11:10

Hoefzweer? (om maar even niet gelijk aan het ergste te denken..)
Omar had ook zulk soort klachten, hij lijkt nu goed te zijn. Morgen komt de smid, ik ben benieuwd.
Succes hoor.

:evaw:


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, lailapri, winniedekoe en 12 bezoekers